Corolla 4WD

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
istvan170
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: istvan170 »

Üdv mindenkinek! Kinéztem egy ilyen autót:

Tud valaki segíteni abban, hogy érdemes-e megvenni, mire érdemes figyelni, és fõleg mennyit fogyaszthat egy ilyen 1.8-as motor?

Láttam itt a fórumon, hogy van ilyen valakinek, neki írtam privátot, de mindennemû segítséget szívesen veszek.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ar-4264930
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

istvan170 írta:Üdv mindenkinek! Kinéztem egy ilyen autót:

Tud valaki segíteni abban, hogy érdemes-e megvenni, mire érdemes figyelni, és fõleg mennyit fogyaszthat egy ilyen 1.8-as motor?

Láttam itt a fórumon, hogy van ilyen valakinek, neki írtam privátot, de mindennemû segítséget szívesen veszek.

7A-FE motoros a gep valoszinuleg, valaki mar irt rola, hogy 8 korul azert megeszik, es kb az orok eletnek szol. Viszont ez a peldany eleg reg fent van hahun, ami arahoz kepest meglepo, tehat legy korultekinto!
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
E11-1.8 i 16V 4WD
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: E11-1.8 i 16V 4WD »

bubidisc írta: Ha mégis mókázni szeretnél van egy szett kopottabb téligumim felnin. :wink:
Hello!

Köszi az ajánlatot, de nem hiszem, hogy beruháznék erre a célra. Felnibõl van 2 garnitúra, kopott gumiból meg van elég a garázsban ;-)
E11-1.8 i 16V 4WD
Visszajáró
Visszajáró

Hello!

Amikor mi vettük a mienket, elõtte kipróbáltam ezt is, és ott rögtön mondtam a srácnak, hogy kösz, de kösz nem. Rohad a gépháztetõ, tehát már egyszer megkapta a magáét (nem csak elöl, hátul is). Valamelyik oldalra (már nem emléxem melyikre) erõsen húz az orra, a kormány keresztbe áll, és erõsen remeg. A motorja nem volt egy erõgép. Céges autó volt. A belseje inkább volt lepusztult, mint makulátlan, büdös is volt benne. Az árából nem nagyon akarnak engedni, pedig már legalább fél éve ugyanannyiért van kint.

Ezt a konkrét darabot nem javasolnám, pláne ennyiért.

Fogyasztás:
Eddig ~ 8000 km-t mentem az autóval, és a fogyasztás meglehetõsen vegyes képet mutat. Amikor voltak a kemény mínuszok, tisztán városban inkább 10-11 liter volt a fogyasztás, de egyszer beleszaladtam 13-ba is. Városon kívül nagy hidegben is elvan 10 liter alatt. Most hogy enyhült, megint visszaállt 8 liter környékére. Fenemód érzékeny a hidegre.

Elõnyök:
A legnagyobb hidegben is pöcc-röff, perceken belül megindul a fûtés, hosszú utakon is kényelmes, minden körülmények között elindul, akármilyen is az útburkolat (feltéve, hogy nem akad fel a hasa, mert az bizony bárhol képes felakadni, nagyon alacsony), hihetetlen jól kanyarodik.

Hátrányok:
Nem egy takarékos autó (8liter +), 400 km alatti az egy tankkal megtehetõ táv, alacsony a hasa, alacsony az üléspozíció (ez valakinek elény is lehet), szûk a csomagtér. Más nem jut eszembe.

Verdikt:
Ha nem zavar a viszonylag magas fogyasztás, és nincs nagy cumód, amit állandóan hurcolnál (kutya, bringa, siklóernyõ, stb.), viszont hóban, sárban, hegyvidéken szeretnél bármikor elindulni, felmenni, akkor nem rossz választás. DE AKKOR SEM A BELINKELT PÉLDÁNY, VAGY LEGALÁBBIS NEM ENNYIÉRT!!!

Remélem segítettem!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Köszönöm mindneki nevében a részletes info-t.
Ettõl függetlenül a 400km-nél kevesebb hatótáv, az megmosolyogtatott. Gondolom ahogy kigyullad a sárga, iszkiri tankolni. Úgy lehet. Általában a Toyotáknál a szegénységjelzõ kigyulladásától számítva még van 80-110 km a tankban.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
E11-1.8 i 16V 4WD
Visszajáró
Visszajáró

Pacsker írta:Köszönöm mindneki nevében a részletes info-t.
Ettõl függetlenül a 400km-nél kevesebb hatótáv, az megmosolyogtatott. Gondolom ahogy kigyullad a sárga, iszkiri tankolni. Úgy lehet. Általában a Toyotáknál a szegénységjelzõ kigyulladásától számítva még van 80-110 km a tankban.
Igazán nincs mit! ;-)

Ha a sóherlámpa kivillan, tény hogy megpróbálok 20-30 km-en belül tankolni, mert zavar a tudat, hogy kevés van hátra. Biztos ami biztos, egy kanna benzin mindig van az autóban, de még egyszer sem próbáltam ki, hogy mennyit bír, miután elsárgítja a mûszerfalat...

Lassan már megszokom, hogy 3 óránként meg kell állni tankolni, ha megyek valahová, bár azért még mindig furcsa a Multipla 1000km+ hatótávjához képest.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Egyébként örülök, hogy 8-9 közt le lehet velük tötyögni, mert nem titkolt tervem, hogy szeretnék majd egy AE95 4WD Wagont. Az hasonló paraméterekkel rendelkezik, sõt még könnyebb is.
Szerintem egy 1.6, 1.8-as állandó összkerekes benzines kombitól a 8-10 literes fogyasztás nagyon jó! Országúton talán még ennél lejjebb is lehet vinni.
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
istvan170
Újonc
Újonc

E11-1.8 i 16V 4WD írta:

Hello!

Amikor mi vettük a mienket, elõtte kipróbáltam ezt is, és ott rögtön mondtam a srácnak, hogy kösz, de kösz nem. Rohad a gépháztetõ, tehát már egyszer megkapta a magáét (nem csak elöl, hátul is). Valamelyik oldalra (már nem emléxem melyikre) erõsen húz az orra, a kormány keresztbe áll, és erõsen remeg. A motorja nem volt egy erõgép. Céges autó volt. A belseje inkább volt lepusztult, mint makulátlan, büdös is volt benne. Az árából nem nagyon akarnak engedni, pedig már legalább fél éve ugyanannyiért van kint.

Ezt a konkrét darabot nem javasolnám, pláne ennyiért.

Fogyasztás:
Eddig ~ 8000 km-t mentem az autóval, és a fogyasztás meglehetõsen vegyes képet mutat. Amikor voltak a kemény mínuszok, tisztán városban inkább 10-11 liter volt a fogyasztás, de egyszer beleszaladtam 13-ba is. Városon kívül nagy hidegben is elvan 10 liter alatt. Most hogy enyhült, megint visszaállt 8 liter környékére. Fenemód érzékeny a hidegre.

Elõnyök:
A legnagyobb hidegben is pöcc-röff, perceken belül megindul a fûtés, hosszú utakon is kényelmes, minden körülmények között elindul, akármilyen is az útburkolat (feltéve, hogy nem akad fel a hasa, mert az bizony bárhol képes felakadni, nagyon alacsony), hihetetlen jól kanyarodik.

Hátrányok:
Nem egy takarékos autó (8liter +), 400 km alatti az egy tankkal megtehetõ táv, alacsony a hasa, alacsony az üléspozíció (ez valakinek elény is lehet), szûk a csomagtér. Más nem jut eszembe.

Verdikt:
Ha nem zavar a viszonylag magas fogyasztás, és nincs nagy cumód, amit állandóan hurcolnál (kutya, bringa, siklóernyõ, stb.), viszont hóban, sárban, hegyvidéken szeretnél bármikor elindulni, felmenni, akkor nem rossz választás. DE AKKOR SEM A BELINKELT PÉLDÁNY, VAGY LEGALÁBBIS NEM ENNYIÉRT!!!

Remélem segítettem!
Hú! Köszönöm szépen! Most spóroltál nekem egy holnapi utat Esztergomból Vácra, jövök eggyel!
E11-1.8 i 16V 4WD
Visszajáró
Visszajáró

istvan170 írta:Hú! Köszönöm szépen! Most spóroltál nekem egy holnapi utat Esztergomból Vácra, jövök eggyel!
Csak nyugodtan menj el, nézd meg, próbáld ki. Ha másért ne is, csak hogy legyen összehasonlítási alapod. Esztergom - Vác nem is egy eszetlen távolság.

Meg ha lealkuszol belõle jó sokat, és azt ráköltöd, akkor is lehet jó vétel (bár ezt a többiek biztosan jobban tudják). Lehet már inkább alkuképes az ár, mint volt fél évvel ezelõtt.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: montoya »

E11-1.8 i 16V 4WD írta:
istvan170 írta:Hú! Köszönöm szépen! Most spóroltál nekem egy holnapi utat Esztergomból Vácra, jövök eggyel!
Csak nyugodtan menj el, nézd meg, próbáld ki. Ha másért ne is, csak hogy legyen összehasonlítási alapod. Esztergom - Vác nem is egy eszetlen távolság.

Meg ha lealkuszol belõle jó sokat, és azt ráköltöd, akkor is lehet jó vétel (bár ezt a többiek biztosan jobban tudják). Lehet már inkább alkuképes az ár, mint volt fél évvel ezelõtt.
Hat az emlitett problemak mellett az alku tobbszoroset ra lehet dobni... kormany razasa es huzas futomu es kormany gondokra utal, arra a reszre meg azert el lehet dobni nehany Deak Ferencet nyugodtan. (szilent 5k/db, axial kicsit tobb, csapagyak meg dragabbak, legescsillapitobol a normalis 20e folott darabja, toronycsapagy hasonlo arban...) Es akkor meg az esetleges munkadijjal nem is szamoltunk.
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
istvan170
Újonc
Újonc

E11-1.8 i 16V 4WD írta:

Nem kössz! Egy tip-top Hondám van, és imádom, csak kéne egy kombi helyette, mert nem fér el a 2 kutya. Nem tûntek alkuképesnek, és nem akarok veszõdni a rendbehozatallal. Honda CR-V volt az álom, és inkább gyûjtök még egy kicsit. A fogyasztással is kiábrándítottál õszintén szólva. Annyival a CR-V is elvan. Köszönöm szépen még egyszer!
E11-1.8 i 16V 4WD
Visszajáró
Visszajáró

istvan170 írta:
Nem kössz! Egy tip-top Hondám van, és imádom, csak kéne egy kombi helyette, mert nem fér el a 2 kutya. Nem tûntek alkuképesnek, és nem akarok veszõdni a rendbehozatallal. Honda CR-V volt az álom, és inkább gyûjtök még egy kicsit. A fogyasztással is kiábrándítottál õszintén szólva. Annyival a CR-V is elvan. Köszönöm szépen még egyszer!
Ilyen formán télleg jössz egyel! ;-) :lol:

Egyébként 2 kutyát hurcibálni amúgy is kicsi (hacsak nem két törpe uszkárról beszélünk), legalábbis szerintem...
istvan170
Újonc
Újonc

E11-1.8 i 16V 4WD írta:
istvan170 írta:
Ilyen formán télleg jössz egyel! ;-) :lol:

Egyébként 2 kutyát hurcibálni amúgy is kicsi (hacsak nem két törpe uszkárról beszélünk), legalábbis szerintem...
Nem, ezek olasz vizslák de kis helyen elférnek :)
Közben találtam egy másikat, de az nem 4wd, úgyhogy átstartolok vele a másik topikba. Azért suttyomban beszúrom ide is (ELNÉZÉST!) hátha találkoztál ezzel a példánnyal.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... tu-4409491http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... tu-4409491
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Kép

Kép

:)
Klubelnök

Kép
Birka
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Birka »

Hmm... Dakar? Akár!
Válasz küldése