E9 - (1987-1992)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Hát ezt meg :D :D :D :D :oops: 8) :lol: :lol: :lol: :twisted:
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Jól megpihetn ez a topic.
Pedig több mint 15 ilyen típusú autótulajdonos avn a klubban.

Mesélek akkor arról, hogy hogyan is állok most az én picikémmel.

Elkészült a teljes belső átalakítás (teljesen ki volt belezve vasig). GTI átkábelezés, gti ajtókárpitok, gti ülések, gti műszerfal, 4 elektromos ablak, .... Egyedül a gti kormányom és az utólag Layoshtól beszerzett lecsupaszított gti váltógombom várakozik arra, hogy Leskó barátunk átbőrözze Hernádkak-on. Már nagyon várom!
Kívül is már fent van a gti lökös, a toronymerevítő. A teljes gti-vé átalakításhoz már csak az első keresztmerevítő kell, a hátsó tárcsafékek és a motor.
A következő projektem ez lett volna. E-bayen találtam full tomítés és szimering szettet (szelepszárszimeringek, főtengely, vezérműtengely szimeringek, hengerfejtömítés, szelepfedéltömítés, oladekni tömítések, szívó, kipufogósor tömítések, injektornál tömítések, o gyűrűk, tűzkarikák....) És mindez a 4AGE motorhoz mennyiért? 7500 ft-ért :) Legrosszabb esetben is a kezemben van 12000ft-ból. MAgyarországon mennyi is lenne mindez? 70ezer forint? :lol:
Szépen letisztítottam volna a motort, lefestettem volna a blokkot, a szelepfedelet, vezérműszílyat cseréltem volna rajta, felújítottam volna a gumicsöveket, szűrők, olajcsere, váltóolajcsere.... ) Egyszóval ha már kézben van, szépen egybe tiszta lappal indítani. Gyűjtögettem, aztán persze össze lett törve az autóm mint már tudjátok negyedmagammal. Tettes elment, fizethette mindenki magának. Most nagyjából összelegóztam a Tibcsinél várakozó Gti-ből. Nagyon hálás vagyok!!!!
Így minimális lakatolás + egy napnyi szerelésből most kinéz valahgy. Sajnos a Gti is meg volt törve elöl picit, így görbe az első lökös, törött az egyik lámpa, az illesztési hézagok még csálék, na meg más színű a motorháztető és az első lökhárító. Sajnos ezek még váratnak magukra, mivel anyagilag ki áll jól mostanában?... :(
Sok sok pénzt kell beleölnöm ez a nemkívánt baleset miatt, így ugrott is egy időre a gti-vé alakítás befejezése! Bár minden nap ezzel álmodok!

Ezenkívül persze van tervem sok. Hisz sosincs vége, ezt tudjuk :)
Amerikai helyzetjelzőket akartam. (az ae82esemre is vettem.) 2 izzós, kicsit narancssárgával kidudorított. Kerestem az amcsiknál/kanadában az ebayen. Persze csakis a sedanhoz, hb-hez, és a sima kombihoz van, aminek lefele görbül a helyzetjelzője.
na aztán nagy nehezen találtam az ausztráloknál. persze csak ott van. Épp egy garnitúra. darabja 12ezer :) plussz hazahozatás. Megpróbálok AndrewGL kapcsolata segítségével, egy újzélandi bontóbol hozatni. Hátha.

Aztán ha lúd legyen kövér is. beltérből hiányzik a klíma. Azt nem is nagyon erőltetem, de még ami hasznos lehet, a "cruise control". Nos ebből is találtam magát a kapcsolót, + a reléjét, + a bajuszkapcsolót, amin fokozatmentes ablaktörlés is van a tempomt állításon kívül. Nos ezt a megoldást Erickáék Geo-jában láttam! Gondolom más ECU is kéne. drága mulatság. Nem is éri meg e-bayről, de egy törött mo-i geoból, vagy amcsi corollából talán megéri kiportyázni. Egy kérdés! Ericka a gti műszerfalatok ugyan tudom, hogy más, de az economy alatt talán náaltok is van egy üres mező. Az mire van? nem oda írja ki a tempomat adatait? Én oda lehet berakok vmi izléses hőmérőt.
Na meg az amcsi összkerekes E95-ös kombikba létezett a rádió alatti kis takaró toyota lemez helyére kis tárolórkesz, + 2-es pohártartó is :wink: Azt lehet rendelek is hamarosan.
Aztán esetleg az újabb el-ablak felúzó panel, netán egy kis ajtó átalakítás, hback fogantyúsra, netán hangszórósra....
Na meg nyáron teljes futóművezést is szívesen megcsinálnám. Ültetett rugók, keményített gátlók, összes szilent, gömbfejek, 4 új gumi, felnik görgőzése....

Tehát van terv bőven az autóval. Sajnos a fényezéssel lehet várni kéne, hogy ne üssön el minden elem, hanem egy telit rá nyár fele. (de addig meg sírok, hogy milyen csúnyácska :cry: )
Pénz az nagyon sok kéne, de sajna nincs. Bár nem sírok. Kinek van? :lol:

Más tervek? Ilyen kreatív elmehárborodások, mint nekem az amcsi helyzetjelző? Érdekességek, mint pl Layoshnak a hátsó lábfűtése? Ki mit tud érdekességet még?
Más is válaszolhat, mi a mfalamon az economy alatt a töltésmérő mellett baloldalt az üres mező.

Élesszük fel kicsit a topicot :) Mutassuk meg az E8-asoknak :lol: :lol: :lol: :lol:
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

"Kollégához" :lol: csatlakozva igen vannak ötleteim mint szerintem mindenki másnak, hisz szeretném ha szép, egyedi autóm legyen melybe öröm beszálni és fájdalom kiszálni.
Kisérleteztem már a topicba megvitatott ködlámpa projectel, de sajnos dugába döltem, mert sajnos nincs olyan kivitelezhető ködlámpa mely beszerelhető lenne izlésem szerint. :cry:
A fóliáztatás jövőre esedékes és szeretnék egy egyedi körbespoilert legyártatni hisz, ha jól tudom nincs hozzá. Vagy tévedek?
Van fantáziám és ebből van egy-kettő mely kivitelezhető szerintem, de sok "tehetség" kell hozzá :roll:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

A ködlámpán már a megvásárlás óta gondolkozom.

Valami téglatest alakút szeretnék enyhén gömböjítve, hogy menjen az autó design-jához. De ugyanakkor olyat sem akarok, ami nagyon kiállna előre. Be szeretném süllyeszteni, de sajnos mögötte nagyon kevés a hely. Ezek a sülleszthető gyári ködlámpák, meg befele nagyon mélyek :?

Egyébként az E39-es bmw-jé gyönyörű és pont a dőlésszögben, meg az ívben is beillene ide (csakhát az is túl mély és pont mögötte van a lökös tartó vas konzol) :

Kép

ez a ködlámpa ha jól tudom. Mert van egy VW-jé is ami ilyesmi:

Kép

Mind1
Majd lesz valahogy!

Heggesztek, flexelek! :) De tervbe van nekem is!
Ja igen. Hát szoknyáról én se tudok. A hatchback-hez van ugye az az evo-szett. Abból elég sok is készült. De liftback-hez nem tudok. Van egy egész normálisan megcsinált a képtáramba:

hát nem hiszem el! Egy órája keresgélem és nincs meg. De párotoknak már átküldtem. Piros és szemből van fényképezve, meg hátulról is. Szét van ültetve és az elején egy racing zászló matrica. Nem ilyen szörnyű, mint aminek leírom. Küldjétek el légszi!!!

Na de ittvan pár ami meg szerintem gáz, de ezek spoileresek:

http://corollaclubhun.extra.hu/honlapke ... mba/s1.jpg
http://corollaclubhun.extra.hu/honlapke ... mba/s2.jpg
http://corollaclubhun.extra.hu/honlapke ... mba/s3.jpg
http://corollaclubhun.extra.hu/honlapke ... mba/s4.jpg
http://corollaclubhun.extra.hu/honlapke ... mba/s5.jpg
http://corollaclubhun.extra.hu/honlapke ... mba/s6.jpg
http://corollaclubhun.extra.hu/honlapke ... mba/s7.jpg
http://corollaclubhun.extra.hu/honlapke ... mba/s8.jpg
http://corollaclubhun.extra.hu/honlapke ... mba/s9.jpg
http://corollaclubhun.extra.hu/honlapke ... ba/s10.bmp
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Totya »

igen Pacsker az amcsi helyzetjelző az éb fantáziámat is nagyon motoszkálja már régóta de sehol nem találltam :( sajna de nem adom fel.
Az autóösszetörésben nem is tom h ·"nálunknál"értem az e9 esek alatt lenne -e nagyobb peches???? Kérdem én? Múlt hét szerdán 1 kereszteződésben álltam ami 1 főutés 1 mellékút találkozása. ugyebár elsőbségadási kötelezettségem vol ezért megálltam.Már ott álok 1 perce k b amikor 1 csattanást hallotam,és mondom ez nem történhet meg velem...de megtörtént belémjött egy fater hátulról iszonyú döhös voltam,a múltkori lomis arab kávé színű tesvér álltal okoziott eset után most ez is.Kiszálltam és nem mertem megnézni h mi van:S A tünetek a következők voltak Lökös fekete részéről lepetogzott a festék és összetört a közepe:S,bal hátsó sárvédőm ,lökös felfogatási pontnál elretolódott,mivel az ütéstől elcsúszott az egész.és emiatt az egyedi ívem eldeformálódott stb, kapott a hátfalam is.Minderre annyi volt a válasza a fábiás papinak h nem figyelt és azt hitte h megyek ki a kereszteződésből,,,,,,,,,pffff de legalább elismerte a felelőségét.Utánna következő nap {csütörtök} megyek dolgozni mivel nem Keszthelyen van a melóhelyem hanem 3 km el odébb és elkerülő út vezet odáig hát nem 90 el szoktam menni, és még a mai napig sem tudom h hogyan de felnyílt a gépháztetőm 120 nál kb.és ráhajlott az utastértetőre,szerencse a szerencsétlenségben h az impreza beömlő rajt volt a tetőn és az tompította az ütést ezért nem horpadt be a tetőm és nem tört ki a szélvédőm.az ablak és a gépháztető közti műanyag rész szélei eltörtek a motorháztető javíthatatlan.szal jó volt a múlt 7!!
Tegnap kintvolt a kárszakértő és felvette a kárt,mivel festékem lakkom és majdnem mindenem + van ezért a fényezési rész 0 ba áll mkeg nekem,szerencsém h ehez értek,a kasznizást + megcsinálják a kasznisok a melóhelyemen ,annyit remélem kitudumk préselni a biztosítótól h tudjak venni 1 új gépháztetős ami 30.000 ft.
A elemegy a félretett pénzem is amiből + tudtam volona venni layosh kaszniját szal szegényem még most is tárolhatja a bódét:(
Moci cserét én is terveztem mind itt a klubbon belül sokan:) de remélhetőleg lesznek maszak melóim,és talán 2009 nyrára-őszére + tudnék vásárolni 1 4age motort ami passzolna a Méhecske optikájához,amcsi helyzetjelző vadászatra fel:) de ez már csak hab lenne a tortán ha összejönne :wink:
Kép
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hát ez tényleg pech széria! :( :oops:
Sajnálom és tényleg mire szép lett az autód, törik zuzzák! :evil:

Totya tudsz valami jó, megbízható 'müanyagost' aki tudna készíteni ilyen egyedi toldást, lököst?
Kép
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Biagio írta:Hát ez tényleg pech széria! :( :oops:
Sajnálom és tényleg mire szép lett az autód, törik zuzzák! :evil:

Totya tudsz valami jó, megbízható 'müanyagost' aki tudna készíteni ilyen egyedi toldást, lököst?
aham, Bs tuning győr sztem ők az 1 ik legmegbízhatóbbak,de van még 1 emberke de ő nekem naon messze van: xela tuning Mályiban, Miskolc mellett;)
http://www.bstuning.hu/
http://www.xela-tuning.hu
Kép
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Köszi szépen! :wink:
Kép
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: sprintike »

Lajosh.

A tied hány pacis?Ugyanaz a motor mint az enyém?1.3 12 szelep!Különbözik valamiben?
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Uhh de brutál gépek. Hát ez nem is igaz.
Jézusom de gyönyörű kasztnit terveztek akkoriban. Mindíg ilyenkor döbbenek rá és megkérdezem magamtól mé nézegetem a saját autómról a fotókat? Mikor alig pár lépésre ott áll a gyöngyszemem?
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

sprintike írta:Lajosh.

A tied hány pacis?Ugyanaz a motor mint az enyém?1.3 12 szelep!Különbözik valamiben?
Nem hiszem hogy különbözne. Attól függ mondjuk. Az enyém sima EFI injektoros bár sehova sincs ráírva. De tuti MAP senzoros.
Az enyémet sac per kb 80 LE re simán tippeljük, mert egy 50-es kipu rendszer dolgozik alatta katica nélkül. Most kapott nemrég új 10W40-es olajat meg DENSO gyertyákat. Jah meg a légszűrő se régi. Szal húzogat a drága elégjól :) A 140-et imádja piszokul.
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Direktszűrő van benne vagy csak betét?Injektoros autónál ér valamit?
Szóljatok ha nem jól tudom de ott szabályozva van,hogy milyen legyen a "keverék",vagy nem?
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

sprintike írta:Direktszűrő van benne vagy csak betét?Injektoros autónál ér valamit?
Szóljatok ha nem jól tudom de ott szabályozva van,hogy milyen legyen a "keverék",vagy nem?
Ahogy én tom erre van a MAP Senzor.

Nekem sima betétszűrő van benne. Semmi tuning. Annyit nem javít amennyivel többet fizetsz érte. És nem hiszem hogy a drágább meg valaha is behozná az árát. Ha a fél LE teljesítmény megér +10-15k-t akkor hajrá. De én már rájöttem hogy nemigazán. Akkor már egy komoly olajat kell adni neki és normális féket. Ennyi :)
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

vagy 1 komolyabb motort 8)
Kép
sprintike
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A cliómba volt direktszűrő.Mintha egy kicsit dinamikusabb lett volna de persze ezt nem lehet lóerőkben kifejezni:-)
Map=lamdaszonda?Vagy teljesen messze vagyok? :oops:
Válasz küldése