Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Sede7: az már egész jó eredmény, még én sem tudtam sehogy 6,5 alá menni (4E-FE).
A mostani átlagom (még mindíg városban+M0-M5 bevezetõk) 6,9... "alig várom" a hideget és a 7,5-8 fogyit (tavalyi átlag) :?
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

Laic írta:Sede7: az már egész jó eredmény, még én sem tudtam sehogy 6,5 alá menni (4E-FE).
A mostani átlagom (még mindíg városban+M0-M5 bevezetõk) 6,9... "alig várom" a hideget és a 7,5-8 fogyit (tavalyi átlag) :?
Szerintem sem olyan rossz ez már ez. Ha csak városban (Bp) jártam, 8,5 körül volt. Ahhoz hozzáadunk egy kis külvárost, plusz egy kis hétvégi Bp-t, és úgy jön ki 8 környékére. Elfogadható.
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Na de mi a bánattól eszik neked ennyit? :shock: Nem jöttetek még rá?
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

kleingy írta:Na de mi a bánattól eszik neked ennyit? :shock: Nem jöttetek még rá?
A Spritmonitoros átlag 4A-FE-s E11-ekre 7,97.
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Ez csak azért durva, mert a 4AFE Aveknak 7.6 az átlaguk. Ismerõsék jellemzõen 7.3 literrel jártak el Pécsen (!), másik ismerõs meg (õ mondjuk autópályázik és szinte csak hosszú útra használja), 5.5 és alatta jár el vele. :shock:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Ne az autókat hasonlítsátok már! Nem hiszem el, hogy egy 4AFE Avensis, normál használatban (tehát nem fogyasztás rekord döntõ városfeltartó tempóban) Budapesten ne enne 8 fölött?
Elhiszem, hogy Pécsett van 1-2 domb, de ne mondjuk már komoly városnak fogyasztás szempontjából...
Országúton meg lehet csodákat mûvelni. Azért az autópálya "5.5 és alatta" elég megmosolyogtató számomra :) ha csak nem a "Yarisos technikát :evil: " használja.
Hétvégén 600 km-en, fõként autópályán (120-130) lett egy Auris HSD-nek 5,6 a fogyija. És ott biza dolgozott a villany rendesen... Óvatos lábbal vezetve.

Ha azt mondod, hogy 7A-F(H)E T-VIS-es Avencica, akkor már lehet hihetõnek tartom.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Jááááj, hülyeséget írtam, pedig jót gondoltam...! Carina, nem Avensis! És hülyeséget is linkeltem, bocsi. Mondjuk attól még az átlag 7.7.
Taby legújabb tankolása (hosszú utak, pályán) 5.77. Most nézem, az õ Carinája '92-es. Nem tudom, ez 4AFE-e... :oops:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Bocs Pacsker, de rossz a HSD példád, ugyanis a Hibrid köztudottan nem autópályára van szánva. :)

A másik, pedig, hogy ha egyszer elmennél Pécsre, és eltöltenél ott autóban egy napot, nem mondanál olyan butaságot, hogy fogyasztás ügyileg nem nagy város, meg, hogy pár domb van csak... :wink:
Az a pár domb annyit jelent, hogy - egy Yarisos fórumtársunk elmondása szerint - városban nem lehet 6 liter alá vinni a fogyasztást, míg ugyan õ hosszútávú országúti (100-110) etapokon és autópályán (110-130), összesen ~550km-en 4,7-es átlagot hozott hipermillnget mellõzve, tehát, nem vezet a fogyasztást tekintve rosszul (oktató egyébként). Ez nekem egy reális képet fest az ottani lehetõségekrõl.
Ami Nálatok a "nagyfaluban" dugó, az pl. Pécsett domb + ottani dugó. Egy kutya.

És ezt ne vedd Tõlem támadásnak, csak nem jó, ha azt gondolod tévesen, hogy Budapesten nem lehet kevesebb üzemanyag fogyasztás mellett eljárkálni. Az már más kérdés, hogy, valaki (nem Józsi :lol:, de Õ sem) nem akar/tud, vagy az autó hibájából nem sikerül alacsony adatot elérni...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1985
Autód típusa (és generációja): Corolla E8
Autód felszereltségi jelölése: GT
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: [Walaki]D`Lair »

bepi81 írta:Bocs Pacsker, de rossz a HSD példád, ugyanis a Hibrid köztudottan nem autópályára van szánva. :)

A másik, pedig, hogy ha egyszer elmennél Pécsre, és eltöltenél ott autóban egy napot, nem mondanál olyan butaságot, hogy fogyasztás ügyileg nem nagy város, meg, hogy pár domb van csak... :wink:
Az a pár domb annyit jelent, hogy - egy Yarisos fórumtársunk elmondása szerint - városban nem lehet 6 liter alá vinni a fogyasztást, míg ugyan õ hosszútávú országúti (100-110) etapokon és autópályán (110-130), összesen ~550km-en 4,7-es átlagot hozott hipermillnget mellõzve, tehát, nem vezet a fogyasztást tekintve rosszul (oktató egyébként). Ez nekem egy reális képet fest az ottani lehetõségekrõl.
Ami Nálatok a "nagyfaluban" dugó, az pl. Pécsett domb + ottani dugó. Egy kutya.

És ezt ne vedd Tõlem támadásnak, csak nem jó, ha azt gondolod tévesen, hogy Budapesten nem lehet kevesebb üzemanyag fogyasztás mellett eljárkálni. Az már más kérdés, hogy, valaki (nem Józsi :lol:, de Õ sem) nem akar/tud, vagy az autó hibájából nem sikerül alacsony adatot elérni...
Pont valamelyik nap gondolkoztam el a Focus fogyasztásáról...végülis mi viszonylag rövid távokon (10-15km) használjuk, rendszeresen állunk vele dugóban (araszolós dugóban) és 205/45 R17 gumik vannak rajta :lol: Így annyira nem is szar az a 7.8 amit összehoztam Budapesten belül 8) 8) De a normális használat az 9 és 9.3 között alakul.
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto /// :twisted: :twisted: :twisted:
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Arról nem is beszélve, hogy a családból egyedül én tudom hozni az iQ meg az RX450h gyári fogyasztási adatait :lol: :lol:
tschangow
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tschangow »

[Walaki]D`Lair írta:Arról nem is beszélve, hogy a családból egyedül én tudom hozni az iQ meg az RX450h gyári fogyasztási adatait :lol: :lol:
Te meg az iQ egy mondatban elég nagyképûen hangzik :)
[Walaki]D`Lair
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

tschangow írta:
[Walaki]D`Lair írta:Arról nem is beszélve, hogy a családból egyedül én tudom hozni az iQ meg az RX450h gyári fogyasztási adatait :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
gecsa
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: gecsa »

[Walaki]D`Lair írta:
tschangow írta:
:lol: :lol: :lol:
:haha:
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

6.66 lett most, teljesen vegyes használat mellett. Az idõjárási körülményekhez képest kifejzetten jó.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Ennyi... 8) Ha sede7 ezzel a két autóval szintén tudná hozni a gyári átlagokat, akkor egyértelmû, hogy az Õ Corijában vmi hardveres probléma miatt magas a fogyi...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Válasz küldése