Corolla (Toyota) vásárlás-mire kell odafigyelni?
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
A kék Si mellett jártam el nap, mint nap nyáron, és higgyétek el, nem érdemes vele foglalkozni. Látszanak rajta kasztni sérülések, ami még nem is lenne kizáró ok, de barmolt munkának tûnik, a festék is meg van helyenként folyva. És mindezt nem is 2 cm-rõl néztem, hanem körbesétáltam 2-3 lépésrõl. Meg sem merném saccolni, hogy közelebbrõl átnézve milyen lehet. Bocs, de tényleg rotty az autó, legalábbis én nem foglalkoznék vele.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Sziasztok!
Szeretném az autómat lecserélni,és leginkább az E10-es corolla felé hajlok.Szerintetek õ milyen lehet így elsõ ránézésre?Kicsit gyanúsan olcsónak tûnik.Ma voltam kint az autópiacon és ott találtam,külsõleg nem találtam rajta nagyon kifogást.
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ct-4785530
Ahogy elnézem elég ritka ez a bódé ezzel a motorral.Kicsit tanácstalan vagyok.Szerintetek?
Köszi!
Üdv:)
Szeretném az autómat lecserélni,és leginkább az E10-es corolla felé hajlok.Szerintetek õ milyen lehet így elsõ ránézésre?Kicsit gyanúsan olcsónak tûnik.Ma voltam kint az autópiacon és ott találtam,külsõleg nem találtam rajta nagyon kifogást.
Ahogy elnézem elég ritka ez a bódé ezzel a motorral.Kicsit tanácstalan vagyok.Szerintetek?
Köszi!
Üdv:)
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

"Az Ön által keresett hirdetés nem található a rendszerben!"Zsolt65 írta:leginkább az E10-es corolla felé hajlok
Üdv mindenkinek!
Corolla vásárlás elõtt állok, sosem volt toyotám, így kikérném a véleményét a szakértõ társaságnak.
corolla
Ennyiért jó vételnek ígérkezik képrõl, de mûszakira kell, vinni. Mik lehetnek a buktatók egy ilyen öreg gépnél? Mi az amire külön oda kell figyelni egy corollánál?
Elõre is köszönöm a segítségeteket.
Corolla vásárlás elõtt állok, sosem volt toyotám, így kikérném a véleményét a szakértõ társaságnak.
corolla
Ennyiért jó vételnek ígérkezik képrõl, de mûszakira kell, vinni. Mik lehetnek a buktatók egy ilyen öreg gépnél? Mi az amire külön oda kell figyelni egy corollánál?
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Én nem értek ehhez annyira, de hasonló esetben mit olvasnék végig:Tommy írta:Üdv mindenkinek!
corolla
- az összes, típushoz kapcsolódó fórumot (itt és máshol is)
- Totalcar Népítélet, a legrosszabb értékeléseket
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Sziasztok! Életem elsõ autóját keresem (régi jogsival, csak éppen a gyakorlat lesz új...). Így kezdetnek elõször 350k alatti, majd pár rozsdaette roncs megnézését követõen max 500k árat lõttem be, és mivel a családban több különbözõ korú Toyotát is elégedetten használnak, így esélyesen egy Corolla lesz a nyertes. A hahu-n a keresõben valamiért sok '96-'98 körüli példányt ad ki, volt már, amit meg is néztem. Elsõre nem tetszettek a kerek lámpák, de most már bejönnek, a gömbölyû hátsójukat meg korábban is csinosnak találtam.
Nos mivel ti itt szakértõk vagytok Corollailag, pár kérdést feltennék.
- létezik, hogy egy '98-as háromajtós 1.4-esben azért világít a légzsák lámpa, mert az ülés alatt van a kábele, és az ülés állítástól elváshatott a kábel? Kamunak tûnik, vagy én vagyok tudatlan (az mentség, hogy XX kromoszómáim vannak?
)...
- 200.000 feletti kilométerrel egy benzines is olyan elnyûhetetlen, mint a dízelek? Van valami tipikus hiba, amire figyelni érdemes? Már a kerékjáratban lévõ rozsdán túl, ahhoz Hiace-nél volt szerencsénk.
- valóban ad némi biztonságot, ha vezetett szervizkönyves, mennyire hamisítják ilyen árfekvésû autóknál?
Elõre is köszi.
- létezik, hogy egy '98-as háromajtós 1.4-esben azért világít a légzsák lámpa, mert az ülés alatt van a kábele, és az ülés állítástól elváshatott a kábel? Kamunak tûnik, vagy én vagyok tudatlan (az mentség, hogy XX kromoszómáim vannak?
- 200.000 feletti kilométerrel egy benzines is olyan elnyûhetetlen, mint a dízelek? Van valami tipikus hiba, amire figyelni érdemes? Már a kerékjáratban lévõ rozsdán túl, ahhoz Hiace-nél volt szerencsénk.
- valóban ad némi biztonságot, ha vezetett szervizkönyves, mennyire hamisítják ilyen árfekvésû autóknál?
Elõre is köszi.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

-Az elsõre: 99%, hogy hülyeség. Csak akkor lehetne így, hogy ha négy légzsákos autóról van szó, de az ebben az árkategóriában nem esélyes. G6-okban volt talán. Az ülés oldalában lévõ légzsák kábele megy ott, a kormánylégzsák és az utas oldali légzsák kábele a mûszerfalban megy.Ariadne írta:Sziasztok! Életem elsõ autóját keresem (régi jogsival, csak éppen a gyakorlat lesz új...). Így kezdetnek elõször 350k alatti, majd pár rozsdaette roncs megnézését követõen max 500k árat lõttem be, és mivel a családban több különbözõ korú Toyotát is elégedetten használnak, így esélyesen egy Corolla lesz a nyertes. A hahu-n a keresõben valamiért sok '96-'98 körüli példányt ad ki, volt már, amit meg is néztem. Elsõre nem tetszettek a kerek lámpák, de most már bejönnek, a gömbölyû hátsójukat meg korábban is csinosnak találtam.Nos mivel ti itt szakértõk vagytok Corollailag, pár kérdést feltennék.
- létezik, hogy egy '98-as háromajtós 1.4-esben azért világít a légzsák lámpa, mert az ülés alatt van a kábele, és az ülés állítástól elváshatott a kábel? Kamunak tûnik, vagy én vagyok tudatlan (az mentség, hogy XX kromoszómáim vannak?)...
Elõre is köszi.
-Alapvetõen igen, azok, de azért számít a karbantartás, és a használat. Hallgasd meg, hogy szépen jár-e, nézd meg az olajat, a vizet, próbáld ki hidegen-melegen. Legyünk reálisak: egy 15 éves autónál a 200 alatti futás a természetlellenes, nem a fölötti. Ha vigyáztak rá, akkor valószínûleg ennyivel is jó lesz.
-Nagyon nem éri meg hamisítani, de feltenném a kérdést fordítva: vinnéd a fél millió értékû autódat márkaszervízbe 8000ft-os rezsióradíjért?
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Nagyon köszönöm a gyors választ és a jó tanácsokat. (leborulós smiley)
A világító légzsákosat akkor hanyagolom, nem látszott megbontottnak, de van elég másik is eladó, ötajtós is.
Futott km: hahu gyorsteszt, árban 350-500k-ig 7207 db autó, ebbõl 200.000 km alatt 5867, na persze.
Direkt igyekszem nem kereskedõtõl, valós órájúakat keresni, és persze azért az állapot a legfontosabb. Igaz egy 414.000 km-es Carinát látva nagy tanulság, hogy annyira nem is nézett ki rosszul...
Hmm, ebbe az oldalába bele sem gondoltam a szervizkönyvnek, elgondolkodtató...
A világító légzsákosat akkor hanyagolom, nem látszott megbontottnak, de van elég másik is eladó, ötajtós is.
Futott km: hahu gyorsteszt, árban 350-500k-ig 7207 db autó, ebbõl 200.000 km alatt 5867, na persze.
Hmm, ebbe az oldalába bele sem gondoltam a szervizkönyvnek, elgondolkodtató...
Még egy dolog, amit több esetben láttam, az ilyen http://www.hasznaltauto.hu/popup/xlkep/ ... 936/4095/7 fadarabbal meghekkelt aksi rögzítés jelent valami rosszat, vagy normális?
- Pepe
- Aktív fóruméletet élõ

Ariadne írta:Még egy dolog, amit több esetben láttam, az ilyen http://www.hasznaltauto.hu/popup/xlkep/ ... 936/4095/7 fadarabbal meghekkelt aksi rögzítés jelent valami rosszat, vagy normális?
Ezt én is láttam már sokszor! De ez nem jelent semmi rosszat.
Max azt hogy a tulaj nem méretpontos akkut vett bele, de az szerintem nem akkora probléma.
MR2 - 2001
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Az önmagában a kisebb gáz. A nagyobb, hogy a motorteret is lemosták (olajfolyások eltûntetése?), továbbá a légzsák durván elüt a kormánytól. Az illesztések és a fényezés ugyanakkor normálisnak tûnik, ez az utolsó két dolog együtt így furcsa.
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd
Viszont piros.montoya írta:Az önmagában a kisebb gáz. A nagyobb, hogy a motorteret is lemosták (olajfolyások eltûntetése?), továbbá a légzsák durván elüt a kormánytól. Az illesztések és a fényezés ugyanakkor normálisnak tûnik, ez az utolsó két dolog együtt így furcsa.
Élõben még nem láttam egyiket sem (tervezem), de feltûnt, hogy ennél a másiknál is ugyanilyen, szerintem lekophatott a kormányról a fényes borítás (???). Mondjuk emiatt erõs kétségem van a 167.000 valódisága felõl...
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Full fényes a váltógomb, szétkopott a kormány (az enyém 210e után mérföldekkel szebb volt - igaz, az tényleg csak 210e volt akkorAriadne írta:Viszont piros.montoya írta:Az önmagában a kisebb gáz. A nagyobb, hogy a motorteret is lemosták (olajfolyások eltûntetése?), továbbá a légzsák durván elüt a kormánytól. Az illesztések és a fényezés ugyanakkor normálisnak tûnik, ez az utolsó két dolog együtt így furcsa.Nemszámítaszíne, nemszámítaszíne...
Élõben még nem láttam egyiket sem (tervezem), de feltûnt, hogy ennél a másiknál is ugyanilyen, szerintem lekophatott a kormányról a fényes borítás (???). Mondjuk emiatt erõs kétségem van a 167.000 valódisága felõl...
Viszont a piros nekem nagyon fapad, de ez már az én hülyeségem, és a Te döntésed.
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd