dale74 írta:sede7 írta:
Végül
ez is egy érdekes hirdetés.
Ez nekem is szimpatikus volt, csak hát a színe ...

Még viszonylag közelebb is van. A többinél 100km-eket kellene utazni, csak nézelõdni nem biztos, hogy megéri.
Ehhez mit szóltok?
Nekem az ABS nagyon sántít, anno a Terrákhoz volt kérhetõ az ABS, az alap Harmonykhoz nem. Élõben nagyon könnyen megismered: ha hátul is tárcsafékes, akkor ABS-es is. Faceliftnél már biztosan hátsó tárcsákat is tettek az ABS mellé.
A többiben montoya leírta a lényeget. Az 1L/1000km a gyár által megadott maximális olajfogyasztás mértéke, az olajevõs vvt-i -k olyan 2-3000km/1L olajjal is felismerhetõk. A minimum 200.000Ft javítási költség, ami inkább 250.000 mindennel együtt csak a magyarországi beszerzett alkatrészekre vonatkozik, ebayrõl meglepõen olcsón hozzá lehet jutni a dugókhoz (a 4db kijön kb 40.000Ft-ból), így, ha a gyûrûszettet gyáriban is rendeli meg az ember reálisan nézve 160.000Ft-ban munkadíjjal együtt megáll a mutatvány. Azt kell eldöntened, hogy meddig akarod használni az autódat (hány évig, hány km), illetve, ha olcsón jutsz egy egyébként jó állapotú vvt-i -hez, akkor ezt az esetleges 160.000Ft költséget hozzáadva is értékénél legyen az autód. Tehát, a legjobb az lenne, ha a reális értékénél kb 160.000-rel olcsóbban jutnál hozzá (van ilyen) és a motort, amennyiben szükséges, rendbe raknád.
A vvt-i egyébként sokkal jobb motor, mint a béka Corikban használt 4e-fe, vagy 4a-fe, halkabb, erõsebb, kevesebbet fogyaszt (modernebb), de ennyi kockázat sajnos van vele, ez tény. Viszont a béka Corik öregebbek, jellemzõen többet futottak, így, még, ha alapból strapásabbak is, semmi nem garantálja neked, hogy Az nem fogja enni már az olajat.
Az én autóm motorjából 10.000km-en eltûnik 1L olaj. Ez nálam éves szinten 3-4000Ft többlet költséget jelent, de más gondja nincs.
Úgy gondolom, hogy, ha egyébként Tényleg látszik egy autón, hogy vigyáztak rá, és nincs lelakva, akkor a motorjával is kisebb a kockázat, hogy gond lenne.
Én így, közel 3 év (és 36.000km) távlatából még ennek a kis olajfogyásnak ellenére sem cserélném ki a régebbi motorra a mostanit, de ez egy privát vélemény.
Ennél a fehér sedannal nagyobb gond, hogy klíma nincs benne, ehhez mérten, és az alapszintû felszereléshez nem olcsó...

Kb olyan 650-700e-t érhet, annyiért talán elhozható, attól függ, mennyire eladó.