Szervusz!
Ha jól sejtem a Gti Corolla itthon 80%-ba AE92-est jelent. Ez esetben 4AGE motorral szerelt az autód. Nagy valószínûséggel 1987-1990 közötti, tehát Bigport 4AGE. Ebbõl a szériából, ebben a típusban még sosem láttam MAP szenzorost, így nagy valószínûséggel AFM-es. Többek közt ez Légtömegmérõt is takar. Ne haragudj meg a feltételezésért, de láttam már olyat, aki egyszerûen lehúzta a vákuumcsöveket és az elektromos csatikat, majd felrakta a polcra a légtömegmérõt és azt kihagyva ragta fel a direktszûrõt. Ha így van, még így is járni kellene, de azért alapvetõen próbáld meg a légtömegmérõ beiktatásával felrakni a direktszûrõt és szerintem megoldódik a problémád.
Ha ugye nem így van, akkor vákuumcsövek és kapcsolók is lehetnek a galiba forrásai. A légtömegmérõ oldalában van egy szelep, ami a fényszóró fel-le kapcsolásakor emeli, ejti az alapjáratot. Ott minden rendben?
Megintcsak butaság, de a szûrõ nincs eldugulva? Nem lehet, hogy valami ultraszar típus és alapból kevesebbet enged át, mint a gyári betét?
ÛFolytószelepház dugulása (korom, olajsár), rossz beállítása?
Egyébként mi klubon belül sosem ajánljuk a direktszûrõt. Esetleg sportszûrõ betétet. Teljesítményben nem számít semmit, maximum a hangja lesz más. A motorod élettartamát, pedig rohamosan csökkented.
Ha nem tudtam segíteni, akkor írd le jobban az autódat és a motorodat. Netán fénykép.
Emellett kíváncsiak lennénk az egész autóra is, (netán projektre is), mert ritkaságod van és azt szeressük