Corolla (Toyota) vásárlás-mire kell odafigyelni?

A klub által kiemelt autó hirdetések vagy keresendő járművek, vásárlási segítségek. Internetről, saját forrásból...
kis_andras
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kis_andras »

Imy írta:Belevetettem magam a corollák böngészésébe... (02-06)

Szó ami szó, most nem tudom, hogy mit vegyek...

4 ajtós, 200mm-el hoszabb az 5 ajtósnál, 480l-es csomagtartó.... Ezeknek a modelleknek a hátsóülését előre lehet hajtani? (pakolás szempontjából fontos), és ugye ezt gyártják törökországban, ami ugye gáz?

5 ajtós, 280l-es csomagtartó, rövidebb, de jobban pakolható, de nem néz olyan jól ki, mint a 4 ajtós....

vélemények, ki mit venne, vagy tanács?
Azt neked kell tudnod, mekkora jelentőséggel bír a csomagtartó, az meg megint egyéni dolog, hogy csapott hátú vagy sedan.....

Ha kizárólag a megjelenést nézem, akkor E12 HB és E15 Corolla sedan (nekem) :lol:
minőségileg elvileg nem szabadna csalódnod egyik Toyotában sem, tehát dönts aszerint, hogy NEKED mire van szükséged... azt meg rakd félre, hogy ki mit mond... ezek nagyon jó vasak, hiszen Toyoták :) én csak azt bánom, hogy nem mertem belevágni egy 2.0D4D-be :roll:

edit: az E12 HB ülése vízszintesen előredönthető, teljesen sík, jól pakolható rakteret kapsz... a sedant nem tudom, de annak csúnya az első lámpája :oops:
kisa.
E12 facelift
Imy
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Imy »

Most egy olyan dolgot írok le, amit hülyeségnek tartok....

Munkatársam, Fiat Puntó tulajdonos (2004-es 5 ajtós)... Azt mondta, hogy 5 ajtóst nem szabad venni, mivel az nagyon instabil, nincs a hátsó tengelyen leszorító erő, és pl az ő autója 120 felett instabil. A 4 ajtós pedig ugy van tervezve, hogy ott legyen leszorító erő.... Kérdeztem tőle, miről beszélönk, a corolla nem 1030kg mintaz a kis pici autó. :lol:

Amugy nem ezért nézegettem a 4 ajtós modelt, félre ne értsetek. De jó lenne, ha valaki meg tudná mondani, hogy a 4 ajtós modell ülései előredönthetőek-e. :wink:
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Imy írta:Most egy olyan dolgot írok le, amit hülyeségnek tartok....

Munkatársam, Fiat Puntó tulajdonos (2004-es 5 ajtós)... Azt mondta, hogy 5 ajtóst nem szabad venni, mivel az nagyon instabil, nincs a hátsó tengelyen leszorító erő, és pl az ő autója 120 felett instabil. A 4 ajtós pedig ugy van tervezve, hogy ott legyen leszorító erő.... Kérdeztem tőle, miről beszélönk, a corolla nem 1030kg mintaz a kis pici autó. :lol:

Amugy nem ezért nézegettem a 4 ajtós modelt, félre ne értsetek. De jó lenne, ha valaki meg tudná mondani, hogy a 4 ajtós modell ülései előredönthetőek-e. :wink:
Persze hogy előre lehet őket dönteni... Ez alap dolog. Viszont az van hogy négyajtósnál elég kicsi hely jó viszonylag kicsi hely marad a csomagtér és az utastér közötti átjáró részben ugye. Nem úgy mint az 5 ajtósnál hogy ott ugye egyben van a tér.
Imy
Visszajáró
Visszajáró

Lehetséges(de még nem biztos) egy új Opel Astra G-t veszek, kedvező ajánlatot kaptam....az új autó mégis új, majd kiedül hogyan alakulnak a dolgok...
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Totya »

Imy írta:Lehetséges(de még nem biztos) egy új Opel Astra G-t veszek, kedvező ajánlatot kaptam....az új autó mégis új, majd kiedül hogyan alakulnak a dolgok...
opel astra g: főb hibájuk a váltó ami nem 1 sőt nem 2 ő ben ment szét személyes tapasztalat1,4 16v és 1,6 16 v esetében is fennál ez a veszély,ha 1,4 est veszel akkor a hengerfejedre is odafigyelhetsz mert 2 barátomnak is alig 50000kmnél szétment a hengerfeje :roll: ezeken gondolkozz el....
Kép
Imy
Visszajáró
Visszajáró

Totya írta:
Imy írta:Lehetséges(de még nem biztos) egy új Opel Astra G-t veszek, kedvező ajánlatot kaptam....az új autó mégis új, majd kiedül hogyan alakulnak a dolgok...
opel astra g: főb hibájuk a váltó ami nem 1 sőt nem 2 ő ben ment szét személyes tapasztalat1,4 16v és 1,6 16 v esetében is fennál ez a veszély,ha 1,4 est veszel akkor a hengerfejedre is odafigyelhetsz mert 2 barátomnak is alig 50000kmnél szétment a hengerfeje :roll: ezeken gondolkozz el....
És pontossan mitől let hengerfejes?

Családban van egy AstraG, és egy CorsaC, egyikkel sincs semmi baj.

Igazából azért veszem meg, mert 2.8-ért ÚJ, 1.4-es motor, légkondi, ABS, El ablak, központizár, téligumiszett, 2 légzsák, MP3-as rádió, + egyéb apróságok, és ez már tartalmazza a papírokat is.

Ha vennék egy használtat, abban nagyob rizikót érzek, mivel nem ismerem hogy az elöző gazdája hogyan hajtotta, hogyan vigyázott rá, volt-e törve, és tényleges-e a km... Mert a kiszemelt Corollák 2002-2004 50-80e km-esek 2-2.5-2.7 millió....+ papírok...

Ettöl fügetlenül lehet jót kifogni, csak nincs kedvem rizikót válalni ekkora összegnél, és ha a japán autóhoz hoozá kell nyulni nem olcsó (tudom Japán motorom volt, drága hozzá az alkatrész) és szerintem ezzel mindenki egyet ért.

Továbra is fent tartom a Toyota egy nagyon jó autó, ha egyszer lessz annyi pénzem, veszek egy újat! :D
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

Totyának igaza van!!!

Csak úgy mellékesen, az unokatesóm opelszervízben dolgozik és rémtörténetnek tünő teljesen valóságos dolgok százaival tudna a rendelkezésedre állni. (csak győzd végighallgatni)

Másrészt szerinted miért lehet megvenni annyiért amennyiért meglehet???

Mielőtt Toyota alkatrészárakról véleményt nyílvánítassz légyszives nézz utána pár cucc árának és annak hogy milyen időközönként kell cserélni.
Én sem mondom meg hogy melyik gyógyszerbe milyen összetevők vannak és mennyibe kerülnek mert én máshoz értek.

Mondjuk a hengerfejproblémák amit Totya mondott, abból erednek hogy olyan gyatra ötvözetet használnak hogy a forró gázok elhordják magukkal a hengerfej anyagát.

Igazán nem szeretnék beleokoskodni bármibe de ezek után inkább ne is vegyél Toyotát mert tuti kifogsz valami problémásat és utána vered a fejed a falba.

(bocsi ha kicsit nyersen fogalmaztam)
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Imy
Visszajáró
Visszajáró

Toytib írta:Totyának igaza van!!!

Csak úgy mellékesen, az unokatesóm opelszervízben dolgozik és rémtörténetnek tünő teljesen valóságos dolgok százaival tudna a rendelkezésedre állni. (csak győzd végighallgatni)

Másrészt szerinted miért lehet megvenni annyiért amennyiért meglehet???

Mielőtt Toyota alkatrészárakról véleményt nyílvánítassz légyszives nézz utána pár cucc árának és annak hogy milyen időközönként kell cserélni.
Én sem mondom meg hogy melyik gyógyszerbe milyen összetevők vannak és mennyibe kerülnek mert én máshoz értek.

Mondjuk a hengerfejproblémák amit Totya mondott, abból erednek hogy olyan gyatra ötvözetet használnak hogy a forró gázok elhordják magukkal a hengerfej anyagát.

Igazán nem szeretnék beleokoskodni bármibe de ezek után inkább ne is vegyél Toyotát mert tuti kifogsz valami problémásat és utána vered a fejed a falba.

(bocsi ha kicsit nyersen fogalmaztam)
semmi probléma....

Az egyik falubeli srác a közeli Opel kereskedés szervízeseinek főnök(gyorsan rá is csörögtem)e. Azt mondta, hogy vannak vele problémák, de annyira nem jelentős. Pár modellnél találkoztak már a hengerfelyproblémával, de azt mondta azok a korábbi modellek voltak, azt mondta hogy az újabb motoroknál nem fordult elő.

Igaz, ezen pl csak vezérműszíj van, de ha az ember betartja a gyári km/év szervízeket/alkatrész csereperiósusokat, akkor mi gond lenne vele?

Én is tudom, hogy a japán jobb....ebben nincs vita, ez egyértelmű.

:lol:

Akkor a Francia, és az olasz autók? A francia autók váltoja, hát az no comment, ugyanugy az olasz autók pedig megbizhatatlanabbak. Volt kolegámnak az alfájával sok gondja volt, pedig ujjan vette, utánna azt mondta, többetz olaszt siose, és vett egy VW-ent.
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

:)

Senki se beszél az olasz és Francia autókról :)
Tudja mindenki milyen minőségűek!

Az Astráról én is hallottam rémhíreket! másfél éves G Astrának 1.4 16V a váltója szinte a szemem előtt robbant le. És bizony nem kettesbe 5500nál... Akár megadhatom a barátom elérhetőségét. Félt apujától, (mert családi kocsi volt) hogy majd aztmondja, biztos kergette, melléváltott, de a szervízbe megmondták édesapjának is, hogy ez pl típushiba...
Típushiba, hogy egy pár éves autónak szétrobban a váltója? :lol: :lol: :lol:

Nem akarok többet felsorolni. Orosz Atti tagunk az Opel Ivanits -nál dolgozik mióta az eszemet tudom. Ő se mesél olyan jókat az opelekről :)
Tegnap votlunk a Tátrában és szóba került, hogy van egy cég aki G Astrákat vett cégesnek. Románia Németországot járják. 2 év alatt kb 250-300 ezer km. A német raktár fogy ki, mivel nincs már nekik több vezérműtengejük... Az összesbe cserélni kell. Tudom sok az a km, de az enyémet vettem pl 196-al, most van benne 245ezer km. ÉS meg se fordulna a fejembe még jó 100-ezer km-ig, h szarul megy az autóm, kopott a vezérlés, cserélni kéne, szétrobban a váltóm, hengerfej elfogy.... ÉS hozzáteszem 18 éves konstrukció. Azóta fejlődtek az anyagok, nem?
(De tud msélni még biztos Atti. Keresd meg)

Okok eltértem a tárgytól. Tudom, hogy tisztába vagy vele, hogy egy japánban összeszerelt pl toyota, sokkal jobb minőség. Nem bántani akarunk Isten ments! Csak elmondani a rosszakat, amiket hallottunk róla.

Egyébként nem mondható el az astráról, hogy egy peugeot, ami 5 percenként rohad le vagy a mechanikai megoldások miatt, vagy mert letilt éjjel-nappal az elektronika valami hiba miatt.
Alapjába véve egy használható autó.

Csak nem vennék soha, mert számomra rideg és nincs lelke. Tipikus A-ból B-be több kevesebb sikerrel autónak tartom.

Még1x ne értsd félre! Nem bántani akarunk
Bruce E9
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Bruce E9 »

Szia!

A cégnél, ahol dolgozom Opelek vannak.
Majdnem mind 1.6 16V ecotec motorokkal felszerelt autók.
Általános tapasztalat:
- csaknem mindegyikre igaz: 9,5 - 10,0 l/100 km átlagfogyasztás autópályán már 140 km/h tempónál + 0,6 lolaj/1000 km.
- hazai benzin minőségre nagyon érzékenyek, gyakran letapadnak az injektorok, 2-3 hengeres indítás.
- első üléseket háttámláját nem lehet normálisan beállítani.
- Magyarországon tömegautó, lehet, hogy emiatt is jellegtelen ár/érték arányban az Opel irreálisan drága, ha nem akarsz Toyotát, akkor inkább már Focus.
----------------------------------
Forró Fecske
AE92 Corolla Liftback GT-i, Black Top G6
Imy
Visszajáró
Visszajáró

Balanyi Krisztián írta:Szia!

A cégnél, ahol dolgozom Opelek vannak.
Majdnem mind 1.6 16V ecotec motorokkal felszerelt autók.
Általános tapasztalat:
- csaknem mindegyikre igaz: 9,5 - 10,0 l/100 km átlagfogyasztás autópályán már 140 km/h tempónál + 0,6 lolaj/1000 km.
- hazai benzin minőségre nagyon érzékenyek, gyakran letapadnak az injektorok, 2-3 hengeres indítás.
- első üléseket háttámláját nem lehet normálisan beállítani.
- Magyarországon tömegautó, lehet, hogy emiatt is jellegtelen ár/érték arányban az Opel irreálisan drága, ha nem akarsz Toyotát, akkor inkább már Focus.
annyiért már corolát is lehet venni....
Gyurmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2004
Autód típusa (és generációja): Corolla E12
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Gyurmi »

Az ég szerelmére le ne mondj a Corolláról!
Nekem 2004-es 1.6L AUT. van. Olyan mint a svájci óra. 15000-ként van szervíz. Eddig 50000km van benne ,de még hibátlan. Az élettartamról csak annyit, hogy én a mentőknél dolgozok és ott ütik- vágják a Toyokat, de 800000km-ig nincs motorgenerálra szükség!!!
Imy
Visszajáró
Visszajáró

Gyurmi írta:Az ég szerelmére le ne mondj a Corolláról!
Nekem 2004-es 1.6L AUT. van. Olyan mint a svájci óra. 15000-ként van szervíz. Eddig 50000km van benne ,de még hibátlan. Az élettartamról csak annyit, hogy én a mentőknél dolgozok és ott ütik- vágják a Toyokat, de 800000km-ig nincs motorgenerálra szükség!!!
Már befizettem a 100e foglalót az Opel Astra G-re.
Majd ha egyszer lessz pénzem egy új Toyotára akkor azt veszek, igérem.
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Sajnálom, hogy nem a japán márka mellett döntöttél! :(
Mint a szlogen is mondja: "Opel sose kop el!" -> csak szét esik :roll:

Remélem hamar kiábrándulsz belőle és bele üllsz egy Toygliba! :wink:
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

ToyotaToyotaToyotaToyota! Vagy vmi más japán gép lehet csak a nyerő szerintem. A németek a Golf III után abbahagyták az autógyártást, onnantól igazából a profit, a minél gyakoribb autócxsere, és ebből következően a minél hamarabbi elkopás lett a cél. Ugyanakkor a japánoknál is lehet némi elqrvulást látni, lásd Nissan-Renault házasság, Mitsubishik Renault motorral, anyagspórolás (jelenleg aktuális Corolla Sedanból kihagyták a motortértakarókat ..., Aurisban minden műanyag kopog, meg karcolódik...)

Egyszóval ha biztosra akarsz menni, akkor minimum 6-7 éves japán kocsit vegyél, vagy még öregebb németet. Bár ez szubjektív.
Válasz küldése