Motor csörgés, kopogás szenzor, üzemanyagok

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1992
Autód típusa (és generációja): Corolla E10
Autód felszereltségi jelölése: XLi
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: IceRocko »

Pacsker írta:A 95 Maxmotion-ben nincs oktánszám növelõ, csak tisztító adalék. A 100-asban már van elõbbi is.
Ha a jó minõségre akartál kitérni, persze lehet korrekt a megállapítás, mert az OMV üzemanyag általában jó.

Six, mint privátban is említette, egy tank erejéig bátran tankolhatnál 100-ast, hogy nagy eséllyel rájöjj, az elõgyújtás állítással van-e a probléma.
Mellesleg hol tankolsz? Nem mindegy
Oktánszám növelésre nem gondoltam, csak a jó minõségû benzinre. Az OMW-s sima 95-tõl is volt némi ''csörgés'' leginkább emelkedõn gyorsításkor, de az tény, hogy meg sem közelítette azt, amikor egyszer a madarasteszkóban tankoltam egy full tankot. Azóta a benzinkút közelébe sem megyek, sõt az összes olcsó kutat elkerülöm.
OFF:Azt csak megjegyzésként írnám, hogy egyszer egy full noname kútnál tankoltunk az UAZunkba és csak arra lettem figyelmes, hogy leállítás után, még egy rövid ideig, jár a motor. Mint kiderült, a benzinbe gázolaj volt, nem is kevés arányban. :evil: Nem hinném, hogy az orosz technikán kívül, ezt más motor tolerálná. Erõsen javaslom a jobb hírû kutakat.
EE101 Sedan, 7A-FE
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: six »

Pacsker írta:A 95 Maxmotion-ben nincs oktánszám növelõ, csak tisztító adalék. A 100-asban már van elõbbi is.
Ha a jó minõségre akartál kitérni, persze lehet korrekt a megállapítás, mert az OMV üzemanyag általában jó.

Six, mint privátban is említette, egy tank erejéig bátran tankolhatnál 100-ast, hogy nagy eséllyel rájöjj, az elõgyújtás állítással van-e a probléma.
Mellesleg hol tankolsz? Nem mindegy
Köszi, így már érthetõbb a dolog. Akkor legközelebb tankolok egy 100-ast. Egyébként közvetlenül a Magyar OLajat támogatom, nagyon néha OMV-nél tankolok.

Üdv, six
E11 JT facelift 4ZZ-FE Sedan Harmony 2001... volt 11 évig
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Szinte mindenki a Mol-t támogatja így vagy úgy, mert a hazai kutak nagy részéhez a Mol gyártja a 95-ös benzint, persze a kúton adalékolják még az adot társaság adalékával (vagy nem)...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Mikor jelentkezik nálatok a becsörgés? Milye fordulaton, milyen terhelésnél?
Nálam az un. terheléses becsörgés alacsony fordulaton oktánszám növelésével (100as OMV) elhalkul, viszont van egy konstans csörgés 4 környékén ami teljesen független mindentõl, mintha ott ritkán használnám abban a fordszám tartományban. Amikor átforgatom rajta nem dúrva de ha ott tartom 4 körül akkor azért hangos. Mi lehet?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

bubidisc írta:Mikor jelentkezik nálatok a becsörgés? Milye fordulaton, milyen terhelésnél?
Nálam az un. terheléses becsörgés alacsony fordulaton oktánszám növelésével (100as OMV) elhalkul, viszont van egy konstans csörgés 4 környékén ami teljesen független mindentõl, mintha ott ritkán használnám abban a fordszám tartományban. Amikor átforgatom rajta nem dúrva de ha ott tartom 4 körül akkor azért hangos. Mi lehet?
Nem lehet, hogy csak berezonál valami, pont annál a fordulatszám tartománynál? Gondolok itt a kipufogó hõvédõ lemezre vagy hasonlóra... kérj meg valakit, hogy tartsa ott a fordulatot, te meg hallgasd meg, honnan jöhet, ha álló helyzetben is csinálja.
EE101 Sedan, 7A-FE
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

IceRocko írta:
bubidisc írta:Mikor jelentkezik nálatok a becsörgés? Milye fordulaton, milyen terhelésnél?
Nem lehet, hogy csak berezonál valami, pont annál a fordulatszám tartománynál? Gondolok itt a kipufogó hõvédõ lemezre vagy hasonlóra... kérj meg valakit, hogy tartsa ott a fordulatot, te meg hallgasd meg, honnan jöhet, ha álló helyzetben is csinálja.
A hõvédõ már rég elrepedt és leszereltem. Sajnos csak terhelés alatt csinálja.
ex bubidisc felhasználó
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Jah... úgy értettem, hogy a konstans csörgés 4ezernél mindig jelentkezik.

Nekem olyan 2000-2500tól volt kb. 4500-5000ig, terhelés mellett. Bár lehet 5000 felett is volt, de akkor már olyan hangos a motor, hogy valószínûleg elnyomta.
Nekem kb 4.-5. tank jó minõségû benzin után múlt el. Ez kb 2500-3000km-ert jelent. De azóta is csak OMW-nél tankolok Maxmotiont és nem jött vissza a csörgés.
Kopp-kopp... :)
EE101 Sedan, 7A-FE
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Valszeg nekem is ez lesz. 4-5 tank OMV 100-as.
ex bubidisc felhasználó
deserved
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: deserved »

Terheléses csörgés nálam is van, pl alacsonyabb fordulaton, ha gyorsítok. Erõlködik a motor és olyan, mintha konzerves dobozban csavaranyákat ráznál, de ahogy elveszem a gázt (csökkentem a nyomatékot, de azért nem motorfék) a hang megszûnik.
A volt tulaj (barátom) szerint mióta az eszét tudja van ez a hang a kocsiban. (E10, 1994, 4efe 16v)
E10 Sedan (4E-FE 1.3 16V)
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

IceRocko írta:JNekem kb 4.-5. tank jó minõségû benzin után múlt el.
OMV sima 95-öst tankolva határozottan jobb lett a helyzet, de ez még akármitõl is lehet. Kipróbálom majd a 100-ast is.

Köszi, six

u.i.: Valaki tényleg rávezethetne, hogy mi a "csörgési probléma a korai VVTi-kkel"... mivel érintve vagyok, érdekel ha lehet tudni valamit a hátterérõl.
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Olvass vissza a topicban. Rögtön az elsõ oldalon Szullosz meg is adja rá a kimerítõ választ. De pl. nekem DOHC-s 4efe-m van, meg még jó pár embernek, és ugyan úgy csörög. Együtt lehet vele élni. :)
Bár amióta az OMW-n tankolok, azóta rendben van. :)
EE101 Sedan, 7A-FE
six
Gyakori látogató
Gyakori látogató

IceRocko írta:Olvass vissza a topicban. Rögtön az elsõ oldalon Szullosz meg is adja rá a kimerítõ választ.
Igen, de azzal kezdi, hogy angol gyártásúak esetén, az enyémen viszont JP-vel kezdõdik az alvázszám. Arra is érvényes ugyanez? Elvileg nem Bosch elektronika.

six
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

JT-s inkább nem? JP-rõl nem hallottam még. Ha megnézed nem feltétlenül csak a Bosch elektronikás csinálja. Enyém pl. Denso, még is "csörög".
A hiba attól még valószínûleg ugyan abból az okból fakadhat.
Annyira nem kell tartanod tõle, az én autómnál már vagy 5-6 éve csinálja. Az elmúlt 1-1,5 évben már nem igazán, amióta csak az OMW-n tankolok.
EE101 Sedan, 7A-FE
babaluga
Újonc
Újonc

motor csörgés

Hozzászólás Szerző: babaluga »

Sziasztok!
Érdekes volt 1 év után is végigolvasni a hozzászólásokat, úgy érzem közelebb jutottunk a megoldáshoz :) Ha az ember nem akar százazres nagyságrendû megoldást, akkor elõgyújtás-állítás vs. gyertyacsere. Aztán imádkozás.
Nálam 2 éve van a kocsi, azóta csinálja, néha nagyon, néha kevésbé. Következõ lépésben én is kipróbálom az OMV benzint.
Elõtte célszerû kiüríteni a tartályt, amennyire lehet?
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Igen! Szívd le, és törölgesd szárazra viledával! :lol:
Az elsõ teli tanknál már érezni fogod a javulást, mindegy, hogy mennyi maradt a régibõl. :wink:
ex bubidisc felhasználó
Válasz küldése