Bemutatkozás, hogyan találtál az oldalra
-
Pacsker
-
Pacsker
Várjuk a leveledet a főoldalon is!
( http://corollaclubhun.extra.hu ) Ottpedig tagok és regisztráció!
Ha már nem találod ezt az oldalt, akkor majd keresd a corolla-club.hu -t
[/url]
( http://corollaclubhun.extra.hu ) Ottpedig tagok és regisztráció!
Ha már nem találod ezt az oldalt, akkor majd keresd a corolla-club.hu -t
- Lyani
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2012
- Autód típusa (és generációja): Auris
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)
Sziasztok Corollások!
Már elküldtem a reglapot a megadott címre, csak idő kérdése mikorra töltik fel.
Mint láthatjátok, a fórumon már régóta regisztrált vagyok, viszont csak Vasárnap lettem Corolla tulajjá.
Párótokat a Clubból ismerem is. Hagyom a képeket helyettem beszélni.
Toyota Corolla GTi '88 Liftback

Nagyobb képekért katt a képekre.
Lesz még rajta mit csinálni, de az már csak öröm.
Kezdésnek ennyit.
Már elküldtem a reglapot a megadott címre, csak idő kérdése mikorra töltik fel.
Mint láthatjátok, a fórumon már régóta regisztrált vagyok, viszont csak Vasárnap lettem Corolla tulajjá.
Párótokat a Clubból ismerem is. Hagyom a képeket helyettem beszélni.
Toyota Corolla GTi '88 Liftback

Nagyobb képekért katt a képekre.
Lesz még rajta mit csinálni, de az már csak öröm.
Kezdésnek ennyit.
Sziasztok!
Még egy hete sincs, hogy megvettem egy 91-es 1.6-os Liftback-et. Hibátlanul minden működik rajta (elektromos ablakok, elektromos tükrök, szervókormány, gyári rádió), egyedül a tetőablak makrancoskodik. 246e van benne, a hátsó sárvédőív cserélve lesz, most barnás alapozóval lekenve. Az autót a hasznaltauto.hu-n találtam, kb. egy napja került fel. A barátomat telefonon hívtam - nélküle nem veszek autót -, azt mondta, ezért menni kell. Győr egy óra alatt megvolt (Pestről), hajnali fél egykor megálltam otthon. Zsír autó. Azt már tudom, hogy az alkatrész nem horror, neten minden van (Titeket is így találtalak meg). Remélem gyári állapotban tudom tartani, nem célom az ültetés, falazás, stb. Mivel második kocsinak vettük, sajnos igazán nem tudok majd rákölteni. A tanácsotokra lenne szükségem: a kuplung eléggé felül fog, elég a tárcsát cserélni, vagy az egész szettet? A másik: ötödikben a váltókar nekifeszül a kulisszának, más fokozatokban semmi. Szinkrongyűrű? Ha a kasznielemeket a Móra Bt-nél veszem meg (IV. kerület, Pozsonyi u.) az OK? Van olcsóbb is?
Még egy hete sincs, hogy megvettem egy 91-es 1.6-os Liftback-et. Hibátlanul minden működik rajta (elektromos ablakok, elektromos tükrök, szervókormány, gyári rádió), egyedül a tetőablak makrancoskodik. 246e van benne, a hátsó sárvédőív cserélve lesz, most barnás alapozóval lekenve. Az autót a hasznaltauto.hu-n találtam, kb. egy napja került fel. A barátomat telefonon hívtam - nélküle nem veszek autót -, azt mondta, ezért menni kell. Győr egy óra alatt megvolt (Pestről), hajnali fél egykor megálltam otthon. Zsír autó. Azt már tudom, hogy az alkatrész nem horror, neten minden van (Titeket is így találtalak meg). Remélem gyári állapotban tudom tartani, nem célom az ültetés, falazás, stb. Mivel második kocsinak vettük, sajnos igazán nem tudok majd rákölteni. A tanácsotokra lenne szükségem: a kuplung eléggé felül fog, elég a tárcsát cserélni, vagy az egész szettet? A másik: ötödikben a váltókar nekifeszül a kulisszának, más fokozatokban semmi. Szinkrongyűrű? Ha a kasznielemeket a Móra Bt-nél veszem meg (IV. kerület, Pozsonyi u.) az OK? Van olcsóbb is?
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Sziaa!tromek írta:Sziasztok!
Először is üdv a klubban!
Szerintem a kuplungot érdemesebb lenne mindenestől cserléni. És ha teheted gyári AISINt rakjál be SKF csapággyal. Az utángyártottak annyira nem jók.
Azt, hogy érted, hogy a váltókar nekifeszül a kulisszának? Annyira előre lehet tolni a kart, vagy mi? Ezt pontosan nem értem. De nem szinkrongyűrű. Akkor ott valami szerkezeti lessz, ha ennyire nincs a helyén. De lehet csak valami rögzítőcsavar.
Szia Layosh! Köszönöm az üdvözletet, remélem sokáig maradok tag
Úgy érzem, az AISIN szett mellett maradok, kerül, amibe kerül. Sajnos már tényleg csúszik a kuplung, nem sokáig várhatok vele. A váltókar ötödikben az alábbit csinálja: A kuplung teljes felengedése után kb. fél másodperccel közepes, vagy kis erővel hátramozdul, talán ki lehet kopva valami, nem tudom. Azt is mondhatnám, hogy üt egyet, de igazán nem ütés, mert egészében finomabb. Lehet, hogy tényleg meglazult egy rögzítőcsavar. Amúgy semmilyen problémát nem jelent váltáskor, simán veszi a fokozatot, nem recseg, semmi. Egyébként a váltó - meg az egész autó - nagyon stramm, nekem meglepetés volt, hogy a váltó - bár hosszú úton jár - minőségében alig különbözik a Hondáétól. Volt egy 98-as Civicem, nem érzek óriási különbséget, pedig a Honda váltókat mindenki nagyra tartja.
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Jajj mostmár értem mire gondoltál. Mindenképpen maradj az AISIN cuccnál. Nekem van ismerős a GTI hez az AISIN set et meg SKF csapágyat valami 30 körül szerezte be. Jó én kaptam nagyon sok baráti kedvezményt így volt valami 26 a cucc.tromek írta:Szia Layosh! Köszönöm az üdvözletet, remélem sokáig maradok tagÚgy érzem, az AISIN szett mellett maradok, kerül, amibe kerül. Sajnos már tényleg csúszik a kuplung, nem sokáig várhatok vele. A váltókar ötödikben az alábbit csinálja: A kuplung teljes felengedése után kb. fél másodperccel közepes, vagy kis erővel hátramozdul, talán ki lehet kopva valami, nem tudom. Azt is mondhatnám, hogy üt egyet, de igazán nem ütés, mert egészében finomabb. Lehet, hogy tényleg meglazult egy rögzítőcsavar. Amúgy semmilyen problémát nem jelent váltáskor, simán veszi a fokozatot, nem recseg, semmi. Egyébként a váltó - meg az egész autó - nagyon stramm, nekem meglepetés volt, hogy a váltó - bár hosszú úton jár - minőségében alig különbözik a Hondáétól. Volt egy 98-as Civicem, nem érzek óriási különbséget, pedig a Honda váltókat mindenki nagyra tartja.
Jah igen, annyit lehet még esetleg csinálni, hogy mivel ezekben bovdenes a váltókar erőátvitel. Tehát nincs rudazat, csak két bovden, hogy azt végig kell nézni minden jól a helyén van e ilyesmi. Esetleg átzsírózni. Hátha segít valamit.
- Totya
- Aktív fóruméletet élõ

halitromek írta:Szia Layosh! Köszönöm az üdvözletet, remélem sokáig maradok tagÚgy érzem, az AISIN szett mellett maradok, kerül, amibe kerül. Sajnos már tényleg csúszik a kuplung, nem sokáig várhatok vele. A váltókar ötödikben az alábbit csinálja: A kuplung teljes felengedése után kb. fél másodperccel közepes, vagy kis erővel hátramozdul, talán ki lehet kopva valami, nem tudom. Azt is mondhatnám, hogy üt egyet, de igazán nem ütés, mert egészében finomabb. Lehet, hogy tényleg meglazult egy rögzítőcsavar. Amúgy semmilyen problémát nem jelent váltáskor, simán veszi a fokozatot, nem recseg, semmi. Egyébként a váltó - meg az egész autó - nagyon stramm, nekem meglepetés volt, hogy a váltó - bár hosszú úton jár - minőségében alig különbözik a Hondáétól. Volt egy 98-as Civicem, nem érzek óriási különbséget, pedig a Honda váltókat mindenki nagyra tartja.
UI.: grat az ótóhoz

-
Pacsker
Szia! Üdvözölünk a klubban!
A váltóval ne foglalkozz szerintem se!
Én ahány E8-ba E9-be ültem 5.be mindegyik csinálja. Ha nyomod a gázt kicsit hátrébbjön a váltókar, ha motorfék akor előrébb. Van amelyik autóban kevésbé, van amelyikben nagyon látványos.
Ha fura hangokat nem hallassz, vagy nem érzed, hogy darálja a fogaskerekeket, akkor hagyd a francba.
Kuplungnál meg szerintem elég a tárcsát és akkor már a kinyomócsapágyat cserélni.
Várom a regisztrációs leveledet a mail címünkre! Mert hogy itt regisztráltál a fórumon az még semmit nem jelent.
http://www.corolla-club.hu ott tagok és regisztráció
A váltóval ne foglalkozz szerintem se!
Én ahány E8-ba E9-be ültem 5.be mindegyik csinálja. Ha nyomod a gázt kicsit hátrébbjön a váltókar, ha motorfék akor előrébb. Van amelyik autóban kevésbé, van amelyikben nagyon látványos.
Ha fura hangokat nem hallassz, vagy nem érzed, hogy darálja a fogaskerekeket, akkor hagyd a francba.
Kuplungnál meg szerintem elég a tárcsát és akkor már a kinyomócsapágyat cserélni.
Várom a regisztrációs leveledet a mail címünkre! Mert hogy itt regisztráltál a fórumon az még semmit nem jelent.
http://www.corolla-club.hu ott tagok és regisztráció
Köszönöm az írásokat, annak nem örülök, hogy másnál is előfordulnak hasonló problémák a váltó körül, de annak igen, hogy ez nem igényel azonnali zsebbenyúlást.
Pacsker! Regisztráltam (remélem sikerült), köszi! Olvastam a Népítéletet, benne még a Tojásom vásárlása előtt olvastam a kocsidról, meg a klubról is! Nem tudom, hogy a többi tag írt-e, de a nagyon jó ítéletek miatt döntöttem a Corolla mellett. Eddig nem bántam meg (még alig háromszázat mentem vele).
Pacsker! Regisztráltam (remélem sikerült), köszi! Olvastam a Népítéletet, benne még a Tojásom vásárlása előtt olvastam a kocsidról, meg a klubról is! Nem tudom, hogy a többi tag írt-e, de a nagyon jó ítéletek miatt döntöttem a Corolla mellett. Eddig nem bántam meg (még alig háromszázat mentem vele).
-
Pacsker