A mostani átlagom (még mindíg városban+M0-M5 bevezetõk) 6,9... "alig várom" a hideget és a 7,5-8 fogyit (tavalyi átlag)
Fogyasztás
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

Szerintem sem olyan rossz ez már ez. Ha csak városban (Bp) jártam, 8,5 körül volt. Ahhoz hozzáadunk egy kis külvárost, plusz egy kis hétvégi Bp-t, és úgy jön ki 8 környékére. Elfogadható.Laic írta:Sede7: az már egész jó eredmény, még én sem tudtam sehogy 6,5 alá menni (4E-FE).
A mostani átlagom (még mindíg városban+M0-M5 bevezetõk) 6,9... "alig várom" a hideget és a 7,5-8 fogyit (tavalyi átlag)
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

A Spritmonitoros átlag 4A-FE-s E11-ekre 7,97.kleingy írta:Na de mi a bánattól eszik neked ennyit?Nem jöttetek még rá?
- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Ez csak azért durva, mert a 4AFE Aveknak 7.6 az átlaguk. Ismerõsék jellemzõen 7.3 literrel jártak el Pécsen (!), másik ismerõs meg (õ mondjuk autópályázik és szinte csak hosszú útra használja), 5.5 és alatta jár el vele. 
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Ne az autókat hasonlítsátok már! Nem hiszem el, hogy egy 4AFE Avensis, normál használatban (tehát nem fogyasztás rekord döntõ városfeltartó tempóban) Budapesten ne enne 8 fölött?
Elhiszem, hogy Pécsett van 1-2 domb, de ne mondjuk már komoly városnak fogyasztás szempontjából...
Országúton meg lehet csodákat mûvelni. Azért az autópálya "5.5 és alatta" elég megmosolyogtató számomra
ha csak nem a "Yarisos technikát
" használja.
Hétvégén 600 km-en, fõként autópályán (120-130) lett egy Auris HSD-nek 5,6 a fogyija. És ott biza dolgozott a villany rendesen... Óvatos lábbal vezetve.
Ha azt mondod, hogy 7A-F(H)E T-VIS-es Avencica, akkor már lehet hihetõnek tartom.
Elhiszem, hogy Pécsett van 1-2 domb, de ne mondjuk már komoly városnak fogyasztás szempontjából...
Országúton meg lehet csodákat mûvelni. Azért az autópálya "5.5 és alatta" elég megmosolyogtató számomra
Hétvégén 600 km-en, fõként autópályán (120-130) lett egy Auris HSD-nek 5,6 a fogyija. És ott biza dolgozott a villany rendesen... Óvatos lábbal vezetve.
Ha azt mondod, hogy 7A-F(H)E T-VIS-es Avencica, akkor már lehet hihetõnek tartom.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
Jááááj, hülyeséget írtam, pedig jót gondoltam...! Carina, nem Avensis! És hülyeséget is linkeltem, bocsi. Mondjuk attól még az átlag 7.7.
Taby legújabb tankolása (hosszú utak, pályán) 5.77. Most nézem, az õ Carinája '92-es. Nem tudom, ez 4AFE-e...
Taby legújabb tankolása (hosszú utak, pályán) 5.77. Most nézem, az õ Carinája '92-es. Nem tudom, ez 4AFE-e...
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Bocs Pacsker, de rossz a HSD példád, ugyanis a Hibrid köztudottan nem autópályára van szánva.
A másik, pedig, hogy ha egyszer elmennél Pécsre, és eltöltenél ott autóban egy napot, nem mondanál olyan butaságot, hogy fogyasztás ügyileg nem nagy város, meg, hogy pár domb van csak...
Az a pár domb annyit jelent, hogy - egy Yarisos fórumtársunk elmondása szerint - városban nem lehet 6 liter alá vinni a fogyasztást, míg ugyan õ hosszútávú országúti (100-110) etapokon és autópályán (110-130), összesen ~550km-en 4,7-es átlagot hozott hipermillnget mellõzve, tehát, nem vezet a fogyasztást tekintve rosszul (oktató egyébként). Ez nekem egy reális képet fest az ottani lehetõségekrõl.
Ami Nálatok a "nagyfaluban" dugó, az pl. Pécsett domb + ottani dugó. Egy kutya.
És ezt ne vedd Tõlem támadásnak, csak nem jó, ha azt gondolod tévesen, hogy Budapesten nem lehet kevesebb üzemanyag fogyasztás mellett eljárkálni. Az már más kérdés, hogy, valaki (nem Józsi
, de Õ sem) nem akar/tud, vagy az autó hibájából nem sikerül alacsony adatot elérni...
A másik, pedig, hogy ha egyszer elmennél Pécsre, és eltöltenél ott autóban egy napot, nem mondanál olyan butaságot, hogy fogyasztás ügyileg nem nagy város, meg, hogy pár domb van csak...
Az a pár domb annyit jelent, hogy - egy Yarisos fórumtársunk elmondása szerint - városban nem lehet 6 liter alá vinni a fogyasztást, míg ugyan õ hosszútávú országúti (100-110) etapokon és autópályán (110-130), összesen ~550km-en 4,7-es átlagot hozott hipermillnget mellõzve, tehát, nem vezet a fogyasztást tekintve rosszul (oktató egyébként). Ez nekem egy reális képet fest az ottani lehetõségekrõl.
És ezt ne vedd Tõlem támadásnak, csak nem jó, ha azt gondolod tévesen, hogy Budapesten nem lehet kevesebb üzemanyag fogyasztás mellett eljárkálni. Az már más kérdés, hogy, valaki (nem Józsi
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1985
- Autód típusa (és generációja): Corolla E8
- Autód felszereltségi jelölése: GT
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
Pont valamelyik nap gondolkoztam el a Focus fogyasztásáról...végülis mi viszonylag rövid távokon (10-15km) használjuk, rendszeresen állunk vele dugóban (araszolós dugóban) és 205/45 R17 gumik vannak rajtabepi81 írta:Bocs Pacsker, de rossz a HSD példád, ugyanis a Hibrid köztudottan nem autópályára van szánva.![]()
A másik, pedig, hogy ha egyszer elmennél Pécsre, és eltöltenél ott autóban egy napot, nem mondanál olyan butaságot, hogy fogyasztás ügyileg nem nagy város, meg, hogy pár domb van csak...![]()
És ezt ne vedd Tõlem támadásnak, csak nem jó, ha azt gondolod tévesen, hogy Budapesten nem lehet kevesebb üzemanyag fogyasztás mellett eljárkálni. Az már más kérdés, hogy, valaki (nem Józsi, de Õ sem) nem akar/tud, vagy az autó hibájából nem sikerül alacsony adatot elérni...
1985 - Toyota Corolla AE86 GT - SR20DET BlackTop //// Trackday beater
2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///

2006 - KTM 640 LC4 Supermoto ///
- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- [Walaki]D`Lair
- Fanatikus fórumozó

- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Ennyi...[Walaki]D`Lair írta:Arról nem is beszélve, hogy a családból egyedül én tudom hozni az iQ meg az RX450h gyári fogyasztási adatait![]()
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i

Carina Coupe 1.6 DX