Bemutatkozás, hogyan találtál az oldalra

Itt írhattok nekünk egy pár soros bemutatkozást.
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Most írom a mailt a regisztráicóval, abban bővebben "benne vagyok". E10-es tulajok, jelentkezzetek, minden érdekel! ja, és kéne nyitni egy optikai tuning házilag topicot, nem? Érdeklődés? Kezdjem?
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Tied a pálya! :)

Nyisd meg! Egyenlőre még van hozzá jogod. Írd le, hogy eddig mit csináltál a tieden, kérdéseket stb. Biztos fognak válaszolni rá
geri78
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: geri78 »

Üdvözlet minden régi és új ismerősnek.
REGISZTRÁLTAM :!: :D
geri78
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

geri78 írta:Üdvözlet minden régi és új ismerősnek.
REGISZTRÁLTAM :!: :D
Szia Geri! Már azt hittem, hogy el is feledkeztél a klubról! Isten hozott köztünk! :)
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
Pacsker

Várjuk a leveledet a főoldalon is!

( http://corollaclubhun.extra.hu ) Ottpedig tagok és regisztráció!

Ha már nem találod ezt az oldalt, akkor majd keresd a corolla-club.hu -t :wink: [/url]
Lyani
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2012
Autód típusa (és generációja): Auris
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Lyani »

Sziasztok Corollások! :D

Már elküldtem a reglapot a megadott címre, csak idő kérdése mikorra töltik fel.
Mint láthatjátok, a fórumon már régóta regisztrált vagyok, viszont csak Vasárnap lettem Corolla tulajjá.
Párótokat a Clubból ismerem is. Hagyom a képeket helyettem beszélni. ;)

Toyota Corolla GTi '88 Liftback
Kép

Kép

Kép

Kép
Nagyobb képekért katt a képekre.

Lesz még rajta mit csinálni, de az már csak öröm. :)
Kezdésnek ennyit.
tromek
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: tromek »

Sziasztok!

Még egy hete sincs, hogy megvettem egy 91-es 1.6-os Liftback-et. Hibátlanul minden működik rajta (elektromos ablakok, elektromos tükrök, szervókormány, gyári rádió), egyedül a tetőablak makrancoskodik. 246e van benne, a hátsó sárvédőív cserélve lesz, most barnás alapozóval lekenve. Az autót a hasznaltauto.hu-n találtam, kb. egy napja került fel. A barátomat telefonon hívtam - nélküle nem veszek autót -, azt mondta, ezért menni kell. Győr egy óra alatt megvolt (Pestről), hajnali fél egykor megálltam otthon. Zsír autó. Azt már tudom, hogy az alkatrész nem horror, neten minden van (Titeket is így találtalak meg). Remélem gyári állapotban tudom tartani, nem célom az ültetés, falazás, stb. Mivel második kocsinak vettük, sajnos igazán nem tudok majd rákölteni. A tanácsotokra lenne szükségem: a kuplung eléggé felül fog, elég a tárcsát cserélni, vagy az egész szettet? A másik: ötödikben a váltókar nekifeszül a kulisszának, más fokozatokban semmi. Szinkrongyűrű? Ha a kasznielemeket a Móra Bt-nél veszem meg (IV. kerület, Pozsonyi u.) az OK? Van olcsóbb is?
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

tromek írta:Sziasztok!

Még egy hete sincs, hogy megvettem egy 91-es 1.6-os Liftback-et. Hibátlanul minden működik rajta (elektromos ablakok, elektromos tükrök, szervókormány, gyári rádió), egyedül a tetőablak makrancoskodik. 246e van benne, a hátsó sárvédőív cserélve lesz, most barnás alapozóval lekenve. Az autót a hasznaltauto.hu-n találtam, kb. egy napja került fel. A barátomat telefonon hívtam - nélküle nem veszek autót -, azt mondta, ezért menni kell. Győr egy óra alatt megvolt (Pestről), hajnali fél egykor megálltam otthon. Zsír autó. Azt már tudom, hogy az alkatrész nem horror, neten minden van (Titeket is így találtalak meg). Remélem gyári állapotban tudom tartani, nem célom az ültetés, falazás, stb. Mivel második kocsinak vettük, sajnos igazán nem tudok majd rákölteni. A tanácsotokra lenne szükségem: a kuplung eléggé felül fog, elég a tárcsát cserélni, vagy az egész szettet? A másik: ötödikben a váltókar nekifeszül a kulisszának, más fokozatokban semmi. Szinkrongyűrű? Ha a kasznielemeket a Móra Bt-nél veszem meg (IV. kerület, Pozsonyi u.) az OK? Van olcsóbb is?
Sziaa!
Először is üdv a klubban!

Szerintem a kuplungot érdemesebb lenne mindenestől cserléni. És ha teheted gyári AISINt rakjál be SKF csapággyal. Az utángyártottak annyira nem jók. :oops:

Azt, hogy érted, hogy a váltókar nekifeszül a kulisszának? Annyira előre lehet tolni a kart, vagy mi? Ezt pontosan nem értem. De nem szinkrongyűrű. Akkor ott valami szerkezeti lessz, ha ennyire nincs a helyén. De lehet csak valami rögzítőcsavar.
tromek
Újonc
Újonc

Szia Layosh! Köszönöm az üdvözletet, remélem sokáig maradok tag :D Úgy érzem, az AISIN szett mellett maradok, kerül, amibe kerül. Sajnos már tényleg csúszik a kuplung, nem sokáig várhatok vele. A váltókar ötödikben az alábbit csinálja: A kuplung teljes felengedése után kb. fél másodperccel közepes, vagy kis erővel hátramozdul, talán ki lehet kopva valami, nem tudom. Azt is mondhatnám, hogy üt egyet, de igazán nem ütés, mert egészében finomabb. Lehet, hogy tényleg meglazult egy rögzítőcsavar. Amúgy semmilyen problémát nem jelent váltáskor, simán veszi a fokozatot, nem recseg, semmi. Egyébként a váltó - meg az egész autó - nagyon stramm, nekem meglepetés volt, hogy a váltó - bár hosszú úton jár - minőségében alig különbözik a Hondáétól. Volt egy 98-as Civicem, nem érzek óriási különbséget, pedig a Honda váltókat mindenki nagyra tartja.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

tromek írta:Szia Layosh! Köszönöm az üdvözletet, remélem sokáig maradok tag :D Úgy érzem, az AISIN szett mellett maradok, kerül, amibe kerül. Sajnos már tényleg csúszik a kuplung, nem sokáig várhatok vele. A váltókar ötödikben az alábbit csinálja: A kuplung teljes felengedése után kb. fél másodperccel közepes, vagy kis erővel hátramozdul, talán ki lehet kopva valami, nem tudom. Azt is mondhatnám, hogy üt egyet, de igazán nem ütés, mert egészében finomabb. Lehet, hogy tényleg meglazult egy rögzítőcsavar. Amúgy semmilyen problémát nem jelent váltáskor, simán veszi a fokozatot, nem recseg, semmi. Egyébként a váltó - meg az egész autó - nagyon stramm, nekem meglepetés volt, hogy a váltó - bár hosszú úton jár - minőségében alig különbözik a Hondáétól. Volt egy 98-as Civicem, nem érzek óriási különbséget, pedig a Honda váltókat mindenki nagyra tartja.
Jajj mostmár értem mire gondoltál. Mindenképpen maradj az AISIN cuccnál. Nekem van ismerős a GTI hez az AISIN set et meg SKF csapágyat valami 30 körül szerezte be. Jó én kaptam nagyon sok baráti kedvezményt így volt valami 26 a cucc. :) De sztem lehet az emberkével beszléni. Na szóval a váltónál tudom mire gondolsz. A GTI nekem is ilyen volt. És még egy két autó hasonlóan van a klubban. Amíg nem dobja ki fokozatból, addig ne foglalkozz vele. Ha meg már kidobálja, akkor biz váltó felújítás csere lessz esedékes sajnos. Ezzel együtt kell élni. Vagy ha valaki tud rá tippet. :) Megelőzésre ilyesmi. Nekem a Gti azt csinálta, hogy menet közben 5 ösben ha elvettem a gázról a lába a kar a kocsi eleje felé lendült, ha meg ráléptem a gázra akkor meg hátrafele.

Jah igen, annyit lehet még esetleg csinálni, hogy mivel ezekben bovdenes a váltókar erőátvitel. Tehát nincs rudazat, csak két bovden, hogy azt végig kell nézni minden jól a helyén van e ilyesmi. Esetleg átzsírózni. Hátha segít valamit.
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Totya »

tromek írta:Szia Layosh! Köszönöm az üdvözletet, remélem sokáig maradok tag :D Úgy érzem, az AISIN szett mellett maradok, kerül, amibe kerül. Sajnos már tényleg csúszik a kuplung, nem sokáig várhatok vele. A váltókar ötödikben az alábbit csinálja: A kuplung teljes felengedése után kb. fél másodperccel közepes, vagy kis erővel hátramozdul, talán ki lehet kopva valami, nem tudom. Azt is mondhatnám, hogy üt egyet, de igazán nem ütés, mert egészében finomabb. Lehet, hogy tényleg meglazult egy rögzítőcsavar. Amúgy semmilyen problémát nem jelent váltáskor, simán veszi a fokozatot, nem recseg, semmi. Egyébként a váltó - meg az egész autó - nagyon stramm, nekem meglepetés volt, hogy a váltó - bár hosszú úton jár - minőségében alig különbözik a Hondáétól. Volt egy 98-as Civicem, nem érzek óriási különbséget, pedig a Honda váltókat mindenki nagyra tartja.
hali :D üdv a klubban, nekem is ezt csinállja a váltokarom már vagy 3 om éve :wink: semmi problémát nem jelentett eddig :lol: :lol: rem ezután se,.
UI.: grat az ótóhoz :wink:
Kép
Pacsker

Szia! Üdvözölünk a klubban!

A váltóval ne foglalkozz szerintem se!
Én ahány E8-ba E9-be ültem 5.be mindegyik csinálja. Ha nyomod a gázt kicsit hátrébbjön a váltókar, ha motorfék akor előrébb. Van amelyik autóban kevésbé, van amelyikben nagyon látványos.
Ha fura hangokat nem hallassz, vagy nem érzed, hogy darálja a fogaskerekeket, akkor hagyd a francba.

Kuplungnál meg szerintem elég a tárcsát és akkor már a kinyomócsapágyat cserélni.

Várom a regisztrációs leveledet a mail címünkre! Mert hogy itt regisztráltál a fórumon az még semmit nem jelent. :)
http://www.corolla-club.hu ott tagok és regisztráció
tromek
Újonc
Újonc

Köszönöm az írásokat, annak nem örülök, hogy másnál is előfordulnak hasonló problémák a váltó körül, de annak igen, hogy ez nem igényel azonnali zsebbenyúlást.

Pacsker! Regisztráltam (remélem sikerült), köszi! Olvastam a Népítéletet, benne még a Tojásom vásárlása előtt olvastam a kocsidról, meg a klubról is! Nem tudom, hogy a többi tag írt-e, de a nagyon jó ítéletek miatt döntöttem a Corolla mellett. Eddig nem bántam meg (még alig háromszázat mentem vele).
Pacsker

Remélem nem is fogod! :)

Megkaptam a mailt! Amint tudlak fel is töltelek. Mostantól mail.
David
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: David »

Sziasztok,

Örülök hogy kifejezetten Corolla klub is indult :)

Én 25 éves vagyok és jelenleg Írországban tengetem napjaim párommal, az autónkat magyarországról hoztuk ki, hogy ugyanazt a kényelmet és megbizhatóságot élvezzük amit a Toyota adhat :lol:

Hát röviden ennyi magamról.
Válasz küldése