Bemutatkozás, hogyan találtál az oldalra

Itt írhattok nekünk egy pár soros bemutatkozást.
kis_andras
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kis_andras »

David írta:Sziasztok,

Örülök hogy kifejezetten Corolla klub is indult :)

Én 25 éves vagyok és jelenleg Írországban tengetem napjaim párommal, az autónkat magyarországról hoztuk ki, hogy ugyanazt a kényelmet és megbizhatóságot élvezzük amit a Toyota adhat :lol:

Hát röviden ennyi magamról.
Szia Dávid! üdv itt nálunk!
Hogy találtál az oldalra ? :)
Ha valami kérdésed van; hajrá 8)
kisa.
E12 facelift
David
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: David »

kis_andras írta: Szia Dávid! üdv itt nálunk!
Hogy találtál az oldalra ? :)
Ha valami kérdésed van; hajrá 8)
Köszi,
Az oldara ugy találtam hogy szoktam olvasni a Toyota Club forumát, és ott találtam rátok.

Ti is szoktatok talikat szervezni? Esetleg kisebbeket is, bár sajnos én elég messze vagyok jelenleg otthonról, meghát az autó se otthon van, ha nem itt, de ha megyünk megint esetleg autóval, majd szívesen mennék ha úgy jön ki.Itt Írországban nagyon szeretik a Toyotákat, bár nem vigyáznak rájuk :( Sok Toyota cuccot lehet kapni. :D Szeretnek itt a fiatalok optikázni kocsijukat.

David
ae111
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: ae111 »

Sziasztok,

Eppen olaj temaban kerestem info-t a neten es igy akadtam ra a corolla forumra. Angliaban elek/dolgozom (meg par honapig) es egy 96-os AE111 (Blacktop) Levin-t vezetek. Magamrol ennyit roviden.

Az automrol bovebben:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1280

AE111 es/vagy 4AGE 20v Blacktop kerdesekre szivesen valaszolok.

Udvozlettel

Andras
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Kellemes meglepetés! :)

Üdvözlünk mindkettőtöket a klubban! Örülünk, hogy már külföldről is megtaláltok minket! Természetesen szervezünk találkozókat! Nem csak kisebbeket! Szinte több két naposunk volt, mint egynapos! Várunk mindkettőtöket sok szeretettel, ha hazahozzátok az autókat, ha csak ismerősével is tudtok jönni!

AE111, Dávid!

András neked már írtam, hogy várom a regisztrációs leveled is! Dávid tőled is ezt szeretném kérni!

http://www.corolla-club.hu Ott tagok menüpont és regisztráció. Küldjetek sok képet, és sztorit!

Milyen sűrűn jártok haza? Olcsóbbak az alkatrészek kint?
Érdekelne konkrétan SOS-be egy AE86-os hachiroku. Itt elfogytak vagy már szét vannak hajtva. Nem tudtok vkit aki hazahozza onnan? Egyáltalán van kint? És mennyi lenne kb?
Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Még pár hónapja meséltem róla.

Beszéltem a "sofőrrel" :) és azt mondta, Szigetszentmiklósi az autó, és ez az egyetlen Corolla rendőr az országban. (nemtom) Valami állami szerveké volt a kocsi, azthiszem önkormányzaté, majd megvásárolta a rendőrség és felmatricázta. Aztmondta, hogy nagyon szeretik vezetni és semmi bajuk nem volt eddig vele. Megadta az alezreds számát. Majd megpróbálok beszélni vele, hogy beléphet-e a kocsi a klubba, de előtte más klubos dolgokat kell redberakni.
Azért jó lenne, nem? Még tudtommal semelyik klubba sincsen rendőrautó. Mekkora lenne, ha találkozón ő menne elől felvezetőkocsiként :)
Bár ezek álmok és 1 % esély van rá, de hátha.

Lefényképeztem, itt a bizonyíték: Menetközbe sötétbe rázós úton szélvédőn keresztül telefonnal. Ne bántsatoka minőség miatt, azért hátha kirajzolódik... :)

Kép

Kép
gaborbol
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: gaborbol »

ÜDV!

Tegnap boldog tulajdonosa lettem egy 88-as Corolla 1.6 Gti Liftback-nek ami szinte tökéletes, egy dolgot leszámítva.
A fűtés maxra van állítva de, menet közben meleg motorral is hideg levegőt fúj. Ha féreálok akkor egy rövid ideig elkezd langyosat, enyhén meleg fújni(érdekes ha szembe fújja a levegőt a középen a bal odalon jéghideg levegőt fúj a jobb oldalon és az oldalakon langyos-enyén meleget.)
Ha tudna valaki segíteni azt nagyon szépen megköszönném.
Google segítségével akadtam rátok.
Köszi!
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Szia!

Dettó évjárat csak nem az a motor :)

Hasonló cipőben jártam, autopálya tempónál visszahült a motor a fele hőfokra és középen hideget fújt, oldalt meg éppen langyosat. Belülről jegesedett az ablak.

Ami nekem segített:
termosztát és utastér fűtőradiátor csere.
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
gaborbol
Visszajáró
Visszajáró

Köszönöm szépen a gyors választ!
Termosztát csere lesz akkor első körben, és ha nem lesz jó akkor radi is!
Köszönöm még egyszer!
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

gaborbol írta:Köszönöm szépen a gyors választ!
Termosztát csere lesz akkor első körben, és ha nem lesz jó akkor radi is!
Köszönöm még egyszer!
Ha nem hül vissza a motorod (vízhőfokjelző normál értéke leesne) akkor talán jó a termosztát. A fűtőradiátor esélyes.
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
gaborbol
Visszajáró
Visszajáró

ÜDV!

Megtapogattam a gumicsöveket, és lehet érezni, ahogy ropog a belsejében a vízkő. A kiegyenlítő tartájban nincs egy csep víz sem, csak valami barna iszapszerű trutyi. Nem tudom, hogy ott kéne, hogy legyen víz-e vagy sem, de amint tudom kipucolom az egész rendszert.

Kérdeztem a volt tulajt, szerinte is a radiátor lesz a gyenge pont.
Azt nem tudod véletlenül hogy van-e leeresztő csap valahol vagy csak simán rántsam ki a csövet? A radiátor merre van pontosan,vagy mennyire kell szétkapni a gépet hozzá?

Köszi szépen!
Pacsker

Ha olyan vízköves ropogós, akkor valószínű mindkét hűtőd el van tömődve. A barna trutyi a túlfolyó alján az hűtőtömítő lesz vszínű. Eresztett vhol és belevágtak jó sokat. Ugye ilyen nagyon sűrű iszapszerű nehéz nyálkás fúújj.. ?!

A túlfolyót ki tudod szedni egyszerűen. Mosd ki alaposan. De sajnos az egész rendszerben ilyen gedva van. Nálam uez volt a helyzet. Trisóval szokták átmosni a rendszert. Nem habzik és jól old.
Ha le akarod ereszteni, akkor járasd alapjáraton, várd meg amíg elindul a hűtőventid, ez biztosít arról, hogy már üzemmeleg a kocsi, és kinyitott teljesen a termosztát. Ekkor ha leállítod és gyorsan leengeded akkor a víz4/5-e le tud folyni. Érdemesebb levenni a hűtő sapkályát és alul a nagy hűtő alján lelazítani a bilincset és lehúzni a gumicsövet. Így nagyobb slunggal hamarabb lefolyik és több dzsuvát visz magával. (van leeresztő csap is de azon csak csordogál. ) a beöntő sapkától picit jobbra ha lenézel a hűtő alján, fehér pillangó fülecskével) Nos egy maréknyi trisó (sima trisó, semmivel nem kevert, hogy ne habozzon) sima meleg csapvíz teleönt, járat amikor felmelegszik üzemire sapka le, gumicső le és kifolyatod egy lavorba. Na ezt csinál dmeg vagy 10x. Vagy ameddig nem tisztul. Ne számíts semmi jóra. Iszonyat csúnya lesz a víz amit leengedsz.
Jó nagy szopás, de ha van türelmed és időd akkor segít.
Ha még a mosás előtt leszeded a gumicsöveket és kikaparod belőle a vízkövet, az segít.

Vigyázz arra hogy:
- amikor lehúzod a gumicsövet föntről csináld, nehogy leforrázd magad
- amikor leszeded a sapkát, nehogy rádspricceljen
- nagyon óvatosan öntsd a forró vizet új adagnál, nehogy a forró hűtő elpattanjon
- és nehogy egy estére is hagyj benne csapvizet. Ugye nem akarod elveszteni a motorod, emiatt :)
- ha kitisztult a rendszer, akkor töltsd fel végül fagyállóval!

Ja és a túlfolyó tartály oldalán látsz egy min és egy max jelölést. Addig szabad csak önteni bele.
gaborbol
Visszajáró
Visszajáró

ÜDV!

Köszi a korrek választ!
Igen barna iszapszerű valami ...
Tegnap este nem hagyott nyugodni a dolog, lemetem a kútra megnézetni, hogy mi van benne. Rozsdás barna lé, -4 fokig jó....
Azt hiszem akkor csak a hétvégén fogok nekiállni, addig meg megy a garázsba.

Trisóra nem is gondoltam, "spéci" hűtőtisztítószert akartam bevetni, de akkor kipróbálom ahogy mondtad.
Pacsker

Nem vagyok autószerelő, de én azzal csináltam. Elvileg jól mar és tisztít és ami nagyon fontos, hogy nem habzik!!!

Várom ám a regisztrációs leveled!
http://corolla-club.hu ott tagok, regisztráció és látod mit kell küldened.

Szívesen a választ!
gaborbol
Visszajáró
Visszajáró

Amint kész a hűtőrendszer, kipucerálom a kályhát kívül-belül, csinálok róla képeket és már reggelek is.
Mennyi lehet egy fűtőradiátor, ha esetleg nem sikerülne megjavítani?
Nem talaláltam a neten 1 darabot használtat se, merre lenne érdemes érdeklődni?
Pacsker

Unix, Bárdi, Láng, Nipparts

Esetleg bontók. De szépen megnézni, hogy nem uolyan zsákbamacskát sóznak-e rád.
Válasz küldése