E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Zsoltee
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2006
Autód típusa (és generációja): Avensis
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Wagon (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Zsoltee »

Nekem a hátsó ködlámpa bekapcsolásakor világít a mûszerfalban a visszajelzõje. Az elsõ bekapcsolásakor viszont semmi visszajelzésem nincs, pedig gyári csatlakozókra lett rákötve a lámpa.
A hátsó kapcsolója a kormánytól balra van, szintén gyári helyen, de az sosem világított még nekem. Kellene egyébként? Ha igen akkor milyen izzó megy bele? És hogyan lehet szétszedni a cseréhez?
CCH vezetőségi tag

:e11hb: '97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

Valószínûleg nekem is azt jelzi vissza, csak nem figyeltem meg még :)
nem szoktam használni.

A kapcsolóba pedig valószínûleg a kisebbik méretû forrasztós izzó megy.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2001
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Harmony
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: MDaemon »

Zsoltee írta:Nekem a hátsó ködlámpa bekapcsolásakor világít a mûszerfalban a visszajelzõje. Az elsõ bekapcsolásakor viszont semmi visszajelzésem nincs, pedig gyári csatlakozókra lett rákötve a lámpa.
A hátsó kapcsolója a kormánytól balra van, szintén gyári helyen, de az sosem világított még nekem. Kellene egyébként? Ha igen akkor milyen izzó megy bele? És hogyan lehet szétszedni a cseréhez?
A Haynes szerint a oldalról ki lehet pattintani a panelt amin van a kapcsoló, pár fül tartja rajta. Ha kiszeded a panelból, az oldalából lehet kicsavarni az izzót. Ha jól nézem, ugyanilyen van a fényszóró magasságállítóban is (kis foglalatos gyösz, még nem sikerült ilyet felhajtanom)
Kép
Azt viszont nem sikerült megtalánom a könyvben (meg a kocsiban se), hogy az elsõ ködlámpához a relét hova kéne betenni. Addig eljutottam hogy valszeg a mûszerfal alatt van valahol a panelje, de akkora kábeldzsungel van ott a riasztó miatt, hogy nem mertem széttúrni... :)
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony :)
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

fogyasztas ismet

Hozzászólás Szerző: montoya »

Motorhoz erto kollegak velemenyere lennek kivancsi: 1.6vvti e11, mentem vele a hetvegen kb 500km-t. A lambda-szonda rossz, holnap cserelve lesz, ezert az oda uton aupalyan 120 korul jelentkezo 7.5 folotti fogyasztast enenk tudtam be. Majd visszafele +100kg-val a kocsiban, 140 koruli tempoban ugyanerre a szakaszra lett 7.1.

Azt magam is hallom, hogy 140 korul jobban erzi magat a motor (a nyomatekmaximum is ott van, es a hangja is szebb), de azert az megiscsak irrealis, hogy kevesebbet egyen, mint 120 korul.

Ezt okozhatja a rossz szonda, vagy esetleg valami egyeb okot keressek?
IS200 '01
:glcarina: Carina Coupe 1.8 XE - RIP :(
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Egyik irányba lejt a pálya, esett vagy szél volt, ennyi difi simán beleférhet.
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

A szonda nem csak úgy lehet rossz, hogy szakadás van benne. Küldhet
téves jelet is. Elõfordulhat, hogy abban a tartományban "jól" mûködött....
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Egyébként biztos vagy benne, hogy rossz a szonda? Ki lett olvasva, vagy honnan gondolod?
7,1-5 autópályán szerintem nem rossz fogyasztás ettõl az autótól.
Ha próbára kell 3ZZFE szonda, adok egyet pár napra kölcsönbe, ha jó akkor akár meg is veheted.

3ZZ-nél még légszûrõ szopatott már minket. Szemre nem is volt annyir dzsuvás, meg a tulaj azt mondta, hogy cserélte, mégis torpant. Majd végül légtömegmérõ és egyebek után kicserélte és rögtön megoldódott minden!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Pacsker írta:Egyébként biztos vagy benne, hogy rossz a szonda? Ki lett olvasva, vagy honnan gondolod?
7,1-5 autópályán szerintem nem rossz fogyasztás ettõl az autótól.
Ha próbára kell 3ZZFE szonda, adok egyet pár napra kölcsönbe, ha jó akkor akár meg is veheted.

3ZZ-nél még légszûrõ szopatott már minket. Szemre nem is volt annyir dzsuvás, meg a tulaj azt mondta, hogy cserélte, mégis torpant. Majd végül légtömegmérõ és egyebek után kicserélte és rögtön megoldódott minden!
Legszuro ok, van benne kb 5-6e km, nem is torpan. Szonda a meresnel is latszott, sok volt a CO, utana kiolvasasnal is jott a hibakodja.

A 7.1 140-nel teljesen ok, de 120 korul 6.2-6.3-at evett nekem nyaron, azert ott mar sok a difi.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Zsoltee
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2006
Autód típusa (és generációja): Avensis
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Wagon (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Zsoltee »

MDaemon írta: Azt viszont nem sikerült megtalánom a könyvben (meg a kocsiban se), hogy az elsõ ködlámpához a relét hova kéne betenni. Addig eljutottam hogy valszeg a mûszerfal alatt van valahol a panelje, de akkora kábeldzsungel van ott a riasztó miatt, hogy nem mertem széttúrni... :)
A relé bal oldalon az ajtónál benyúlva található a mûszerfal alatt, fejbõl pontosan nem mondom meg melyik az pontosan.
Azthiszem a használati útmutatóban volt benne a relé pontos helye.
CCH vezetőségi tag

:e11hb: '97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Zsoltee írta:
MDaemon írta: Azt viszont nem sikerült megtalánom a könyvben (meg a kocsiban se), hogy az elsõ ködlámpához a relét hova kéne betenni. Addig eljutottam hogy valszeg a mûszerfal alatt van valahol a panelje, de akkora kábeldzsungel van ott a riasztó miatt, hogy nem mertem széttúrni... :)
A relé bal oldalon az ajtónál benyúlva található a mûszerfal alatt, fejbõl pontosan nem mondom meg melyik az pontosan.
Arrafelé jópár relé van úgy hang alapján, pl hátsó ablakfûtés bekapcsolása után is onnan jön a reléhang.
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató

montoya írta:
Zsoltee írta:
Arrafelé jópár relé van úgy hang alapján, pl hátsó ablakfûtés bekapcsolása után is onnan jön a reléhang.
Köszi, így már egy fokkal könnyebb lesz megtalálni! Délután ha hazaérek megnézem.
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

kormany

Ugy lattam, hogy a g6 es a celica kormanya kb ugyanaz. Viszont a legzsak visszajelzos, tehat ha felmerul a kosza userben a csere gondolata, akkor jo volna tudni, hogy tenyleg ugyanaz-e, mert gyanitom, be kell kotni a lufit is? (a sima meg a g6 kormany valoszinuleg kompatibilis, ha mar ugyanarra az oszlopra megy ra.)

Pacsker, mit ha a mutkor lett volna valami hasonlo projekt. Esetleg valaki mas rendelkezik ilyen infoval?
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
MDaemon
Gyakori látogató
Gyakori látogató

MDaemon írta:
montoya írta:
Zsoltee írta: A relé bal oldalon az ajtónál benyúlva található a mûszerfal alatt, fejbõl pontosan nem mondom meg melyik az pontosan.
Köszi, így már egy fokkal könnyebb lesz megtalálni! Délután ha hazaérek megnézem.
A sok madzag mögött meglett a helye, csak be kellett pattintani a relét és ment is :)
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

MDaemon írta:
Zsoltee írta:Nekem a hátsó ködlámpa bekapcsolásakor világít a mûszerfalban a visszajelzõje. Az elsõ bekapcsolásakor viszont semmi visszajelzésem nincs, pedig gyári csatlakozókra lett rákötve a lámpa.
A Haynes szerint a oldalról ki lehet pattintani a panelt amin van a kapcsoló, pár fül tartja rajta. Ha kiszeded a panelból, az oldalából lehet kicsavarni az izzót. Ha jól nézem, ugyanilyen van a fényszóró magasságállítóban is (kis foglalatos gyösz, még nem sikerült ilyet felhajtanom)
Kép
Azt viszont nem sikerült megtalánom a könyvben (meg a kocsiban se), hogy az elsõ ködlámpához a relét hova kéne betenni. Addig eljutottam hogy valszeg a mûszerfal alatt van valahol a panelje, de akkora kábeldzsungel van ott a riasztó miatt, hogy nem mertem széttúrni... :)
Nem foglalatos gyösz, hanem sima forrasztós izzó, a kisebbik fajta (a nagyobbik fajta a szivargyújtóba megy.)
Egyszerûen a foglaltból kihajtogatod a régi izzó drótjait, az újat meg befûzöd..
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
montoya
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

muhaha

Nézegettem 1.6 vvti e11-eket hasznaltauton, es találtam ezt a gyöngyszemet:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... lt-4307287

MAGAS FELSZERELTSÉGGEL résznél lefordultam a székrõl. Az addig ok, hogy nincs semmi színre fújva és nincs ködpilács, de hogy klíma és fordulatszámmérõ nélküli autó magas felszereltségû legyen, azért az már erõs. :lol: Az enyém akkor ûrtechnológia? :D
IS200 '01
KépCarina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Válasz küldése