Autoreszelgetes
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Azt nem hiszem 
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
-
syab19
- Visszajáró

- Autód gyártási éve: 1994
- Autód típusa (és generációja): Corolla E10
- Autód felszereltségi jelölése: XLi
Kíváncsi lennék, hogy ha a leírás 50 literes tankot említ és én 40 liter tankolása után nem mertem többet beletenni, pedig kicsit oldalra döntve az autót már jelzett a kis piros lámpa az üzemanyagszintnél... szóval elképzelhetõ, hogy sikerült kiakasztani a mérõt ha nem igazán akar megmozdulni? 
Valakinek van tapasztalata? elég megkocogtatni a mûszerfalat, hogy leugorjon vagy talán nagyobb gond is lehet?
Valakinek van tapasztalata? elég megkocogtatni a mûszerfalat, hogy leugorjon vagy talán nagyobb gond is lehet?
- IceRocko
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1992
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Ha teljesen csurig tankoltad, akkor kb 70-80km-t el lehet menni anélkül, hogy megmozdulna a mutató. Ugyanis ennyi idõ kell, mire a betöltõ csõbõl kifogy (tank felett van) a plusz üzemanyag, amit már nem mér. Nálam legalábbis így van. Én mindig addig tankolom, amíg már a betöltõnél fent van a benzi. Ez 3-4 kattanás pluszba a pisztolyon, kis várakozással.syab19 írta:Kíváncsi lennék, hogy ha a leírás 50 literes tankot említ és én 40 liter tankolása után nem mertem többet beletenni, pedig kicsit oldalra döntve az autót már jelzett a kis piros lámpa az üzemanyagszintnél... szóval elképzelhetõ, hogy sikerült kiakasztani a mérõt ha nem igazán akar megmozdulni?
EE101 Sedan, 7A-FE
- Ghee
- Gyakori látogató

A benzinszint-mérõ mûszer az E11-nél un. "nem visszatérõ", tehát ha leveszed a gyújtást akkor a mûszer változatlanul mutatja az üzemanyag szintjét - ha ez (is) a kérdés.syab19 írta:Kíváncsi lennék, hogy ha a leírás 50 literes tankot említ és én 40 liter tankolása után nem mertem többet beletenni, pedig kicsit oldalra döntve az autót már jelzett a kis piros lámpa az üzemanyagszintnél... szóval elképzelhetõ, hogy sikerült kiakasztani a mérõt ha nem igazán akar megmozdulni?
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Kapcsolat:
Nem tudom E11-nél meddig ér a levegõztetõ teteje, de én addig (tetejéig) nem nagyon tudom/szoktam megtölteni.
Egyébként, meg ha az ember nem TSZ kúton tankol, akkor nem tudom, hogy koszolódhatna el
A benzin inkább tisztító, mint koszoló hatású. Az E7-em tankja (32 éves!) olyan belülrõl, mintha most jött volna le a futószalagról. Pedig állt tizen sok évet és az szokott lerakódásokat, kiválásokat okozni. Nem értem...
Magyarul szerintem nincs olyan nagy baj azzal, ha néha az ember a betöltõt is jól megrittyenti. A tank teteje is bordázott 1-2 helyen, plusz púpos is picit. Az elsõ zötykölõdõsebb úton, vagy az elsõ kanyarokban is már jön fel lentrõl annyi levegõ, hogy eltûnjön betöltõ tetejérõl az üzemanyag.
Egyébként, meg ha az ember nem TSZ kúton tankol, akkor nem tudom, hogy koszolódhatna el
Magyarul szerintem nincs olyan nagy baj azzal, ha néha az ember a betöltõt is jól megrittyenti. A tank teteje is bordázott 1-2 helyen, plusz púpos is picit. Az elsõ zötykölõdõsebb úton, vagy az elsõ kanyarokban is már jön fel lentrõl annyi levegõ, hogy eltûnjön betöltõ tetejérõl az üzemanyag.
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Ez a japán Sedanra igaz, de az angol Liftback-re már sajnos nem (pedig néha jól jön, hogy "kintrõl" lehet látni, kell-e már tankolniGhee írta: A benzinszint-mérõ mûszer az E11-nél un. "nem visszatérõ", tehát ha leveszed a gyújtást akkor a mûszer változatlanul mutatja az üzemanyag szintjét - ha ez (is) a kérdés.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Mindkét E11-ünk ilyen... Ha már folyamatosan világít a sárga "szegénységjelzõ", akkor olyan 30km-t szoktam még menni (a leírás szerint 50-et bírna), majd teletankolok, de 40-egynéhány liternél többet még nem sikerült beletolni sohasem...syab19 írta:Kíváncsi lennék, hogy ha a leírás 50 literes tankot említ és én 40 liter tankolása után nem mertem többet beletenni, pedig kicsit oldalra döntve az autót már jelzett a kis piros lámpa az üzemanyagszintnél... szóval elképzelhetõ, hogy sikerült kiakasztani a mérõt ha nem igazán akar megmozdulni?
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
-
syab19
- Visszajáró

- Autód gyártási éve: 1994
Megmozdult 100 km után 
Majd meg is nézem, hogy mutatja-e kulcs nélkül a szintet, mert otthon nem garázsban van.... munkahelyen is szabad levegõn..... nem feltétlen örülnék egy csapolásnak
Ne is rémisztgessetek.
Érdekes módon a kézikönyv nekem azt írta azonnal tankoljak ha felgyullad a lámpa. és végülis hallom belül zötykölõdni/lötyögni a benzint. Ráadásul nem biztos, ha egy oldalra lejtõs úton felgyullad a lámpa az jót tesz a kocsinak :S
Viszont a másik topicban említett alapjárat eltûnõ/lefulladó motorgond egyelõre megint nem jelentkezett... nem értem ezt. Lehet annyira takarékoskodni akar a kevés benzinnél a motor, hogy 250re leveszi az alapjáratot?
Majd meg is nézem, hogy mutatja-e kulcs nélkül a szintet, mert otthon nem garázsban van.... munkahelyen is szabad levegõn..... nem feltétlen örülnék egy csapolásnak
Érdekes módon a kézikönyv nekem azt írta azonnal tankoljak ha felgyullad a lámpa. és végülis hallom belül zötykölõdni/lötyögni a benzint. Ráadásul nem biztos, ha egy oldalra lejtõs úton felgyullad a lámpa az jót tesz a kocsinak :S
Viszont a másik topicban említett alapjárat eltûnõ/lefulladó motorgond egyelõre megint nem jelentkezett... nem értem ezt. Lehet annyira takarékoskodni akar a kevés benzinnél a motor, hogy 250re leveszi az alapjáratot?
Carina Coupe 1.6 DX