Olaj ügyeink
Mi a véleményetek a MOL olajokról? Konkrétan errõl: MOL Dynamic Max 10W40. LM Leichtlauf 10W40-et szeretnék bele tenni, de nem bírta már ki a 10 ezres olajcseréig (1000 km lenne még), minimum alá esett az olajszintem. Nem várhattam tovább, sos megoldást kellett találnom így vasárnap este. Gondolom érdemes mihamarabb megrendelni az LM-et és megejteni az olajcserét...
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Vegyél a Leichtlauf-ból 5W40-et (fõleg ezekben a hidegekben!!) és az a legtöbb helyen most 5+1-es akciós kiszerelésben van.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- benkeszilard
- Visszajáró

Knecht
a Knecht olajszûrõ jó lesz?
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szerintem jó
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

BUÉK utólag is minden márkatársnak!
Kb. két hete meghozta a futár az LM LEICHTLAUF 10W40-es olajat még az akciós áron a goldolajtól. MANN szûrõt is vettem mellé. Holnap megyek olajcserére. Azon agyaltam, hogy a motorblokk külsején látható pici olajfolyásokkal/foltokkal lehet e/érdemes e valamit kezdeni. Igaz nem mértem pontosan a mostani olajcsere periódusban az olajfogyást (a következõben fogom!), de kb. olyan 1,5 literre teszem 10000 km-en, ami nem rossz szerintem. Mennyire költséges azoknak a tömítéseknek a cseréje, amelyek ezeket a pici szivárgásokat megszüntetik? Egyáltalán lehetséges ez, vagy hülyeséget kérdezek?
Kb. két hete meghozta a futár az LM LEICHTLAUF 10W40-es olajat még az akciós áron a goldolajtól. MANN szûrõt is vettem mellé. Holnap megyek olajcserére. Azon agyaltam, hogy a motorblokk külsején látható pici olajfolyásokkal/foltokkal lehet e/érdemes e valamit kezdeni. Igaz nem mértem pontosan a mostani olajcsere periódusban az olajfogyást (a következõben fogom!), de kb. olyan 1,5 literre teszem 10000 km-en, ami nem rossz szerintem. Mennyire költséges azoknak a tömítéseknek a cseréje, amelyek ezeket a pici szivárgásokat megszüntetik? Egyáltalán lehetséges ez, vagy hülyeséget kérdezek?
- IceRocko
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1992
- Autód típusa (és generációja): Corolla E10
- Autód felszereltségi jelölése: XLi
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Nem hülyeség szerintem! Én most csináltam meg, mert esztétikailag sem tetszett, hogy olajfoltok vannak, ráadásul az égett olaj szag sem a kedvencem. Inkább a benzin vagy az égett gumiszagát szeretem.Medw írta:BUÉK utólag is minden márkatársnak!
Én a gyújtás elosztó teljes tömítését megcsináltam (szimering, O gyûrû, csapágy), szelepfedél tömítés, szelepfenedél leszorító csavarok tömítése, olajteknõ tömítés, szelepfedélen lévõ gázvisszavezetõ szelep tömítéssel (ennek van valami neve, de nem jut eszembe). Ez kb 15-20e ft-omba volt, de én az összes tömítést gyárit vette. Ezen felül 1éve cseréltem a fõtengely és vezérmûtengely szimeringeket azok olyan 2-3e ft/db áron voltak. Ilyesmi költséggel kell számolni. Bár azt nem tudom neked hol szivárog.
Én örülök, hogy rá vettem magam, és megcsináltam.
EE101 Sedan, 7A-FE

1980 - Toyota Corolla KE70 Liftback - 4AGE