Autópolírozás / mit, miért, hogyan
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

"Fórumhasználat"
Bepi, már sokszor akartam kérdezni: megtennéd, kérlek, hogy adott témán belül mindig összefûzöd a megjegyzéseidet egy hozzászólásba? Ne vedd személyeskedésnek, de engem eléggé zavar, ha egymás után ír valaki ugyanabban a témában, és mindenkinek külön-külön hozzászólásban reagál. Sokkal átláthatatlanabb lesz tõle a fórum. Ha esetleg technikailag nem tudod, hogyan kell, akkor szívesen segítek, szólj bátran!
Ne haragudj a kellemetlenkedésért, és köszi elõre is!
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Re: "Fórumhasználat"
Persze, összefûzöm, bár nem igazán értem, miért átláthatatlan egy topic attól, hogy az egyes hsz-ekre külön válaszolok. Idézve az elõzõt. Szerintem pont emiatt lesz átlátható.sede7 írta:Bepi, már sokszor akartam kérdezni: megtennéd, kérlek, hogy adott témán belül mindig összefûzöd a megjegyzéseidet egy hozzászólásba? Ne vedd személyeskedésnek, de engem eléggé zavar, ha egymás után ír valaki ugyanabban a témában, és mindenkinek külön-külön hozzászólásban reagál. Sokkal átláthatatlanabb lesz tõle a fórum. Ha esetleg technikailag nem tudod, hogyan kell, akkor szívesen segítek, szólj bátran!
egyébként nem vettem személyeskedésnek már csak az illedelmes hangvétel miatt sem.
Ha már itt tartunk: Hogyan tudom törölni egy már megírt hszemet utólag? Nem találok sehol erre gombot, csak az "idéz" és a "szerkeszt" van meg...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

Re: "Fórumhasználat"
Köszi!;)bepi81 írta:Persze, összefûzöm, [...] egyébként nem vettem személyeskedésnek már csak az illedelmes hangvétel miatt sem.![]()
Ha jól tudom, törölni csak addig tudod, amíg nem szól hozzá utána valaki más, de lehet, hogy van idõkorlát is. Ekkor van fent egy törlés gomb is. Ezen kívül, ha a szerkesztést választod, ott a megjelenõ szövegszerkesztõ-felület alatt található beállítások között lesz egy kipipálható "hozzászólás törlése" opció is. Hogy ennek van-e idõ- vagy más korlátja, nem tudom.bepi81 írta:Ha már itt tartunk: Hogyan tudom törölni egy már megírt hszemet utólag? Nem találok sehol erre gombot, csak az "idéz" és a "szerkeszt" van meg...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Írtam a projektemben, hogy új fényezést kapott a hátsó lökhárítóm.
Mivel 2 nap múlva csütörtökön polírozom és waxolom is majd az autót, érdekelne, hogy a frissen fényezett lökhárítóval csináljak-e valamit, úgy értem, waxoljam-e, waxolhatom-e? Az elmúlt napok esõi könnyedén leperegtek róla, elvileg nem látnám indokoltnak, hogy waxoljam, hiszen, a víz határozott cseppek formájában összeállt a felületen. Értelem szerûen nem akarom feleslegesen megsúrolni...
Szerintetek?
A polír és a wax is kézzel fog történni...
Mivel 2 nap múlva csütörtökön polírozom és waxolom is majd az autót, érdekelne, hogy a frissen fényezett lökhárítóval csináljak-e valamit, úgy értem, waxoljam-e, waxolhatom-e? Az elmúlt napok esõi könnyedén leperegtek róla, elvileg nem látnám indokoltnak, hogy waxoljam, hiszen, a víz határozott cseppek formájában összeállt a felületen. Értelem szerûen nem akarom feleslegesen megsúrolni...
Szerintetek?
A polír és a wax is kézzel fog történni...
-
janikatuning
- Aktív fóruméletet élõ

- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Megvan, mit fogok tenni.
Elviszem a fóliásokhoz, és inkább a lökhárító felsõ, vízszintesbe hajló részére ("terasz") tetetek teljesen átlátszó fóliát. Nem kerül sokba és télen a fólia megvédi a fényezést a rátapadó hótól, jégtõl.
Elviszem a fóliásokhoz, és inkább a lökhárító felsõ, vízszintesbe hajló részére ("terasz") tetetek teljesen átlátszó fóliát. Nem kerül sokba és télen a fólia megvédi a fényezést a rátapadó hótól, jégtõl.
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szerintem se nyúlj hozzá. Legalább 3-4 hónapig hagynám az új fényezést. Csak le kell törölni nedves ronggyal és úgyis gyönyörû lesz.
Más kérdés, amikor valaki a tükörre törekszik és fényezés után egy 2000-es "polírt" nyomat, hogy tükör legyen.
A wax szerintem is felesleges.
Más kérdés, amikor valaki a tükörre törekszik és fényezés után egy 2000-es "polírt" nyomat, hogy tükör legyen.
A wax szerintem is felesleges.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
2000-es vízes papír 
Persze ebben az esetben jó vastagon fújják. Lehet, hogy a szemcseméretbe nem a legpontosabbat írtam.
Szeretném, ha az enyém a lakk elõtt és akár utána is meg lenne így csinálva.
Egyszer egy régi bálna S-est láttam közelrõl így. A tulaj odavolt érte, tapiztam is és tényleg bámulatos volt az eredmény! Bár a metálnál ez biztos jobban kijön.
Persze ebben az esetben jó vastagon fújják. Lehet, hogy a szemcseméretbe nem a legpontosabbat írtam.
Szeretném, ha az enyém a lakk elõtt és akár utána is meg lenne így csinálva.
Egyszer egy régi bálna S-est láttam közelrõl így. A tulaj odavolt érte, tapiztam is és tényleg bámulatos volt az eredmény! Bár a metálnál ez biztos jobban kijön.
Klubelnök

- Ghee
- Gyakori látogató

Ez a fólia valahogy tapad az autó fényezéséhez. Nem "kezdi ki" a fólia a lakkréteget az autón? Eltávolításkor, cserekor, nem szed le a lakkrétegbõl valamit? Nem marad rajta valamilyen anyag a "ragasztó rétegbõl" (vagy mibõl)?bepi81 írta:Megvan, mit fogok tenni.![]()
Ezeken gondolkodtam, amikor megláttam elõször autókon ezeket a fóliákat.
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

Ugyanezt kérdeztem anno, amikor az ablakokat fóliáztattam és ajánlották a karosszériafóliázást.
Elvileg nem szabadna kikezdenie semmit, persze, jó minõségû anyaggal kell dolgozni, mint mindenben. Azt mondták, hogy, ha maga a felület és a festés is jó minõségû alatta, akkor nem okoz gondot a fólia eltávolítása sem. Megvannak ehhez is az eszközök és a speciális szakmai továbbképzéseknek köszönhetõen a tudás is, nem egyszerûen csak fogják a szélét és lehúzzák...
Részletesebben most nem tudom elmagyarázni, mert még nem láttam ilyen mûveletet konkrétan, csak anno beszéltünk róla a mûhelyben.
Amúgy, tetszenek nekem ezek a karbon fóliák is, amit a tetõre tesznek (matt), csak nekem az autóm eleve fekete és nem adná úgy ki....meg nem is olcsó ám...
Elvileg nem szabadna kikezdenie semmit, persze, jó minõségû anyaggal kell dolgozni, mint mindenben. Azt mondták, hogy, ha maga a felület és a festés is jó minõségû alatta, akkor nem okoz gondot a fólia eltávolítása sem. Megvannak ehhez is az eszközök és a speciális szakmai továbbképzéseknek köszönhetõen a tudás is, nem egyszerûen csak fogják a szélét és lehúzzák...
Részletesebben most nem tudom elmagyarázni, mert még nem láttam ilyen mûveletet konkrétan, csak anno beszéltünk róla a mûhelyben.
Amúgy, tetszenek nekem ezek a karbon fóliák is, amit a tetõre tesznek (matt), csak nekem az autóm eleve fekete és nem adná úgy ki....meg nem is olcsó ám...
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
2500 vizesen?
És elég a lakkot vagy érdemes lakkozás elõtt is?
És elég a lakkot vagy érdemes lakkozás elõtt is?
Klubelnök