Ez a ló kószt project büntetõ verdával ?[Walaki]D`Lair írta:Nekem most 9.35-re jött ki a fogyi Januárra...csak Bp, volt dugóban állás is, meg minden...elõzõ fogyi 8.7, ugyanez...
Fogyasztás
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Nem, a FocussalLackó írta:Ez a ló kószt project büntetõ verdával ?[Walaki]D`Lair írta:Nekem most 9.35-re jött ki a fogyi Januárra...csak Bp, volt dugóban állás is, meg minden...elõzõ fogyi 8.7, ugyanez...
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///

Az brutál sok, nyelezed folyton vagy mi? az 1.6 benzin F1ünk: spritmonitor Most meg az 1.8 tdci kombájn 6.2 (ezt nagyon sokkalom de rövid távokat megyek sajnos)[Walaki]D`Lair írta:Nem, a FocussalLackó írta:Ez a ló kószt project büntetõ verdával ?[Walaki]D`Lair írta:Nekem most 9.35-re jött ki a fogyi Januárra...csak Bp, volt dugóban állás is, meg minden...elõzõ fogyi 8.7, ugyanez...A kombájnt még egyszer sem tankoltam tele...
Igazabol a Corolla se eszik nekem 9,35öt ( mostmár:D)
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

Szerintem is sok, de ennyit fogyaszt...nem tudok már vele mit csinálni...Danee21 írta:Az brutál sok, nyelezed folyton vagy mi? az 1.6 benzin F1ünk: spritmonitor Most meg az 1.8 tdci kombájn 6.2 (ezt nagyon sokkalom de rövid távokat megyek sajnos)[Walaki]D`Lair írta:Nem, a FocussalLackó írta: Ez a ló kószt project büntetõ verdával ?A kombájnt még egyszer sem tankoltam tele...
Igazabol a Corolla se eszik nekem 9,35öt ( mostmár:D)

- montoya
- Fanatikus fórumozó

Nem olyan sok az, sok rövid úton, ha nem melegszik be rendesen, meg dugóban állsz, lazán összejön. Nekem most viszonylag kevés várossal, fõleg pályán, kis országúttal még lett szûk 7l a hétvégi mászkálás átlaga. De -2 foknál többet nem is láttam a kijelzõn, így azért nem olyan rossz.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Azért ez nehezen jön össze egyszerre, hogy nem melegszik be rendesen meg a dugóban állás.montoya írta:Nem olyan sok az, sok rövid úton, ha nem melegszik be rendesen, meg dugóban állsz, lazán összejön. Nekem most viszonylag kevés várossal, fõleg pályán, kis országúttal még lett szûk 7l a hétvégi mászkálás átlaga. De -2 foknál többet nem is láttam a kijelzõn, így azért nem olyan rossz.
Legutóbb 10000-ért tankoltam de mikor elindítottam a pisztolyt akkor vettem észre, hogy a zöld plecsnire 98 van írva nem pedig 95. Ez 23 litert jelentett majd 24 helyett. Tudom, hogy van ennek egy lélektana is de mindig úgy érzem, hogy könnyebben gurul a 98-tól. Szerintetek óvatos lábbal behozható az az 1 liter amit kvázi elvesztettem? Ha jobban megy az autó a 98-astól akkor elvileg könnyebb is jó fogyasztást elérni vele? Azóta 300km-t tettem meg és még nem jár ott a szintjelzõ mint ahol tankolás elõtt. Ha könnyebben érek el jobb fogyasztást, lehet, hogy hiába drágább, jobban megéri, nem?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
A jobb benzin jelentHET pár decivel alacsonyabb fogyasztást, de egy tankon nem hiszem, hogy behozná a felárát.
Én még a majd' 3,5 év alatt egyszer sem tankoltam 98-ast, mégis hoztam már teljes tankra vetített 5,59-es átlagot.
Én még a majd' 3,5 év alatt egyszer sem tankoltam 98-ast, mégis hoztam már teljes tankra vetített 5,59-es átlagot.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- montoya
- Fanatikus fórumozó

43-as anusz lesz olcson elado!bubidisc írta:Azért ez nehezen jön össze egyszerre, hogy nem melegszik be rendesen meg a dugóban állás.montoya írta:Nem olyan sok az, sok rövid úton, ha nem melegszik be rendesen, meg dugóban állsz, lazán összejön. Nekem most viszonylag kevés várossal, fõleg pályán, kis országúttal még lett szûk 7l a hétvégi mászkálás átlaga. De -2 foknál többet nem is láttam a kijelzõn, így azért nem olyan rossz.![]()
Termeszetesen arra gondoltam, hogy draga fovarosunkban mindketto elofordulhat boven..
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Én még a ladámnál próbáltam a 98-at, ugyanúgy használtam mint 95-tel és többet ment el vele ugyanannyi mennyiséggel. Nyilván jobb az üzemanyag minõsége aztán ennyi a kulcsa a dolognak.
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

Focusba 95 Makszmósönt szoktunk rakni, 10Ft-tal drágább literje, ez 50 liternél pont 500Ft különbség. Nem megy tõle jobban, nem fogyaszt kevesebbet, viszont kevésbé szennyezi a környezetet (kénmentes+más adalékolás). Nekem ennyit megértoytomi írta:Én még a ladámnál próbáltam a 98-at, ugyanúgy használtam mint 95-tel és többet ment el vele ugyanannyi mennyiséggel. Nyilván jobb az üzemanyag minõsége aztán ennyi a kulcsa a dolognak.
Hacsiba mindig 100 makszmósönt rakok, 95-ös benzinnel érezhetõen visszafogja a kopogásszenzora a motort...
Kombájnba meg a legolcsóbb 95-öt nyomom amit találok éppen, a 70-es évek technikájának az is tökéletes, még úgyis, hogy katalizátoros

- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Ahha, akkor mivel magyarázod, hogy ugyanolyan használat mellett több km-t tudtam elmenni? Nem nyomtam neki jobban, úgy mentem vele mintha 95 lenne benne. Egy tanknál 32 kmmel volt több. Ja és könnyebben indult, ez nem lélektani hatás, hanem a valóság volt, csak nem vagyok annyira hülye. 
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

32km az 1-2 tizeddel jobb fogyi csak. az még a statisztikai hibahatáron belül van, bármitõl lehet...toytomi írta:Ahha, akkor mivel magyarázod, hogy ugyanolyan használat mellett több km-t tudtam elmenni? Nem nyomtam neki jobban, úgy mentem vele mintha 95 lenne benne. Egy tanknál 32 kmmel volt több. Ja és könnyebben indult, ez nem lélektani hatás, hanem a valóság volt, csak nem vagyok annyira hülye.

- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Így van, ahogy írod. Én fél liter alatti eltérést hibahatáron belülinek tartok, mert fõleg ilyen hidegben meglepõen kevés dolog kell ahhoz, hogy megugorjon a fogyi ennyivel...[Walaki]D`Lair írta:32km az 1-2 tizeddel jobb fogyi csak. az még a statisztikai hibahatáron belül van, bármitõl lehet...toytomi írta:Ahha, akkor mivel magyarázod, hogy ugyanolyan használat mellett több km-t tudtam elmenni? Nem nyomtam neki jobban, úgy mentem vele mintha 95 lenne benne. Egy tanknál 32 kmmel volt több. Ja és könnyebben indult, ez nem lélektani hatás, hanem a valóság volt, csak nem vagyok annyira hülye.
Így még azt sem állíthatom biztosra, hogy a SPURI adalék ér bármit is, mert nincs akkora szórás a fogyasztási adataimban, illetve nem egyformán használom az autót 2 tankolás között.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bepi81 2012 jan. 31, 10:12 am-kor.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Ceges Clio?Pepe írta:Én offos céges Clioban próbáltam ki a 98-as benzint, 2 teli tankolással néztem meg a fogyasztást és a
98-as benzinnel 100km-rel többet ment el egy teli tank alatt.
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd