Ablakmosó elosztó
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Köszönjük a képet!
Hasznos lesz, mert jó sok E9 tulaj van a klubban!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
szia!kabos írta:Nagyon szivi,mehetek ablakmosóért annyira élveztemPacsker írta:Köszönjük a képet!
grat a javításhoz. én vagyok az akinek nem sikerült
légyszi nézd meg a képeim, hogy neked is olyan e mint az enyém, de ahogy nézem ezt az egy képet amit csináltál, neked is más ez a berendezésed mint nekem.
viewtopic.php?t=979&postdays=0&postorder=asc&start=45
viewtopic.php?t=979&postdays=0&postorder=asc&start=30
köszi
Szia!Hát ahogy elnéztem,tényleg nem egyformák.Az enyém is úgy van rögzítve,hogy 4 helyen rá van hajlítva a ház pereme a sapkára mint Lackóén.Elõször én is csak megtisztítottam (habár nem volt se rozsdás,se koszos)és visszatettem de semmi javulás nem voltActommy írta:szia!kabos írta:Nagyon szivi,mehetek ablakmosóért annyira élveztemPacsker írta:Köszönjük a képet!
grat a javításhoz. én vagyok az akinek nem sikerült![]()
légyszi nézd meg a képeim, hogy neked is olyan e mint az enyém, de ahogy nézem ezt az egy képet amit csináltál, neked is más ez a berendezésed mint nekem.
viewtopic.php?t=979&postdays=0&postorder=asc&start=45
viewtopic.php?t=979&postdays=0&postorder=asc&start=30
köszi

még hogy csak a puffin adhat erõt mi?? 
- gasztroterrorista
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2002
- Autód típusa (és generációja): Egyéb nem japán gyártó
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Egyéb
Sziasztok!
A frissen vásárolt EE90-es Corollámnál szintén elõjött a a probléma, bár kicsit másképp mint nálatok. Hibajelenség: tökmindegy melyik szélvédõt szeretném mosni, a folyadék mindkét irányba megindul, hátul ömlik mint a Niagara, elöl meg éppenhogy csak kiköp magából valamit.
Kipucoltam tûvel a fúvókákat, semmi javulás.
Na nem baj, megtaláltam a topicot, végigtanulmányoztam, aztán nekiestem az autónak.

Íme a kiszerelt alkatrész
Eddig semmi probléma nem volt. Ugyanúgy rá volt peremezve a felsõ rész az alsóra. Óvatosan szétválasztottam, és szomorúan láttam hogy teljesen más a belseje, mint a Lackóé vagy kabosé. Nincs semmilyen korong és rugó.

Így nézett ki a levett felsõrész, a háttérben látszik az alja. Próbáltam kicsit feszegetni, de féltem kárt okozok, inkább hagytam. Kíváncsi voltam a belsejére, lehúztam a burkolatot.

Ez fogadott belül. Egy tekercs a végén egy gumidugó szerûséggel. Gondolom áram alatt a kapcsoló állásának megfelelõen mozoghat a tengelyén fel-le, így vezérelve a folyadék haladási irányát.

A bizonyos gumi "izé"
Eddig eljutottam, itt megakadtam. Nem tudom mi a hiba. A gumi lenne elöregedve? Nincsen cserealkatrészem, és hiába túrtam fel a mûhelyt, még csak hasonlót sem találtam. A tekercs lenne rossz? Talán nem mozog fel-le, és ezért ömlik egyszerre elöl-hátul a lé?
Összeszereltem, visszaraktam. Mûködik, de ugyanúgy elöl-hátul folyik.
Elgondolkodtam azon is hogy beépítem esetleg egy E8-as megfelelõ alkatrészét, de jobb lenne ha nem lennének típusidegen alkatrészeim.
Valakinek ötlet, javaslat?
A frissen vásárolt EE90-es Corollámnál szintén elõjött a a probléma, bár kicsit másképp mint nálatok. Hibajelenség: tökmindegy melyik szélvédõt szeretném mosni, a folyadék mindkét irányba megindul, hátul ömlik mint a Niagara, elöl meg éppenhogy csak kiköp magából valamit.
Kipucoltam tûvel a fúvókákat, semmi javulás.
Na nem baj, megtaláltam a topicot, végigtanulmányoztam, aztán nekiestem az autónak.

Íme a kiszerelt alkatrész
Eddig semmi probléma nem volt. Ugyanúgy rá volt peremezve a felsõ rész az alsóra. Óvatosan szétválasztottam, és szomorúan láttam hogy teljesen más a belseje, mint a Lackóé vagy kabosé. Nincs semmilyen korong és rugó.

Így nézett ki a levett felsõrész, a háttérben látszik az alja. Próbáltam kicsit feszegetni, de féltem kárt okozok, inkább hagytam. Kíváncsi voltam a belsejére, lehúztam a burkolatot.

Ez fogadott belül. Egy tekercs a végén egy gumidugó szerûséggel. Gondolom áram alatt a kapcsoló állásának megfelelõen mozoghat a tengelyén fel-le, így vezérelve a folyadék haladási irányát.

A bizonyos gumi "izé"
Eddig eljutottam, itt megakadtam. Nem tudom mi a hiba. A gumi lenne elöregedve? Nincsen cserealkatrészem, és hiába túrtam fel a mûhelyt, még csak hasonlót sem találtam. A tekercs lenne rossz? Talán nem mozog fel-le, és ezért ömlik egyszerre elöl-hátul a lé?
Összeszereltem, visszaraktam. Mûködik, de ugyanúgy elöl-hátul folyik.
Elgondolkodtam azon is hogy beépítem esetleg egy E8-as megfelelõ alkatrészét, de jobb lenne ha nem lennének típusidegen alkatrészeim.
Valakinek ötlet, javaslat?
- gasztroterrorista
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2002
- Autód típusa (és generációja): Egyéb nem japán gyártó
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Egyéb
Köszönöm a tippet, kipróbáltam, semmi változás. Vettem inkább egy bontottat, beraktam és kiválóan mûködik. Elégedett vagyokfeles írta:Esetleg próbáld meg hogy a két ablakmosónak a csövét megfordítod, tehát ami elõre megy az hátra,... Nekem hátra abszolút nem is ment, forditva bekötöttem, megnyomattam és utána mûködött mindkét irányba:) Azóta is jó:)
Sziasztok vettem egy corollát és a hátsó ablakmosó nem megy, az ablaktörlõ megy, a motort hallam hogy mintha nyomná, de semmi
segítséget elõre is köszi
képek csak illusztrációk
http://www.autoplenum.de/Bilder/P/p0003 ... -1995-.jpg
http://www.modifiedcars.com/pix/cars_la ... 2_3015.jpg
köszi elõre is
Robi
segítséget elõre is köszi
képek csak illusztrációk
http://www.autoplenum.de/Bilder/P/p0003 ... -1995-.jpg
http://www.modifiedcars.com/pix/cars_la ... 2_3015.jpg
köszi elõre is
Robi
Nos, nekem egy kis belefújt WD40 és egy kis türelem is megjavította. Azóta hibátlan...
http://www.aabroncs.hu
Gumi és gyors szerviz, Budán!
Gumi és gyors szerviz, Budán!
- beni777
- Visszajáró

na szóval....
Nekiálltam énis a dolgoknak.
elosztó le boritás le azt onnan megakadtam xD

Amit itt a paramnél lehet látni nyomokat ott próbáltam kiszedni a ûzt a fekete buzi korongot de nemment és feladtam....

a régi képek hiányában elképzelésem sincs hogy most akkor mit hogyan....
valaki tudna segiteni?
Nekiálltam énis a dolgoknak.
elosztó le boritás le azt onnan megakadtam xD

Amit itt a paramnél lehet látni nyomokat ott próbáltam kiszedni a ûzt a fekete buzi korongot de nemment és feladtam....

a régi képek hiányában elképzelésem sincs hogy most akkor mit hogyan....
valaki tudna segiteni?
EE90 2E 1.3 HB
-
George59
- Újonc

- Autód gyártási éve: 2006
- Autód típusa (és generációja): Corolla E12
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Re: Ablakmosó elosztó
Sziasztok,
a 98-as békaszemű (kerek lámpás) Corollámnak a bal oldali szélvédőmosó fúvókáját kellene egy kicsit lejjebb állítani, de nincs sok szerencsém vele.
Mergtudná nekem valaki mondani, hogy milyen átmérőjű (tolómérővel mérhető) és hosszú tű kell ahhoz, hogy sérülésmentesen állítsuk a szögét? Azért lenne jó ha pontos infót kapnék mert akkor csökkenteném az esélyét annak, hogy megsértsem magét a fúvókát aminek általában szórásos pisilés az eredménye.
Véletlenül van nekem egy régi Mercedeseknél használt fúvóka állító tű, de az túl vékony ehhez a Corollához.
a 98-as békaszemű (kerek lámpás) Corollámnak a bal oldali szélvédőmosó fúvókáját kellene egy kicsit lejjebb állítani, de nincs sok szerencsém vele.
Mergtudná nekem valaki mondani, hogy milyen átmérőjű (tolómérővel mérhető) és hosszú tű kell ahhoz, hogy sérülésmentesen állítsuk a szögét? Azért lenne jó ha pontos infót kapnék mert akkor csökkenteném az esélyét annak, hogy megsértsem magét a fúvókát aminek általában szórásos pisilés az eredménye.
Véletlenül van nekem egy régi Mercedeseknél használt fúvóka állító tű, de az túl vékony ehhez a Corollához.
2006 Corolla E12 1.6 liter 3ZZ-FE 5sp. Sedan Terra Plus Limusine, metál szürke
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Nekem már sikerült tűt beletörnöm, annyira meg volt szorulva... bontottra csere lett a vége, mert nem jött ki a beletört rész 
Menet közben is túl magasra spriccel ? Nehogy álló autóhoz állítsd be, mint én...
Menet közben is túl magasra spriccel ? Nehogy álló autóhoz állítsd be, mint én...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
-
George59
- Újonc

- Autód gyártási éve: 2006
- Autód típusa (és generációja): Corolla E12
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
igen, sajnos menetközben is túl magasra spriccel, és úgylátom, hogy a vezető előtti spricni nem olyan erőssen spriccel mint az anyósülés előtti, lehet, hogy már meg is sérült a fúvóka amit eleve elakartam kerülni.
2006 Corolla E12 1.6 liter 3ZZ-FE 5sp. Sedan Terra Plus Limusine, metál szürke
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Cseréld fel a két fúvókát, hátha akkor jobb lesz a helyzet.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F