Nagyon rosszul indult a hétvégém. Péntek, Szombat harakiri, aztán Orsi meglepetésével igencsak jobbá formálódott, a Vasárnapi Pilisi autózással meg egyszerûen kivételesen pozitívan gondolok vissza rá

Orsi meglepije az volt, hogy a ház elé beparkoltak egy TGT-086 rendszámú autóval

Na vajon mi lehet az?
Igen, én is átestem a tûzkeresztségen és vezethettem 1 órát egy manuális váltós GT86-ot. Nincs olyan fogalmazó készségem, mint Lackónak, így nem írok ódákat, úgyse élveznétek.
A lényeg. Tudtam, hogy jó, meg hogy "Corolla utód", de annyira sose gerjedtem rá. Ez is csak egy amolyan új elérhetetlen autó volt a számomra, talán picit több. Pont a múlt héten, amikor postoltunk itt, a Totalcaros (TRD GT86, 2000GT) cikk és a reklámvideó után végül beteljesedett az akarom egy körre vágy. Így a hétvégi meglepi nagyon jól jött
Összegezve: váltó ahhoz képest, hogy szándékosan butított, SZUPER!; üléspozíció, mûszeregység szuper; futómû még pont elfogadható hétköznapra is, de meglepõen pontos és feszes hajkurászva, rosszabb úton. Nagyon tetszett!; fék nincs túlszervózva.
Motor tényleg nem egy erõmû. Alul érezni, hogy nyomatékosabb, mint a könyebb-gyengébb Gti Corolla, fent valóban megindul, de magas fordulaton nem növekszik még-még jobban az erõ, hanem kb konstans 5500 fölött. (biztos rosszul érzem).
Azonban! Olyan lelke van, annyira kellemesen behörög, bezörög az utastérbe. Annyira szépen szól magas fordulaton... Ahogy elõször leforgattam a pirosvillogósba, onnantól azonnal magával ragadott a kocsi. Az a hang azonnal megmutatta, hogy "látod megvan bennem az, amiért a régi szarokat szeretitek". Alacsony fordulaton talán túl halk is, de ahogy elkezdi nyomni neki az ember és elõjön az a "hangzavar" ...

, a tempó gyorsul, a futómû elkezd dolgozni, a váltó kényeztet... Nagyon jó az összhatás és azt a könnyed játékosságot adja, amitõl szeretjük a régi, könnyû GT-ket, Gt-iket!! Szinte könyörög érte, hogy kergess, meg riszáltass meg...

Nem is bírtam, alárúgtam egyet, aztán jött is az ejnye-bejnye (bocsi Orsi). Fura, mert ha kikapcsoltam a TRC-t és az ASR-t, akkor is beleavatkozott picit. Miért lehet? Hogy lehet teljesen kikapcsolni?
Egy mondattal: Nagyon élveztem
Hülyeség:
Az orra szép, a popsin ezt a bütykös spoilert nem tudom megszokni.
A beltér nagyon minõségi, kivéve a karbon mintás nagy mûanyagokat a mûszerfalon.
Csomi meglepõen használható, hátsó ülések csak SOS-ben használhatók.
Kéne...
Csináltam pár képet, nem mintha ne lenne belõlük a neten kétmilliárd.
De legalább ezek szarok, nem napsütésben készültek és még olykor zajosak is. (emlék)