Motor, hajtás
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

- Csocsó
- Aktív fóruméletet élõ

Magától nem ugrik be az E motorok helyére, kicsit farigcsálni kell. Ahogy Zoo mondja, egy bakot kell áttenni - mondjuk ehhez nem árt, ha az A motoros kasztniról megvan a bak, mert az E-sen nem tudod arrébbrakni a gyárit . Vagyis az anyós oldali nyúlványon levõt le kell fúrni mindkét autóról, és az A motoros autóét feltenni a másikra ugyanoda. Ez amúgy olyan szinten elõ van készítve gyárilag, hogy amikor átrakod, van egy furat a nyúlványon, valamint a bakon is, ami központosítja, hogy pontosan fel tudd tenni.
2 példa autó is van erre, az egyik Bohié, a másik pedig az én exem, ami most Layoshnál fut.
2 példa autó is van erre, az egyik Bohié, a másik pedig az én exem, ami most Layoshnál fut.
AE82 GT (ex) --> Yaris TS '04
- Taki
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)
http://www.vatera.hu/auto_motor_alkatre ... 92112.html
Parancsolj Attila! Ha kell fel is viszem neked!
Csak az az igazán bátor, aki be meri venni a hashajtóra az altatót!
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti
1988 E9 Liftback 1.8D
1988 E9 Hachback 1.6Gti
- corollaG6R
- Visszajáró

- corollaG6R
- Visszajáró

Zsír, az enyémrõl viszont kb az alapjárati léptetõmotor hiányzik, viszont 140k-n állt az óra amikor széjjelszedtük a verdát. : )) Mármint na. Viszont ennek megvan az elõnye, hogy az enyém még egyben van, a kocsival együtt, és se szerszámom, se helyem szétszedni jelenleg.Taki írta:http://www.vatera.hu/auto_motor_alkatre ... 92112.html
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Nekem sincs...mégis ma cseréltem motrot...
:D
leizzadtam hogy a szemem is kijött mint a csigának...
Nem érrtem amúgy a japánokat néha...az e11-en nincs hegesztett bak, hanem 3 furat a hosszmerevítõn, amibe gyárilag belülrõl bele van hegesztve az anya, ezekhez van csavarokkal rögzítve a motortartó bak. Az A-s motor bakjához tartozó 3 furat is meg van, kb. 5 cm-el elõrébb. Ezek közül egybe (!) szintén bele van hegesztve az anya, kettõbe viszont csak egy takarólemez van hegesztve, szintén belülrõl. :nemnormálisszmájli
Ha gyárilag mind a hat furatba behegesztették volna az anyát, kb. 20 Ft-al növekedett volna a gyártási költségük, viszont nem kellett volna különbözõ kódokat adni a kétféle kasztninak, és nem kellett volna hozzá két különbözõ gyártási metódust létrehozni...
leizzadtam hogy a szemem is kijött mint a csigának...
Nem érrtem amúgy a japánokat néha...az e11-en nincs hegesztett bak, hanem 3 furat a hosszmerevítõn, amibe gyárilag belülrõl bele van hegesztve az anya, ezekhez van csavarokkal rögzítve a motortartó bak. Az A-s motor bakjához tartozó 3 furat is meg van, kb. 5 cm-el elõrébb. Ezek közül egybe (!) szintén bele van hegesztve az anya, kettõbe viszont csak egy takarólemez van hegesztve, szintén belülrõl. :nemnormálisszmájli
Ha gyárilag mind a hat furatba behegesztették volna az anyát, kb. 20 Ft-al növekedett volna a gyártási költségük, viszont nem kellett volna különbözõ kódokat adni a kétféle kasztninak, és nem kellett volna hozzá két különbözõ gyártási metódust létrehozni...
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Re: Corolla G6 TTE
viewtopic.php?t=399&start=2775G6TTE írta:Eladó sorba került a drága kis autóm!
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ia-4756292
Itt már nézegettük mi is. Tedd ide fel mégegyszer - a megfelelõ topicba - ha gondolod, de szerintem kicsit drága. Szíved joga annyit kérni érte amennyit gondolsz, ne érts félre, ez csak egy vélemény.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Re: Corolla G6 TTE
Hát pont ezt írta õ is.bubidisc írta:viewtopic.php?t=399&start=2775G6TTE írta:Eladó sorba került a drága kis autóm!
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ia-4756292
Itt már nézegettük mi is. Tedd ide fel mégegyszer - a megfelelõ topicba - ha gondolod, de szerintem kicsit drága. Szíved joga annyit kérni érte amennyit gondolsz, ne érts félre, ez csak egy vélemény.
"Drága kis autóm."
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
- Hecsi-Tibi
- Gyakori látogató

Kérdés...
Megnéztem a forgalmimat és...
Motorkód "rovat" alatt 4E van írva és ugye a motorszám...
Tehát ha veszek egy 4EFTE-mocit kicserélem a és mostanival akkor bemegyek a hivatalba bejegyeztetem az új motorkódot 4E....... és kész ?
Így ha jól sejtem még a teljesítmény növekedést sem fogják "észrevenni" tudni...
Motorkód "rovat" alatt 4E van írva és ugye a motorszám...
Tehát ha veszek egy 4EFTE-mocit kicserélem a és mostanival akkor bemegyek a hivatalba bejegyeztetem az új motorkódot 4E....... és kész ?
Így ha jól sejtem még a teljesítmény növekedést sem fogják "észrevenni" tudni...
TODAY TOMORROW TOYOTA
5,8L/100Km
5,8L/100Km
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szerinted mennyi egy 4E-FTE moci mindenestül hazahozva?
Ezzel is számolj
Egyébként, ha belevágsz, max respect és csak ajánlani tudom. Suhantam már ilyennel és megismételhetetlen érzés.
Ezzel is számolj
Egyébként, ha belevágsz, max respect és csak ajánlani tudom. Suhantam már ilyennel és megismételhetetlen érzés.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Hecsi-Tibi
- Gyakori látogató

+