E11 - (1997-2002)
- Zsoltee
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2006
- Autód típusa (és generációja): Avensis
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: Wagon (5 ajtós)
Nekem a hátsó ködlámpa bekapcsolásakor világít a mûszerfalban a visszajelzõje. Az elsõ bekapcsolásakor viszont semmi visszajelzésem nincs, pedig gyári csatlakozókra lett rákötve a lámpa.
A hátsó kapcsolója a kormánytól balra van, szintén gyári helyen, de az sosem világított még nekem. Kellene egyébként? Ha igen akkor milyen izzó megy bele? És hogyan lehet szétszedni a cseréhez?
A hátsó kapcsolója a kormánytól balra van, szintén gyári helyen, de az sosem világított még nekem. Kellene egyébként? Ha igen akkor milyen izzó megy bele? És hogyan lehet szétszedni a cseréhez?
CCH vezetőségi tag
'97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

- MDaemon
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2001
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Harmony
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
A Haynes szerint a oldalról ki lehet pattintani a panelt amin van a kapcsoló, pár fül tartja rajta. Ha kiszeded a panelból, az oldalából lehet kicsavarni az izzót. Ha jól nézem, ugyanilyen van a fényszóró magasságállítóban is (kis foglalatos gyösz, még nem sikerült ilyet felhajtanom)Zsoltee írta:Nekem a hátsó ködlámpa bekapcsolásakor világít a mûszerfalban a visszajelzõje. Az elsõ bekapcsolásakor viszont semmi visszajelzésem nincs, pedig gyári csatlakozókra lett rákötve a lámpa.

Azt viszont nem sikerült megtalánom a könyvben (meg a kocsiban se), hogy az elsõ ködlámpához a relét hova kéne betenni. Addig eljutottam hogy valszeg a mûszerfal alatt van valahol a panelje, de akkora kábeldzsungel van ott a riasztó miatt, hogy nem mertem széttúrni...
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony 
- montoya
- Fanatikus fórumozó

fogyasztas ismet
Motorhoz erto kollegak velemenyere lennek kivancsi: 1.6vvti e11, mentem vele a hetvegen kb 500km-t. A lambda-szonda rossz, holnap cserelve lesz, ezert az oda uton aupalyan 120 korul jelentkezo 7.5 folotti fogyasztast enenk tudtam be. Majd visszafele +100kg-val a kocsiban, 140 koruli tempoban ugyanerre a szakaszra lett 7.1.
Azt magam is hallom, hogy 140 korul jobban erzi magat a motor (a nyomatekmaximum is ott van, es a hangja is szebb), de azert az megiscsak irrealis, hogy kevesebbet egyen, mint 120 korul.
Ezt okozhatja a rossz szonda, vagy esetleg valami egyeb okot keressek?
Azt magam is hallom, hogy 140 korul jobban erzi magat a motor (a nyomatekmaximum is ott van, es a hangja is szebb), de azert az megiscsak irrealis, hogy kevesebbet egyen, mint 120 korul.
Ezt okozhatja a rossz szonda, vagy esetleg valami egyeb okot keressek?
IS200 '01
Carina Coupe 1.8 XE - RIP 
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Carina Coupe 1.6 DXDatsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Egyébként biztos vagy benne, hogy rossz a szonda? Ki lett olvasva, vagy honnan gondolod?
7,1-5 autópályán szerintem nem rossz fogyasztás ettõl az autótól.
Ha próbára kell 3ZZFE szonda, adok egyet pár napra kölcsönbe, ha jó akkor akár meg is veheted.
3ZZ-nél még légszûrõ szopatott már minket. Szemre nem is volt annyir dzsuvás, meg a tulaj azt mondta, hogy cserélte, mégis torpant. Majd végül légtömegmérõ és egyebek után kicserélte és rögtön megoldódott minden!
Ha próbára kell 3ZZFE szonda, adok egyet pár napra kölcsönbe, ha jó akkor akár meg is veheted.
3ZZ-nél még légszûrõ szopatott már minket. Szemre nem is volt annyir dzsuvás, meg a tulaj azt mondta, hogy cserélte, mégis torpant. Majd végül légtömegmérõ és egyebek után kicserélte és rögtön megoldódott minden!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Legszuro ok, van benne kb 5-6e km, nem is torpan. Szonda a meresnel is latszott, sok volt a CO, utana kiolvasasnal is jott a hibakodja.Pacsker írta:Egyébként biztos vagy benne, hogy rossz a szonda? Ki lett olvasva, vagy honnan gondolod?
A 7.1 140-nel teljesen ok, de 120 korul 6.2-6.3-at evett nekem nyaron, azert ott mar sok a difi.
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd
- Zsoltee
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2006
- Autód típusa (és generációja): Avensis
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: Wagon (5 ajtós)
A relé bal oldalon az ajtónál benyúlva található a mûszerfal alatt, fejbõl pontosan nem mondom meg melyik az pontosan.MDaemon írta: Azt viszont nem sikerült megtalánom a könyvben (meg a kocsiban se), hogy az elsõ ködlámpához a relét hova kéne betenni. Addig eljutottam hogy valszeg a mûszerfal alatt van valahol a panelje, de akkora kábeldzsungel van ott a riasztó miatt, hogy nem mertem széttúrni...
Azthiszem a használati útmutatóban volt benne a relé pontos helye.
CCH vezetőségi tag
'97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
- montoya
- Fanatikus fórumozó

Arrafelé jópár relé van úgy hang alapján, pl hátsó ablakfûtés bekapcsolása után is onnan jön a reléhang.Zsoltee írta:A relé bal oldalon az ajtónál benyúlva található a mûszerfal alatt, fejbõl pontosan nem mondom meg melyik az pontosan.MDaemon írta: Azt viszont nem sikerült megtalánom a könyvben (meg a kocsiban se), hogy az elsõ ködlámpához a relét hova kéne betenni. Addig eljutottam hogy valszeg a mûszerfal alatt van valahol a panelje, de akkora kábeldzsungel van ott a riasztó miatt, hogy nem mertem széttúrni...
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd
- MDaemon
- Gyakori látogató

Köszi, így már egy fokkal könnyebb lesz megtalálni! Délután ha hazaérek megnézem.montoya írta:Arrafelé jópár relé van úgy hang alapján, pl hátsó ablakfûtés bekapcsolása után is onnan jön a reléhang.Zsoltee írta:A relé bal oldalon az ajtónál benyúlva található a mûszerfal alatt, fejbõl pontosan nem mondom meg melyik az pontosan.MDaemon írta: Azt viszont nem sikerült megtalánom a könyvben (meg a kocsiban se), hogy az elsõ ködlámpához a relét hova kéne betenni. Addig eljutottam hogy valszeg a mûszerfal alatt van valahol a panelje, de akkora kábeldzsungel van ott a riasztó miatt, hogy nem mertem széttúrni...
- montoya
- Fanatikus fórumozó

kormany
Ugy lattam, hogy a g6 es a celica kormanya kb ugyanaz. Viszont a legzsak visszajelzos, tehat ha felmerul a kosza userben a csere gondolata, akkor jo volna tudni, hogy tenyleg ugyanaz-e, mert gyanitom, be kell kotni a lufit is? (a sima meg a g6 kormany valoszinuleg kompatibilis, ha mar ugyanarra az oszlopra megy ra.)
Pacsker, mit ha a mutkor lett volna valami hasonlo projekt. Esetleg valaki mas rendelkezik ilyen infoval?
Pacsker, mit ha a mutkor lett volna valami hasonlo projekt. Esetleg valaki mas rendelkezik ilyen infoval?
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd
- MDaemon
- Gyakori látogató

A sok madzag mögött meglett a helye, csak be kellett pattintani a relét és ment isMDaemon írta:Köszi, így már egy fokkal könnyebb lesz megtalálni! Délután ha hazaérek megnézem.montoya írta:Arrafelé jópár relé van úgy hang alapján, pl hátsó ablakfûtés bekapcsolása után is onnan jön a reléhang.Zsoltee írta: A relé bal oldalon az ajtónál benyúlva található a mûszerfal alatt, fejbõl pontosan nem mondom meg melyik az pontosan.
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Nem foglalatos gyösz, hanem sima forrasztós izzó, a kisebbik fajta (a nagyobbik fajta a szivargyújtóba megy.)MDaemon írta:A Haynes szerint a oldalról ki lehet pattintani a panelt amin van a kapcsoló, pár fül tartja rajta. Ha kiszeded a panelból, az oldalából lehet kicsavarni az izzót. Ha jól nézem, ugyanilyen van a fényszóró magasságállítóban is (kis foglalatos gyösz, még nem sikerült ilyet felhajtanom)Zsoltee írta:Nekem a hátsó ködlámpa bekapcsolásakor világít a mûszerfalban a visszajelzõje. Az elsõ bekapcsolásakor viszont semmi visszajelzésem nincs, pedig gyári csatlakozókra lett rákötve a lámpa.
Azt viszont nem sikerült megtalánom a könyvben (meg a kocsiban se), hogy az elsõ ködlámpához a relét hova kéne betenni. Addig eljutottam hogy valszeg a mûszerfal alatt van valahol a panelje, de akkora kábeldzsungel van ott a riasztó miatt, hogy nem mertem széttúrni...
Egyszerûen a foglaltból kihajtogatod a régi izzó drótjait, az újat meg befûzöd..
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
- montoya
- Fanatikus fórumozó

muhaha
Nézegettem 1.6 vvti e11-eket hasznaltauton, es találtam ezt a gyöngyszemet:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... lt-4307287
MAGAS FELSZERELTSÉGGEL résznél lefordultam a székrõl. Az addig ok, hogy nincs semmi színre fújva és nincs ködpilács, de hogy klíma és fordulatszámmérõ nélküli autó magas felszereltségû legyen, azért az már erõs.
Az enyém akkor ûrtechnológia? 
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... lt-4307287
MAGAS FELSZERELTSÉGGEL résznél lefordultam a székrõl. Az addig ok, hogy nincs semmi színre fújva és nincs ködpilács, de hogy klíma és fordulatszámmérõ nélküli autó magas felszereltségû legyen, azért az már erõs.
IS200 '01
Carina Coupe 1.6 DX
Datsun Gloria Hardtop
Mazda 323 BF turbo 4wd
Mazda 323 BF turbo 4wd