Jorn írta:Sziasztok,
elhatároztam, hogy kipucolom a hátsó fékdobokat, illetve ellenõrzöm, mennyire kopottak a fékpofák. Szerencsére még van 3mm, úgyhogy jól befújtam féktisztítóval "mindent".
A dobot visszatettem a helyére, és miközben forgatom a kereket, egy nagyon minimális súrlódást hallok, mintha a pofa néha a dobhoz érne.
Ez normális, és majd elmúlik (beáll), vagy vissza kellene vennem a pofák pozícióját ilyenkor, mintha cserélve lettek volna ?
Közben alakult a sztori: kiderült, hogy tisztítás elõtt is eléggé súrlódtak a hátsó kerekek, kézzel megpörgetve. Szerintem soha nem volt még szétszedve, pucolva a hátsó dob. A tisztítás után csak minimális lett a súrlódás. (a dob könnyed visszarakása miatt kb. 10 kattintást vissza is tekertem a pofákon)
Viszont:
- "a nagy könyvben" leírt módszer nem történt meg, tehát a dobok felrakása után hiába nyomogattam az üzemi féket, nem hallottam kattanásokat, semmi sem változott. (kézifék persze nem volt behúzva)
- eddig a kéziféket elég volt 4-5 kattanásig felhúzni hogy fogja az autót, most már 8 kattanás kell ugyanahhoz, ezt sok
Kérdés: utánaállítsak most a kézifék bowdennek (a középkonzol alatt) vagy menjek az autóval még pár kört, hátha visszaáll a régi 4-5 kattanásra ?
Köszönöm elõre is mindenkinek a segítséget