Inkább csak hallani lehet, érezni nem annyira, nagyon finom vibrálás a kormányon.
Álló helyzetben is csinálja, azt is próbáltam, hogy gázt adok közben, hogy könnyebb legyen a szervónak, de sajna akkor is van. De van olyan nap, mikor egyáltalán nem jön elõ.
Találkozott már valaki olyannal, hogy kb 30-35 km/h alatti sebességnél a kormány elfordításakor, kanyarodáskor egy furcsa zaj hallható , oda is vissza is. Olyan fémhang, mint amikor megszorul valami és nehezen, de el tud mozogni. 35 km/h fölött nem jön elõ.
Idáig semmi baja nem volt a kocsinak (1999 E11 Sedan Terra 1,3) 195 ezret futott, de most ez eléggé zavaró.
Van ötletetek, hogy mi lehet ez?
Szia!
Esetleg a féket érdemes lehet megnézni, lehet hogy szorul egy kicsit valamelyik betét. Nekem is van hasonló problémám, de még nem volt idõ a javításra.
Nekem csak jobbra kanyarodásnál van, szintén alacsony sebességnél. Súrlódó és fémes hang.
Üdv,
Zsoltee
CCH vezetőségi tag
'97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
A kormány magasságállítást piszkáltam, és azóta van ez a hiba.
Kipróbáltam, hogy teljesen leengedem, és akkor egyáltalán nem csinálja. Ha visszarakom magas pozícióba, akkor újra elõjön.
Lehet itt valamit zsírozni kellene?
Mondanám, hogy a tuti mgoldás, hogy elcseréled velem fix korányoszlopra, ha már az állítható vacakol. De mivel én is csak a felsõ végállásban haaználnám, így inkább zsírozd meg ahol indokolt.
Ha fémes. hang akkor segíthet a kormánycsukló kenése.
De elképzelhetõ, hogy valami utólag beszerelt extra vezetéke/reléje stb szabault el.
CCH vezetőségi tag
Ajtóüvegen át figyelni a menetirányt
finoman adagolva gázt,ellenkormányt.
Szélvédõn keresztül nézni a tájat,
nincs szebb ami rám várhat!
Kilinccsel elõre!!!
AE86GT. 4AGE
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)