?Bardos6 írta:Még bármi lehetTaki írta:Tán lesz egy 4wd?
Drukkolok!
A kérdés hogy mûszaki nélkül is megy minden simán? eredetiségvizsga átírás biztosítás?
Vásárlási segítség
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Az átírás pillanatában jelezni kell, hogy azonnal szeretnéd forgalomból ideiglenesen kivonni. Természetesen hozod az eredetvizsgás papírt, a megkötött biztosítást. Az okmányirodában kifizeted az átírási illetéket, az új törzskönyv árát és a fél éves forgalomból kivonás árát (ha jól tudom ~3200-3500 Ft környéke).
Amint megvan idõvel a mûszaki, bemész az okmányirodába, forgalomba helyezési illeték és az új forgalmi ára.
Ha jól emlékszem így megy, de a procedúra elõtt mindenképpen egyeztessetek az okmányirodával.
Látom nem sokat ér a véleményem. Tudásom szerint segítek bármelyik döntésben, de tényleg 10x átgondolnám, mielõtt a fekete Gti-be belevágnék. Nem véletlenül ennyi az ára
Amint megvan idõvel a mûszaki, bemész az okmányirodába, forgalomba helyezési illeték és az új forgalmi ára.
Ha jól emlékszem így megy, de a procedúra elõtt mindenképpen egyeztessetek az okmányirodával.
Látom nem sokat ér a véleményem. Tudásom szerint segítek bármelyik döntésben, de tényleg 10x átgondolnám, mielõtt a fekete Gti-be belevágnék. Nem véletlenül ennyi az ára
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Bardos6
- Aktív fóruméletet élõ

Köszi!Pacsker írta:Az átírás pillanatában jelezni kell, hogy azonnal szeretnéd forgalomból ideiglenesen kivonni. Természetesen hozod az eredetvizsgás papírt, a megkötött biztosítást. Az okmányirodában kifizeted az átírási illetéket, az új törzskönyv árát és a fél éves forgalomból kivonás árát (ha jól tudom ~3200-3500 Ft környéke).
Tisztába vagyunk vele hogy nem egy tipp top autó de ennyi pénzért jó vétel. Nem mindenki tud leakasztani 4-5 százezret a spájzból és nem mindenki tud kölcsönkérni ennyit. Projekt alapnak tökéletes mindene megvan ami kell, csak pénz és idõ kell hozzá . Gyakorlatilag olyan mintha részletre venné meg az ember. A drágábbakra is költeni kell és azok sem tökéletesek.
EE90 Hatchback XLi 1.3 2E-E
AE95 Sedan 4WD Gli 1.6 4A-FE
AE92 Liftback GT-i 1.6 4A-GE
MR2 AW11 GT 1.6 4A-GE
ST162 Coupe GT 2.0 3S-GE
AE95 Sedan 4WD Gli 1.6 4A-FE
AE92 Liftback GT-i 1.6 4A-GE
MR2 AW11 GT 1.6 4A-GE
ST162 Coupe GT 2.0 3S-GE
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Nem utalgattam én senkinek sem az anyagi helyzetére.
Pont azért írtam, hogy nem érdemes kompromisszumot kötni. Ha nincs meg arra a pénzed, amit igazán szeretnél, akkor ne "vegyél" autót. Fõleg, hogy nincs is nagyon kényszerítõ ok.
Más a véleményünk, elfogadom, de azt azért add bele, hogy te is, én is hozzányúlunk az autókhoz és otthon van már több autónyi alkatrészhalom. A Tisztelt új tulaj (gondolom nem szabad lelõni a poént) pedig nulláról kezd.
És nem biztos, hogy követi a példádat és annyira elvetemült lesz szerelgetések terén is, mint magában az autózásban/használatban. Itt a klubbon belül is van több olyan tag, akinek maga a menés jelenti az örömöt és ezzel nincs is gond. Azonban, ha egy ilyen ember birtokol egy felújítandó szökevényt, az nagyon hamar megunja, hogy csak önti bele a pénzt, és még mindig önti, és alig tudott vele menni és égõ a külseje a haverok elõtt, meg még mindig füstöl, kopog a futómû...
Projekt alapnak minden tökéletes, de nem mindegy honnan kell kezdeni
Plusz ha a fenti kitartó motiváció nincs meg, akkor akár dugába is dõlhet.
Azt azonban vitatnám, hogy egy jóval jobb állapotúra is rohadt sokat kéne költeni. Szerintem lehet olyan állapotú E9-et venni még ma is, ami a "vásárlás utáni teendõkön felül" egy használható egyben lévõ kis autó.
Mindemellett nagyon csíptem az eddigi 4WD fanatizmust. Az legalább sajátos, egyedi.
Persze, ha változtak az igények és netán látszat ellenére jó alap a fekete, akkor hajrá.
Be is fogom a szám, mert egyiket sem vizsgálgattam közelrõl
Csupán azt akarom éreztetni, hogy vagy kell a hirtelen felindulásokat nekünk, tapasztaltaknak ésszerûen átgondolni és lereagálni, vagy legalább megmutatni az érme másik oldalát is.
Nem egy leányálom egy lassan OT korú autó építése
Anyagilag, idegileg, türelmileg...
Pont azért írtam, hogy nem érdemes kompromisszumot kötni. Ha nincs meg arra a pénzed, amit igazán szeretnél, akkor ne "vegyél" autót. Fõleg, hogy nincs is nagyon kényszerítõ ok.
Más a véleményünk, elfogadom, de azt azért add bele, hogy te is, én is hozzányúlunk az autókhoz és otthon van már több autónyi alkatrészhalom. A Tisztelt új tulaj (gondolom nem szabad lelõni a poént) pedig nulláról kezd.
És nem biztos, hogy követi a példádat és annyira elvetemült lesz szerelgetések terén is, mint magában az autózásban/használatban. Itt a klubbon belül is van több olyan tag, akinek maga a menés jelenti az örömöt és ezzel nincs is gond. Azonban, ha egy ilyen ember birtokol egy felújítandó szökevényt, az nagyon hamar megunja, hogy csak önti bele a pénzt, és még mindig önti, és alig tudott vele menni és égõ a külseje a haverok elõtt, meg még mindig füstöl, kopog a futómû...
Projekt alapnak minden tökéletes, de nem mindegy honnan kell kezdeni
Azt azonban vitatnám, hogy egy jóval jobb állapotúra is rohadt sokat kéne költeni. Szerintem lehet olyan állapotú E9-et venni még ma is, ami a "vásárlás utáni teendõkön felül" egy használható egyben lévõ kis autó.
Mindemellett nagyon csíptem az eddigi 4WD fanatizmust. Az legalább sajátos, egyedi.
Persze, ha változtak az igények és netán látszat ellenére jó alap a fekete, akkor hajrá.
Be is fogom a szám, mert egyiket sem vizsgálgattam közelrõl
Csupán azt akarom éreztetni, hogy vagy kell a hirtelen felindulásokat nekünk, tapasztaltaknak ésszerûen átgondolni és lereagálni, vagy legalább megmutatni az érme másik oldalát is.
Nem egy leányálom egy lassan OT korú autó építése
Klubelnök

- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Csak megvettétek a Gt-it.
Sok örömöt hozzá, ezek szerint jobb állapotú volt, mint vártam.
Projektet!
Sok örömöt hozzá, ezek szerint jobb állapotú volt, mint vártam.
Projektet!
Klubelnök

sziasztok
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ot-7308235
ez elég jó vételnek tûnik,mik a típushibák amit meg kell nézni?mennyit esznek ezek motorok?nem nagyon lomha?mûszeregységet lehet cserélni fordulatszámmérõsre?nézte esetleg valaki ezt az autót?
ez elég jó vételnek tûnik,mik a típushibák amit meg kell nézni?mennyit esznek ezek motorok?nem nagyon lomha?mûszeregységet lehet cserélni fordulatszámmérõsre?nézte esetleg valaki ezt az autót?
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Valóban ott a Terra jel a hátsó ajtón, de tudtommal a Terrákban kell, hogy legyen fordulatszámmérõ, és elsõ elektromos ablakok, nekem is ilyen mindkét Terrám... a hirdetett autóban viszont egyik sincs !hp16 írta:sziasztok
Nekem ez gyanús, de ne legyen igazam, mert amúgy szép autó, a futott km is alacsony (ha valós...), bár én csak klímásat vennék.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Nem tudok semmilyen olyan típushibáról, ami komolyabb, zsebbenyúlósabb lenne (nekem 1.6-osok vannak), de fusd át az E11 topikot, meg a Népítéletet ezügyben.
Kiesik a fényszóró körüli gumitömítés stb. max. ilyen típushibák vannak
Kiesik a fényszóró körüli gumitömítés stb. max. ilyen típushibák vannak
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
A hátsó embléma ugyan Terra, de az autónak ehhez nem sok köze van szerintem.
Jorn, annyit javítanék, hogy a terra is jött kurblis elsõ ablakokkal, centrál zár nélkül, klíma nélkül, színre fújt lökhárító alsók nélkülde alap volt benne a (fél)plüss kárpit, a fordulatszámmérõ, az elsõ-középsõ könyöklõ, az állítható vezetõ oldali ülés (magasság). Mindez a ráncfelvarrott E11-re igaz elsõ sorban.
A béka esetében nem kellene kavarnak lenni, azok még kvázi rendezett felszereltséggel jöttek, ezért is furcsa nekem ez a linkelt autó. A hb miatt biztos, hogy japán gyártás, de ezen kívül én egy Harmony plus-ra tippelek, mintsem terrára. De az is lehet, hogy az országban, ahonnan ez a példány jött, volt más felszereltség és ott a terra nem tartalmazta a fordulatszámmérõt...
Jorn, annyit javítanék, hogy a terra is jött kurblis elsõ ablakokkal, centrál zár nélkül, klíma nélkül, színre fújt lökhárító alsók nélkülde alap volt benne a (fél)plüss kárpit, a fordulatszámmérõ, az elsõ-középsõ könyöklõ, az állítható vezetõ oldali ülés (magasság). Mindez a ráncfelvarrott E11-re igaz elsõ sorban.
A béka esetében nem kellene kavarnak lenni, azok még kvázi rendezett felszereltséggel jöttek, ezért is furcsa nekem ez a linkelt autó. A hb miatt biztos, hogy japán gyártás, de ezen kívül én egy Harmony plus-ra tippelek, mintsem terrára. De az is lehet, hogy az országban, ahonnan ez a példány jött, volt más felszereltség és ott a terra nem tartalmazta a fordulatszámmérõt...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Fenrir írta:Sziasztok!
Új tag vagyok, most regisztráltam, épp autóvásárlás elõtt állok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Kinéztem egy autót, amilyenre pont vágyom, de ez lenne az elsõ autóm,és segítséget szeretnék kérni azoktól akik ismerik ezt a típust.
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ol-7311139
Elõre is köszönöm, ha meg tudjátok nézni és leírjátok a véleményeteket.
köszönöm: Máté
Klubelnök

- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Nem rémlik, hogy a sedanból volt-e SOL felszereltségû. Idehaza a maximum a Terra ABS volt és ez a példány mindenben megegyezik a Terra ABS tartalmával, legalábbis a képek alapján.
Mivel szervizkönyv nincs a hirdetésbe írva - tehát, valszeg nincs is hozzá - a km állás lutri, de akár még valós is lehet. Nagyobb baj, hogy így semmit nem tudni az autó elõéletérõl: mikor és mivel szervizelték?
A képek alapján egész pofás, ehhez nyilván a felnik sokat adnak hozzá.
Kaposvárról hoztam az Avét is, vásárlás elõtt érdemes bevinni a KOTO-ba egy teljes átvizsgálásra. Nekem mindez 3500Ft-ba került, elõre egyeztetett idõpontra vittem. Készségesek, alaposak, ajánlom õket.
Egy dolgot nem fognak tudni biztosra megmondani, hogy az olajat eszi-e a motor, és ha igen, mennyire? Ennél a szériánál, ugye elég hektikus mértékben elõfordulhat, jelentéktelen fogyástól egészen 2-3000km/1 literig bármi... és emiatt lehet nagy negatívum, hogy az elõélete jó eséllyel ismeretlen. Ha csak gyûrûzni kellene, az is nagyságrendileg 80-100.000Ft (ebbõl a gyári gyûrûszett kb a fele).
Mindenképpen érdemes lenne megnézni, nem-e cserélt blokkos motor: motorszám helyett csak motorkód a blokkon és a forgalmiban, nívópálca felsõ részén zöld mûanyag pötty. Ha ilyen, érdemes vele foglalkozni, ha nem, akkor sajnos lutri.
Összességében: nem túlárazott, de nepper telepen árult, szervizkönyv nélküli, nem különösebben kevés km-t futott autó. Szerintem nem elég hozzá a vételár a zsebben.
Ja, és lehet, hogy csak elírta a hirdetõ, de a 195/60R15 gumi nem váltómérete a gyárinak: 165/70R14, 175/65R14, 185/65R14, 185/60R14, 195/50R15(!).
Mivel szervizkönyv nincs a hirdetésbe írva - tehát, valszeg nincs is hozzá - a km állás lutri, de akár még valós is lehet. Nagyobb baj, hogy így semmit nem tudni az autó elõéletérõl: mikor és mivel szervizelték?
A képek alapján egész pofás, ehhez nyilván a felnik sokat adnak hozzá.
Kaposvárról hoztam az Avét is, vásárlás elõtt érdemes bevinni a KOTO-ba egy teljes átvizsgálásra. Nekem mindez 3500Ft-ba került, elõre egyeztetett idõpontra vittem. Készségesek, alaposak, ajánlom õket.
Egy dolgot nem fognak tudni biztosra megmondani, hogy az olajat eszi-e a motor, és ha igen, mennyire? Ennél a szériánál, ugye elég hektikus mértékben elõfordulhat, jelentéktelen fogyástól egészen 2-3000km/1 literig bármi... és emiatt lehet nagy negatívum, hogy az elõélete jó eséllyel ismeretlen. Ha csak gyûrûzni kellene, az is nagyságrendileg 80-100.000Ft (ebbõl a gyári gyûrûszett kb a fele).
Mindenképpen érdemes lenne megnézni, nem-e cserélt blokkos motor: motorszám helyett csak motorkód a blokkon és a forgalmiban, nívópálca felsõ részén zöld mûanyag pötty. Ha ilyen, érdemes vele foglalkozni, ha nem, akkor sajnos lutri.
Összességében: nem túlárazott, de nepper telepen árult, szervizkönyv nélküli, nem különösebben kevés km-t futott autó. Szerintem nem elég hozzá a vételár a zsebben.
Ja, és lehet, hogy csak elírta a hirdetõ, de a 195/60R15 gumi nem váltómérete a gyárinak: 165/70R14, 175/65R14, 185/65R14, 185/60R14, 195/50R15(!).
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
- Janesz
- Visszajáró

Re: ELADÓ COROLLA
Helo.
elképzelhető hogy vennék 1 corollat donornak,de papíros.
Érdeklődnék hogy lehetne megoldani azt hogy ne kelljen se atirnom az autot se egyebeket fizetni rá ,úgy mond " eltűnjön" hiszen el lenne bontva vetel utan 1-2 nap alatt?
elképzelhető hogy vennék 1 corollat donornak,de papíros.
Érdeklődnék hogy lehetne megoldani azt hogy ne kelljen se atirnom az autot se egyebeket fizetni rá ,úgy mond " eltűnjön" hiszen el lenne bontva vetel utan 1-2 nap alatt?
Toyota Corolla AE92 Liftback GL 1989
- Janesz
- Visszajáró

Re: Vásárlási segítség
Ezek szerit senki sincs semmi ötlete hogy lehetne forgalomból eltüntetni az autót,vagy úgy megvenni 1et hogy ne kelljen átíratni , illetékezni utána?
Toyota Corolla AE92 Liftback GL 1989
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Re: Vásárlási segítség
Tudomásom szerint a lopott autókat hivatalból kivonja a forgalomból a rendőrség...
Ha esetleg pont akkor lopnák el, miután elhoztad, de még nem irattad át, az felettébb idegesítő lenne...

Ha esetleg pont akkor lopnák el, miután elhoztad, de még nem irattad át, az felettébb idegesítő lenne...

'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna