Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Hat annyi problemam van a dologgal, hogy az elegetett hidrogengazbol ugye viz lesz .No most ebbol igy veszteseg van csak, az pedig erosen meglepne, ha annyira jol mukodne katalizatorkent, hogy meg az atalakitas-visszalakitas vesztesegen felul is sokat lehetne vele nyerni, ugyanis akkor NO2 helyett valoszinuleg ezt tolnak az egesterbe tuningok eseten, de ilyenrol meg nem nagyon hallottam...

Tovabba valoszinuleg autogyartok is bevetettek volna, mert kozel sem akkora szivas megcsinalni a leirasok alapjan, mint egy LPG/CNG atalakitast, pedig utobbibol is van mar ugye gyari... Azert az autogyartok nem sik hulyek, ne nezzuk oket annak!

Szerk: ha en talalnek fel valami hasonlot, akkor nem kinai jangcsingcsung atalkitot gyartanek belole, amibol evente eladok 437db-ot, darabonkent 32 eurocent haszonnal, hanem bekopogtatnek valamelyik nagyobb autogyartohoz, es eladnam nekik a picsaba. :D
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

Éppen én is ezzel akartam példálózni, hogy autógyárak miért költenek dollármilliókat elektromos hybrid fejlesztésekre, ha ez akkora találmány lenne :)
De hát ki tudja, lehet hogy minden mérnök olyan hülye hogy erre még nem gondolt :lol:
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Szerintem rossz oldalról közelítitek meg a dolgot. Nem a mérnökök adják el az autót.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Próbáld ki Bubi!
Nem azt mondták, hogy lehetetlen, csak azt, hogy õk nem vennének ilyet. Halkan megjegyzem én sem nagyon hiszek ilyen mértékû fogyasztás csökkenésekben, (már 100x leírtuk, hogy a legtöbb a vezetési stíluson múlhat) de mondom próbáld ki és számolj be róla.
Csak aztán ember legyen a talpán, aki tud ugyanúgy vezetni az átalakító elõtt és után. Szerintem a tudatalattik is ilyenkor óvatosabban nyomogatják a pedálokat és ezért van, hogy húúú de mennyit számított
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Ha pl. én kitalálnám a szennyvízzel mûködõ motort, biztosan nem pont a vaterán, vagy egyéb internetes reklámoldalakon hirdetném hogy van eladó átalakítóm hozzá.
Alaphangon levédetném elsõsorban, utána felkeresnék pár világmárkát és ki mennyit ad érte.
Az Arabok meg elmehetnének a p....... a rohadt drága kõolajukkal az anyukájukba.
Pár év múlva rájönnének mit pazaroltak el eddig, azt hiszem nem sokáig mûködne síparadicsom a sivatagban :)

Energetikailag egy kicsit fellendítené a világot a dolog :)

(bocsi, lehet hogy túlfantáziáltam)
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bubidisc írta:Szerintem rossz oldalról közelítitek meg a dolgot. Nem a mérnökök adják el az autót.
De a marketingesek csak arra epitve tudjak eladni, amit az a nyavalyas mernok megcsinalt. Lasd: tablafelismeres, holtterfigyelo rendszer, tavolsagtarto tempomat, stb. Ezek nem marketingesek agyabol pattantak ki, mint ahogy a kulonbozo, a hajtaslanc hatasfokat javito dolgokat sem, kezdve a szabalyozott keverekkepzestol a hybrid rendszereking mindent.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

montoya írta:
bubidisc írta:Szerintem rossz oldalról közelítitek meg a dolgot. Nem a mérnökök adják el az autót.
De a marketingesek csak arra epitve tudjak eladni, amit az a nyavalyas mernok megcsinalt. Lasd: tablafelismeres, holtterfigyelo rendszer, tavolsagtarto tempomat, stb. Ezek nem marketingesek agyabol pattantak ki, mint ahogy a kulonbozo, a hajtaslanc hatasfokat javito dolgokat sem, kezdve a szabalyozott keverekkepzestol a hybrid rendszereking mindent.
Monty!
Már közel vagy de még törd kicsit az agyad. Hagyok még pár percet. Szerintem ide fogom hallani amikor leesik a tantusz.
Pacsker!
Persze, nem is erre reagáltam. Csak ha azzel kezdjük miért nem lehet akkor nem lesz belõle beszélgetés és téma. Még az sem mer majd megszólalni akinek az Anyja megtért mióta beszerelték a kocsijába. :wink:
Toytib!
Ugyanez. Plusz infó, hogy nem hidrogénnel megy az autó, csupán talán kicsivel gazdaságosabban üzemel benzinnel.
ex bubidisc felhasználó
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bubidisc írta: Monty!
Már közel vagy de még törd kicsit az agyad. Hagyok még pár percet. Szerintem ide fogom hallani amikor leesik a tantusz.
Nem nagyon ertem, mire gondolsz. Amin egy centet lehet sporolni, vagy amivel el lehet adni 5 dollarral dragabban, es csak 4-be kerul, azt beleteszik. Egyszeruen azert, mert erdekuk.

Sokszor olvasni olyan zagyvasagokat, hogy mar reg megvannak a levalto technologiak, pl. az olajcegek zsebeben, satobbi. Aha, hogyne, akkor miert pl. a GlobalFoundries-t vettek meg az arabok, meg hasonlok? Es miert nem tolongtak pl. a Saab-ert, ha lenne jo technologiajuk a mozgatashoz, kapora jott volna egy bode meg egy futomu hozza, egy tonna szabadalommal, nem? :)

Ertem en, hogy mindenki hulye, csak mink vagyunk helikopterek, de ezek az elmeletek egy ido utan valahol mindig elkezdenek santitani...
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Száz szónak is egy a vége.

KI KELL PRÓBÁLNI!

Halkan megjegyzem hogy a környékünkön ugyanez volt a mágnesrezonanciás fogyasztáscsökkentéssel, sõt a bioetanollal is, miután szétment pár öreg autó üzemanyag szivattyúja, benzincsövek,membránok stb, azóta senki nem használ etanolt.
Pedig hány emberrel összevitáztam ezen is :)
De már nem vitatkozom.
Ki kell próbálni és õszintén nyilatkozni róla.
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Toytib írta:Száz szónak is egy a vége.

KI KELL PRÓBÁLNI!

Halkan megjegyzem hogy a környékünkön ugyanez volt a mágnesrezonanciás fogyasztáscsökkentéssel, sõt a bioetanollal is, miután szétment pár öreg autó üzemanyag szivattyúja, benzincsövek,membránok stb, azóta senki nem használ etanolt.
Pedig hány emberrel összevitáztam ezen is :)
De már nem vitatkozom.
Ki kell próbálni és õszintén nyilatkozni róla.
Az etanolt szvsz a kormany olte meg, nem ezek a mellekhatasok, eleg sok ismerosom jart vele minden gond nelkul. A magneses rezonancia pedig egyertelmuen vicc volt, csak volt, aki komolyan vette. :D
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Pont errõl nem szeretnék vitát nyitni, de nekem nincs egyetlen olyan ismerõsöm sem aki teljes mértékben elégedett lett volna az etanol használatával.
A legfõbb baj ott kezdõdik hogy aki csak úgy használta, az vagy sok benzinnel együtt, aminek tulajdonképp semmi értelme nem volt, aki meg megvette az átalakító elektronikát annak meg annyit evett hogy ugyanott volt vele mint a benzinnel és a legfõbb baj hogy még saját magának sem vallotta be hogy nem tökéletes a dolog.
Nekem saját unokatesóm áradozott róla hogy nagyon jó dolog (miután már ráköltött egy csomó pénzt, elektronikára meg üzemanyanyomás szabályzóra) és nem rég bevallotta hogy soha nem volt tökéletes.
Én csak olyant hallok hogy a haveromnak nagyon bejött, meg az ismerõsömnek, de konkrétan olyan emberrel akinek nem evett sokat és még rendesen mûködött is nem találkoztam eddig.
Természetesen kivételek mindig vannak, nem olvastam vissza hogy ebben a témában van e itt elégedett ember, de én sokat kerestem az etanollal az biztos :)
Eladtam egy rakat üzemanyagszûrõt, szivattyút, pár autót újra kellett gumi csövezni.
Mondjuk a két utóbbi inkább a közkedvelt európai márkák közül volt :)
A versenycélú felhasználás az teljesem más természetesen.
Ott úgy állítják az elõgyújtást és a befecskendezést ahogyan akarják, viszont elõfordul a Km/l fogyasztás.
De én azt mondom hogy azért vannak a vállalkozó kedvû emberek, hogy kitapossák elõttünk az ösvényt, ami ha tetszik, akkor járunk rajta.
De akik jártak már rajta, azok azt mondanak amit akarnak, amíg mi hitetlenek nem próbáljuk ki :)

Tehát kíváncsi vagyok a hidrogén generátorra!
Vállalkozó kedvûek elõnyben :)
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

montoya írta:
bubidisc írta: Monty!
Nem nagyon ertem, mire gondolsz. Amin egy centet lehet sporolni, vagy amivel el lehet adni 5 dollarral dragabban, es csak 4-be kerul, azt beleteszik. Egyszeruen azert, mert erdekuk.

Sokszor olvasni olyan zagyvasagokat, hogy mar reg megvannak a levalto technologiak, pl. az olajcegek zsebeben, satobbi. Aha, hogyne, akkor miert pl. a GlobalFoundries-t vettek meg az arabok, meg hasonlok? Es miert nem tolongtak pl. a Saab-ert, ha lenne jo technologiajuk a mozgatashoz, kapora jott volna egy bode meg egy futomu hozza, egy tonna szabadalommal, nem? :)

Ertem en, hogy mindenki hulye, csak mink vagyunk helikopterek, de ezek az elmeletek egy ido utan valahol mindig elkezdenek santitani...
Én jártam 50% etanollal kiderült, hogy nem jó. Kihúzva. A mágneses cuccról nem is hallottam. A hidrogéngenerátort 2 teljesen különbözõ de velem kapcsoltaban álló ismerõsöm rakatta be. Nekik bejött. Kicsit beszélgettem az egyik beszerelõvel. Nagyon kultúrált, jómodorú fickó. Azt mondta, hogy amikor elkezdte, volt rendes állása amit késõbb fel kellett, hogy mondjon. Most heti 7 nap csak ezzel foglalkozik. Szereli ezeket haszongépjármûvekbe, mindenféle jármûbe. Én a hidrót azért tartottam érdemesnek megemlíteni, mert összehasonlítva az etanollal, gázzal, (most hókusz-pókuszt nem említve) a legkevesebb kockázatot látom benne.

Monty!

Rengeteg jó ötlete lehet a mérnököknek de akkor is piackutatások elõzik meg a fejlesztések irányát. Eladhatatlan fejlesztést nem fognak csak azért is átvinni. Látszólag néha vaktában fejlesztgetnek és dobnak piacra újításokat de kérdem én miért is vannak az autókiállítások? Fontos piackutatási célt is szolgálnak. Tehát nem ilyen egyszerû a dolog, hogy: - miért is nem csinálja meg az autógyár amikor hû de nagy ötlet?
ex bubidisc felhasználó
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Bubi, részemrõl érdeklõdéssel olvasom ezt a hidrogenerátor dolgot. Amennyiben látsz benne rációt és megcsinálod, mindenképpen írj róla.
Bár én nem tervezem az autóm átalakítását, maga az ötlet és a kis kockázat - az említett LPG és E85-tel szemben - miatt kíváncsi vagyok az eredményre.

Egyébként, pedig, ha már fogyasztáscsökkenés, akkor EZ a Prius újraértelmezteti velünk a fogyasztás fogalmát... :shock: :lol: 8)

Emissziós adatok??? :wink:
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Én bubi-nak adok igazat. Nem a mérnökök mondják meg milyen autót gyártsanak. :? Már rég nem itt tartanánk. Rengeteg olyan példa van, amit már 40-50 év kifejlesztettek, használtak versenysportban, de csak mostanában kezd megjelenni a szériagyártásban. Amúgy azon még nem gondolkoztatok, hogy miért nem áll össze egy új, nagy autógyár Japán mérnökgárdával, Olasz formatervezõkkel, Német belsõtervezõkkel? :D

Szerintem próbáld ki. Bár a befecskendezésnek elég ügyesnek kell lennie, hogy a víz ne okozzon kárt a kipuff rendszerben. Ha a lambda utána tud menni, biztosan okoz valamennyi teljesítménynövekedést. Vagy ha ezt a +teljesítményt nem használod ki, akkor fogyasztáscsökkenést.

Montoya!

Nem az arabok fogják megmondani a tutit, hanem az amcsik. Az egyik (elég komoly életrajzzal rendelkezõ) tanárom kapott nemrégiben egy megrendelést egy amerikai cégtõl, hogy készítsen egy olyan tartályt, ami 800 fokon, 20 bar nyomáson is megtartja a hidrogéngázt. (A dolog azért érdekes, mert az acél 723 fok felett kristályrácsot vált, és a hidrogén át tud diffundálni a tömör acélon...) Nemsokkal a felkérés elõtt pedig egy magyar kémikus talált egy 'kõzetet', amit 800 fokon, 20 bar nyomáson el tudja nyelni a hidrogént cseppfolyós állapotban, és azt megkötni. (Utána visszahûtve, légköri nyomáson is megtartja) Ezzel megoldva a hidrogén biztonságos, egyszerû szállítását.

A kettõ biztosan véletlen... :roll:

Ja és amerikában egyre több cég kezdett el gyártani 'hidrogénálló' acélt....

Az arabok célja, hogy minél tovább fenntartsa a kõolaj iránti keresletet, mivel másuk nem nagyon van. :?
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Érdekes ez a hidrogénes dolog. Ki kell próbálni én is azt mondom.

Viszont azt, hogy nem a mérnökök mondják meg mi legyen a piacon ez így szerintem igaz és nem a mérnök fogja eladni az autót. De az biztos, hogy egy külföldi iskolában a PHD elõtt álló diákok megkapnak mindent és a tézist egy új dologról kell írni. Na most rengeteg ember van, akinek a találmányát igencsak megfizeték és utána kezdte el forglamazni a cég. Ilyen is elõfordul. Mivel a hülye menedzserek nem is tudják "mit kéne feltalálni"...
De abban is egyetértek, amit PiciPeti írt, de nem minden esetben születnek meg így az újdonságok.
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Válasz küldése