Vásárolnék / Keresek

A klub által kiemelt autó hirdetések vagy keresendő járművek, vásárlási segítségek. Internetről, saját forrásból...
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Yautja írta:
montoya írta:
Yautja írta:Sziasztok!
Ha tud valaki eladó egy E12-est, 1.8-as TS-t, de öt ajtóst, ami nem lelakott, érdekelne :)
Leakarom cserélni az 1.4-esem...ha találok egy szépet, lesz egy eladó, kitûnõ mûszaki állapotban levõ E12-es 5 ajtós corollám :)
Kulfold? 200 alatt van a regado, megfontolando lehet.
Nézegettem, német és osztrák oldalakat is...kevés van belõle, sajnos...:(
Miért? Neked hány darab kell?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

bubidisc írta:
Tanulod a trollkodast? :lol:
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

montoya írta:
bubidisc írta:
Nem, nekem nem kell tanulnom. Én már túlléptem a troll korszakomon (neked is túl kéne lassan).
Arra akartam utalni, hogy nem szabad megijedni ha egy ritka szériából kevés van eladó. Nagyobb az esélye, hogy a kettõbõl a jót választod mint, hogy a 100-ból!
ex bubidisc felhasználó
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bubidisc írta:
montoya írta:
bubidisc írta:
Nem, nekem nem kell tanulnom. Én már túlléptem a troll korszakomon (neked is túl kéne lassan).
Arra akartam utalni, hogy nem szabad megijedni ha egy ritka szériából kevés van eladó. Nagyobb az esélye, hogy a kettõbõl a jót választod mint, hogy a 100-ból!
Azert ha egesz eletedben ket novel talalkoztal volna, most nem vigyorognal! :lol: (es ezzel mindenre valaszoltam :wink: )
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Yautja
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Yautja »

Pacsker írta:Inkább fordulj Gecsa-hoz. Õ megmondja neked miért jobb egy 156-os Alfa :D :lol:
Na menj a... :)
Utálom az alfákat...:D
Fõleg szerelni...

bubidisc:
egy kellene, de jó állapotú 5 ajtós...és ránc felvarrott tetszik :)
Nagykátán volt valami, de oda nem tudtam lemenni és elvitték. A Weltautónál egy szakadék van.

Tegnap megnéztem egy 3 ajtós, az már tetszett (elsõ átnézésre, alaposan nem néztem még bele, de a belsõ, mint az új).
Baj. hogy baba projekt van nálunk, azért lenne jó az 5 ajtós...de lehet veszek mellé valamit. 2-3 százért amit nem sajnálok és az asszony is megtanul vezetni, mert kb 10 éve nem ült volán mögött...mondjuk ez jó is nekem :D
Csak tudjam emberi áron eladni az enyémet, nagyon sok eladó E12-es van most...
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ :)

Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Mi a baj az 1,4-el? Kevés? Mert ha csak ennyi a baj vele akkor borzasztó nagy luxusnak áldozol az oltárán egy rakás pénzt - a jövõben egyre gyakrabban érkezõ sárga csekkekkel nem is számolva. :roll:
ex bubidisc felhasználó
Yautja
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Yautja »

bubidisc írta:Mi a baj az 1,4-el? Kevés? Mert ha csak ennyi a baj vele akkor borzasztó nagy luxusnak áldozol az oltárán egy rakás pénzt - a jövõben egyre gyakrabban érkezõ sárga csekkekkel nem is számolva. :roll:
8-9 literes vegyessel nem vagyok megelégedve...no meg sokat elõzök ;)

Meg egy TS érzés se rossz, mikor eléred 6000 feletti fordulatot...más motor leszabályoz, az 1,8-as meg itt kezd el húzni :D
E12 '05 2ZZ-GE 1,8 TS facelift (5 ajtós) 192 Lóerõ :)

Autóvillamosság - autó javítás - Toyota szervizelés - gumiszerelés - autóhifi stb.
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Motorcsere? Átépítés? (bár egy E12-nél lehet nem gazdaságosabb, mint a csere)
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Yautja írta:
bubidisc írta:Mi a baj az 1,4-el? Kevés? Mert ha csak ennyi a baj vele akkor borzasztó nagy luxusnak áldozol az oltárán egy rakás pénzt - a jövõben egyre gyakrabban érkezõ sárga csekkekkel nem is számolva. :roll:

Meg egy TS érzés se rossz, mikor eléred 6000 feletti fordulatot...más motor leszabályoz, az 1,8-as meg itt kezd el húzni :D
Pedig én arról álmodoztam, hogy egyszer lesz egy 1,4-es E12-m. Ha ilyen rossz a fogyasztása inkább másról álmodozom. Mondjuk egy TS-rõl! :twisted:
ex bubidisc felhasználó
horvatht
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: horvatht »

Akkor mondjuk 11-et megeszik az 1.4 városban? Lehet használni kéne 2-esnél nagyobb fokozatot is. :)
(EP71 Starlet
EE101 Royal Special)
joined the Dark Side
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

horvatht írta:Akkor mondjuk 11-et megeszik az 1.4 városban? Lehet használni kéne 2-esnél nagyobb fokozatot is. :)
Nekem az 1.6 eszik 9-et, városban. A kollégának nehéz lába van. :)
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Yautja írta:

Ugy hallottam, hogy 1.8-asitáshoz nem kell sok változtatás és elég sokan megcsinálták már... Nem is kerülne sokba azt hiszem...
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Bohi írta:
Yautja írta:

Ugy hallottam, hogy 1.8-asitáshoz nem kell sok változtatás és elég sokan megcsinálták már... Nem is kerülne sokba azt hiszem...
Akkor megpróbálom összeírni, mert sajnos de:
-az 1.4 Bosch ECU-s, az 1.6-1.8 Denso.
-az ECU-k tûréshatára 20% körül van, fölötte idõvel check engine lesz.
-az 1.8-hoz kevés az 1.4 szívósora, injektorjai, pillangója, ezeket cserélni kell.
-ezen felül kell fõtengely (csapágyakkal), hajtókar(csapágyakkal), dugók és normális gyûrûk.

Ez azért sok. 1.6-ról, hogy nem kell ECU-t cserélni/módosítani a jeleit, ki lehet hozni mondjuk 250-bõl, szerencsével. 1.4-rõl nagyobb a cumi, többe is kerül, Tutinet próbálkozott vele a másik fórumon, nem sok értelmes eredménnyel.

Hát ennyi. És a probléma ott van, hogy a végeredmény "csak" 130le és 170nm körül lesz (Celica hengerfejjel még kb. 10 lovat lehet nyerni), ami nem olyan eszementül sok azért, bár egy 4age 16v megszorongatására azért elég. :twisted: Viszont alulról is igencsak nyomatékos lesz a végeredmény, tehát nagyon kényelmesen autózható, a többlet fogyasztás pedig kicsi.

MoZsot érdemes a dologról megkérdezni, de én csak 1.6-os alappal vágnék bele.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Mindenkinek más a sok, én is ezekre gondoltam és sztem annyira nem vészes... :lol:
Azt nem tudtam, hogy 1.4 vagy 1.6 az alap. Az eredményeket nem tudom, de én elgondolkoznék lehet ezen a párszázezres átalakításon.
Amugy a 4agehez kevés az is. Még a 144lovas celica sem megy el, sõt! Fõleg ugye a súly miatt, nem csak a lóerõ számít! :wink: A haveromat legalábbis mindig megettem... :lol:
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Egy E11 ott kezdõdik, hogy 1170kg szóval ingen, a súly. Másik meg az, hogy a kevesebb lóerõ és nyomaték egy 7-8 között forgó motornál hogy épül fel. Lehet, hogy a monty féle konfiguráció nyomatékosabb lesz de soha nem fog olyan élénken forogni mint egy G-s motor. Nem lesz olyan könnyû fordulaton tartani sem. De ez addig amíg nem jön az elsõ kanyar akár papíron is eldönthetõ, nem kell rá benzint pocsékolni. :wink:
ex bubidisc felhasználó
Válasz küldése