Fogyasztás

Szükség esetén nyissatok bátran új témát, de csak akkor, ha máshova tényleg nem illik.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

bepi81 írta:
montoya írta:
bubidisc írta:Eléggé ki vagyok számolva mostanság. Székesfehérvárra kellett utaznom. Félig volt a tankom B95-el. Rátankoltam E85-öt majdnem telire és autópályán beálltam a távolsági busz mögé, (még a biztonságos távolságban). Nagyon lassú de hatékony. :D
Miskolcról indulva 6.4-et mutatott a fogyasztásmérõ, kb 280km után. Budapestre felérve 6.1-et. Tehát kb 5.5-tel jöttem Pestre... az út bõ felében szélárnyékoztam kb egy kisebb suv mögött olyan szûk 120-as tempóban... 110 alatt viszont sehol nem jöttem, tehát valamennyit tényleg segít.
Ez tényleg nagyon jó, csak a követési távolságra nagyon figyelj, pontosabban, az elõtted haladóra nagyon figyelj!
Azert nem utanfutokent mentem ra. :)
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

montoya írta: Azert nem utanfutokent mentem ra. :)
Én ha csináltam, csakis úgy. :)
Mikor még a Polo-m volt, és jöttem haza Nyíregyházáról, nem volt nálam pénz tankolni. Viszont ahogy nézegettem, ez nagyon nem lesz elég hazáig.
Úgyhogy szépen elkonvojoztam valaki mögött. Végül annyira kevés benzin fogyott, hogy utánna még elmentem Dunaharasztiba, és csak akkor tankoltam.
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
kw3v865
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: kw3v865 »

Elsõsorban azoktól kérdezem, akinek szintén E12-es Corija van, vagy vezetett már ilyet, de természetesen más is leírhatja tapasztalatait. Nálatok mennyit csal az átlagfogyasztás-mérõ? Én most 400 km-re 25,2 litert tankoltam (masx. pár deci ment volna még bele ha nagyon akarom). A fedkomp szerint 5 literrel jöttem ki, valójában ez ugye legalább 6 liter lenne, de legutóbb nem én tankoltam, de álíltólag tele lett nyomva ugyanannál a kútnál, de valószínûleg csak 1 kattanásig, mert érzésre elég hamar kimozdult max. állásból a mutató. Elsõ kattanás után még kb. 3 litert lehet belenyomi, ez 5,5-ös fogyasztást jelent, de még így is túl nagy a különbség. Én másoktól úgy hallottam, hogy 1-2 decit szokott csalni. Ez még elfogadható is lenne, de fél liter már sok. Lehet, hogy az én készülékemben van a hiba? :?: 2005-ös 1,4-es benzines Corolláról van szó egyébként.

Természtesen leginkább lakott területen kívül és nem megpakolva értem el ilyen fogyasztást, és 90-nél nem mentem gyorsabban, néhol még lassabban is, de azért elõzgettem néha 3-asban is.
Corolla E12 1.4 VVT-i Sedan Terra
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Csocsó »

Le volt nullázva az elõzõ tankolásnál a mérõ?
Amúgy csak félig vagyok kompetens, nekem Yarisom van ebben az évjáratban, de nekem is csak 1-2 tized eltérés szokott lenni. Egyetlen kivétel volt ez alól, amikor az AVIA kúton tankoltam a Kerepesi úton, mert akkor soha nem látott fogyasztást produkált a kút szerint a kocsi, valamint olyan mennyiséget töltöttem bele, amit elõtte, és azóta sem sikerült.
Úgyhogy kerüljétek el messze azt a kutat.
AE82 GT (ex) --> Yaris TS '04
kw3v865
Újonc
Újonc

Természetesen igen, mindig lenullázom a fogyasztásmérõt és a km-számlálót is tankoláskor. Szinte mindig ugyanazon az Agip kúton tankolok, eddig nem volt vele probléma.
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Csocsó »

Értem, akkor nem nagyon van tippem. Amúgy melyik számít reális fogyasztánsak, az 5 vagy inkább a 6 liter?
AE82 GT (ex) --> Yaris TS '04
kw3v865
Újonc
Újonc

Még egyszer biztosan letesztelem, hogy megbizonyosodjak róla, hogy csak most számolt-e hibásan a komputer vagy mindig ennyit csal.
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Csocsó írta: AVIA kúton tankoltam a Kerepesi úton, mert akkor soha nem látott fogyasztást produkált a kút szerint a kocsi, valamint olyan mennyiséget töltöttem bele, amit elõtte, és azóta sem sikerült.
Úgyhogy kerüljétek el messze azt a kutat.
Nem véletlen annyi amennyi...
Laic
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: Laic »

Ma tankoltam, számoltam fogyasztást (városi): 7,3L/100km
Hiába fogadtam meg a tanácsokat (fölöslegesen nem volt kigyorsítás, keréknyomás 2,4, mindenre figyeltem) a múltkori 7,2-es fogyasztáshoz képest nem lett javulás (sõt 0,1 emelkedés)... ez már nem lesz jobb :?
Toyota Corolla 1,4 sedan E11 4E-FE
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Laic írta:Ma tankoltam, számoltam fogyasztást (városi): 7,3L/100km
Hiába fogadtam meg a tanácsokat (fölöslegesen nem volt kigyorsítás, keréknyomás 2,4, mindenre figyeltem) a múltkori 7,2-es fogyasztáshoz képest nem lett javulás (sõt 0,1 emelkedés)... ez már nem lesz jobb :?
Csak varosban nem veszelyes ez. Nekem most 6.54 lett a vegyes.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

Lehet beteg lesz a Csacsi, nincs étvágya: 6,05L/100km :D:D:D (kis odafigyelés, nyugis tempó, nagyrészt fõutak) Mondjuk ezt érzésre még picit talán lentebb lehet vinni, de már nem sokat.
E11 liftback 4E-FE 1998 JT.... Volt
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

ksz315 írta:Lehet beteg lesz a Csacsi, nincs étvágya: 6,05L/100km :D:D:D (kis odafigyelés, nyugis tempó, nagyrészt fõutak) Mondjuk ezt érzésre még picit talán lentebb lehet vinni, de már nem sokat.
Dehogynem! Meglepõdnél, ha tudnád, mennyire... Kb az 5,5-5,6 l az az átlag határ, amihez még nem tartod fel a forgalmat...úgyhogy csak így tovább! :wink:
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

bepi81 írta:
ksz315 írta:Lehet beteg lesz a Csacsi, nincs étvágya: 6,05L/100km :D:D:D (kis odafigyelés, nyugis tempó, nagyrészt fõutak) Mondjuk ezt érzésre még picit talán lentebb lehet vinni, de már nem sokat.
Dehogynem! Meglepõdnél, ha tudnád, mennyire... Kb az 5,5-5,6 l az az átlag határ, amihez még nem tartod fel a forgalmat...úgyhogy csak így tovább! :wink:
Hát azért ez sok dolog függvénye. 4zz szerintem azért egy picit takarékosabb, mint a 4e-fe, függ a gumiktól is (pl a 195-ös continental premium contactom nem túlzottan spórolós gumi).

Nekem 5.9 volt a rekordom, ennek az az oka, hogy keveset járok nem autópályán, ha kimegyek lakott településrõl. Ha meg mégis, pl a talin, akkor néhol kijön az emberbõl az állat, ha ilyen Matyi félék mennek elõtte, és máris annyi a fogyasztásnak. :D
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

Milyen jó lehet úgy autózni, hogy arra kell figyelni hogy ne tartsa fel a forgalmat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

Sancy írta:Milyen jó lehet úgy autózni, hogy arra kell figyelni hogy ne tartsa fel a forgalmat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pont ez jutott ezeken gondolkodtam el én is. Abban a két hétben, amíg megvolt az E12 D-4D-m (RIP), szinte megszállottan figyeltem a fedélzeti komputert: út, visszapillantó, mûszerek, út visszapillantó, fed. komp., ... Nem tudom, meddig tartott volna a rákattanás, de az biztos, hogy nem volt normális. Néha hasznos, persze. Látod, mikor hogy reagál az autód, megismered, mit szeret, mit nem. Viszont szerintem ez a centizés bizony nem egészséges sem az ember pszichéjére vonatkozóan, sem a közlekedésére. Személy szerint inkább örülök, hogy most nincs.

Nehogy félreértsetek, nem akarok senkit megbántani, hiszen ennek a fórumnak épp az a lényege, hogy a kisebb-nagyobb tippeket, trükköket, tapasztalatokat megosszuk egymással. Csak bízom benne, hogy a leírtak továbbra is univerzálisan hasznosak lesznek. Az egyéni dolgokra, meg ugye ott vannak a projektek.:)
Válasz küldése