Corolla 4WD
Üdv mindenkinek! Kinéztem egy ilyen autót:
Tud valaki segíteni abban, hogy érdemes-e megvenni, mire érdemes figyelni, és fõleg mennyit fogyaszthat egy ilyen 1.8-as motor?
Láttam itt a fórumon, hogy van ilyen valakinek, neki írtam privátot, de mindennemû segítséget szívesen veszek.
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ar-4264930
Tud valaki segíteni abban, hogy érdemes-e megvenni, mire érdemes figyelni, és fõleg mennyit fogyaszthat egy ilyen 1.8-as motor?
Láttam itt a fórumon, hogy van ilyen valakinek, neki írtam privátot, de mindennemû segítséget szívesen veszek.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

7A-FE motoros a gep valoszinuleg, valaki mar irt rola, hogy 8 korul azert megeszik, es kb az orok eletnek szol. Viszont ez a peldany eleg reg fent van hahun, ami arahoz kepest meglepo, tehat legy korultekinto!istvan170 írta:Üdv mindenkinek! Kinéztem egy ilyen autót:
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
-
E11-1.8 i 16V 4WD
- Visszajáró

-
E11-1.8 i 16V 4WD
- Visszajáró

Hello!istvan170 írta:Üdv mindenkinek! Kinéztem egy ilyen autót:
Amikor mi vettük a mienket, elõtte kipróbáltam ezt is, és ott rögtön mondtam a srácnak, hogy kösz, de kösz nem. Rohad a gépháztetõ, tehát már egyszer megkapta a magáét (nem csak elöl, hátul is). Valamelyik oldalra (már nem emléxem melyikre) erõsen húz az orra, a kormány keresztbe áll, és erõsen remeg. A motorja nem volt egy erõgép. Céges autó volt. A belseje inkább volt lepusztult, mint makulátlan, büdös is volt benne. Az árából nem nagyon akarnak engedni, pedig már legalább fél éve ugyanannyiért van kint.
Ezt a konkrét darabot nem javasolnám, pláne ennyiért.
Fogyasztás:
Eddig ~ 8000 km-t mentem az autóval, és a fogyasztás meglehetõsen vegyes képet mutat. Amikor voltak a kemény mínuszok, tisztán városban inkább 10-11 liter volt a fogyasztás, de egyszer beleszaladtam 13-ba is. Városon kívül nagy hidegben is elvan 10 liter alatt. Most hogy enyhült, megint visszaállt 8 liter környékére. Fenemód érzékeny a hidegre.
Elõnyök:
A legnagyobb hidegben is pöcc-röff, perceken belül megindul a fûtés, hosszú utakon is kényelmes, minden körülmények között elindul, akármilyen is az útburkolat (feltéve, hogy nem akad fel a hasa, mert az bizony bárhol képes felakadni, nagyon alacsony), hihetetlen jól kanyarodik.
Hátrányok:
Nem egy takarékos autó (8liter +), 400 km alatti az egy tankkal megtehetõ táv, alacsony a hasa, alacsony az üléspozíció (ez valakinek elény is lehet), szûk a csomagtér. Más nem jut eszembe.
Verdikt:
Ha nem zavar a viszonylag magas fogyasztás, és nincs nagy cumód, amit állandóan hurcolnál (kutya, bringa, siklóernyõ, stb.), viszont hóban, sárban, hegyvidéken szeretnél bármikor elindulni, felmenni, akkor nem rossz választás. DE AKKOR SEM A BELINKELT PÉLDÁNY, VAGY LEGALÁBBIS NEM ENNYIÉRT!!!
Remélem segítettem!
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Köszönöm mindneki nevében a részletes info-t.
Ettõl függetlenül a 400km-nél kevesebb hatótáv, az megmosolyogtatott. Gondolom ahogy kigyullad a sárga, iszkiri tankolni. Úgy lehet. Általában a Toyotáknál a szegénységjelzõ kigyulladásától számítva még van 80-110 km a tankban.
Ettõl függetlenül a 400km-nél kevesebb hatótáv, az megmosolyogtatott. Gondolom ahogy kigyullad a sárga, iszkiri tankolni. Úgy lehet. Általában a Toyotáknál a szegénységjelzõ kigyulladásától számítva még van 80-110 km a tankban.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
-
E11-1.8 i 16V 4WD
- Visszajáró

Igazán nincs mit!Pacsker írta:Köszönöm mindneki nevében a részletes info-t.
Ha a sóherlámpa kivillan, tény hogy megpróbálok 20-30 km-en belül tankolni, mert zavar a tudat, hogy kevés van hátra. Biztos ami biztos, egy kanna benzin mindig van az autóban, de még egyszer sem próbáltam ki, hogy mennyit bír, miután elsárgítja a mûszerfalat...
Lassan már megszokom, hogy 3 óránként meg kell állni tankolni, ha megyek valahová, bár azért még mindig furcsa a Multipla 1000km+ hatótávjához képest.
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:
Egyébként örülök, hogy 8-9 közt le lehet velük tötyögni, mert nem titkolt tervem, hogy szeretnék majd egy AE95 4WD Wagont. Az hasonló paraméterekkel rendelkezik, sõt még könnyebb is.
Szerintem egy 1.6, 1.8-as állandó összkerekes benzines kombitól a 8-10 literes fogyasztás nagyon jó! Országúton talán még ennél lejjebb is lehet vinni.
Szerintem egy 1.6, 1.8-as állandó összkerekes benzines kombitól a 8-10 literes fogyasztás nagyon jó! Országúton talán még ennél lejjebb is lehet vinni.
Klubelnök

Hú! Köszönöm szépen! Most spóroltál nekem egy holnapi utat Esztergomból Vácra, jövök eggyel!E11-1.8 i 16V 4WD írta:Hello!istvan170 írta:Üdv mindenkinek! Kinéztem egy ilyen autót:
Amikor mi vettük a mienket, elõtte kipróbáltam ezt is, és ott rögtön mondtam a srácnak, hogy kösz, de kösz nem. Rohad a gépháztetõ, tehát már egyszer megkapta a magáét (nem csak elöl, hátul is). Valamelyik oldalra (már nem emléxem melyikre) erõsen húz az orra, a kormány keresztbe áll, és erõsen remeg. A motorja nem volt egy erõgép. Céges autó volt. A belseje inkább volt lepusztult, mint makulátlan, büdös is volt benne. Az árából nem nagyon akarnak engedni, pedig már legalább fél éve ugyanannyiért van kint.
Ezt a konkrét darabot nem javasolnám, pláne ennyiért.
Fogyasztás:
Eddig ~ 8000 km-t mentem az autóval, és a fogyasztás meglehetõsen vegyes képet mutat. Amikor voltak a kemény mínuszok, tisztán városban inkább 10-11 liter volt a fogyasztás, de egyszer beleszaladtam 13-ba is. Városon kívül nagy hidegben is elvan 10 liter alatt. Most hogy enyhült, megint visszaállt 8 liter környékére. Fenemód érzékeny a hidegre.
Elõnyök:
A legnagyobb hidegben is pöcc-röff, perceken belül megindul a fûtés, hosszú utakon is kényelmes, minden körülmények között elindul, akármilyen is az útburkolat (feltéve, hogy nem akad fel a hasa, mert az bizony bárhol képes felakadni, nagyon alacsony), hihetetlen jól kanyarodik.
Hátrányok:
Nem egy takarékos autó (8liter +), 400 km alatti az egy tankkal megtehetõ táv, alacsony a hasa, alacsony az üléspozíció (ez valakinek elény is lehet), szûk a csomagtér. Más nem jut eszembe.
Verdikt:
Ha nem zavar a viszonylag magas fogyasztás, és nincs nagy cumód, amit állandóan hurcolnál (kutya, bringa, siklóernyõ, stb.), viszont hóban, sárban, hegyvidéken szeretnél bármikor elindulni, felmenni, akkor nem rossz választás. DE AKKOR SEM A BELINKELT PÉLDÁNY, VAGY LEGALÁBBIS NEM ENNYIÉRT!!!
Remélem segítettem!
-
E11-1.8 i 16V 4WD
- Visszajáró

Csak nyugodtan menj el, nézd meg, próbáld ki. Ha másért ne is, csak hogy legyen összehasonlítási alapod. Esztergom - Vác nem is egy eszetlen távolság.istvan170 írta:Hú! Köszönöm szépen! Most spóroltál nekem egy holnapi utat Esztergomból Vácra, jövök eggyel!
Meg ha lealkuszol belõle jó sokat, és azt ráköltöd, akkor is lehet jó vétel (bár ezt a többiek biztosan jobban tudják). Lehet már inkább alkuképes az ár, mint volt fél évvel ezelõtt.
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Hat az emlitett problemak mellett az alku tobbszoroset ra lehet dobni... kormany razasa es huzas futomu es kormany gondokra utal, arra a reszre meg azert el lehet dobni nehany Deak Ferencet nyugodtan. (szilent 5k/db, axial kicsit tobb, csapagyak meg dragabbak, legescsillapitobol a normalis 20e folott darabja, toronycsapagy hasonlo arban...) Es akkor meg az esetleges munkadijjal nem is szamoltunk.E11-1.8 i 16V 4WD írta:Csak nyugodtan menj el, nézd meg, próbáld ki. Ha másért ne is, csak hogy legyen összehasonlítási alapod. Esztergom - Vác nem is egy eszetlen távolság.istvan170 írta:Hú! Köszönöm szépen! Most spóroltál nekem egy holnapi utat Esztergomból Vácra, jövök eggyel!
Meg ha lealkuszol belõle jó sokat, és azt ráköltöd, akkor is lehet jó vétel (bár ezt a többiek biztosan jobban tudják). Lehet már inkább alkuképes az ár, mint volt fél évvel ezelõtt.
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Nem kössz! Egy tip-top Hondám van, és imádom, csak kéne egy kombi helyette, mert nem fér el a 2 kutya. Nem tûntek alkuképesnek, és nem akarok veszõdni a rendbehozatallal. Honda CR-V volt az álom, és inkább gyûjtök még egy kicsit. A fogyasztással is kiábrándítottál õszintén szólva. Annyival a CR-V is elvan. Köszönöm szépen még egyszer!E11-1.8 i 16V 4WD írta:Csak nyugodtan menj el, nézd meg, próbáld ki. Ha másért ne is, csak hogy legyen összehasonlítási alapod. Esztergom - Vác nem is egy eszetlen távolság.istvan170 írta:Hú! Köszönöm szépen! Most spóroltál nekem egy holnapi utat Esztergomból Vácra, jövök eggyel!
-
E11-1.8 i 16V 4WD
- Visszajáró

Ilyen formán télleg jössz egyel!istvan170 írta:
Nem kössz! Egy tip-top Hondám van, és imádom, csak kéne egy kombi helyette, mert nem fér el a 2 kutya. Nem tûntek alkuképesnek, és nem akarok veszõdni a rendbehozatallal. Honda CR-V volt az álom, és inkább gyûjtök még egy kicsit. A fogyasztással is kiábrándítottál õszintén szólva. Annyival a CR-V is elvan. Köszönöm szépen még egyszer!
Egyébként 2 kutyát hurcibálni amúgy is kicsi (hacsak nem két törpe uszkárról beszélünk), legalábbis szerintem...
Nem, ezek olasz vizslák de kis helyen elférnekE11-1.8 i 16V 4WD írta:Ilyen formán télleg jössz egyel!istvan170 írta:
Nem kössz! Egy tip-top Hondám van, és imádom, csak kéne egy kombi helyette, mert nem fér el a 2 kutya. Nem tûntek alkuképesnek, és nem akarok veszõdni a rendbehozatallal. Honda CR-V volt az álom, és inkább gyûjtök még egy kicsit. A fogyasztással is kiábrándítottál õszintén szólva. Annyival a CR-V is elvan. Köszönöm szépen még egyszer!![]()
Egyébként 2 kutyát hurcibálni amúgy is kicsi (hacsak nem két törpe uszkárról beszélünk), legalábbis szerintem...
Közben találtam egy másikat, de az nem 4wd, úgyhogy átstartolok vele a másik topikba. Azért suttyomban beszúrom ide is (ELNÉZÉST!) hátha találkoztál ezzel a példánnyal.
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... tu-4409491http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... tu-4409491
- Pacsker
- Site Admin

- Kapcsolat:

Klubelnök