Attól még karambol esetén megpessed a cuccPacsker írta:Gyári horror, szerintem tuti.
Bontottal mi a bajod? Ha a rugó visszahúz, nem törött a csatt, és szép állapotú, a golyó nincs megszorulva (csalóka!!) akkor szerintem nagy baj nem lehet. Ezekbe még nincs karambol esetén eldurrant övfeszítõ.
Egyéb alkatrész / vegyes típus
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///

2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Nem értem.
Se azt, hogy mit csinál, se azt hogy mit jelent: megpessed
Ha kézbe be tudod állítani a golyót, hogy kiengedje az övet. (netán még kibontás elõtt) és ott ki tudod húzni és szépen visszatekeri, akkor nem tudom mi baj lehet.
Se azt, hogy mit csinál, se azt hogy mit jelent: megpessed
Ha kézbe be tudod állítani a golyót, hogy kiengedje az övet. (netán még kibontás elõtt) és ott ki tudod húzni és szépen visszatekeri, akkor nem tudom mi baj lehet.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- bagoly
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 1991
- Autód felszereltségi jelölése: GLi
Ok, nem akarom a projektedet szennyezni ezzel, úgyhogy majd folytatom máshol, de én úgy hallottam, hogy általában elõírás, hogy baleset után cserélni kell az öveket, ezért ódzkodom a bontottól. Vagy ez csak az övfeszítõvel ellátottakra érvényes? Na, keresek egy erre alkalmas topikot.
És köszi a választ.
És köszi a választ.
'91 E9 Liftback 1.6 (4AFE) GLi
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Jöhet ide, nem zavar. Kíváncsi vagyok, hátha újat tanulok!
Egyébként általában látszik az övcsatt kis karimáján, ha balesetes. Le szoktat törni, vagy félig elpattanni. Ilyenkor le is csúszik a csatt és nem marad meg az övön. Amikor vettem a kocsit az anyós ilyen volt és még ettõlfüggetlenül is szépen mûködött. Ha kell befogott!
Egyébként általában látszik az övcsatt kis karimáján, ha balesetes. Le szoktat törni, vagy félig elpattanni. Ilyenkor le is csúszik a csatt és nem marad meg az övön. Amikor vettem a kocsit az anyós ilyen volt és még ettõlfüggetlenül is szépen mûködött. Ha kell befogott!
Klubelnök

- bagoly
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 1991
- Autód felszereltségi jelölése: GLi
...
Akkor itt folytatom a más projektjében elkezdett gondolatot.
Hallottam már bõven eleget a biztonsági övek idõvel erõsen ajánlott cseréjérõl. Az enyémek már meglehetõsen nehezen tekercselõdnek vissza, így a biztonság jegyében le akarom cserélni ezeket. A bontottól egy kicsit tartok, a gyári új (ha még van), toyodiy szerint 120 euró/per darab. Tehát nem olcsó.
A kérdés persze a ti tapasztalatotokra irányul: vélemény a bontottról, csak az E9 széria öve jó-e nekünk vagy más (akár fiatalabb) típusé is, lehet-e javítani a kis visszahúzó izét, etc.
Mindenesetre, ha valakinek van idevágó és mûködõ alkatrésze, szintén szóljon!
Akkor itt folytatom a más projektjében elkezdett gondolatot.
Hallottam már bõven eleget a biztonsági övek idõvel erõsen ajánlott cseréjérõl. Az enyémek már meglehetõsen nehezen tekercselõdnek vissza, így a biztonság jegyében le akarom cserélni ezeket. A bontottól egy kicsit tartok, a gyári új (ha még van), toyodiy szerint 120 euró/per darab. Tehát nem olcsó.
A kérdés persze a ti tapasztalatotokra irányul: vélemény a bontottról, csak az E9 széria öve jó-e nekünk vagy más (akár fiatalabb) típusé is, lehet-e javítani a kis visszahúzó izét, etc.
Mindenesetre, ha valakinek van idevágó és mûködõ alkatrésze, szintén szóljon!
'91 E9 Liftback 1.6 (4AFE) GLi
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Az E8-é más az biztos. nekem mind a kettõ el van pattanva, ahogy pacsker is mondta. Nagyon bosszantó, mert lecsúszik. Lusta vagyok kicserélni pedig már sok éve van 2 szettem is!
Biztos jó, ha nagyon jó állapotú az öv, de én annyira nem félnék a bontottól. Meg kell nézni. ba visszahú júl és nincs eltörve, elpattanva egy karambol miatt, akkor én vennék bontottat. Nem tudom a többieknek mi a véleménye. Fiatalabb típusokat nem tudom, de sztem e10-nek lehet más a formája...
Biztos jó, ha nagyon jó állapotú az öv, de én annyira nem félnék a bontottól. Meg kell nézni. ba visszahú júl és nincs eltörve, elpattanva egy karambol miatt, akkor én vennék bontottat. Nem tudom a többieknek mi a véleménye. Fiatalabb típusokat nem tudom, de sztem e10-nek lehet más a formája...
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
És életveszélyes, ha utána a picit megnyúlt marad bent? (gondolom azért, mert nem nyúlik tovább)
Kérdés mi az az erõ, amikor már gázos. Ha a koccoktól (fényszórós törés) is már cserélni kéne, akkor a fél klubb hívhatná is a bontót, nem? Vagy ez olyan nyúlvány, torony is elmászik komoly baleseteknél érdekes?
Kérdés mi az az erõ, amikor már gázos. Ha a koccoktól (fényszórós törés) is már cserélni kéne, akkor a fél klubb hívhatná is a bontót, nem? Vagy ez olyan nyúlvány, torony is elmászik komoly baleseteknél érdekes?
Klubelnök

- Csocsó
- Aktív fóruméletet élõ

Lehet csak én vagyok nagy máker, de a Corolla többször is meg volt törve ugyanazzal az övvel, ugyebár az utolsó elég csúnyán nagyra sikerült, viszont minden esetben tette a dolgát az öv. Nyilván nem ezen érdemes spórolni, de azért nem kell azt gondolni, hogy egy 30-40es kocc után kuka az öv...
AE82 GT (ex) --> Yaris TS '04
- Taki
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Szerintem, a mi huszon éves biztonsági öveink már nem hiszem hogy egy picit is fognak nyúlani valami ütközés során.
Nagyon örüljünk, hogy jó minõségû az öv és nem szakad el. Egyébként egy komolyabb hoppánál nem hiszem, hogy az öv kismértékû nyúlása sokat segítene. (hiszen úgyis elõbb a kormányt nyelem le, és csak utána szakít ketté az öv
)
Csak az az igazán bátor, aki be meri venni a hashajtóra az altatót!
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti