Felni / Dísztárcsa

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

A választott felni: 38,1 mm-rel lesz szélesebb a felni
Az eredeti mérethez képest 15,05 mm-rel lesz kijjebb a felni
Az eredeti mérethez képest 23,05 mm-rel kerül beljebb a felni széle
Ez 7 " széles keréknél igaz. Ezt a paramétert nem írtad, így feltételeztem.

Ebben az esetben már félõ, hogy beleér a gólyalábba. Ha már pogi és központosító is kell, akkor érdemes egybõl esztergáltatni a kettõt. yobbEmellett a pár post-al fentebb írt véleményme itt is igaz. Ha már nagyobb pogi kell, akkor nagyobb tõcsavarok is és a járulékos költségek nagyon nmagasak lehetnek. Ha jól emlékszem 1.4-es a tied. Ennek a motornak (ha a Birka által említett futómûvet félrerakjuk), szerintem már sok lehet a 16". Fogyit is jól megdobhatja.

Ha megvan a pontos szélesség, akkor:
http://www.weltgumi.hu/et_kalkulator.html
más gumi esetén:
http://www.weltgumi.hu/valtomeret_szamologep.html

Azt próba elõre-hátra, elöl pedig kormány kiteker, mindkét irányba.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Pacsker írta: Ez 7 " széles keréknél igaz. Ezt a paramétert nem írtad, így feltételeztem.

Ebben az esetben már félõ, hogy beleér a gólyalábba. Ha már pogi és központosító is kell, akkor érdemes egybõl esztergáltatni a kettõt. yobbEmellett a pár post-al fentebb írt véleményme itt is igaz. Ha már nagyobb pogi kell, akkor nagyobb tõcsavarok is és a járulékos költségek nagyon nmagasak lehetnek. Ha jól emlékszem 1.4-es a tied. Ennek a motornak (ha a Birka által említett futómûvet félrerakjuk), szerintem már sok lehet a 16". Fogyit is jól megdobhatja.
Arról nem is beszélve, hogy az eredeti kerékátmérõ megtartása mellett a nagyon peres gumi és a nehéz felni miatt rossz úton nyelv elharapásának veszélye forog fenn.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

montoya írta:Arról nem is beszélve, hogy az eredeti kerékátmérõ megtartása mellett a nagyon peres gumi és a nehéz felni miatt rossz úton nyelv elharapásának veszélye forog fenn.
:lol: :lol: :lol:
Ez így van, de azért ahhoz kell egy bitang futómû! Ha normális utak lennének magyarországon, akkor én is 16osat vennék!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
TRD
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TRD »

Nekem 16'-os felnim 7.5' széles hátul 205/50 és elõl 195/45 van már egy éve és 8 cm el lejjebb van a gyári méretnél!! :D Hátul még így sem ér bele a gólyalábba! De a 195/45-ös gumi tuti nem!! Elég kemény, de a stabilitás is elég kemény :)Én maradok a 16-osnál még ilyen útviszonyok mellett is! Eddig még a futómûvet sem kellett javítgatni,de lassan azért szilenteket fogok cserélni,mert kezd elöregedni a gumi :(
AE92 2.0 GT hatchback (3SGE) :TRD:
KE70 ??? Coupe
Attila
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Attila »

ELADÓ 4x100-as nyomtávszélesítõ
H&R 15mm
AE92 GT-Z Liftback (Smallport MAP 4AGZE)
ksz315
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: ksz315 »

(Igazából nem tudom, hogy ide, vagy a csináld magad topicba való inkább a gondom.)

Gyári 14"-os lemezfelnit szeretném kicsit rendbetenni. Megviselte az idõ vasfoga, így van rajta némi rozsa, ami nem vészes, de nem is szép, csak felületi jellegû. Sajnos az elsõ kettõ belülrõl zsíros-olajos is lett, mivel korábban ki voltak szakadva a féltengely gumiharangok. Kívülrõl pedig némi "fékpor" rakódott rá.
Rendbetétel mikéntjén gondolkodom.
A: Házilag leszedni a zsírt + egyéb ganét róla, rozsdaoldó, alapozás, festés.
B: Homokszórás, házi zsírtalanítás (ha szükséges), alapozás, festés.

Zsírtalanításhoz illetve takarításhoz ki milyen vegyszert / vegyületet ajánl?
Homokszórás kb. árat tud vki? Esetleg helyet ahol csinálják? Csak hogy legyen mivel kalkulálni.

(aztán utánna jön a vezérlés, olajfolyás, futómû, stb rendbetétel is. Nyilván nem a felni a legfontosabb, de ezt itthon, kispénzbõl, minimális mûszaki érzékkel is meg lehet oldani, remélhetõleg... :oops: )

Lehet lassan nyitok egy projektet 8)
Csocsó
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Csocsó »

Ennek korábban én is utánajártam, és az alábbira jutottam:

Ha otthon csinálom az olcsóbb, de nem lesz annyira szép és maradandó, és nagyon sok idõ szépen megcsinálni.

Ha elviszem mûhelybe, akkor az elég drága, homokfújás kb 3000 + szinterezés (szerintem ez a legjobb módja a festésnek) kb 4000. És ez darabár. (ha helyet keresel, google a barátod)

Azért nem kell félni az otthoni munkától sem, megvalósítható, fõleg akkor, ha pénz nem igazán van, de idõ igen :)
Zsírtalanításhoz és szennyezõdéseltávolításhoz kromofágot ajánlok, utána az egészet felcsiszolni, majd alapozó és végül festés.

Eredményrõl/munkafolyamatról várunk képeket, ha belevágsz :)
Chriss21
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Chriss21 »

Szevasztok! Eladnám 14"-os Technomagnesio TM Sport felnimet,114,3-as lyukosztással! Nekem nyomtávszélesítõvel volt felerakva,csak a feleségem nem bírja tekerni a kormányt így muszáj olyan felnit vennem a mi megeggyezik az eredeti osztással. Ára kb 50 e -Ft.

Kép A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/img]
Kép A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/img]
Télen is egy főtengelyfordulatra indul a verda, ez a zsír nem a lovak... :))
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: sede7 »

E11 14-es gyári alufelnije (6x14", 4x100x54,1 ET45) nem túl sokáig eladó. Spéci alátétes anyákat is szereztem hozzá, felnikupakok hiányoznak. Egy teljesen új (szerintem pótkerék volt), három jó állapotú, amiket görgõzni nem kell, csak egy alapos mosás és a kerékagyak környéki sófoltok annullálása szükséges. Téli felninek szerintem tökéletes. Gyári felninél nincs jobb, nekem sikerült szereznem még egy garnitúrát, ezért ajánlom fel ezt. Ha nem kell senkinek, a bolt visszaveszi.

SZERKESZTÉS: A felnik elkeltek, egy E10-es liftback lett a gazdája.
Egész sokan érdeklõdtetek, köszönöm, elnézést mindenkitõl, aki "lemaradt róla"! Amint tudok valami jó ajánlatot (fõleg gyári felnikrõl), itt megosztom veletek!
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Máris egy érdekesség:
Jobboldali oszlop, fölülrõl a második kép. Tudja valaki, hogy egyáltalán mire való eredetileg?
Amúgy a felnijeiket is érdemes megnézni, van egy-két (kép alapján) nem rossz opció.

Másik:
15"-os gyári Yaris felni, szerintem E11-re, esetleg E10-re több, mint meggondolandó. Itt nincs közvetlen link, de könnyû rákeresni. A képe:
Kép
Szerintem állat! (Gondolkodtam is rajta nyárra, de egyelõre a pénz az úr :? )
Persze vannak itt egyéb nyalánkságok is, hátha talál magának valaki valamit...
MFerenc
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: MFerenc »

sede7 írta:Máris egy érdekesség:
Jobboldali oszlop, fölülrõl a második kép. Tudja valaki, hogy egyáltalán mire való eredetileg?
Amúgy a felnijeiket is érdemes megnézni, van egy-két (kép alapján) nem rossz opció.
...
Ha arra gondoltál, amire ráállva ezt írja ki: Toyota Centra F. K. , ez egy levehetõ takaró alufelnire, a csavarok "fölé", nem? Hirtelen nem találtam ilyen felnirõl képet, bezzeg ha nem kellene, akkor csak ilyet látnék mindenhol...
(na, mégis, ugyanezen az oldalon van egy pár ilyen felni, amin ilyesmi középrész takaró van: középtájon Opel stb )
1993 1,3 Corolla xli 16V hatchback volt, E11 Corolla kombi '98 volt
sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

MFerenc írta:
sede7 írta:Máris egy érdekesség:
Ha arra gondoltál, amire ráállva ezt írja ki: Toyota Centra F. K. , ez egy levehetõ takaró alufelnire, a csavarok "fölé", nem? Hirtelen nem találtam ilyen felnirõl képet, bezzeg ha nem kellene, akkor csak ilyet látnék mindenhol...
(na, mégis, ugyanezen az oldalon van egy pár ilyen felni, amin ilyesmi középrész takaró van: középtájon Opel stb )
:) Ööö, a funkcióját értem, de akkor újrafogalmazom a kérdést, mert valóban félreérthetõ voltam: tudja valaki, hogy ez a konkrét darab mire (=melyik Toyota modell melyik felnijéhez) való kiegészítõ? Hátha épp ilyen csavartakaró középre van szüksége...
Gugyor
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Gugyor »

sede7
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

MyVipes linket nem hiszem, hogy engedni fog. Szerintem töltsd fel máshova (pl. imageshack, stb.).
Gugyor
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (3 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Gugyor »

Kép
Válasz küldése