Velünk pusztuló történelem
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Melyik szériát?sede7 írta:Tõlünk a ház elõl most vittek el egy 323F-et. Két éve állt itt, akkor még teljesen átlagos, talán annál egy picit jobb állapotban. Mostanra igen ramatyul nézett ki. Gondolom a közteresek vagy az önkormányzat - nem hiszem, hogy fizettek utána bármit is... Kár volt érte.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- sede7
- Aktív fóruméletet élõ

Ööö, annyira nem értek hozzá, de próbáljuk meg. Nem rejtett lámpás, háromajtós.montoya írta:Melyik szériát?sede7 írta:Tõlünk a ház elõl most vittek el egy 323F-et. Két éve állt itt, akkor még teljesen átlagos, talán annál egy picit jobb állapotban. Mostanra igen ramatyul nézett ki. Gondolom a közteresek vagy az önkormányzat - nem hiszem, hogy fizettek utána bármit is... Kár volt érte.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Ez a fajta, vagy még régebbi?sede7 írta:Ööö, annyira nem értek hozzá, de próbáljuk meg. Nem rejtett lámpás, háromajtós.montoya írta:Melyik szériát?sede7 írta:Tõlünk a ház elõl most vittek el egy 323F-et. Két éve állt itt, akkor még teljesen átlagos, talán annál egy picit jobb állapotban. Mostanra igen ramatyul nézett ki. Gondolom a közteresek vagy az önkormányzat - nem hiszem, hogy fizettek utána bármit is... Kár volt érte.
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Slampixxx
- Fanatikus fórumozó

Igazából földi halandó számára felfoghatlanok...
Tudni illik egy ritka Ford kisbusz miatt indultunk útnak. De ami ott fogadott....

Ez fogadott:
Nissan Bluebird 16 szelepes, Fiat 126 Bis, Ford Thames

Aztán ahogy néztük ezt a 3 autót, jött arra nagyon sok ember, úgy 5-6. Köszönt is az egyik srác. Kinyitottak egy falba vájt garázsajtót (kis hegyoldalba épült a háza, meg a hozzá tartozó részek). Akkor még nem akartunk haverral pofátlankodni, így csak messzirõl kémleltük, hogy ott a garázsban egy baszott nagy teherautó, de nem is ismerem!
Több se kellett, pár perc múlva megszólítottam a srácot aki köszönt. Bemutatkoztunk, egy tök közvetlen kedves ember volt.
Azonnal beinvitált, hogy nézzünk szét.
Már magának a helynek megvolt a feelingje, hogy egy hegybe vájt kert, oda épített ház, udvar, miegymás...
Belépünk az udvaron, mindenfelé autók, fõleg Renault-ok...

Bemegyünk a garázsba (késõbb kiderült, van még vagy 3 garázs), épp egy Golf van javításon, mellette pedig valami szürke romhalmaz.
- Jah, az ott egy Celica. Egy Celica gyûjtõé, van neki kb 9. Nagyon régóta itt van, még fater vállalta el a kasznizást, csak meghallt.

Aztán mutat tovább a garázsban, egy kis pinceszerû alagút bevájva a falba, gyönyörûen kirakva a boltív régiés téglákkal.
- Az ott egy régi Renualt (úgy 50-es évek), különlegessége, hogy kombi.
- Aztán egy R8, és ott hátul egy nagyon ritka (talán) 40-es évekbeli Gaz terepjáró...
Hát én itt már csak fogtam a fejem képzeletben...
Átmegyünk a garázsból egy másik szobába, ott egy gyönyörû Rover, majd mellette egy 40-es évekbeli Renault szintén. Full patent állapotban... A szoba akkora volt, egy szekrénysor, és a két autó koppra fért el egymás mellett. A kapu csak a Rover elõtt volt, a Renault nem is tudom hogyan mozgatják ki-be. Merthogy mozgatják... Nemrég volt valami rendezvényen.
Kijövünk a házból, nézelõdünk a kertben, ott egy régi magyar targonca, Estafette furgonok:
ez alkatrész lesz majd

ezt pedig most vette

Van egy 3. is, azt a télen összetörték.
Aztán mutat fel a háztetõre, ott is vannak még autók. Keresem, nézem, nem látom.
Egyszercsak észreveszek egy ablakon kikandikáló régi Renault.
- Basszus, még a padláson is autók vannak??
- Gyertek, nézzük meg.
Sétálunk felfelé a hegyoldalon, egy oldalári borított Fiat Panda Van: ez alkatrész lesz.
Bal oldalon tetõ alatt szintén valami Renault, és egy lánctalpas kistraktor szerû akármi...
Felérünk a padláshoz, kinyitja, 6 autó, köztük szintén 40-es évekbeli Renault, jobb kormányos kombi Sierra, meg én már nem is emlékszem még mik.....
Aztán kinyitja a garázst, és mostmár közelrõl is megnézhetjük a teherautót:
elõtérben egy szinte új Ape, a faterja használta, rokkant volt két mûlábbal

Egy Nysa tûzoltó, amirõl eddig szerintem nem is sokan tudják, hogy létezett ilyen:

Itt a teherautó, de igazából már azt sem tudom milyen típus:

Tudni illik egy ritka Ford kisbusz miatt indultunk útnak. De ami ott fogadott....
Ez fogadott:
Nissan Bluebird 16 szelepes, Fiat 126 Bis, Ford Thames
Aztán ahogy néztük ezt a 3 autót, jött arra nagyon sok ember, úgy 5-6. Köszönt is az egyik srác. Kinyitottak egy falba vájt garázsajtót (kis hegyoldalba épült a háza, meg a hozzá tartozó részek). Akkor még nem akartunk haverral pofátlankodni, így csak messzirõl kémleltük, hogy ott a garázsban egy baszott nagy teherautó, de nem is ismerem!
Több se kellett, pár perc múlva megszólítottam a srácot aki köszönt. Bemutatkoztunk, egy tök közvetlen kedves ember volt.
Azonnal beinvitált, hogy nézzünk szét.
Már magának a helynek megvolt a feelingje, hogy egy hegybe vájt kert, oda épített ház, udvar, miegymás...
Belépünk az udvaron, mindenfelé autók, fõleg Renault-ok...
Bemegyünk a garázsba (késõbb kiderült, van még vagy 3 garázs), épp egy Golf van javításon, mellette pedig valami szürke romhalmaz.
- Jah, az ott egy Celica. Egy Celica gyûjtõé, van neki kb 9. Nagyon régóta itt van, még fater vállalta el a kasznizást, csak meghallt.
Aztán mutat tovább a garázsban, egy kis pinceszerû alagút bevájva a falba, gyönyörûen kirakva a boltív régiés téglákkal.
- Az ott egy régi Renualt (úgy 50-es évek), különlegessége, hogy kombi.
- Aztán egy R8, és ott hátul egy nagyon ritka (talán) 40-es évekbeli Gaz terepjáró...
Hát én itt már csak fogtam a fejem képzeletben...
Átmegyünk a garázsból egy másik szobába, ott egy gyönyörû Rover, majd mellette egy 40-es évekbeli Renault szintén. Full patent állapotban... A szoba akkora volt, egy szekrénysor, és a két autó koppra fért el egymás mellett. A kapu csak a Rover elõtt volt, a Renault nem is tudom hogyan mozgatják ki-be. Merthogy mozgatják... Nemrég volt valami rendezvényen.
Kijövünk a házból, nézelõdünk a kertben, ott egy régi magyar targonca, Estafette furgonok:
ez alkatrész lesz majd
ezt pedig most vette
Van egy 3. is, azt a télen összetörték.
Aztán mutat fel a háztetõre, ott is vannak még autók. Keresem, nézem, nem látom.
Egyszercsak észreveszek egy ablakon kikandikáló régi Renault.
- Basszus, még a padláson is autók vannak??
- Gyertek, nézzük meg.
Sétálunk felfelé a hegyoldalon, egy oldalári borított Fiat Panda Van: ez alkatrész lesz.
Bal oldalon tetõ alatt szintén valami Renault, és egy lánctalpas kistraktor szerû akármi...
Felérünk a padláshoz, kinyitja, 6 autó, köztük szintén 40-es évekbeli Renault, jobb kormányos kombi Sierra, meg én már nem is emlékszem még mik.....
Aztán kinyitja a garázst, és mostmár közelrõl is megnézhetjük a teherautót:
elõtérben egy szinte új Ape, a faterja használta, rokkant volt két mûlábbal
Egy Nysa tûzoltó, amirõl eddig szerintem nem is sokan tudják, hogy létezett ilyen:
Itt a teherautó, de igazából már azt sem tudom milyen típus:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Slampixxx 2011 jún. 05, 12:43 am-kor.
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986
·A komoly vasak hátul tekernek·

Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986
·A komoly vasak hátul tekernek·

- montoya
- Fanatikus fórumozó

Elgurultam meglesni a Celicát, dokumentáltam a dolgot:

Hát mi tagadás, kívülrõl eléggé gyászos állapotban van.

Én itt már alapvetõen lemondtam róla, belátni nem nagyon lehetett, de a külseje elég gyásznak tûnt. Ekkor odasétált hozzám egy idõsebb férfi (55 kb), bemutatkozott, Õ a tulaj. Kinyitottuk, benéztem:

A sportkormány eredeti Toyota, benne van a TRD felirat, körbe lett utólag bõrözve.

A kocsi áll kb. két éve, a beltér eléggé patent, a napfénytetõ kézi (nagyon komoly, van egy kis tekerõ a tetõn). Van hozzá egy donor, tehát van rengeteg alkatrész. 1981-as a kocsi, 1993 óta van a jelenlegi tulajnál.
Svájcból hozták, a szélvédõn ott van a svájci club matricája, Õ a 3. tulaj. Állítása szerint a mûszakilag tökéltes.
Továbbá: eladó! Ígértek Neki érte 200-at régebben, de nem jelentkezett a vevõ, ebbõl én arra következtetek, hogy 150-ért simán el lehetne hozni. Ha valakinek van jó lakatos ismerõse, akkor projektnek nem rossz alap, fõleg a jó adag tartalék alkatrész mellé.
Ha valakit érdekel, dobjon egy privátot, megadom a számot.
Hát mi tagadás, kívülrõl eléggé gyászos állapotban van.
Én itt már alapvetõen lemondtam róla, belátni nem nagyon lehetett, de a külseje elég gyásznak tûnt. Ekkor odasétált hozzám egy idõsebb férfi (55 kb), bemutatkozott, Õ a tulaj. Kinyitottuk, benéztem:
A sportkormány eredeti Toyota, benne van a TRD felirat, körbe lett utólag bõrözve.
A kocsi áll kb. két éve, a beltér eléggé patent, a napfénytetõ kézi (nagyon komoly, van egy kis tekerõ a tetõn). Van hozzá egy donor, tehát van rengeteg alkatrész. 1981-as a kocsi, 1993 óta van a jelenlegi tulajnál.
Svájcból hozták, a szélvédõn ott van a svájci club matricája, Õ a 3. tulaj. Állítása szerint a mûszakilag tökéltes.
Továbbá: eladó! Ígértek Neki érte 200-at régebben, de nem jelentkezett a vevõ, ebbõl én arra következtetek, hogy 150-ért simán el lehetne hozni. Ha valakinek van jó lakatos ismerõse, akkor projektnek nem rossz alap, fõleg a jó adag tartalék alkatrész mellé.
Ha valakit érdekel, dobjon egy privátot, megadom a számot.
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd