E10 - (1992-1997)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

A ködlámpa kemény 4000 Ft volt a szabadkai piacon, fehér, de létezik a szivárvány minden színében, nem Angeleyes, de olyan is van, kerek, kb. 5 cm az átmérője.

Tehát 4000 HUF/ pár, dobozban, vezetékkel, 55W H1 izzóval, felfogatásokkal. Hát még ha alkudtam is volna!!! :D

Estére lefotózom, és felrakom a kepfeltoltes.hu-ra, a hozzávaló linket meg ide.
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Amint bent van a két ködlámpa, a bogárfogó rács a lökhárítóban, és fent van a gyári hátsó tetőspoiler :) és süt egy kicsit a nap, lemosom a gépet és frissítem a fotóit! Végre nem látszik rajta annak az idiótának a műve, aki egyik éjszaka végigborította az orrát fékfolyadékkal, vagy mittudoménmivel. Az ilyen ember felgyújtanám! :evil:

A tieiteket "bántotta" már így valaki?
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

meghúzták 3 elememet, és meg is próbálták 1x feltörni
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Nálam a következő dolgok történtek:

Kifordultam a szakadó esőben egy Simsonos elé = vettem a gyereknek egy másikat, mert a "motor" :D ropi lett, plusz ajtó és sárvédő karosszériamunka+festetés

Exnőm lrombolta a jobb oldalát, közelebb ment a villanyoszlop összekötőcsavarjához, mint kellett volna = karosszériázás

A frissen újraaszfaltozott utcán kb. 50-es tempóval felkaptam egy aknafedelet = küszöbcsere

Ezek előtt valami állat leöntötte a kocsi orrát vagy fékfolyadékkal,. vagy valami maró anyaggal = újrafestetés

És mivel így már lassan több árnyalata lett, mint ahány elemből áll, lecsiszoltattam és újrafesttettem az egész autót. Most már egységes.
pitta
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: pitta »

Szia DBandesz!
Nekem E10 van, 4A-FE motorral, 5 ajtós, kékes-szürkés a vas.
(31.es a tagok között). A gumi váltóméret ha átszámolom a gyári 185/60 R14-et, akkor a megfelelő 195/50 R15. Mondjuk én még gondolkodom a 185/55 R15 ben is. Jó választásnak tűnik a Toyo, már volt ilyen egy régebbi kocsimon.
A festés nekem is befigyelt, az egész autó újra lett fényezve novemberben, meg új az egész eleje, meg a fél hátulja:) Toyota találkozót rendeztem, összetörtem egy parkoló Yarist, meg egy Avensist. Így gazdasági totálkárból élesztettem fel az autót, de megérte:)
Most sikerült felállnom az anyagi csődből, mostantól itt leszek a fórumon, ha csak tehetem.
üdv.: Pitta
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Szia pitta!

Örülök, hogy végre egy E10 tulajjal is sikerült a kontaktot felvennem.

Gumi: a gumisom azt mondja, hogy aszimmetrikus mintázatút vegyek inkább, ha nem akarok zajban utazni. Tanácstalan vagyok, mint egy kisközség... :D

4A-FE: haveromnak van ilyen motorral egy E10 1.6 Si-je, és van egy érdekes kissé csattogós hangja a gépnek. Nem a befecsi szelepek, és nem a szelephézag a ludas, azokat már kiszűrtük. Mi a túró lehet? Menni megy, mint a veszedelem, csak néha nehezen indul, és teljesen mind1 neki, hogy hideg-e, vagy meleg. Van valami ötleted esetleg?
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

pitta írta:A gumi váltóméret ha átszámolom a gyári 185/60 R14-et, akkor a megfelelő 195/50 R15...
innen letölthető egy gumi-méret átszámító program
http://www.fw.hu/yanooka/Kerekmeret.rar
hasznos!
E11 facelift
pitta
Újonc
Újonc

Gumi ügyben: szerintem nem sokkal hangosabb a szimetrikus mintájú sem, legalábbis én nem vettem észre, de lehet, sőt majdnem biztos, hogy az asszimetrikus mintájú halkabb. A téli gummám most szimetrikus mintájú, és búg, mint az isten nyila:) Személy szerint nekem a Toyo Proxes T1-R ami nagyon tetszik.
Az 1,6 Si motor ügyében kérdezd nyugodtan Pap Attila nevű tagunkat (12-es rajtszám) neki is ilyen van + szerel is, eléggé otthon van a témában, én sajna ehhez nem tudok hozzászólni, mert településmérnök vagyok:)
Az enyém lekopogom semmi fura zajt nem hallat.
pitta
Újonc
Újonc

Köszi a programot, nagyon profi!!!!!
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Óriási ez a program! Thanks&RESPECT!

A kiszámolás alapján 0,24009%-kal lesz nagyobb a nyári pakk, úgyhogy rendelem is megfele!!!

Pitta neked van-e vmi módodulás akocsidon, a gyáridon kívül?
pitta
Újonc
Újonc

Hát, igazából most örülök, hogy sikerült a gyári állapotba visszahozni szegényt, mert mocskosul megtörtem. Gyári tetőszárny van rajta, meg elől nem a ködlámpás harcsaszáj lökős van, hanem a sedan-é (ez volt utángyártottba) amúgy ATS Cup alufelni volt rajta, de hátul állandóan beleért az ívbe, így megváltam tőle. Most tavasszal ha minden jól megy, akkor új felni, meg gumi. Zene 6 hangszórós, semmi extra.Az erősítőtől, meg mélyládámtól is megváltam. (úgy látszik öregszem). Amúgy nem vagyok híve a sufni tuningnak ( vasalódeszka hátul, ledek, neonok, stb....) Az előző oldalon lévő Liftback az viszont tetszik, ilyenbe belemennék én is.
A Te kocsidon lévő felni mekkora és milyen gyártmányú, meg hogyért vetted?
pitta
Újonc
Újonc

hopp! Bosal sportdob hátul, meg új rezoncső. ennyi
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Stilauto mod. SR500, 15"-os. Bóti ára még mindig 29-30eFt, nekem 4 éve sikerült hozzájuk jutnom 80ezerért gumistól. A biznisz egyetlen szépséghibája az volt, hogy golf II-n voltak anno, így vennem kellett még 16db anyát, ugyanis 12es imbusz nyílás fogja őket. Egy anya : 600 Ft

Szeretem nagyon, mert a fehér kocsin jól mutat.

http://stilauto.tesar.it/motore_catalog ... 4sr500.jpg

A részletes extralistámat pedig keresd a tagok alatt, 80akárhanyadik vagyok. :D [/img]
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Bekerült a fordulatszámmérős műszeregység, így most újra 116000 km van a kocsimban... :D

Gabentől nagyon várom a ford.mérő bekötési rajzát, ha az is megvan, akkor már végre tényleg egyben van a gép.

Voltam a Japkernél, EMBEREK, az egy KÁNAÁN! Kb. 30 CE100-EE101-AE101 kasztni között turkáltam, és haverom szerint több, mint egy órán át, anélkül hogy az idő múlását észleltem volna. Jajjj, ha egyszer beszabadulhatnék pár napra sok lóvéval...
ngabeee
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: ngabeee »

DBandesz írta:Bekerült a fordulatszámmérős műszeregység, így most újra 116000 km van a kocsimban... :D
Huh, irigyellek, de jó is lenne egy ilyen kütyü az ótómba :P. Mennyiért szerezted és hol, ha szabad kérdeznem (ha esetleg korábban megírtad volna itt a fórumon, akkor bocsika, csak lusta voltam keresgélni :):roll:)?
Repül a Corolla, ki tudja, hol áll meg...

Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
Válasz küldése