Felni / Dísztárcsa

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
Belga98
Visszajáró
Visszajáró

Re: Keresek

Hozzászólás Szerző: Belga98 »

Bohi írta:
Belga98 írta:Valakinek nincs esetleg elfekvõben 1db (pótkeréknek való) 14" felni gumival? :hahaha:

Imre
Van egy mankókerekem, ha érdekel:

Kép

Van pótkerekem is, de az 13-as.
A mankókerék fogalmával sajna nem vagyok tisztában, azt tudom, hogy max 40km/h de ez a maradék 3 gumi szél/magasságától függetlenül jó? (tehát egy 165/70 r14 helyett pont olyan jó mint egy 195/55 r14 helyett?)

Imre
Corolla liftback AE92 1.6 4AFE aut.
Corolla Verso ZZE 1.8 MMT
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Nem lesz jó Belga-nak, mert nem emeli meg eléggé a csomiban a pozdorját és be fog süllyedni a cucc a csomiban.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Belga98
Visszajáró
Visszajáró

Cseles

Rakok oda egy csomó cumót vontatókötél, bikakábel stb.... meg egy vastagabb lapot :mrgreen: ha méretileg egyébként jó akkor azért egy kis besüllyedés nem állíthat meg....:gyiiha:

Imre
Belga98
Visszajáró
Visszajáró

Mondhattátok volna, hogy nem vagyok százas, a 13"+70magasság az ugyanannyi mint a 14" meg mondjuk 50, szal ha vátóméreten belül vagyok akkor a coll szinte mind1 csak pár mm az eltérés, persze váltóméreteken belül. Szal a 13"-os téli a csomiba 14" nyári a kocsira...azér köszönöm a gyors és korrekt felajánlást :burnout:

Imre
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

A magasság ua! Az viszont igaz, hogy sokkal keskenyebb, tehát bepakolt helyzetben a pozdorja besüllyed, ha pakolsz rá. Ha megoldod, hogy pakolsz a kerékre, akkor jó lehet. Amit vettem E8-at, abban volt. És vmi 40-50körüli a max tempo vele azthiszem, nem jó vele száguldozni! :lol:
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

Bohi írta:A magasság ua! Az viszont igaz, hogy sokkal keskenyebb, tehát bepakolt helyzetben a pozdorja besüllyed, ha pakolsz rá. Ha megoldod, hogy pakolsz a kerékre, akkor jó lehet. Amit vettem E8-at, abban volt. És vmi 40-50körüli a max tempo vele azthiszem, nem jó vele száguldozni! :lol:
80-as szokott lenni a legtöbb, de ott már halálfélelmed van vele. :D
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

BaGe
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: BaGe »

Sziasztok!

Most lenne lehetõségem venni ats felnit venni a kocsira (e10 lb), de tartok a vételtõl, mert én nem vagyok hozzáértõ. Az ats felni 4x100-as, 6,5x15, et szám olyan 40 körül van, azt mondta a fickó. A totyán a gyári adatok: 4x100 et45 5,5x14. Az biztos, hogy tehermentesítõ kell majd. Na szóval, nagyon rosszat tennék a kocsinak ha megkapná ezeket a felniket? Nem érne bele semmibe?(mert ugye szélesebb)
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

BaGe írta:Sziasztok!

Most lenne lehetõségem venni ats felnit venni a kocsira (e10 lb), de tartok a vételtõl, mert én nem vagyok hozzáértõ. Az ats felni 4x100-as, 6,5x15, et szám olyan 40 körül van, azt mondta a fickó. A totyán a gyári adatok: 4x100 et45 5,5x14. Az biztos, hogy tehermentesítõ kell majd. Na szóval, nagyon rosszat tennék a kocsinak ha megkapná ezeket a felniket? Nem érne bele semmibe?(mert ugye szélesebb)
A kozeppontja ugye 5mm-rel kintebbre kerul, a felni pedig 1 collal szelesebb, tehat kb 8mm-rel lesz bentebb a belso szele, es 1.8cm-el lesz kintebb a kulso. Ez szerintem ok, e10 dobjai is alkalmasnak tuntek malomkerek befogadasara, tehat szerintem nem okoz problemat.

Tehermentesito meg ugye esszeruen akkor kell, ha oda fer. :D

Egyebkent pedig inkabb a futomu kornyeken nezz szet. 6.5x15-os alufelni az 5.5x14-es gyarihoz kepest (foleg ha az nem is alu) boszme nehez lesz. Ha nem tul jok a gatlok, akkor el fog pattogni. Szoval mindenkepp torekedj arra, hogy ne tul nehez felnit vegyel! En most Hijoin-okkal szemezgetek, nem tunnek olyan batar neheznek.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Figyelj oda, hogy a választott gumival (szélesség, peremvédõ) se érjen hozzá a lengéscsillapítóhoz. Hátul elég felpróbálni, elöl felpróbálni és a gumival kitekerni akormányt mindkét irányba. Én személy szerint kisebb ET-jû felnit vennék.
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pacsker írta:Figyelj oda, hogy a választott gumival (szélesség, peremvédõ) se érjen hozzá a lengéscsillapítóhoz. Hátul elég felpróbálni, elöl felpróbálni és a gumival kitekerni akormányt mindkét irányba. Én személy szerint kisebb ET-jû felnit vennék.
Pogacsaval mondjuk kiljebb lehet tenni ilyen esetben is, nem? Mas kerdes, hogy ugye nyomatek=ero*erokar, tehat a felfuggesztes nem fogja megkoszonni a katyukat...
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Vásárlás elõtt nagyon figyeljünk!!!

Ha már komolyabb (4-5 milinél nagyobb) pogit rak fel, akkor tõcsavarozni is kell. Nagyon sokan nem figyelnek oda felnivásárláskor. Lehet megveszi a 3 ezerrel olcsóbb szettet, mert be van indulva, mondván, hogy jó az átmérõ és szép a mintája. Felrakni meg úgy is fel lehet, maximum minimális változtatásokkal.
Na és akkor: Központosító szett minimum 4 ezer (sok helyen 10 fölött), pogácsa 10-20, ja hoppá osztókörmódosító 20-30 tól, tõcsavar 12-15-tõl, anya (más kúpszög miatt) 6-7tõl, ha nem központosító, akkor esztergáljunk?(ha lehet) 15-20tól, csak 1 felni volt padkázott, megjavítjuk (5-10/db-tól), Ja hogy ütnek, mert vásárlásnál nem pörgettem meg õket? görgõzés 5/db-tõl, plusz ha kell kerékõr 8-10tõl

Ha ezeknek csak töredéke kell, akkor is súlyosan afelett járunk, mintha 5-10-15 ezerrel drágábban vettünk volna egy felni garnitúrát, ami sokkal jobb az autónkra, netán pont rá való, ráadásul lehet ahhoz járt volna anya, netán kerékõr is.

Ezt minden felnivásárlás elõtt jobb átgondolni!
Segíteni akarok, nem szívrohamot okozni :lol:

Persze tökéletes az elsõ lépés: Érdeklõdni a saját autónk paramétereirõl, tapasztalatokról...
Montoya által említett súly, erõkar dolgok tényleg fontosak, de a 6,5 széles ET40-es felnidnél nem kell félni, ha csak nem ólomból van :D
Klubelnök

Kép
BaGe
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: BaGe »

Nagyon köszi a segítséget srácok! De sajnos ugrott a dolog :( , mert itthon egyre több dologba kell beszállni, ami mondjuk érthetõ, és én sem akarok ingyenélõ lenni. Majd köv. félévben veszek felnit, de olyat ami egybõl felugrik az ótóra pl: ignis vagy yaris felni. Azok mindenben egyeznek; et-szám, agyátmérõ, felniszélesség.
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

E11-es Corollára felni-gumi vásárlás elõtt állok. (gyárilag ezen is 165/70 R14 ET45 van)

195/50-es gumi R16 ET49-es felni-gumi kombót tudnék kapni jó áron. Suzuki Swiftrõl jön le - pogácsával volt fenn rajta.
elférhet alatta vagy barkácsolni kell? központosító biztosan kell, pogácsázásról van tapasztalata valakinek, aki ekkora kereket tett alá? eladó rugalmas, felpróbálhatom kereket.
E11 facelift
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Feltétlen fontos a 16? Annyira megtetszett, hogy nem is nézel 15-ben? Az még elmehet, de a 16-osnak lesznek vonzatai futómûügyileg. Egyszerûen nem erre volt méretezve. A 15 még okés szvsz...
Válasz küldése