E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Japán és nagyon megköszönném!
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
Ghee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Ghee »

Gyári 8000 volt Superéknél tavasszal.
'00, EE111, 4E-FE, Harmony
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Ghee írta:Még sosem cseréltem benzinszûrõt, de láttam a tûzfalon. Milyen hibát tud produkálni az autó, ha a szûrõ már csereérett? Leáll, nem gyorsul?
Meg-megtorpan, rángat, mint, ami nem kap elegendõ üzemanyagot..
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Honnan lehet biztosan tudni, hogy a lengõkar szilentek csereérettek? Milyen jelei vannak vezetés közben, ha vannak...
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Laic írta:Nem találkoztam még a problémával, de józan ész szerint, ha akadozik a benzin ellátás, fulladozik-nem egyenletesen gyorsul, végsõ esetben nem kap benzint és leáll.
Mivel én még nem cseréltem szûrõt rajta és elõzõ tulaj meg ki tudja mikor lehet megnézem. De nem annyira filléres tétel Jakoparts 4800.- Mann 13800Ft :roll:
Japanparts, 2500,- :)
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

kleingy írta:
Laic írta:Nem találkoztam még a problémával, de józan ész szerint, ha akadozik a benzin ellátás, fulladozik-nem egyenletesen gyorsul, végsõ esetben nem kap benzint és leáll.
Mivel én még nem cseréltem szûrõt rajta és elõzõ tulaj meg ki tudja mikor lehet megnézem. De nem annyira filléres tétel Jakoparts 4800.- Mann 13800Ft :roll:
Japanparts, 2500,- :)
Köszi! Ez így már valóban barátibb, csak korábbi témákban más alkatrészek kapcsán nem erõsítették meg benne a bizalmat sem a fórum-társak, sem a szerelõ a Japanparts termékei iránt (egy ü.a.szûrõ esetében sem próbálgatnám).
Ez ügyben megerõsítést kérnék a Többiektõl!
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

bepi!

Az elsõk : Ha elrúgod neki 1-esben, és elhúz valamerre az autó, amikor megtapad a gumi, akkor biztos.

A hátsók: Keresztbordákon, vagy vasúti átjárón átmész (kb 45 fokban), és riszálja a seggét.

Sajnos nekem mindkettõ megvan... :evil:

Benzinszûrõre:

Én 180e-nél cseréltem. Kávé szerû lötty volt benne... Szerintem érdemes 100e- ként cserélni.
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Lobo
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Lobo »

Múlt héten vettem életm elsõ saját corolláját.
Egy 98-as e11 1.6-os sedan, JT alvázszámmal.
Kedden cseréltem rajta minden szíjat, olajat szõrõt.
Japanparts benzinszûrõ 2305 Huf ismerõsön keresztül (30% kedvezmény).
Szeréntem is megéri kb. százezrenként cserélni, biztos ami biztos.
E11 Sedan - Linie Terra - 4AFE
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

... szóval, az autórszelgetés topicból folytatva a korai 2000-2004 õszig gyártott VVT-i motoroknak egy súlyos hibája LEHET (nem 100%, hogy van is), méghozzá az olajfogyasztás. Erre a gyár "érdekes" módon 1L/1000km-t ad meg, de õszintén, ki az a buta, aki eddig vár vele? Miután nyilvánvalóvá vált ez a probléma, csinált a gyár egy visszahívást az olajzabálós motorok miatt, amiket ún. fûzött blokkra cserélte ki, és megemelte az olajmennyiséget 3,5L+0,2dl-rõl 4L+0,2dl-re, valamint kicserélte a nívópálcát módosított rovátkásra a nagyobb olajmennyiségnek megfelelõen. Ezutóbbi módosított nívó pálcán elhelyeztek egy kis zöld pontot jelzésként, utalva a cserére. A blokkcsere egyébként 7 év/180.000km volt, amelyik elõbb bekövetkezik, így sajna már nincs olyan E11, amit utólag meg lehetne reklamálni...
Marad, tehát a saját zseb, ami alkatrésztõl és szerelõtõl függõen kb 240.000Ft-ot igényel.

És most a saját tapasztalatok: Nekem is van olajfogyasztásom, elvileg 1L/10.000km, amivel nem foglalkozok, de pl. az utóbbi olajjal (Q8 Formula Excel 5W40) ez megduplázódott. Most Mobil Super 3000 5W40 van benne, olajcsere óta 1000km-t mentem, a nívópálcán nem látszik fogyás, de ilyen rövid távon értelmetlen is vizsgálgatni.
A másik érdekes jelenség a 2500-4000 közötti közepes gáznál történõ be-becsörgedezés. Nálam, ez hidegen nincs, melegen is csak akkor van, ha csökkent már - kb félig a nívón - az olajszint. Ha feltöltöm maxra, nem csörög. Ez állítólag (olyan ember mondta, akinek már felújították a motorját az olajfogyasztás miatt) részben amiatt van, hogy az olaj egy része ráégett a dugattyúk tetejére (javítsatok ki, ha nem jó az infó), másrészt, összefüggésben van a csökkent olajszinttel.

Más érdekesség nincs a típussal, csak annyi, hogy, amennyiben nincs olajfogyasztásod, úgy erõsen ajánlott az 5W-30-as viszkozitás az olajválasztásnál, 10W-t semmiképpen! Sokaknak bevált olaj a Mobil1 ESP Formula 5W-30, vagy Castrol Edge 5W-30, Total 5W-30, gyári Toyota 5W-30, stb. lényeg, hogy nagy nevû legyen, és teljesítse az API SM szintet, ez manapság már minden jó minõségû olajat gyártónak sikerül.
Az olajcsere szigorúan 15.000km/1év, amelyik hamarabb jön. Nagyjából ennyi dióhéjban.
szaki
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: szaki »

Köszönöm a választ!:)
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Negatív példának kolleganõm Coriját tudnám felhozni... 1 hónap alatt (kevesebb mint 1000 km) eltûnt 2.5 liter (!) olaj a kocsiból. Két litert töltöttek utána, de még mindig nem lett olajos a nívópálca. Egészen konkrétan rendszeresen megeszi. Na neki nem fog 2 kilóból kijönni a javítás. Egyszer majd beáll a motor és kuka... :?
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

kleingy írta:Negatív példának kolleganõm Coriját tudnám felhozni... 1 hónap alatt (kevesebb mint 1000 km) eltûnt 2.5 liter (!) olaj a kocsiból. Két litert töltöttek utána, de még mindig nem lett olajos a nívópálca. Egészen konkrétan rendszeresen megeszi. Na neki nem fog 2 kilóból kijönni a javítás. Egyszer majd beáll a motor és kuka... :?
Az azert eleg gyaszosan hangzik. :? Fuzott blokk csere kb. 400-450e.

Egyebkent a becsorges nagy melegben neha nalam is elojott, nem talaltam meg az okat.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

A becsörgés szerintem a kopogásérzékelõ miatt van. Ha jól sejtem, akkor a beszívott levegõ (légtömegmérõ) mennyiségébõl számolja az elõgyújtás értékét.
Mivel melegben kevésbé sûrû a levegõ, ergo kevesebb fér be a hengerbe, szóval elkezdi az elõgyújtás értékét csökkenteni, hogy a gyújtás pillanatában a "végnyomás" a maximum legyen (éppen az öngyulladáson innen). Elmegy az öngyulladásig, és miután észlelte a "becsörgést", visszavesz egy picit.

Ezt a jelenséget az égéstér térfogatának a csökkenése is tudja fokozni, amit bepi írt. Mivel a motorvezérlõnek senki nem szólt, hogy a hengerben megnõhet a nyomás, a kisebb térfogat miatt...

Bár ez a kokszréteg csak nagyon minimális lehet, és egy idõ után nem fog tovább nõni.

Szerintem... :roll:
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Nekem is csörög valamivel 140.000km felett a 4E FE. Nincs köze a csörgésnek az olaj fogyáshoz. Magasabb oktánszámú benzinnel orvosolható. Az enyém a 98-astól pl. nem csörög. Kár, hogy az a pár forint is (10-40Ft / L) sokat számít. Inkább használom 2500ford./perc alatt és nem idegesítem magam ezen. 8) Gyakrabban használjátok a motorféket! :wink:
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Nekem 178e km-nél még nem fogyaszt olajat és nem csörög, szerencsére! Lehet a korábbi tulaj sem hajtotta magas fordulaton... én sem teszem és amikor csak lehet a motorfék teljesen ki van használva 8)
Válasz küldése