Termosztát csere - hűtőrendszer tisztítása / "Vizes topic"
Köszi, mindenképp megnézetném szervizben, bár nem tudom, hogy viszem el az autót, repedt hûtõvel. Ha rátöltögetek van rá esély, hogy eljutok vele odáig? Megnéztem a kiegyenlítõ tartályt, a tetejét át tudtam világítani, de lejjebb annyira sötét, hogy nem látni semmit, így nem tudom, hogy felkavarhatók-e benne valamit vagy sem. Beledugtam egy száraz botot, az leért az aljáig, de semmi trityi nem ragadt rá, egyszerûen csak folyadék van benne, szerintem a fagyálló mert olyan barnás pirosas színû. Lehetséges, hogy annyira elhasználódott a hûtõfolyadék, hogy az marta szét a hûtõt és azért repedt el? Mondjuk mikor felnyitottam a motorháztetõt akkor úgy nézett ki, mintha sáros úton ralliztam volna, gondolom a ventilátor verte szanaszét. Addig is köszönöm az eddigi segítséget!

'96 E10 1.3 Xli 4E-FE
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Passz
Ez csak attól függ, hogy a hûtõjavítást és egyebeket is ugyanaz a hely fogja-e csinálni. Legrosszabb esetben oda kell vontatni...
Ha a hûtõfolyadék nem koszos, büdös, savas illatú, hanem áttetszõ rózsaszín, akkor nem hinném, hogy az marta szét a hûtõt. Persze kérdés, hogy mit öntözgettek bele (még, a fagyállón kívül)...
Ha a hûtõfolyadék nem koszos, büdös, savas illatú, hanem áttetszõ rózsaszín, akkor nem hinném, hogy az marta szét a hûtõt. Persze kérdés, hogy mit öntözgettek bele (még, a fagyállón kívül)...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Na, most én kérdezek 
Maihoz hasonló meleg idõben, tûzõ napon leállítva az autót 3 órára, majd beindítva, az normális, hogy a hûtõventillátor beindul kb. 1 perc múlva ?
A hûtõvíz mutatója teljesen lenn van, tehát hûlt a motor... mégis indul a ventillátor elég hamar. Ha megjön a menetszél, akkor viszont már kikapcsol...
Maihoz hasonló meleg idõben, tûzõ napon leállítva az autót 3 órára, majd beindítva, az normális, hogy a hûtõventillátor beindul kb. 1 perc múlva ?
A hûtõvíz mutatója teljesen lenn van, tehát hûlt a motor... mégis indul a ventillátor elég hamar. Ha megjön a menetszél, akkor viszont már kikapcsol...
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Így szerintem nagyon nem jó.
Remélhetõleg csak a hûtõventi reléjével, vízgombájával van baj, vagy levegõs a rendszered?
Konky!
Hengerfejesség jeleirõl nemrég írtunk: viewtopic.php?t=1840
Remélhetõleg csak a hûtõventi reléjével, vízgombájával van baj, vagy levegõs a rendszered?
Konky!
Hengerfejesség jeleirõl nemrég írtunk: viewtopic.php?t=1840
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Köszi, a gombát megnézem.
Mivel nincs precíz hõmérõm, majd összehasonlítom a két autót, egyszerre beindítom õket és meglátjuk, kb. egyszerre kapcsol-e be a két ventillátor
Mivel nincs precíz hõmérõm, majd összehasonlítom a két autót, egyszerre beindítom õket és meglátjuk, kb. egyszerre kapcsol-e be a két ventillátor
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Kihûlt víznél nem szabad kapcsolnia vízhûtõ ventilátornak!
Ugye nem a klímával kevered?!
Ugye nem a klímával kevered?!
Klubelnök

- ramboo88us
- Visszajáró

Ennyi mindent ki kellett szedni a fûtésbox kiszereléséhez....
(sajnos vezetékes víz nem volt a közelben, ezért ezt a megoldást kellett választani)

végül gumicsövestül kellett kiszedni, mert annyira rá voltak gyógyulva.... feszegetni meg nem illik, mert könnyen "megsértõdik" és eldeformálódik....
ime:

hazavisz... kádban jó alaposan ellenirányban (oda-vissza) megnyomat (ahogy már többen írták)....
(az ember meglepõdik, hogy micsoda sok trutyi van benne....)
...majd visszarak.... és a végeredmény: kitûnõ fûtés
nekem cca. 6h
(sajnos vezetékes víz nem volt a közelben, ezért ezt a megoldást kellett választani)

végül gumicsövestül kellett kiszedni, mert annyira rá voltak gyógyulva.... feszegetni meg nem illik, mert könnyen "megsértõdik" és eldeformálódik....
ime:

hazavisz... kádban jó alaposan ellenirányban (oda-vissza) megnyomat (ahogy már többen írták)....
(az ember meglepõdik, hogy micsoda sok trutyi van benne....)
...majd visszarak.... és a végeredmény: kitûnõ fûtés
nekem cca. 6h
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Jesszus, én inkább elmegyek oda, ahol van vezetékes víz 
Korábbi off autómon egyszer levették a mûszerfalat, utána sosem lett az igazi, több helyen megsérült... többet ilyen nem vállalok be, inkább feltekerem a fûtést
Korábbi off autómon egyszer levették a mûszerfalat, utána sosem lett az igazi, több helyen megsérült... többet ilyen nem vállalok be, inkább feltekerem a fûtést
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Örülök, hogy sikerült megjavítani. Így télen határozottan lehet örülni a jó fûtésnek 
Ha az ember tényleg ki akarja szedni a nagy fûtésboxot, akkor sajnos tényleg ennyire le kell bontani, mert a keresztmerevítõtõl nem jön le. Nekem ezt szabad ég alatt kellett egyszer megejtenem mínusz sok fokban, mert elkezdett szivárogni a radiátor.
Oly szívesen innám a szavaidat, beszámolóidat máskor is, de ha nem is vagy nagy szószátyárt, legalább pár képet mutass egyben az autódról
Netán projekt?
Ha az ember tényleg ki akarja szedni a nagy fûtésboxot, akkor sajnos tényleg ennyire le kell bontani, mert a keresztmerevítõtõl nem jön le. Nekem ezt szabad ég alatt kellett egyszer megejtenem mínusz sok fokban, mert elkezdett szivárogni a radiátor.
Oly szívesen innám a szavaidat, beszámolóidat máskor is, de ha nem is vagy nagy szószátyárt, legalább pár képet mutass egyben az autódról
Netán projekt?
Klubelnök

A segítségeteket szeretném kérni. A neten régóta árulják az alábbi termosztátot avensis 4a-fe motorjához. Azonos lehet az én Corollámban lévõvel? Gondolkodom rajta, hogy meg merjem-e venni.
http://aprod.hu/hirdetes/toyota-avensis ... 1Kk7j.html
http://aprod.hu/hirdetes/toyota-avensis ... 1Kk7j.html
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Han 2014 jan. 28, 11:15 pm-kor.
Toyota Corolla Verso 2002 E121 3ZZ
- TRD
- Fanatikus fórumozó

- Kapcsolat:
De kijön a keresztmerevítõtõl..Azt nem kell hozzá kiszedni.....Pacsker írta:Örülök, hogy sikerült megjavítani. Így télen határozottan lehet örülni a jó fûtésnek
Netán projekt?

AE92 2.0 GT hatchback (3SGE) 
KE70 ??? Coupe
KE70 ??? Coupe
Tájékoztatás céljából: Ma megérdeklõdtem a gyári termosztát árát az autómhoz. Toyota Sakuránál 11 ezer Ft környéke + 2000 Ft a tömítés hozzá, Jap-ker-nél ugyanannyi. Unixnál nem tudnak gyári Toyotát, azt mondták, hogy a Jakoparts gyári minõség (ORIGINAL HERTH+BUSS) 6000 Ft, tömítéssel együtt. De ajánlották a Behr-Thoms-ot is, ami az Unixos ember szerint a legjobb, bár 83 foknál nyit, nem 82-nél. Német minõség, de ez számomra nem biztos, hogy annyira pozitív
. Szóval ennyi. Most nem tudom mi legyen, mert 13 ezer Ft nagyon sok egy termosztátra. Még szoktatom magam a gondolathoz 
- IceRocko
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1992
- Autód típusa (és generációja): Corolla E10
- Autód felszereltségi jelölése: XLi
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Szerintem szoktasd csak magad a gyárihoz. Termosztátból más nem jó sajnaHan írta:Tájékoztatás céljából: Ma megérdeklõdtem a gyári termosztát árát az autómhoz. Toyota Sakuránál 11 ezer Ft környéke + 2000 Ft a tömítés hozzá, Jap-ker-nél ugyanannyi. Unixnál nem tudnak gyári Toyotát, azt mondták, hogy a Jakoparts gyári minõség (ORIGINAL HERTH+BUSS) 6000 Ft, tömítéssel együtt. De ajánlották a Behr-Thoms-ot is, ami az Unixos ember szerint a legjobb, bár 83 foknál nyit, nem 82-nél. Német minõség, de ez számomra nem biztos, hogy annyira pozitív. Szóval ennyi. Most nem tudom mi legyen, mert 13 ezer Ft nagyon sok egy termosztátra. Még szoktatom magam a gondolathoz
EE101 Sedan, 7A-FE
Elfogadom a jótanácsot és felkészítem magam a traumáraIceRocko írta:Szerintem szoktasd csak magad a gyárihoz. Termosztátból más nem jó sajnaHan írta:Tájékoztatás céljából: Ma megérdeklõdtem a gyári termosztát árát az autómhoz. Toyota Sakuránál 11 ezer Ft környéke + 2000 Ft a tömítés hozzá, Jap-ker-nél ugyanannyi. Unixnál nem tudnak gyári Toyotát, azt mondták, hogy a Jakoparts gyári minõség (ORIGINAL HERTH+BUSS) 6000 Ft, tömítéssel együtt. De ajánlották a Behr-Thoms-ot is, ami az Unixos ember szerint a legjobb, bár 83 foknál nyit, nem 82-nél. Német minõség, de ez számomra nem biztos, hogy annyira pozitív. Szóval ennyi. Most nem tudom mi legyen, mert 13 ezer Ft nagyon sok egy termosztátra. Még szoktatom magam a gondolathoz
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

A Unix biztosan tud hozni gyárit, nekem is onnan van, a gyári Toyota dobozon ott a Unix matrica...Han írta:Tájékoztatás céljából: Ma megérdeklõdtem a gyári termosztát árát az autómhoz. Toyota Sakuránál 11 ezer Ft környéke + 2000 Ft a tömítés hozzá, Jap-ker-nél ugyanannyi. Unixnál nem tudnak gyári Toyotát, azt mondták, hogy a Jakoparts gyári minõség (ORIGINAL HERTH+BUSS) 6000 Ft, tömítéssel együtt. De ajánlották a Behr-Thoms-ot is, ami az Unixos ember szerint a legjobb, bár 83 foknál nyit, nem 82-nél. Német minõség, de ez számomra nem biztos, hogy annyira pozitív. Szóval ennyi. Most nem tudom mi legyen, mert 13 ezer Ft nagyon sok egy termosztátra. Még szoktatom magam a gondolathoz