Ment válasz is.Laic írta:Lehet érdekel, PÜ-t írtam
Gumi
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Üdv!
Elkezdtem nézegetni a nyárigumikat.
3 típus merült fel, amitõl 6-7mm-es profilmélységgel 5-7 ezerért/db áron válnak meg a tulajok.
Ha esetleg valakinek van bármelyikkel tapasztalata, infója kérem ne tartsa magában!
Szóval:
- Goodyear NCT5
- Continental premium contact
- Michlein energy
Mindegyik 185/60 R15 méretben.
Elõre is köszi a válaszokat!
3 típus merült fel, amitõl 6-7mm-es profilmélységgel 5-7 ezerért/db áron válnak meg a tulajok.
Ha esetleg valakinek van bármelyikkel tapasztalata, infója kérem ne tartsa magában!
Szóval:
- Goodyear NCT5
- Michlein energy
nekem michelin energy van most,egy szezont mentem vele,használtan jött...állítólag valami szuperfogyasztástakarékos technológiával készül,de nekem ez nem tûnt fel a kutaknál..fékezésnél egész jól fog,kanyarban lehetne jobb is,nagy sebességnél elveszti a tapadását..ja,és rohadt sok km-t elmegy....nekem ezek a tapasztalataim vannak ezzel...PiciPeti írta:Üdv!
Ha esetleg valakinek van bármelyikkel tapasztalata, infója kérem ne tartsa magában!![]()
Szóval:
- Goodyear NCT5
- Michlein energy
- Bruce E9
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Egy megjegyzés: a 185/60 R15 nem váltóméret a Corollára, igazából a 195/60 R15 lenne jó. Két gumiról van infóm.PiciPeti írta:Üdv!
Ha esetleg valakinek van bármelyikkel tapasztalata, infója kérem ne tartsa magában!![]()
Szóval:
- Goodyear NCT5
- Michlein energy
Nekem volt dolgom Michelinnel: tényleg nagyon takarékos gumi, cserébe jó kemény is, kevésbé tapad és lassabban kopik.
Németországban a Continentál az "isten", nagyon sokan ilyet vesznek ott, nagyon jó nedves úton a profilja miatt, de szárazon is jobban tapad.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
-
ksz315
- Aktív fóruméletet élõ

Mint sokan mások, a nyár közeledtével én is nézegetni keztem az abroncsokat.
Az automax -tól tud valaki esetleg olcsóbb/jobb helyet?
14-es méretben keresek valami nem túl drága (bár inkább olcsó
) abroncsot. Ötlet, tapasztalat valakinek?
Az automax -tól tud valaki esetleg olcsóbb/jobb helyet?
14-es méretben keresek valami nem túl drága (bár inkább olcsó
nem 195/50 r15?Bruce E9 írta:PiciPeti írta:Üdv!
Szóval:
- Goodyear NCT5
- Michlein energy
Egy megjegyzés: a 185/60 R15 nem váltóméret a Corollára, igazából a 195/60 R15 lenne jó. Két gumiról van infóm.
Nekem volt dolgom Michelinnel: tényleg nagyon takarékos gumi, cserébe jó kemény is, kevésbé tapad és lassabban kopik.
Németországban a Continentál az "isten", nagyon sokan ilyet vesznek ott, nagyon jó nedves úton a profilja miatt, de szárazon is jobban tapad.
- Csocsó
- Aktív fóruméletet élõ

Én az Árgépen szoktam nézelõdni, és általában találok jobb árakat az automaxnál. Hozzáteszem, sokáig én is ott vásároltam, mert az átlaghoz viszonyítva tényleg olcsó, de most télire pl máshonnan vettem a gumit, mert 2000-rel olcsóbb volt darabja.
PiciPeti: A profilmélység mellett érdemes ellenõrizni a DOT számot is! Amennyiben nem tudod mi ez: A gumi oldalán található felirat, értelmezni úgy kell, hogy az egymást követõ négy szám elsõ 2 számjegye a gyártás hetét, míg azt követõ 2 pedig a gyártás évét jelöli. Tehát egy "DOT 3809" -es gumi 2009 38. hetében készült. Én 3-4 évnél öregebb gumit akkor sem vennék, ha jó a profilmélysége, mert az annál idõsebbek szerkezetileg már elöregedtek, a gumi felkeményedik, és veszélyesebbé válik, mint egy kisebb profilú de fiatalabb gumi.
PiciPeti: A profilmélység mellett érdemes ellenõrizni a DOT számot is! Amennyiben nem tudod mi ez: A gumi oldalán található felirat, értelmezni úgy kell, hogy az egymást követõ négy szám elsõ 2 számjegye a gyártás hetét, míg azt követõ 2 pedig a gyártás évét jelöli. Tehát egy "DOT 3809" -es gumi 2009 38. hetében készült. Én 3-4 évnél öregebb gumit akkor sem vennék, ha jó a profilmélysége, mert az annál idõsebbek szerkezetileg már elöregedtek, a gumi felkeményedik, és veszélyesebbé válik, mint egy kisebb profilú de fiatalabb gumi.
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Csocsó!
Köszi az infót! Persze azt is megnézem. De eddig igazából eszembe sem jutott.
Bruce!
Én úgy tudom hogy a gyári méret a 165/70R14 volt, és ehhez a 195/50 (vagy 185/55 de ez lehetetlen méret) áll a legközelebb valóban. De én egyrészt feleslegesen szélesnek tartom, másrészt "túl" peresnek... Így is csak 3% az eltérés. Szerintem ez két km óra hangolásánál is kevesebb.
200 nál 206 ot fog mutatni....
Azért köszi!
Köszi az infót! Persze azt is megnézem. De eddig igazából eszembe sem jutott.
Bruce!
Én úgy tudom hogy a gyári méret a 165/70R14 volt, és ehhez a 195/50 (vagy 185/55 de ez lehetetlen méret) áll a legközelebb valóban. De én egyrészt feleslegesen szélesnek tartom, másrészt "túl" peresnek... Így is csak 3% az eltérés. Szerintem ez két km óra hangolásánál is kevesebb.
200 nál 206 ot fog mutatni....
Azért köszi!
- montoya
- Fanatikus fórumozó

195/50 R15 KICSI E11-re. 55 kb váltóméret a gyárival.Csocsó írta:185/55 R15 olyan lehetetlen méret, hogy nekem az a gyári abroncsom
Mindemellett az fix, hogy én nem fogok venni ilyet, mert 2x annyiba kerül, mint a 195/50 R15, az átmérõbeli eltérés pedig minimális.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd