Autós sztorik

CCH tagok, leendő klubtag jelöltek, érdekességek...
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Bohinak vettünk egy rakás lámpát az autójához.
Eladó meséli, hogy azért szedte alkatrészekre, mert csapágyas lett a motor:

Há itt áz ucca végén beálltam az árokbá. Ázt kínoztam..
Utána hálkan járt még alapjáraton, de ahogy gázt adtam fel akart robbánni.

:juppii: :juppii: :yeah: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :pattog:
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Kicsit szomorúbb sztori, de bele tartozik ez is:
viewtopic.php?t=864&start=345
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Klubelnök

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Pár napja Kiki már nagynéni (valószínûleg még keresztszülõk is leszünk...)
Ma jött haza a kórházból Mami és a pici. Kötelezõ gyerekpesztrálás után éhesen tartottunk 17-bõl hazafelé.
Megálltunk "a hambisnál". Milyen jó, hogy a Liftback-en is van hátul spoiler, ami tökéletesnek bizonyul kisasztalként, Cola-nak, táskának, mobilnak stb... Támaszkodva eszegetünk, nézzük az új parkot, beszélgetünk stb... Hamar észrevettük, hogy a Pesti út egyik sávja közepén áll egy szakadék "A" Corsa. Dudálnak, Any..nak az emberek, hogy kerülgetni kell. Se elakadásjelzõ háromszög, se villogó. Csak ott áll, körülötte egy ember se... Mondom kész.
Majd egyszerre megérkezik két dizájngyerek. A Fuxok megvoltak, meg a szétkoxolt test szigorúan trikóval. Látom az egyik beül, a másik elkezdi tolni, de semmi. Erre Kiki! mondja, hogy menjek már segíteni. (persze megfordult a fejemben, de mellette nem aktivizálódom, hogy ne legyen hiszti). Több se kellett, átsétáltam az úttesten és szóltam a srácoknak, hogy segítek, csináljuk.
- Há de hogy várjak, mert sebességben van. és ELTÖRT a váltó.
- (Felettébb furának tartottam). Bóklásztak nézelõdtek, kinyitottam a kocsit, megfogtam a váltókart, tényleg lekvároskanál és semmi akadék. Gondoltam rudazat. Kiszolgáltam magam, addigra a kókeményebb feladta és ment a haverhoz (parkolóban álló kocsi) gengelni. A tulaj srác csak nézett, de nem szólt. Mire kinyitottam a rommá egyengetett gépteret, láttam, hogy tiszta ótvar belül minden. Majd ránéztem a váltó tetejére és gyanúm beigazolódott. valami nagy bogyóra van rárakva egy henger, ami a 3D mozgást alakítja át 1D-re (2D-re? közvetve egy másik karra, mert nem láttam másik rudat). A henger alján lehet egy villa, hogy ne tudjon lecsúszni a golyóról, na ez törhetett le. Az olajsaras kulimájszba (Kiki késõbb örült :D ) ráraktam a karikát, óvatosan kivettem sebességbõl, majd mondtam a tulajnak, hogy na üljél be azt toljuk :)
- Há de mi? Mondom üresbe vagy és menjél. Közbe a kerülõ autóktól, hogy "De legalább tolnátok félre, bmeg" :D
- Szépen eltoltam az útból (akkor a kókemény kapcsolt, hogy történés van és odahimbálózott hozzánk)
( A tulaj srác kérdezõsködött, meg fülig ért a szája, és hálálkodott. Meg mondták, hogy persze, mert autószerelõ vagyok :D ... )
- Majd mondtam, hogy a padkán húzza be a krézit, mert visszagurul az útra. De hát az sem megy, mert krézi sincs már régóta ("mert az is eltört" :lol: ) Majd beraktam újra óvatosan sebességbe.
Aztán mondták, hogy így már jó, a rendõr nem fogja már megvágni õket az útbanállás miatt és hogy már 1 óra és itt a tréler. Onnan 4km-re (Kucorgóra) kéne elszállítani a kocsit.
- Elmagyaráztam nekik, hogy mit kell hova visszarakni, ha újra szétesik(mert leugrált többször is a rudazat). Aztán felvilágosítottam, hogy a tréleres 15 alatt még szóba se áll velük, mondják le azonnal és most, hogy már ki tudják venni üresbe, húzzák el a parkolóban álló srác kocsijával.

Nagy lett az Öröm és már került is elõ a kötél :)
Megköszönték és olajsaras kézzel (bár zsepit adtak) elsétáltam. Kikivel jót mosolyogtunk. Utána még percekig álltak értetlen ábrázattal (egyik kéz a kinyitott ajtót támasztva, másik a fejet vakarva :lol: ), amíg oda nem gurult a C Corsá-s haver.

Napi jótett megvolt. És ha belegondolok a tréler költségétõl is megmentettem õket, plusz a szerelõ se mondhatja már, hogy felrobbant a motor és váltó is egyszerre, meg mindent kell cserélni, mert tudják, hogy "csak azokkal a zsinórokkal, meg bogyókkal" van a baj :)
Klubelnök

Kép
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Az élet mindent visszaad egyszer. Jót is rosszat is.
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

Naaaaaa, ki a kirrrálly??!:)
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Birka írta:Az élet mindent visszaad egyszer. Jót is rosszat is.
Na! Ne titkolózz! 8)
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Van új Hangyász "hétfõ"!
Klubelnök

Kép
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pacsker írta:Van új Hangyász "hétfõ"!
Tegnap este még végig olvastam. Nem sok újdonság volt benne de akkor is jó volt. Tanúlságos. Egy probléma megoldásához mindig meg kell küzdenünk önmagunkkal is.

Este meg rámegyek az égéstérre. :lol:
ex bubidisc felhasználó
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Szerintem nem lehet hibáztatni Karottát. A helyében én is lázadtam volna. Az ember ösztönbõl próbálja meg a könnyebb utat és reménykedik benne. Persze hiszünk a tapasztaltabbnak (esetemben Toytib), de a Hangyászos esetben, a gyertyákat látván én is valami gyújtás/befecskendezési gondra gyanakodtam volna elõször. Plusz nem vesztett vele semmit.
Klubelnök

Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Olvastam en is, jo kis story. Az egesteret pedig epp hallgatom.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pacsker írta:Szerintem nem lehet hibáztatni Karottát. A helyében én is lázadtam volna. Az ember ösztönbõl próbálja meg a könnyebb utat és reménykedik benne. Persze hiszünk a tapasztaltabbnak (esetemben Toytib), de a Hangyászos esetben, a gyertyákat látván én is valami gyújtás/befecskendezési gondra gyanakodtam volna elõször. Plusz nem vesztett vele semmit.
De jó, hogy végre valaki érti, hogy mire gondolok! :D
Szinte pánik szerûen olvastam vissza, hogy mit írtam mert az elsõ verziót ami megszületett a fejemben lehetett volna úgy értelmezni mintha kritizáltam volna õt.
Amúgy egyetértek.
ex bubidisc felhasználó
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Ha már a többieknek tetszett :)
Ugyan csak képzeletbeli sztori, de élethû: viewtopic.php?t=792&start=1920
Klubelnök

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Nem sztori, de egész jópofa, õszinte kis írás :)
http://nepitelet.hu/autok/volkswagen/je ... a_multbol/
Klubelnök

Kép
Slampixxx
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Slampixxx »

Egy ideig nem akarok most Svájcról hallani... Sõt, semmirõl. :roll:
kezdjük ott, hogy péntek reggel óta lelki válságban vagyok, és ez szombatra sem javult, úgyhogy fogtam, beültem, és elindultam egyedül, lesz ami lesz.
Elsõ motor gyõnyõrû festõi kõrnyezetben, fent a hegyen, még jó, hogy az elsõ, megpakolva fel nem mentem volna. Gyõnyõrû falvacska, gyõnyõrû házakkal, kedves idõs 60-as pár, fiatal võrõs lánnyal... :-]
2. motornál nem találták a forgalmit, eltõltõttem vagy 2 órát. Kõzben kutyáztam, gyerekeztem, a két éves kisfiútól kaptam szuvenirként egy 40 cm-es Angry Birds-õt, hogy adjam oda a Szerelmemnek, ha már nem tudott eljõnni. Aztán meg sírt, mikor elindultam, aranyos volt.
3. motorhoz már nem értem oda, igy sorrend csere, odamentem a 4-hez, majd reggel 8-kor felveszem, ez volt megbeszélve. Oftringen, gyõnyõrû város, gyõnyõrû várral, finom gyrossal.
Irány a 3. motor [3 darab], de tegnap este óta nem érem el telefonon. Már ott vagyok a cimen, még mindig semmi, majd e-mailre reagált, meglett.
Elhaladok egy parkoló mellett, gondolom magamban, de szép, itt álltunk meg a múltkor. 200 méter múlva pukkanás, fütyülés, defekt az utánfutón, pont az alagútban.
4-nél kettõ motor, szintén nem reagál egész nap, de legalább kicsõng. 19:30kor volt randi beszélve, de mivel nem értük el, és nem volt ott, elindultam. 30 km-rõl fordultam vissza, 20 percre rá megjõtt.
Még 2 motor...
Kicsit aggódtak már, mert erõsen késõre járt. Utolsóhoz siettem, igy gondoltam kibirja üzemanyaggal... hát nem. Autópályán kapott kannából, majd felfelé a havas hegyi szerpentinen a ház elõtt 200 méterrel teljesen elfogyott, se fel, se le, se semerre. Kifizettem a motort, elbúcsúztunk, legurultam a motorral a szerelvényhez, és rádõbbentem, hogy egyedül hogy a retekbe teszem fel?? Motorokból benzin leenged, busz megtankol, majd találtam egy beugrót, ahova odaállva pont síkba tudtam tenni a rámpát, igy hajnali fél kettõre fepakolva minden.....
Irány a határ, reggel vámoljunk. 6 felé megérkezek, fél 8kor nyit, mint késõbb kiderült, nem a vám. Lefekszem aludni, fél 7 felé bekopog a határõr, hogy ugyanmár ha már itt vagyok, méricskéljünk már egy picit, addig se unatkozzunk. Elõszõr elnézték a busz forgalmiját, azt hitték az is túl van terhelve, de megmagyaráztam. Viszont a futót már nem tudtam, az tény, hogy számításaim alapján kb 150 kg-val túl volt terhelve, de nekik a mérlegen 300-al volt tõbb. De azt nem tudom, hogy 300 helyett hogy lehet 600 kg-os a trailer... Megmotoztak, elém tettek egy cetlit 180E Ft-nyi euró. Hõh, namondom, ezt felejtsd el, nincs pénzem. Hitelkártya? Az sincs.
Elment, tanakodtak, legyen 495 euro. Annyi sincs. OTP kártyám nem kellett neki, más nem volt. Papírok kitõltése, stb, majd utólag befizetem.... De ugye nem mehetek igy tovább, mert a német ugyan úgy megbüntet majd, úgyhogy átpakoltam a rakományt. Szerintem semmit nem ért, de legalább látták hogy csinálok valamit.
Na, akkor próbáljunk vámolni. 10 speditõrbõl 9 nem csinálja, 1 igen, de nem ért rá foglalkozni velem. Egy másik azt mondta hagyjak itt 390 euro kaukciót..... vicc az egész.
Hazafelé még egyszer kifogyott a benzin, de begurultam a kútra. Nem tudom hogy sikerült, de tõbbet aludtam már mint az utat néztem.
És nem is tudom minek csináltam meg, mert...... mindegyis... Õsszezuhantam, tõbbszõr fel akartam adni.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986

·A komoly vasak hátul tekernek·
Kép
Válasz küldése