Dízel topic

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
szaby12345
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: szaby12345 »

Úgy tûnik megvan a hiba!
Mértem ellenállást a gyertyákon a híd leszedése után. (illetve a szakadásvizsgálóval kisípoltam)a négy gyertyából csak egy sípolt!!
Majd ,mondván menjünk biztosra, ugyanezzel a szisztémával mértem áramfelvételt is. az eredmény ugyanaz!!!
1. henger 12A áramfelvétel a 2-3-4 henger nulla. hétfõn veszek bele négy új gyertyát!
Már csak az lenne a kérdésem milyet érdemes venni? valami márka? nem akarok alja kategóriát venni bele!!!!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!

Ezt tudva szenzációs hogy még nem hagyott ott sehol :D :D !!!!
mixivik
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: mixivik »

abból mindenképp gyárit érdemes :wink:
ce90 LB 1.8D
szaby12345
Újonc
Újonc

Arra lennék még kíváncsi milyen fajta a gyári? ha jól láttam nekem most BERU van benne csak nem tudom elolvasni mi a száma.
ha valaki tudna adni nekem egy típus számot megköszönném :-D. és hétfõn meg is venném :-D
mixivik
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: mixivik »

azt majd a jobban hozzáértõk megmondják,viszont én densot vennék bele ;) amúgy motorkód alapján megmondják milyen kell bele pontosan,1-2 webáruházban is rájuk tudsz keresni!
ce90 LB 1.8D
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: toytomi »

4-bõl 3??!! Nem rossz :D Magyarul szinte izzítás nélkül is beindul ilyen rohadt hidegbe.
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
kori
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: kori »

szaby12345 írta:Úgy tûnik megvan a hiba!
Mértem ellenállást a gyertyákon a híd leszedése után. (illetve a szakadásvizsgálóval kisípoltam)a négy gyertyából csak egy sípolt!!
Majd ,mondván menjünk biztosra, ugyanezzel a szisztémával mértem áramfelvételt is. az eredmény ugyanaz!!!
1. henger 12A áramfelvétel a 2-3-4 henger nulla. hétfõn veszek bele négy új gyertyát!
Már csak az lenne a kérdésem milyet érdemes venni? valami márka? nem akarok alja kategóriát venni bele!!!!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!

Ezt tudva szenzációs hogy még nem hagyott ott sehol :D :D !!!!
Igen ilyenkor az izzitás szokott kimenni amikor nehezen indul és szürkés füst jön ki .
Valami japán gyertyát vegyél bele,nehogy valami mást mert az nem bir sokat,de szerintem a denso jó lesz nekem is az benne és jó.
Én ugy vettem ki a gyertyákat hogy oda vissza csavargattam és még fékolajat is öntöttem rá,és egybõl kijött.
szaby12345
Újonc
Újonc

Köszi a tippet!!!
Majd mondom a szerelõnek hátha a segítségére tudok lenni vele :) :) :)
kori
Visszajáró
Visszajáró

Az én dieselem is pöccre indul,csak nem tudom kinek mennyit fogyaszt az enyém öt fél alá nem megy.
szaby12345
Újonc
Újonc

Nekem 4,5/100km-ert ír a komputer vegyesnek!(1,4D-4D)
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Detto! 8)
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
kori
Visszajáró
Visszajáró

szaby12345 írta:Nekem 4,5/100km-ert ír a komputer vegyesnek!(1,4D-4D)
na de nekem 2.0d van.
e10-es kaszniban.
Pepe
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Pepe »

Nem tudom hogy valakinek elõfordult-e már de most már a második éve, hogy nagy hidegben amikor elindítom az autót,
természetesen pöcre elindul, de olyan mintha az egyik henger kihagyna de csak az elsõ 1 percben, azután minden rendben.
Múlt hétvégén amikor leesett a nagy hó Szilvásváradon voltunk és éjszaka -10-en x fok volt. 2 napig nem ment az autó és vasárnap amikor elindítottam beindult de azonnal le is állt.
Majd második indításra és egy kis gázra beindult és már mûködött is rendesen.
A szerelõm azt mondta, hogy múlt hétvégén nagyon hideg volt és egy csomó autó nem indult el az ismeretségi körében meg látott megkocsonyásodott gázolajat is.
Hát én nem tudom, de nekem nem voltak ilyen problémáim.
Én mondjuk a porlasztóra gyanakszom...
Ötletek, tapasztalatok?
MR2 - 2001
kori
Visszajáró
Visszajáró

Pepe írta:Nem tudom hogy valakinek elõfordult-e már de most már a második éve, hogy nagy hidegben amikor elindítom az autót,
természetesen pöcre elindul, de olyan mintha az egyik henger kihagyna de csak az elsõ 1 percben, azután minden rendben.
Múlt hétvégén amikor leesett a nagy hó Szilvásváradon voltunk és éjszaka -10-en x fok volt. 2 napig nem ment az autó és vasárnap amikor elindítottam beindult de azonnal le is állt.
A szerelõm azt mondta, hogy múlt hétvégén nagyon hideg volt és egy csomó autó nem indult el az ismeretségi körében meg látott megkocsonyásodott gázolajat is.
Ötletek, tapasztalatok?
Szerintem nem jó az egyik izzitógyertyád,ha beinditod gondolom három hengerezik majd beindul a negyedik is.
Gondolom van egy kis füst is amikor beindul.
Én is igy jártam nem régen az egyik nem volt jó,vedd ki mindet és ugy nézd meg hogy izzit e.
Van olyan amikor ugy látszik kivûlrõl,hogy jó de ha kiveszed csak a töve izzit,a vége nem.
Vagy ledermed az üzemanyag esetleg,bár nekem sem volt még ilyen ezen könnyen segíthetsz,rakj bele 5százaléknyi benzint és semmi gond nem lesz.
kori
Visszajáró
Visszajáró

Pepe írta:Nem tudom hogy valakinek elõfordult-e már de most már a második éve, hogy nagy hidegben amikor elindítom az autót,
Ötletek, tapasztalatok?
Ha porlasztós lenne a géped akkor megint csak kékes szürkés füst,hallatszana hogy csattog és melegen is csinálná.
Izzitás lesz az biztos.
toytomi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1989
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: toytomi »

Vagy rakj a tankba 2T motorolajat. Az is jó egyébként. De szansos lesz az izzítás.
:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport - R.I.P.

:toytomi: AE92 Gt-i Liftback - Zenki, 4A-GE 16V Smallport

CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
Válasz küldése