E11 - (1997-2002)
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Akkor jól gondolkodsz, bár az a felsõholtpont-jeladó, de már én is gondoltam rá, hátha azzal lehet a gond.
Elvileg tiszta, mert múlt héten cseréltem motort, és akkor azt is kitakarítottam.
De ennek ellenére bennem is motoszkál a kisördög, hogy esetleg azzal lehet a gond, mert a fordulatszámmérõ mintha kissé akadozva járna.
Mindenesetre az ECU nem jelez vele gondot. Mikor lehúztam a csatlakozóját, a motor be sem indult, és akkor egybõl kidobta a 12-es hibakódot.
Elvileg tiszta, mert múlt héten cseréltem motort, és akkor azt is kitakarítottam.
De ennek ellenére bennem is motoszkál a kisördög, hogy esetleg azzal lehet a gond, mert a fordulatszámmérõ mintha kissé akadozva járna.
Mindenesetre az ECU nem jelez vele gondot. Mikor lehúztam a csatlakozóját, a motor be sem indult, és akkor egybõl kidobta a 12-es hibakódot.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Az elsõ (2) képen lévõ kocsi valami über gusztustalan és ízléstelen összeállítás. A 2. autó kellemes, az utólagos lökös és küszöb a formákat tekintve illik a kasztni kerekdedségéhez. Hátul a difúzorra hajazó megoldás is szép. Mondjuk az a hátsó szárny ezen is ritka gané, de ezt leszámítva tetszik. A 3. autón azok a MAE replica felnik (Mercedes) undorító!!!

4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Nem magyaráznám egyiket se...
Legmenõbb verda topic
Legmenõbb verda topic
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

elektronyossághoz értõ tagok segítségét kérem.
Az autóm kiadta a 14-es hibakódot, miszerint nincsen visszatérõ IGF jel a gyújtástól. De ezt se mindig, csak ha megyek egy nagyobb kört az autóval.
A vezetékeket megpróbáltam kimérni járó motornál így:

A következõ eredõ egyenfeszültség eredményeket kaptam, az autó elejétõl számolva:
1. (kék): 0.0 Volt
2. (fekete) kb. 4,5 Volt
3. (kék) kb. 3,5 Volt, néha leugrott 0,2 Voltra, ott maradt egy ideig, akkor megemelkedett a motor fordulatszáma, majd visszaállt 3,5 Voltra
4. (fekete) kb. 14 Volt
Gondolom, a 14 Volt lehet az IGT jel, a 4,5 Volt pedig az IGF.
Ugyanezeket az eredményeket adta a másik (fekete) csatlakozón mérve.
kérdésem a következõ: a két csatlakozó összesen 8 vezetéke, az 4 db IGT, és 4 db IGF jel-e? Vagy csak 2 db IGT és 2 db IGF, a többi 4 meg más célt szolgál?
Mert elvileg 4-4-nek kellene lennie, ebben az esetben viszont nem értem, hogy miért produkál 2 IGT és IGF jelen is alacsony feszültséget. Ráadásul, a hengerek mindegyike üzemel, ezt bizonyítja, hogy ha lehúzom a befecskendezõ csatlakozóit, a motor minden esetben még erõtlenebbé válik, ráadásul IGF jel hiányában az ECU ráadásul - elvileg - le is kellene hogy tiltsa az aktuális befecskendezõszelepet.
Tud valaki választ adni?
Vagy esetleg a kérdésem sem volt túl érthetõ??
:D
Az autóm kiadta a 14-es hibakódot, miszerint nincsen visszatérõ IGF jel a gyújtástól. De ezt se mindig, csak ha megyek egy nagyobb kört az autóval.
A vezetékeket megpróbáltam kimérni járó motornál így:

A következõ eredõ egyenfeszültség eredményeket kaptam, az autó elejétõl számolva:
1. (kék): 0.0 Volt
2. (fekete) kb. 4,5 Volt
3. (kék) kb. 3,5 Volt, néha leugrott 0,2 Voltra, ott maradt egy ideig, akkor megemelkedett a motor fordulatszáma, majd visszaállt 3,5 Voltra
4. (fekete) kb. 14 Volt
Gondolom, a 14 Volt lehet az IGT jel, a 4,5 Volt pedig az IGF.
Ugyanezeket az eredményeket adta a másik (fekete) csatlakozón mérve.
kérdésem a következõ: a két csatlakozó összesen 8 vezetéke, az 4 db IGT, és 4 db IGF jel-e? Vagy csak 2 db IGT és 2 db IGF, a többi 4 meg más célt szolgál?
Mert elvileg 4-4-nek kellene lennie, ebben az esetben viszont nem értem, hogy miért produkál 2 IGT és IGF jelen is alacsony feszültséget. Ráadásul, a hengerek mindegyike üzemel, ezt bizonyítja, hogy ha lehúzom a befecskendezõ csatlakozóit, a motor minden esetben még erõtlenebbé válik, ráadásul IGF jel hiányában az ECU ráadásul - elvileg - le is kellene hogy tiltsa az aktuális befecskendezõszelepet.
Tud valaki választ adni?
Vagy esetleg a kérdésem sem volt túl érthetõ??
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szullosz a Te embered!
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

+ 
Carina Coupe 1.6 DX