Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
tibierdrol
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tibierdrol »

tschangow írta:Olcsóbb. Egy liter víz egy fokkal melegebbé varázslása 4,2 Kj kb
Nem csak a vizet kell felmelegíteni, hanem a komplett motort, az már jóval több energia, fõleg azért, mert ahogy melegszik úgy elkezdi leadni a hõt a környezetének.
A Yarisos gyakorlati példa már használható kiindulási alap a számítgatásokhoz, de szerintem akkor már egyszerûbb azt figyelembe venni, hogy a fogyasztás mennyivel csökken a tapasztalatok szerint, és innentõl fölösleges minden számolgatás :o)
Az elmélethez visszatérve nem azért nem gondolnám hogy sokat lehetne fogni ezzel, mert én pl. kiásom az autót a hó alól, beindítom, kinyitom a kaput, és az indítás után legfeljebb fél perccel már úton is vagyok. 3-4-5 km múlva már el is éri az üzemi hõmérsékletet a motor, ez idõ alatt kéne behozza a villanyfûtés az árát, ami szerintem elég sokáig tart, ha egyáltalán... A kényelem az persze más kérdés.
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

és,ha van elég hosszabbítód,a 3-4-5km alatt rá is tud segíteni a melegítésre... :lol: :lol: :lol:

én általában beindítom,és addig van melegítve,amíg levakarom az ablakokról a havat...ha nincs hó,nem szoktam melegíteni,majd bemelegszik út közben...
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

tibierdrol írta:
tschangow írta:Olcsóbb. Egy liter víz egy fokkal melegebbé varázslása 4,2 Kj kb
Nem csak a vizet kell felmelegíteni, hanem a komplett motort, az már jóval több energia, fõleg azért, mert ahogy melegszik úgy elkezdi leadni a hõt a környezetének.
A Yarisos gyakorlati példa már használható kiindulási alap a számítgatásokhoz, de szerintem akkor már egyszerûbb azt figyelembe venni, hogy a fogyasztás mennyivel csökken a tapasztalatok szerint, és innentõl fölösleges minden számolgatás :o)
Az elmélethez visszatérve nem azért nem gondolnám hogy sokat lehetne fogni ezzel, mert én pl. kiásom az autót a hó alól, beindítom, kinyitom a kaput, és az indítás után legfeljebb fél perccel már úton is vagyok. 3-4-5 km múlva már el is éri az üzemi hõmérsékletet a motor, ez idõ alatt kéne behozza a villanyfûtés az árát, ami szerintem elég sokáig tart, ha egyáltalán... A kényelem az persze más kérdés.
Ez nem teljesen állja meg a helyét, hiszen, eleve kb 60 fokos hûtõvízzel indulsz, amibõl egyenesen következik, hogy a motorblokk sem jéghideg.
Maga a blokk már gyorsan melegszik, ha a kerintetett víz már eleve meleg. A 60 fok, pedig meleg. Ezután, hiába ad le hõt a motor a környezetének, még akkor is jelentõsen többet termel, ami következtében kb 1-1,5 km múlva már üzemi hõfokon megy a motor. Persze, az olaj még nem, de legalább az indítás pillanatától nem kell használnia a motornak az elektronikus szivatót. ÉS pont EZ a dolog lényege, amitõl csökken a fogyi. :wink:
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Szerintem úgy értette, hogy a konnektoros melegítõnek kell a blokköntvényt is melegítenie. És ha már átmelegedett, akkor a -fokokban az hûlni is fog.
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Frool
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Frool »

Én kinéztem magamnak egy szettet 1-2 éve de sajnos nem volt rá credit, most meg mindenhol csak ezt a konnektoros 220V-st találom. Nem kényelmi okokból, vagy fogyasztás ügyileg terveztem hanem a motor hideg indítási/hidegüzemi kopását csökkentendõ (hosszú távon megfontolandó lehet).
CCH vezetőségi tag

Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

Az én autóm hátszéllel, lejtõmenetben, vontatva , leállított motorral szélárnyékban, optimális páratartalom,
levegõnyomás valamint hõmérséklet mellett, üresben, termeli a benzint.
Na erre varrjatok gombot :gyiiha: :soksikert: :off: :off: :off: :off: :off: :off: :off: :off: :off:
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Sancy írta:Az én autóm hátszéllel, lejtõmenetben, vontatva , leállított motorral szélárnyékban, optimális páratartalom,
Na erre varrjatok gombot :gyiiha: :soksikert: :off: :off: :off: :off: :off: :off: :off: :off: :off:
Miért? Cérnát nem termel? :lol:
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bubidisc írta:
Sancy írta:Az én autóm hátszéllel, lejtõmenetben, vontatva , leállított motorral szélárnyékban, optimális páratartalom,
Miért? Cérnát nem termel? :lol:
az enyém termeli a cérnát,mert én vontatom mogyoróért cserébe,mert lecseréltem a motort kerek kis ketrecekben szaladgáló mókusokra...így most már nagyon megy...:D:D:D :off:
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Én meg kiveszem a motort, váltót, kivágom a zárhidat a két lámpaközt, és befogok egy lovat.
Egy lóerõs lesz, de nagyon nyomatékos! 1 marék zab 100on! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Frool
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Frool »

Sasncy vigyél magaddal bicskát mert szegény paci elõbb/utóbb éhen hal (akkor legalább a bõrét lenyúzhatod).
CCH vezetőségi tag

Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1985
Autód típusa (és generációja): Corolla E8
Autód felszereltségi jelölése: GT
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: [Walaki]D`Lair »

tschangow javaslatára ma reseteltem a focus ECU-ját, hátha így kicsit javul a fogyi. mentünk vele kicsit, MINTHA élénkebbnek tûnne a motor reakciója, nem tudom. Lehet placebó. Mindegy, úgyis üres a tank, szóval pont kapóra jön :)
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto /// :twisted: :twisted: :twisted:
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Tegnap volt egy összesen 192km-es utam Szegedre (a 47-es úton oda-vissza volt természetesen ennyi). Meglepõ adatot kaptam, miután indulásnál a 6,0-án álló fed. compot lenulláztam (csak az átlagfogyit 0-áztam, az átlagsebességet nem).

NEm siettem annyira, így beálltam egy régebbi (de annál szebb) Terrano mögé, és óra szerinti 100-105-tel mentünk 35km-en keresztül (volt addig kb 4-5 elõzésünk), majd Õ Orosháza felé kanyarodott le elõlem. Ezután rövidesen beértem egy kamiont és mögötte folytattam az utat további 25km-en keresztül. Õ 85 körüli tempót diktált, de a végére meguntam és megelõztem, visszaállva immáron egyedül az óra szerinti 105-ös tempóra.

Mielõtt megelõztem a kamiont, az átlagfogyim 4,8L/100km volt!!! Durva... :shock: Aki nem hisz a szélárnyék eme jótékony hatásában, annak ajánlom figyelmébe az eredményemet...
Egy dolog miatt azonban mégsem mondom, hogy ez a szélárnyék dolog helyes: nem látom az elõttem haladók magatartását, sõt, semmit! Abszolút nem éreztem magamat biztonságban, hiszen, ha az elõttem haladó adott esetben nem tud korrigálni és csattan, akkor én is megyek bele azonnal, szinte mindegy mekkora követési távot hagyok, a lényeg, hogy nem látok át rajta elõre. Az én követési távom kb 2 autónyi volt, ez hozzávetõlegesen 10m.

Miután megelõztem, és beértem Szegedre (az Árkádhoz mentem), az átlagfogyasztássom 5,3 volt, még ez is marha jó érték, bõven.

Hazafelé nem vonatoztam, viszont tartottam a 100-as óra szerinti tempót, amivel még mindig többet elõztem, mint ahányan engem megelõztek.
Visszaérve Bcsabára, az 5,3 maradt, de valószínûleg ennek a vége volt már, mert, mire haza értem, éppen váltott 5,4-re (út közben volt pár piros lámpa és útkeresztezõdés, ahol újra el kellett indulnom.

Az átlagsebességem az eddigi közeel 580km-re kerek 50km/h, ami nem alacsony, tekintettel a városi hazsnálatra is, kíváncsi leszek, mi lesz a végsõ fogyasztási adatom.

... mindez téli gumikkal, 2,4barral, acélfelni + gagyi dísztárcsa, 1 személy, csomagok nélkül, 15fokban... Ez gyakorlatilag megegyezik teljes mértékben a nyári fogyasztásrekordommal, sõt, pár decivel még jobb is. :shock: 8)
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Bepi! Ez nagyon jó adat!
Kíváncsi vagyok mit tud az autód!!!
Próbáld majd ki , 50 es tempónál mennyire elég egy tank benzin.
Lehet leviszed 3 liter alá!!

bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A Yarisos srácnak ezelõtt épp egy E11 1,4 vvt-i-je volt. Õ 3,5-nél lejjebb nem tudott menni vele. No, de az a tempó aztán már tényleg halál... Ezzel jól vagyok, abszolút...
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

fel kéne mókolni az autó elejére függõlegesen egy nagy üveglapot,és akkor mindig mindenhova szélárnyékban lehet autózni..:D :lol:
Válasz küldése