E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Alamal tagunk E11 G6-ja nem faceliftes. Béka.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Meglestem jutyubon egy vidit, vvti e11 g6 200-nal 5500-at forog, tehat tenyleg 2750 lesz az. Ebbol viszont az kovetkezik, hogy a g6-ok valtoja egyforma, csak mas a harang.

itt
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Six!

Az se biztos, hogy a kerékcsapágyad búg! Ne hagyd magad megvezetni. Simán lehet egy rosszul kopott gumi. Kerékcsapágyat pedig lehet egyesével cserélni!
Ha ABS-es akkor tényleg nagyon drága és még a szerelési költségrõl nem is beszélt.
Hagyd ott a szerelõd! Vidd el egy szakembernek, hogy hallgassa meg!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Attila »

Csapágyban tudok segíteni! ennek a tört részébe kerül és gyári beszállító....
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
Lobo
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Lobo »

sede7 írta:
bubidisc írta:Ha jól tudom a váltóknak külön topicja van. Nézzetek bele mielõtt nagyon keresgélnétek máshol. Matyi egyszer összehozott egy rakás adatot.
Valóban, köszi! Itt a váltó topic, de a mostani témánkhoz kapcsolódó dolgokat inkább csak súrolja. Matyi, Mozso, Attila, többiek, kérlek majd pontosítsátok nekünk a kérdést! Köszönjük!
bubidisc írta:Azért kérdeztem, hogy van e toronymerevítõ a G6-ban mert Alamal tagunknak úgy tudom síma 1,6-os G6-ja van és abban bizony ott vannak a merevítõk. Kijavít ha nem így van, de kétszer kérdeztem rá. :)
A régóta eladó, nem olyan rég linkelt bordó felvarrt G6-ban is van, de ugyebár én direkt a felvarratlanokat vettem csak, hogy minimalizáljam a hibalehetõségeket. (A felverrt E11-ekhez a koptatók, hûtõmaszkok különbözõek, G6R pedig nincs.)
A ráncfelvarrott G6-osokban szeréntem alapból van elsõ toronymerevtõ. A bordón is látszik a képen, plusz a 1,5 misis feketében is láttam tavaj mikor megnéztem...
E11 Sedan - Linie Terra - 4AFE
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

bubidisc írta:
six írta:
Sancy írta:Esetleg KERÉKAGYCSAPÁGY is lehet, bár az inkább mély BÚÚGÓ hangot hallat, (ugye,,, BUBI???! )
Apropó, egy kerékcsapágy-csere mennyire bonyolult? Nekem is búg rendesen, bár valszeg elmegy még akármeddig. Rákérdeztem szerelõnél, azt mondta hogy 70e/darab, és párban illik cserélni (amivel én is egyetértek). Viszont az összeg, amit bemondott, kicsit durva. Ráadásul nem vagyok biztos, hogy a jobb elsõ vagy a jobb hátsó a gond, a hátsó nyilván olcsóbb is (gondolom). A szerelõ is meghallgatta, õ sem tudta megmondani, jött az, hogy cseréljük ki az elején, ha megszûnik, nyertünk. *Sóhaj*. Úgyhogy mondtam, hogy ne csináljunk semmit egyelõre. :-D

Köszi,
six
Ne hagyd magad megvezetni. Ha a szerelõ párban akar kerékcsapágyat cseréltetni veled akkor szemrebbenés és köszönés nélkül hagyd ott!
Teljesen felesleges párban cserélni a kerékcsapágyakat, mivel egyébként is ritkán mennek tönkre, akkor is a jobb oldali.
Próbálj meg inkább bontottan, 5-10 ezerért kaphatsz kéz alól. Próbálj meg balost szerezni, vagy ha jobbkormányos bontás, akkor jobb oldalit, lehetõleg kompletten, aggyal és csapágyházzal együtt, mert megbontás után már nem az igazi. Egyébként a két oldal megegyezik, tehát bármelyik oldalét felteheted, az elsõ és a hátsó csapágyak viszont különböznek.
Arra kell még figyelned, hogy más az ABS-es, és más az ABS nélküli. Vagyis, kompatibilisek egymással, csak ha ABS nélküli csapágyházat teszel ABS-es autóra, akkor az ABS nem fog mûködni. Onnét ismered meg, hogy az ABS-es hátsó részén, a forgórészen még van egy kis fogaskerék, ami a jeladó.

Továbbá, az E9, E10, E11 hátsókerék csapágyai kompletten, házzal együtt megegyeznek, tehát akár abból is keresgélhetsz!

Egyébként a csere roppant egyszerû, kb. 10 perces mûvelet, kerék le, fékdob le (ha régi, akkor lehet hogy kicsit nehezebben fog lejönni), a csapágyházat meg négy csavar fogja, amit az agy lyukain keresztül hosszú krovaszárral tudsz lelazítani. Aztán az újat meg felteszed, oszt annyi. Van egy vékony O gyûrû a ház hátsó felén, arra figyelj hogy jól kerüljön vissza.

Azért is ajánlott komplettet beszerezni bontásból, meg így magad is ki tudod cserélni, nem kell veszõdni a csapágyak kiütésével, így megspórolhatod a szerelõ díját.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Ja, és ABS nélküli elsõ-hátsó komplett csapágyakkal én is szolgálhatok...
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

sede7 írta:Na majd nézek egy (ötsebességes 4A-FE) forgást 100-nál én is, ha el nem felejtem estig...
2900-3000 környéke! (óra szerint kb. 102-103-nál)
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Lobo írta:
sede7 írta:
bubidisc írta:Ha jól tudom a váltóknak külön topicja van. Nézzetek bele mielõtt nagyon keresgélnétek máshol. Matyi egyszer összehozott egy rakás adatot.
Valóban, köszi! Itt a váltó topic, de a mostani témánkhoz kapcsolódó dolgokat inkább csak súrolja. Matyi, Mozso, Attila, többiek, kérlek majd pontosítsátok nekünk a kérdést! Köszönjük!
bubidisc írta:Azért kérdeztem, hogy van e toronymerevítõ a G6-ban mert Alamal tagunknak úgy tudom síma 1,6-os G6-ja van és abban bizony ott vannak a merevítõk. Kijavít ha nem így van, de kétszer kérdeztem rá. :)
A régóta eladó, nem olyan rég linkelt bordó felvarrt G6-ban is van, de ugyebár én direkt a felvarratlanokat vettem csak, hogy minimalizáljam a hibalehetõségeket. (A felverrt E11-ekhez a koptatók, hûtõmaszkok különbözõek, G6R pedig nincs.)
A ráncfelvarrott G6-osokban szeréntem alapból van elsõ toronymerevtõ. A bordón is látszik a képen, plusz a 1,5 misis feketében is láttam tavaj mikor megnéztem...
Az biztos, hogy a békalámpás G6-okban alapból nem volt toronymerevítõ, legalábbis 1.3-akban.
Hogy 1.6-okban volt-e, azt nem tudom. Ha esetleg valaki merevítõset látott, az lehetett utólag beépített is, vagy éppen rendelhetõ extra felszereltség.

Váltóáttételekre vonatkozóan is csak a békalámpás 1.3-ra nyilatkozhatok, több mint valószínû, hogy a VVTi motorokhoz új váltókat, áttételeket konstruáltak, hiába a látszólagos hasonlóság.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

sede7 írta:
montoya írta:
sede7 írta:Tényleg szép ez a kupé! Projektért könyörög...
Most vegyek egy coupet megint? :D
:D Fekete Toyotád még nincs...
[Walaki]D`Lair írta:G6 TTE az sorszámozott...
Akkor megnyugodtam, én is úgy tudtam. (Ahogy a G6R-ek is, amik amúgy csak piros és fekete színben készültek.)
Miért variáltak ennyit? TTE meg G6, G6R. Miért nem csináltak egy egyszerû Gti-t ami odaverte volna a konkurenciát?

(Csak költõi kérdés)
ex bubidisc felhasználó
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Nagyobb tempónál (50 körül, kb derékszögû kanyar) ma is megmozdítottam kicsit a fenekét, az orra meg fordult sinen... méghogy ez orrtolós. :lol:

PiciPeti fórumtársnak jó volt az a meglátása, mely szerint kell a csomagtérbe két cementes zsák, úgy stabilabb. :D
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Kedves Montohá! A fenékriszáltatással óvatosan. Gázadásra bizony az orrát tolja, mint minden elsõkerekes kocsi. Terhelésváltással viszont könnyen visszafordíthatatlan szituációba kerülsz! :wink:
ex bubidisc felhasználó
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

HELP.

Autóm elkezdett nem húzni, alapjáraton is leáll. mintha nem menne egy henger, de az injektorcsatlakozókat levéve úgy tûnik, nem ezzel van a baj. Mintha valami dugulása volna. Persze, lehet elektronikai probléma is.
Mindenesetre a checkengine lámpa nem világít.

Tudom, hogy szerepelt már itt valahol, de nem találom, úgyhogy írja meg valaki, hogyan tudom a 4E-FE motornál kiolvasni a hibakódot.

Vagy esetleg valami más ötlet...
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
tibierdrol
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: tibierdrol »

Keresõbe beírtam ezt:
site:http://corolla-club.hu/forum hibakód

és ez az elsõ találat:
viewtopic.php?p=11418&sid=c0c6e5177cedc ... 9df551b0a4

A legalsó hozzászólásban Pacsker leírja a hibakód olvasást :wink:
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
tvcsaba
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Kérdés

Hozzászólás Szerző: tvcsaba »

Tiszteletem mindenkinek.

Aza a kérdésem milyenek ezek az E11-es corollák?
Kinéztem magamnak egyet.

Mi a véleményetek róla?
Ha elmegyek megnézni esetleg mit nézzek rajta? Mik lehetnek a hiba lehetöségek.
Mert valahol olvastam valami széria hibákról is.

Köszi üdv

http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... a_2001_god
87 E9 Liftback Disel
Válasz küldése