Ez így van. Arra viszont az elõre látó vezetõ (ez egy szemlélet) felkészül, hogy csúszik illetve, csúszni fog és fokozottan figyel. Ált. lehet hallani a rádióban is, hogy merre, lehet csúszós útszakaszokkal találkozni. Érdemes használni minden információ forrást, ha esetleg mi találkoztunk az út során veszélyes útszakasszal, informálni a többi autóst. Egyre több kommunikációs forma lévén ez nem jelenthet gondot.bepi81 írta:Én saját példámból kiindulva egyetlen egy, de annál nagyobb különbséget jelölnék meg a téli örömködés, és a vezetéstechnikai tréning (illetve a való életben elõforduló szituk) között:
Elõbbi esetben TUDOD, hogy mi fog történni, SZÁNDÉKOSAN csúszik az autó kereke, míg utóbbinál hirtelen, váratlan idõben csúszik meg az autó X irányban, amire reagálni kell. Tehát, az egyikre felkészülve számítasz, a másik váratlanul ér. A kérdés utóbbinál, hogy mennyi a reakció idõd, és hogyan döntesz a szitu megoldása érdekében...![]()
Íratlan szabályok, tippek, trükkök az autózásban
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
szerintem egy tréningen is elõre tudható,hogy mi fog történni....nem telefonálsz közben az asszonnyal,és majszolsz sültkrumplitközben,hanem koncentrálsz,ahogy azt Matyi is mondta...bepi81 írta:Én saját példámból kiindulva egyetlen egy, de annál nagyobb különbséget jelölnék meg a téli örömködés, és a vezetéstechnikai tréning (illetve a való életben elõforduló szituk) között:
Elõbbi esetben TUDOD, hogy mi fog történni, SZÁNDÉKOSAN csúszik az autó kereke, míg utóbbinál hirtelen, váratlan idõben csúszik meg az autó X irányban, amire reagálni kell. Tehát, az egyikre felkészülve számítasz, a másik váratlanul ér. A kérdés utóbbinál, hogy mennyi a reakció idõd, és hogyan döntesz a szitu megoldása érdekében...![]()
itt pl elõre tudod,hogy meg fog csúszni az autó jobbra/balra...ezt havon is megcsinálhatod egy parkolóban szerintem..

ez úgy volna hatásos.ha nem tudnád mikor,hol,és milyen szögben...
és a bólyák sem ugranak eléd,ergo fel tudsz készülni a hirtelen irányváltásra,nem úgy,mint amikor a hülyegyerek kifut eléd a busz mögül...
nem azt mondom,hogy rosszak ezek a tréningek,sõt ha tehetném rendszeresen el is mennék,de errefelé nem találtam,pestg meg nem autózok fel érte..
nekem is volt már váratlan megpördülésem a jégen,szinte reflexbõl tekertem ellen a kormányt,és léptem a gázra...
mondjuk szerintem egy szimulátor is sokat tud fejleszteni,és itt nem a nittfórszpídrõl beszélek,ahol a kispolski is 300al megy,és 25 méter a féktáv minden esetben...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Egyet értünk.bubidisc írta:Ez így van. Arra viszont az elõre látó vezetõ (ez egy szemlélet) felkészül, hogy csúszik illetve, csúszni fog és fokozottan figyel. Ált. lehet hallani a rádióban is, hogy merre, lehet csúszós útszakaszokkal találkozni. Érdemes használni minden információ forrást, ha esetleg mi találkoztunk az út során veszélyes útszakasszal, informálni a többi autóst. Egyre több kommunikációs forma lévén ez nem jelenthet gondot.bepi81 írta:Én saját példámból kiindulva egyetlen egy, de annál nagyobb különbséget jelölnék meg a téli örömködés, és a vezetéstechnikai tréning (illetve a való életben elõforduló szituk) között:
Reményeink szerint (Magyar Közút) idén nem lesznek olyan katasztrofális állapotok, mint tavaly decemberben és idén januárban (egyszerûen nem szállítottak nekünk sót, amire élõ szerzõdésünk és megrendelésünk volt), mert már október 30-ig leszállítottak 11.000 tonna sót országszerte a nyolcvan akárhány üzemmérnökségünkre. Igen, október 31 az köv. hétfõ, de már befejezték a szállítást két hete...
Szóval, amennyiben a gépeink üzembiztosak lesznek (országos átlagéletkor 25 év!), úgy a Közlekedési Törvényben meghatározott szintidõket minden úton be tudjuk majd tartani. Elvileg anyagok tekintetében idén télen nem lesz hiány.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Pontosan ezért gyakorolod be, mint már írtam. Ha váratlan szituációban ér, akkor nem az lesz, hogy jááááj mi a rák ván méghálóóóók (satu), Hanem tudod, hogy ezt a mozgást már mûvelte alattad az autó máskor is, nem kell kétségbe esni, hisz még így is menthetõ és terelhetõ ("kormányozható") az autó. Az már más kérdés, hogy le kell küzdened a reflexeket és tudatos mozdulatokkal kell felváltani õket.bepi81 írta:Én saját példámból kiindulva egyetlen egy, de annál nagyobb különbséget jelölnék meg a téli örömködés, és a vezetéstechnikai tréning (illetve a való életben elõforduló szituk) között:
Ha nem csak az örömködés megy a hóban, hanem mondjuk kirak az ember egy bóját és konkrét feladatokkal szembesíti magát, amit elõször nem tud megoldani, majd fejleszti magát (havas szlalom, hirtelen megállás, tempós kanyarvétel...), akkor már igen komoly mértékben megközelíti a vezetéstechnikai oktatások szituációit. Sõt, jégen még meg is lökhetik haverok oldalról a kocsi seggét
Szó mi szó, szerintem biztosan segít, adott szituációk kezelésében, sõt, ha télen a nagyon csúszós útfelületen megtanulja "megfogni" az ember, akkor aszfalton könnyebben is fog menni.
Bubi!
Te meg ne írd már Gecsának a lakatosra szánt pénzt
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
bepi81 írta:Egyet értünk.bubidisc írta:Ez így van. Arra viszont az elõre látó vezetõ (ez egy szemlélet) felkészül, hogy csúszik illetve, csúszni fog és fokozottan figyel. Ált. lehet hallani a rádióban is, hogy merre, lehet csúszós útszakaszokkal találkozni. Érdemes használni minden információ forrást, ha esetleg mi találkoztunk az út során veszélyes útszakasszal, informálni a többi autóst. Egyre több kommunikációs forma lévén ez nem jelenthet gondot.bepi81 írta:Én saját példámból kiindulva egyetlen egy, de annál nagyobb különbséget jelölnék meg a téli örömködés, és a vezetéstechnikai tréning (illetve a való életben elõforduló szituk) között:
![]()
Reményeink szerint (Magyar Közút) idén nem lesznek olyan katasztrofális állapotok, mint tavaly decemberben és idén januárban (egyszerûen nem szállítottak nekünk sót, amire élõ szerzõdésünk és megrendelésünk volt), mert már október 30-ig leszállítottak 11.000 tonna sót országszerte a nyolcvan akárhány üzemmérnökségünkre. Igen, október 31 az köv. hétfõ, de már befejezték a szállítást két hete...
Szóval, amennyiben a gépeink üzembiztosak lesznek (országos átlagéletkor 25 év!), úgy a Közlekedési Törvényben meghatározott szintidõket minden úton be tudjuk majd tartani. Elvileg anyagok tekintetében idén télen nem lesz hiány.
aszongyák idén enyhe tél lesz...
mondjuk errefelé elég komolyan veszik az úttakarítást télen (kivéve,ahol ki van írva,hogy nem is lesz)...
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Úgy beszéltek, mintha BÁRMELYIKÕTÖK (tisztelet a kivételnek) tovább jutott volna télen a teszkó parkolóban megforgok kézivel téli csúszkánál. Gyere fel télen dobogókõre, visegrádra, amikor 3.-4. tiltáson vered át egy kanyaron és BIZTOSAN látod a röntgen szemeddel elõre a tapadási viszonyokat. Ugyan, hát ez gyerekjáték, bezzeg a jól felkészült tanpályák a fellocsolt mûgyantával, na aaaz az aztán huáhh...
Olyan tempó van, életveszély! (7-8km/h)
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///

2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Szerintem a közútkezelõt idén januárban ismét váratlanul fogja érni a havazás.... Ahogy azt évrõl-évre lenyilatkozzák.
Mintha júliusban esne le, komolyan...
A másik kedvencem az, amikor reggel ellapátolom a havat a kapukijárónál, erre jön a hókotró, és persze erre felé tolja a havat...

Mintha júliusban esne le, komolyan...
A másik kedvencem az, amikor reggel ellapátolom a havat a kapukijárónál, erre jön a hókotró, és persze erre felé tolja a havat...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
[Walaki]D`Lair írta:Úgy beszéltek, mintha BÁRMELYIKÕTÖK (tisztelet a kivételnek) tovább jutott volna télen a teszkó parkolóban megforgok kézivel téli csúszkánál. Gyere fel télen dobogókõre, visegrádra, amikor 3.-4. tiltáson vered át egy kanyaron és BIZTOSAN látod a röntgen szemeddel elõre a tapadási viszonyokat. Ugyan, hát ez gyerekjáték, bezzeg a jól felkészült tanpályák a fellocsolt mûgyantával, na aaaz az aztán huáhh...![]()
![]()
- Slampixxx
- Fanatikus fórumozó

Voltam Dobogókõn!
Tavaly a szemét érdiek pont nálam kezdték az úttakarítást... Már felöltöztem, hogy megyek ki a kocsikához, erre elviharzik a ház elõtt a hótoló...
De idén máshogy lesz!
Tavaly a szemét érdiek pont nálam kezdték az úttakarítást... Már felöltöztem, hogy megyek ki a kocsikához, erre elviharzik a ház elõtt a hótoló...
De idén máshogy lesz!
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986
·A komoly vasak hátul tekernek·

Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986
·A komoly vasak hátul tekernek·

- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Walaki![Walaki]D`Lair írta:Úgy beszéltek, mintha BÁRMELYIKÕTÖK (tisztelet a kivételnek) tovább jutott volna télen a teszkó parkolóban megforgok kézivel téli csúszkánál. Gyere fel télen dobogókõre, visegrádra, amikor 3.-4. tiltáson vered át egy kanyaron és BIZTOSAN látod a röntgen szemeddel elõre a tapadási viszonyokat. Ugyan, hát ez gyerekjáték, bezzeg a jól felkészült tanpályák a fellocsolt mûgyantával, na aaaz az aztán huáhh...![]()
![]()
El lehet venni bárki kedvét attól, hogy megpróbáljon elkerülni egy balesetet ha megcsúszik az autója, de most azt hiszem nem ez volt a cél. Ha tudsz bármi jó tanácsot adni azt hiszem a többiek nevében is mondhatom, szívesen vesszük. Közúton mit javasolsz mondjuk egy lelkes követõdnek aki az írásaid alapján imponálni akar neked és el akarja tenni tiltón 3-4.-be és nem sikerül? -Bocs, én konkrétan ezt nem mondtam?!
Az oktató látja, hogy mit csinálsz a pályán és el tud látni jó tanácsokkal, hogy a közúton ne öld meg magad. Kifejezetten hasznos dolognak tartom. Normál közúti vezetést biztonságosabbá teszi. Aki magasabb szinten akarja képeztetni magát azt is megteheti csak jóval több pénzért. Márkáknak és márkafüggetlen iskoláknak is vannak képzéseik. Mindent meg lehet tanulni, nem muszáj a vétlen közlekedõket veszélyezteni hozzá.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
- Frool
- Fanatikus fórumozó

Csak az a fránya só... azt váltanák már ki valamivel.bepi81 írta:
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
- Frool
- Fanatikus fórumozó

Hólánc keretében csinálhatnánk tréninget magunknak. Rántópadot is megoldhatjuk. Egy (kezdésnek) kiszuperált futó szõnyeget vontató kötéllel kocsi mögé kötni, aztán ha bírja és szinkronban tudunk mozogni két kocsival és a szõnyeghúzónak sem szakad le a hátulja akkor jöhetne egy kiszuperált futószalagról származó gumi csík. Bólyák, kocsi elé dobott habszivacs
stb.
stb.
CCH vezetőségi tag
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE