Autoreszelgetes
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

- Csocsó
- Aktív fóruméletet élõ

Ezt fejtsétek már ki légyszi, hogy is van ez?Bandagoose írta:Igen, elég a motorkód.
mint az enyémben.
Innenstõl fogva úgy cserélgethetsz benne motrot ahogy jól esik...![]()
Ha teszemazt van egy autóm, aminek nem a papíron levõ motorja van, és mûszakiztatni viszem, akkor ebbe nem kötnek bele, ha minden érték megfelelõ, amit az autó produkál?
Továbbá eredetvizsgánál (eladásnál) sem jöhet ez már elõ?
ezt igazából én sem értem ezt a motorcserét.
ha van egy autód aminek olvasható a motorszáma és kicseréled egy szintén olvasható motorszámu motorra akkor azért fizetni kell mert már nem egyezik a motorszám a forgalmiban lévõvel. ez asszem így van.
ezt le kell papirozni, és jönnek a sarcok
de pl az én esetemben már a motorszám sorban nekem az új forgalmiban már csak a 2E van. így én már belerakhatok bármilyen 2e motort?
legjobb ha az is hekkelt..

ha van egy autód aminek olvasható a motorszáma és kicseréled egy szintén olvasható motorszámu motorra akkor azért fizetni kell mert már nem egyezik a motorszám a forgalmiban lévõvel. ez asszem így van.
ezt le kell papirozni, és jönnek a sarcok
de pl az én esetemben már a motorszám sorban nekem az új forgalmiban már csak a 2E van. így én már belerakhatok bármilyen 2e motort?
legjobb ha az is hekkelt..
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Ha az autód motorszáma valami fura okból olvashatatlanná válik, le kell
motorkódoztatni hivatalosan, ami azt jelenti, hogy az autó kap egy új for-
galmit, amiben motorszámnak csak annyi lesz beleírva, hogy "4A" (pl.). Ezek
után olyan 4A motorkódú, és számú motort teszel bele, amilyet csak akarsz
, pl. blacktop.....
motorkódoztatni hivatalosan, ami azt jelenti, hogy az autó kap egy új for-
galmit, amiben motorszámnak csak annyi lesz beleírva, hogy "4A" (pl.). Ezek
után olyan 4A motorkódú, és számú motort teszel bele, amilyet csak akarsz
, pl. blacktop.....
Én szeretem,ha rend és tisztaság van a kocsimban kívül-belül..én ha elmegyek egy talira,fel merem nyitni a géptetöt,nem kell szégyenkeznem a döglött pókok,meg egerek miatt..szerintem a karbantartás része..de nem kötelezö senkinek,csupán esztétikusabb,és hamarabb szembetünik,ha valami hiba van,és nem mar szét mindent a kilötyögtetett olaj,fagyálló,szélvédömosó..stb...elegye..Bandagoose írta: Amúgy, ha a motor nem eresztette az olajat, akkor elég ha csak lecsapatod vízzel, a brigéciol felesleges. Sõt, igazából a motormosás is.
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

A kilötyögtetett fagyálló és szélvédõmosó nem mar szét semmitgecsa írta:Én szeretem,ha rend és tisztaság van a kocsimban kívül-belül..én ha elmegyek egy talira,fel merem nyitni a géptetöt,nem kell szégyenkeznem a döglött pókok,meg egerek miatt..szerintem a karbantartás része..de nem kötelezö senkinek,csupán esztétikusabb,és hamarabb szembetünik,ha valami hiba van,és nem mar szét mindent a kilötyögtetett olaj,fagyálló,szélvédömosó..stb...elegye..Bandagoose írta: Amúgy, ha a motor nem eresztette az olajat, akkor elég ha csak lecsapatod vízzel, a brigéciol felesleges. Sõt, igazából a motormosás is.
Ha viszont a motor engedi valahol az olajat, annak okát meg kell szüntetni, és utána természetesen le kell mosni. Én is lemostam az enyémet, mikor megvettem. De nem jó túlzásba esni vele, mert többet árthat mint használ, ha a víz nem megfelelõ helyre jut. És lehetõleg nyáron kell az ilyesmit, amikor ki tud száradni rendesen.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
-
Bandagoose
- Aktív fóruméletet élõ

Naszóval.
ha a motorszámod olvashatatlan, és ezt mûszakin, vagy eredetvizsgán hivatalosan észlelik, akkor kapsz róla egy papirost.
Ezzel a papirossal, az autóddal, meg 1.500 Ft-al be kell menni a megyei közlekedési hatósághoz (célszerû idõpontot kérni).
Ott egy szakértõ ember két szemével JÓÓÓÓL megnézi a motorszámot, majd készít róla egy fényképet, ugyanolyan egyszerû digitális géppel mint ami nektek van otthon a fiókban. Majd kiállít róla egy igazolást (mûszaki adatlapot) 1.500 Ft fejében, hogy olvashatatlan a motorszámod, valamint hogy X/Y a motorkódod.
(Ilyenkor lehet egyébként kérni, hogy helyesbítsenek egyéb adatokat is, ami egyébként helytelenül szerepelt, mint pl. teljesítmény, típus megnevezése stb. A mûszaki adatlapot ennek megfelelõen fogják kiállítani, ez külön pénzbe nem kerül.)
Ezzel az igazolással, meg az összes korábbi papirossal (eredetvizsga/mûszaki vizsgáztatás) be kell ballagni az okmányirodába, ahol rendes úton átírják az autót / bejegyzik a mûszaki érvényességet, természetesen új okmányokat kiállítva, amit vélelmezem, hogy a tulajdonosnak kell fizetni (átíráskor egyébként is kell).
Ezek után a forgalmiba már csak a motorkód lesz bejegyezve.
Ha ezek után motort akarsz cserélni, akkor nyilván, egy olyanra kell cserélni, aminek szintén olvashatatlan a száma......
További ötleteket nem adhatok!!
:D
ha a motorszámod olvashatatlan, és ezt mûszakin, vagy eredetvizsgán hivatalosan észlelik, akkor kapsz róla egy papirost.
Ezzel a papirossal, az autóddal, meg 1.500 Ft-al be kell menni a megyei közlekedési hatósághoz (célszerû idõpontot kérni).
Ott egy szakértõ ember két szemével JÓÓÓÓL megnézi a motorszámot, majd készít róla egy fényképet, ugyanolyan egyszerû digitális géppel mint ami nektek van otthon a fiókban. Majd kiállít róla egy igazolást (mûszaki adatlapot) 1.500 Ft fejében, hogy olvashatatlan a motorszámod, valamint hogy X/Y a motorkódod.
(Ilyenkor lehet egyébként kérni, hogy helyesbítsenek egyéb adatokat is, ami egyébként helytelenül szerepelt, mint pl. teljesítmény, típus megnevezése stb. A mûszaki adatlapot ennek megfelelõen fogják kiállítani, ez külön pénzbe nem kerül.)
Ezzel az igazolással, meg az összes korábbi papirossal (eredetvizsga/mûszaki vizsgáztatás) be kell ballagni az okmányirodába, ahol rendes úton átírják az autót / bejegyzik a mûszaki érvényességet, természetesen új okmányokat kiállítva, amit vélelmezem, hogy a tulajdonosnak kell fizetni (átíráskor egyébként is kell).
Ezek után a forgalmiba már csak a motorkód lesz bejegyezve.
Ha ezek után motort akarsz cserélni, akkor nyilván, egy olyanra kell cserélni, aminek szintén olvashatatlan a száma......
További ötleteket nem adhatok!!
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
- Sancy
- Fanatikus fórumozó

Aki még nem látta volna.... Totya exx projektje képekben összefoglalva.
http://www.youtube.com/watch?v=ZrJ6T1sbzm0&NR=1
Hány munkaóra van ebben? Ezer?
Ja Swen, én ezt nem cserélném el egy dízelre, de semmi másra....... egy annyáig kikasztnizott megépített autót hogy jut eszedbe elcserélni egy rozsdás rothadó kasztnis dízelre???? Nem tudom felfogni... Erre inkább vigyáznod kellene mint a szemed fényére wazzzzeg...
(Semmi bajom a dízelekkel, a kasztnin van a hangsúly!!!)
Ja Swen, én ezt nem cserélném el egy dízelre, de semmi másra....... egy annyáig kikasztnizott megépített autót hogy jut eszedbe elcserélni egy rozsdás rothadó kasztnis dízelre???? Nem tudom felfogni... Erre inkább vigyáznod kellene mint a szemed fényére wazzzzeg...
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i
E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i
E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
ez igaz,de ha dízelt akar,akkor ény inkább egy motorcserét javaslok..kell venni egyet bontásra,motor át,papírozás pikk-pakk megvan,ha kell,a használhatót kiárulni,a többi mehet vasba,vagy egybe elpasszolni...én ezt tenném a helyében,de a döntés Swen kezében van...Sancy írta:Aki még nem látta volna.... Totya exx projektje képekben összefoglalva.
ha jól láttam,most 2e-e van benne...az kb annyit eszik,mint egy diesel..és szerintem jobban megy..bár nekem csak 2e volt a kezem alatt,de az is 700km fölött ment egy tankkal,és szlalomon verte az 1.6okat..nagyon jó motor az,sokat kibír..
- Pepe
- Aktív fóruméletet élõ

Régóta gondolkodom azon, hogy egy kis hangszigetelés felújítást kéne csinálnom a kocsi belterében. Aki esetleg csinált már ilyet leírhatná hogy milyen anyaggal kéne próbálkozni hol lehet venni? Mennyibe kerül meg ilyenek? A másik problémám meg az, hogy az a mûanyag csõ ami megy a légszûrõhöz az ügye több darabból áll és az összeillesztésnél valamilyen 1ik oldalán tapadós de a másik oldala pedig puha filces anyag van. Nos valami hasonlót keresek mert most menet közben már elég zajos és szeretnek szétcsúszni. Összeragasztani fixre meg nem szeretném...
Elõre is köszi a válaszokat.
MR2 - 2001
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Helló Uram !Pepe írta:Régóta gondolkodom azon, hogy egy kis hangszigetelés felújítást kéne csinálnom a kocsi belterében. Aki esetleg csinált már ilyet leírhatná hogy milyen anyaggal kéne próbálkozni hol lehet venni? Mennyibe kerül meg ilyenek? A másik problémám meg az, hogy az a mûanyag csõ ami megy a légszûrõhöz az ügye több darabból áll és az összeillesztésnél valamilyen 1ik oldalán tapadós de a másik oldala pedig puha filces anyag van. Nos valami hasonlót keresek mert most menet közben már elég zajos és szeretnek szétcsúszni. Összeragasztani fixre meg nem szeretném...
Nem tudom, ilyesmire gondolsz-e, mindenesetre ezek profi anyagok :
http://www.autohificentrum.hu/kiegeszitok/dynamat.php
A levegõcsõ összetoldásra pedig szvsz valamelyik barkácsáruházban keress anyagot. Pl amiket nyílászárók szigetelésére használnak öntapadós
szivacs csík. Néhány méter párszáz Forint.....
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Lackó írta:Pepe írta:
A levegõcsõ összetoldásra pedig szvsz valamelyik barkácsáruházban keress anyagot. Pl amiket nyílászárók szigetelésére használnak öntapadós
szivacs csík. Néhány méter párszáz Forint.....
Még sötét szürkét és feketét is találsz ha szemfüles vagy
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)