Rugó

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
EE80/422
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: EE80/422 »

eatleg ha valaki tudná,hogy a422 futómûve miképpen lehetne költségkímélve keményebb,kérem segítsen :roll:
itt is jó lehet a golf os történet??
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

EE80/422 írta:eatleg ha valaki tudná,hogy a422 futómûve miképpen lehetne költségkímélve keményebb,kérem segítsen :roll:
Mi az az a422??? :lol:
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
EE80/422
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: EE80/422 »

Bohi írta:
EE80/422 írta:eatleg ha valaki tudná,hogy a422 futómûve miképpen lehetne költségkímélve keményebb,kérem segítsen :roll:
A harcigép 8) :D
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

EE80/422 írta:
Bohi írta:
A harcigép 8) :D
Jah, közben leesett! :lol:
Egy golfos rugós megoldás hátra vágva, de ha van lóvéd és tényleg jó futómûvet akarsz, akkor vegyél egy komplett erõsebb ültetõrugó szettet, pl APEX és hozzá idõvel lengéscsillapítókat, mert nem biztos, hogy olyan sokáig fogják bírni a gyárik. Bár van aki már évek óta használja rövidebb rugókkal a gyári csillapítókat és bírják. (igaz nem a legjobb) Abból lehet kapni KONI-t pl, de több féle van. Elméletileg ua az E9-é! A szettet az enyémbe olyan 170-180-ra számoltam, rugó+lenyók...
Vagy akár lengéscsillapító keményítés, de akkor már nem sokkal több egy új... pl Kárászy.
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
janikatuning
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: janikatuning »

e9/e10 ültetõrúgó eladó lesz ha minden jól megy weitech mûbizonylattal! érdekelni fog valakit? progressív 4cm ültet
EE90 LIFTBACK (4afe 110le 16v) Xtreme
E11 LIFTBACK (4afe 110le 16v automata)
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

janikatuning írta:e9/e10 ültetõrúgó eladó lesz ha minden jól megy weitech mûbizonylattal! érdekelni fog valakit? progressív 4cm ültet
talán..., egy árat dobj privibe légyszi! :wink:
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

Bohi írta:
Ez miez? Talán a MÁV 422??? :D
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

bubidisc írta:
bubidisc írta:
P@ti írta:Ja igen persze, mindenképpen erre gondoltam én is. :) felnicsere lesz...nem vagyok a kókány melók híve...kicsit gyûjtök többet kicsit tartson tovább de az olyan legyen amilyet én szeretnék. Addig legfeljebb 2en utazunk a többi meg jön busszal vagy amivel akar... le.zarom :D
Ezt már többször említettem. Van erre egy nagyon olcsó megoldás. Kókánynak tûnik de mûködik. 600 -800 FT-ért lehet kapni gumibakokat a rugó közé ( ezeket átfúrva ) kötegelõvel rá kell fogantni a rugóra. Ez már olyan ami követni a rugó ívét és így egyenletesen tartja, nem ferdén mint a régi "kockáknál". Lényeg, hogy nem tud annyira összeülni a rugó, hogy beleérjen az ívbe és a hátsó traktus is feszesebb stabilabb lesz.
Hamarosan (a héten) megyek venni pár gumipogit. Lehet leadni rendelést. Én veszek vagy 4-et. Kell valakinek?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
janikatuning
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

weitech ültetõrúgóm eladó! 40/40es zöldszínû progresszív tüv engedélyel 15eft!!! e9 és e10es corollába is jó!!!! 30/339-9030
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Ugye mint az korábban írtam már, fáradnak a hátsó rugóim. A csere kapcsán felmerült Eibach TTE ültetõ szett, baráti áron. Mivel elég láma vagyok a témával kapcsolatban, ezért kicsit megpróbáltam utánnaolvasni itt. Nem állítom, hogy tökéletesen meg is értettem mindent, de tisztult pár dolog.
Ha ugye 30-40mm-t ültetünk az autón, akkor megváltozik a futómû geometria, ami leginkább kerékdõlésben jelentkezik.
Kérdésem az lenne, hogy pl az én autómnál lehet-e annyit állítani a futómûvön, hogy az ültetés után kiküszöbölhetõ legyen a kerékdõlés, és az ebbõl adódó asszimetrikus gumikopás, vagy esetleg ehhez más alkatrészeket is cserélni kell?
(tudom, ültetésnél illene gátlót is cserélni, mert valószínû meg fogja enni a mostani 2-3 éves Magnum telóimat, de ez már egy másik topic...)
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
BandiTercel
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: BandiTercel »

A Tercelhez szeretnék majd rúgókat, és érdeklõdnék hogy ha nem kapok hozzá akkor esetleg valamelyik corollának a rugója nem-e jó alá. A hátsók lennének most a legfontosabbak, de természetesen egybe mind a négyet ki cserélnénk.

Ha valakinek van jó ötlete azt arra kérem ne tartsa magában! Wink
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

E9 ültetõrugót keresnék. Azt tény, hogy zsír új van, de veszett drága, használtan pedig nem találok. De, ha tud valaki szóljon. :wink:
Létezik, hogy az NP70 (Starlet 03/85-12/90) rugója ugyanaz? Vagy más egyéb alternatív javaslatot is szívesen fogadok.
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Én is tervezek egy rugószett beszerzését. Pl Ferié nekem tetszik. Nem pattogós, nekem még kényelmesebb is lenne! :lol:
Ha jól emlékszem Apex és most néztem, hogy 50ezer. 1-2 éve még 40párezer volt. :?
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
janikatuning
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Biagio írta:E9 ültetõrugót keresnék. Azt tény, hogy zsír új van, de veszett drága, használtan pedig nem találok. De, ha tud valaki szóljon. :wink:
Létezik, hogy az NP70 (Starlet 03/85-12/90) rugója ugyanaz? Vagy más egyéb alternatív javaslatot is szívesen fogadok.
Honda coilovert be lehet faragni csak rúgótányérokat kell hozzá gyáratni! am e10 e11is bele megy!!!!
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Attila »

Nekem van egy szett E9 ültetõ szettem.
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
Válasz küldése