Honlap

Minden felhasználónak kötelező! A fórummal és a honlappal kapcsolatos tudnivalók és információk.
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

:oops: :oops: :oops:

Gábor! Köszönöm, h így gondolod te is!

Akkor kifejteném! Zoli kérlek te is írj hozzá!

Tehát amikor kitaláltam az egész klubot, hogy legyen, a kezdetektől fogva az volt a fejemben, hogy tagsági díj mentes legyen. Hogy ne tegyem pénztárca függővé az egészet, hanem mindenki az autója iránti szeretet, a társasággal való szimpatizálás miatt jöjjön el hozzánk, lépjen be közénk. Főként, hogy meg szerettem volna célozni a régebbi típusokat is, akiknek a gazdija pedig értelem szerűen a szegényebb réteg. Ez nem jelenti azt, h akinek újabb van milliomos lenne.
Szerettem volna, ha valaki is ici-pici pénzt szán a klubéletbe, akkor az a találkozón elhasznált benzin ára legyen, na meg a szerintem így is elég barátian megoldott közös étkezések ára.

A másik ok, amibe biztos vagyok, hogyha még netán akár 200 ft-ot kérnék akárkitől is szervezési költség, vagy fórum karbantartási díj gyanánt, az máris illegális lenne és rögtön megüthetném/nénk a bokánkat. Netán küldenénk egy körlevelet, hogy a klubos költségek miatt egy éves díjat bevezettünk, mejnek ára 1000Ft, lenne aki biztos felháborodna rajta, netán még ő küldené ránk a szerveket. Ne haragudjatok, hogy merek feltételezni ilyet klubtagról, de sajnos van jó pár olyan tagunk, aki a regisztrációs levele óta nem válaszolt nekünk egy mailre se, nem adott semmi életjelet, letolja nagyívből az egészet. Sok embernél kicsit önreklámozás célúnak tartom, hogy beregisztrált hozzánk, vagy csupán olcsóbb alkatrészszerzés reményében van köztünk. Szomorú d emondom van pár ilyen tag!
Tehát illegális pénzt szedni, ahhoz be kellene regisztrálni hivatalosan a klubot, ami alapból sok pénzbe kerülne és később minden egyes bevétel után adózni kellene. Nameg iszonyat sok papírmunkával járna hónapról hónapra.

Harmadik, hogy ha mindezek ellenére szednénk is pénzt, akkor már elvárásotok is lenne a befizetett összegért teljesen érthetően. Ahhoz pedig kéne egy csapat akár az alapító tagokból, akár a később csatlakozókból, akik munkát és időt nem kímélve fejlesztenék, fent tartanák a klubot.
Sajnos még nekem sincs mindig időm, minden nap foglalkozni a klubbal, akárhogyis szeretném, mert suliba is járok, dolgozom is, na meg néha azért aludni is kell :) Ez a klubozás pedig tényleg nagyon nagyon sok időt emészt fel, akár hihető akár nem. Még így is, hogy jó páran besegítenek nekem, ha engedi idejük mint pl Zoli (Zed Kris), Layosh, Leskó Geri, CindR... Elnézést akit nem írtam. Köszönöm mindenkinek aki eddig akármit is tett önszorgalmából a klubért!!!
Tehát kéne egy csapat, aki szinte minden nap ráér a saját feladatára. Kellene a fő feladatra a honlap karbantartására (tagok feltöltése, tagok képeinek frissítése, galériák szerkesztése, fórum moderálása, olvasására, hasznos linkek keresése, letöltések, videók feltöltése, és még a millió menüpont karbantartása....) erre minimum 2-3 ember. Aki egyaránt ért hozzá és ha a másik nem ér rá meg tud csinálni mindent. Akkor kéne egy-két ember, pl a kapcsolattartásra (tagjaink és a klub közt, a napi mailekre válaszolni, más (külföldi)klubokkal, szervezetekkel, márkakereskedésekkel, tartani a kapcsolatot.) Kellene egy ember aki a kedvezményeket szerzi, beszél a boltokkal, üzletekkel, szervízekkel, megkeresi őket, egyezkedik, majd tartja a jó kapcsolatot köztünk. Akkor kellene egy ember, aki a pólókkal, matricákkal, szórólapokkal foglalkozik, ezek most meg vannak oldva, köszi Leskó, CindR!!!! Kellene, aki a találkozókat szervezi, aki utánajár a szállásnak, a helynek, az áraknak, küldi a körlevelet... Kellene valaki aki megcsinálja a klubtagságikat, Kulcstartókat, egyéb relikviákat (nyomtat vág laminál, jó kis babra munka...)
Na és még jó pár poszt.
Tehát mint minden klubban, akkor össze kéne állnunk mondjuk 5-6-7en az aktív tagoknak és szépen elosztani ezeket a feladatokat. Ezt meg természetesen nem várhatom el senkitől, mivel mindnekinek van magánélete, nem rendelkezhetem az idejével. Márpedig úgy gondolom csak így lehetne kielégíteni azokat a keletkező elvárásokat, amik a tagsági díj beszedéséből adódna. Na meg szerintem így működhet normálisan a klub.
Nem akarom sajnáltatni magam/magunkat, de ezeket, amiket felsoroltam most nagyrészt én csinálom, na meg még 1-2 részét akiket az imént felsoroltam és így is tudom, hogy már nekik néha tele van a hócipőjük az egésszel, nekem személy szerint meg kifejezetten sok és megerőltető.
És nem akarom, hogy már ezek miatt nyűg legyen a klub és ne szórakozás. Én más tészta vagyok :) Én találtam ki, vállalom a következményeit, velejáróit de emellett tudom élvezni és mindig mosolyt csal az arcomra egy autókázás egy találkozó egy fórumozás... :lol: Természetesen jól jön a segítség és nagyon megköszönöm!
Sajnos még így sem tudunk sokszor időben válaszolni, feltölteni embereket és már volt hogy majdnem sértődés lett belőle.

Tudom nem ennyire rossz a helyzet és szerintem a Magyar autóklubok közül összetartás és hangulat alapján biztos dobogósok vagyunk. :)
De nem várhatom el senkitől, hogy egy ilyen "terhet a nyakába vegyen".

Pedig mostanába már elég szükségszerűnek látnám, ha lenne egy kis tagsági díj. Ezzel biztos megoszlana a tagok tábora. Lecsökkenne a létszám akár a felére, de személy szerint örülnék neki, mer tlátnám, h ki venné komolyan. Mert azért ha valaki valamit nagyon szeretne.... És nem 10000-ekről beszélünk.
Emellett egyre több a kiadásom/sunk: Lamináló gép, fóliák, nyomtatások, szeletelések, papír vásárlás, a sok utánajárásból származó benzinköltség.... Tudom apróságoknak tűnnek, de súlyos tízezrek összeadva. Próbáljuk megosztani 3-an 4-en a költésgeket, de még így is sok.
Emellett jól jönne, ha nálunk lenne mindig egy kis klubos pénz. Előre kifizethetnénk a klubos pólókat, a szállást lefoglalhatnánk, a kaját megvehetnénk abból közösbe, akár több ajándékot is kitalálhatnánk, kivitelezhetnénk, na meg az imént felsorolt költésgeket ez állná + még a .hu-s honlap hostolását, szerver bérlését akár... És ugye tudjuk, hogy nem mindegy ha mondjuk 20000 forintot 3 fele osztunk el, vagy netán 40 fele. Ugye ugye :D egyszerű matematika.

Összefoglalva nagyon jól jönne a tagsági díj. nagy segítség lenne nekünk, de a fent felsorolt "gátló" tényezők miatt nem szorgalmazzuk. Így is megy a klub. Legfeljebb hagy a honlap némi kivánnivalót, kicsit elhúzódnak olyanok mint a szórólapok nyomtatása, meg Klubtali helyszinéül nem bérlünk Ferihegyen kifutó aszfaltot.
Emellett volt, hogy már páran a kaja összedobásánál a 930Ft-helyett adtak egy ezrest és mondták, hogy köszönik a sok szervezést... meg hogy megy a közösbe, vagy pl Leskó Geri matricázós haverja megelőlegezett nekünk 30-40ezer forintnyi matricát és szépen lassan ahogy veszitek meg úgy van visszafizetve... :oops: Ez a barátság és ez az együttérzés!
Nagyon szépen köszönöm a többiek nevében is! Tényleg nagyon jól esnek ezek a gesztusok!!!! :oops:
Az ilyen felajánlásoknak nem tudunk ellent mondani, csak hálálkodni. Esetleg az aktív tagok közt megbeszélhetünk egy tagsági díjat, de ezt csakis baráti alapon és olyan emberekkel, akik várhatóan később nem lesznek a rosszakaróink. Na mostmeg olyat ugye nem játszhatunk, hogy valaki fizet klubtagságit valaki nem. De abba meg nem bízom, hogy minden aktív tagunk ezt preferálná. Én lennék a legboldogabb, ha mégis! :)
Gyűjtsünk találkozón aláírást :) :) A passzív tagokat meg mondjuk ha mostantól számított 1 éven belül nem jelennek meg rendezvényen, töröljük. Na? :D :wink:

Hogy vicc, vagy csak ábrándozás? nemtudom...
De nagyon jól esett, hogy András, Gábor ezt most írtátok! Köszi!

Ha esetleg van valakinek ötlete ezeknek a problémáknak a megoldására, azt szívesen vesszük!

BOCS HOGY ÍGY ELRAGADTATTAM MAGAM ÉS HOSSZÚ LETT!!!!! :lol:
legalább egy kis betekintést nyert minden fórumozó mi is zajlik a színfalak mögött :)
Gyurmi
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 2004
Autód típusa (és generációja): Corolla E12
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Gyurmi »

Szia Matyi!

Én nem vagyok ellene a tagdíjnak.

Javasolnám egy klub-számla nyitását, amire mindenki a pénztárcájához mérten utalhatna támogatást. Esetleg tarthatnánk éves közgyűlést, ahol aztán el lehetne számolni az így befolyt összeg felhasználásáról.

Én biztosíthatlak benneteket a bizalmamról! Tisztában vagyok vele, hogy ez a klub sokunk szívügye/igaz,hogy én nemrég csatlakoztam, de merem úgy érezni, hogy befogadtatok/ és a pénz kizárólag a klub érdekeit szolgálná.
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

csak ha nyitnánk egy számlát a klubnak, akkor azt teljesen hivatalosan kellene csinálni. meg kell felelni a PTK-nak ...
tehát - akárcsak egy céget - alapítani kellene, minden egyes ft mozgásról papírt írni stb...
ha esetleg adóköteles tevékenységet végez, adószámot kérni, adózni stb stb stb.
nem menne olyan simán.
de ha mégis hivatalos klub-ot szeretnénk, utánajárok pontosan.

(közös képviselő lettem egy társasházban, ne tudjátok meg mennyi szívás van ott is...)

edit
itt van pár sor az egyesület alapításáról
http://www.nonprofit.hu/utmutato/11.html
E11 facelift
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

András, köszi!

S most jön az a lépés, hogy irány-e a Cégbíróság v. nem.
Pont ezekről beszéltünk a Toyotaclub vezetőségével és mindeddig eltudtuk kerülni, hogy hivatalossá tegyük magunk. Bár akkor már levédhetnénk egy csomó mindent a klubbal kapcsolatban (név, logó, "termékek")

Azt mondanom sem kell, hogy anyagilag maximálisan odatenném magam. CSak a legalizálás már egy komoly és legalább 1000 ft-s tagdíjat képező kérdés kell legyen!
Matyival értek egyet, ez meghozná azt a választ, hogy ki gondolja komolyan a klubot. Talán elveszítünk 10 v. mégtöbb százaléknyi embert, de aki van, az van.
Fél évre ezer ruppó például, nem sok kimondva. CSAk a könyvelés és adózás....itt lép be az ismerősök ismerősei, figyelj má', belefér még neked ez a kicsi meló? stb....

Mit vállanék? Amire megválasztottatok (Marketing és PR) azt tartom, viszem ahogy időm engedi. A honlap fejlesztéshez nem konyítok, de vannak akik igen. Ötletekkel hozzájárulhatok.
Van FTP-nk, egy újabb tárhelyünk, mehetnek fel videok, képek, leirások stb...
Abban egyetérthetünk, hogy akinek éppen ötlete v. lehetősége adódott, bármikor szólhat nekünk, a harmadik félnek kedvezményekről, kapcsolatokról, szállásról -- ahogy az korábban is történt.

Sokmindent vetett fel Matyi. Vvannak fix emberek a klubban, akik már tettek és tesznek is valamit, de a többi ötletszerű. Szükség van rájuk,a tudatosságra, szükség van a hirtelen ötletekre is.
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

ha van valami, ami a clubot előre segíti, akkor abban benn vagyok én is.
akár anyagilag (itt csak módjával, fősuli mellett nem nagyon marad pénzem sajna:() vagy amire szükség van. mondjátok mi kell, aztán amiben tudok segítek.
marketing téma fekszik, aztán anyu könyvelő, utána tudok nézni sokmindennek.
E11 facelift
decaon16
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1997
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: G6
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: decaon16 »

Én szintúgy támogatom az ötletet! Sokkal többre mehetnénk, ha minden tag bedobna a közösbe!
Akár felfoghatjátok ezt a lassan egy év "jótékonyságot" próba üzem módnak! Most hogy már közelítünk lassan a 100. klubtaghoz, talán idő szerü lenne komolyabb arculatra váltani a klubnak :!:
1997 E11 Liftback 1,3 G6
Misel (Volt adminisztrátor bácsi)

Kép
"Így vagy úgy, de a sors visszafizet mindenkinek mindent!"
B26
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: B26 »

Nos én úgy gondolom először próbáljuk félhivatalossá tenni (ha lehet ilyet) a clubbot!

Részemről pl az ezres nem pénz ezért!
Sok mindenben tudok esetleg segíteni,ha gondoljátok!
S van pár ötletem is!
Pl:Apum taxis,aki sok embert ismer,s mondjuk taxisoknak is lehetne matricát mint a tarifa táblázatot kiragasztani a clubról akár!

A számla nem kell hivatalos legyen!
Pl vki mondjuk az alapítók közül nyit egy számlát,s erre mehet minden! ;)

Nekem ez a meglátásom,s benne vagyok,hogy komolyítsunk a clubbon!

Az inaktív tagokat meg egyet értek,hogy töröljük!
A limitet is beszéljük meg szerintem,hogy mi után törlünk vkit!

Tehát itt vagyok,amennyire pénz,s idő engedi!

Corolla forever !!!!!!!! ;)
Balázs

C-POWER!!!!!
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

B26 írta:A számla nem kell hivatalos legyen!
Pl vki mondjuk az alapítók közül nyit egy számlát,s erre mehet minden! ;)
vagy hivatalosan, vagy sehogy.

ha lakossági folyószámla van valaki nevén, esetleg becsúszhat egy vagyongyarapodási vizsgálat, ami során belekukkantanak a bankszámlába is, akkor nem tudja megmagyarázni, hogy miért küld neki évente 100 különböző ember pénzt. Ha azt mondja, hogy tagdíj, akkor azért lesz pi##án rúgva, hogy nem hivatalos, ha meg nem azt mondja, akkor pedig nem tudod bizonyítani a forrását, s ezért húzkodnak meg.

Valamint nem tudja senki bizonyítani, hogy befizette-e a tagdíjat vagy sem. Egyik részről sem bizonyítható, mivel nem hivatalos.

Klub nevén levő számla létrehozásakor egyértelműbb a helyzet. Bankba való utaláskor/befizetéskor világosan látszik, hogy ki fizette be, a közlemény rovatba pedig a tárgyidőszakot is meg lehet jelölni. Készpénzzel való fizetésnél egy Készpénzbevételi pénztárbizonylatot állít ki a klub vezetője, ezzel igazolva, hogy átvette a tagdíjat (ez egy 200 ft-os tömb, 25 vagy 50 lappal).

Ha kiadás van, akkor számlát kérünk a klub nevére, így minden egyes forint dokumentálva lesz.

Továbbá a tagok sem tudják bizonyítani, hogy az a közös pénz, ergo akinek a nevén van, kiveszi, beletankolja a kocsiba és futhat mindenki a pénze után.

nah, ebből a rövid szösszenetből azt akartam kihozni, hogy érdemes lenne hivatalosan csinálni.

(közös képviselő lettem, eddig lakossági számlán volt a társasház pénze, egy lakó lassan 2 éve nem fizeti a közös költséget... mivel nem volt eddig hivatalos, ba##hatom a pénzt, nem terelhetem jogi útra, csak a szép szóban bízhatok...)

ha sértő a hangnem, bocsánat. így sikerült
E11 facelift
Biagio
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Biagio »

Ha viszont hívatalos és bejegyzésre kerül a klubb akkor a Betéti Társoságot tudnám ajánlani hisz az a "legkisebb" alapítható cégforma Mo-n. És talán ezzel lenne a legkevesebb gond is (bevallások, kötelezetségek, ... terén).
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem :e9bia:
Kép
Pacsker

Köszönöm, a sok infót.

Ezzel tisztában voltunk eddig is. Ehhez még hozzá tartozik az adóbevallás, ami minden egyes cent után kéne adózni.

Most bátran állítom, hogy ezt a sok papírmunkát, pénzügyi kezelést, herce-hurcát NEM tudom vállalni!!! Iskolába járok, Dolgozom, Barátnőm és Barátaim vannak. Egyiket sem tudom se akarom feladni ezért. De azthiszem el sem várjátok tőlem.

De gondoljatok bele! Ha bejegyezzük magunkat. Változik valami? Csak bukunk rajta szinte. Iszonyat sok munka meg kezdeti tőke szükséges hozzá. na meg az adózások. Szerintem ne legyen még semmiképp se hivatalos a klub.
Hogy a Toyota Klub szavaival éljek. "Ha tudtuk volna, hogy ennyi mindennel jár a bejegyeztetés, lehet bele sem kezdünk, inkább maradunk baráti társulat" Pedig ők már több éve hivatalosak.

Tagdíjat így nem tudunk szedni. Esetleg az megoldható, hogy bizalmi alapon maradunk, amivel eddig nem is volt semmi baj. És "adományokat" gyűjtünk. Aki megteheti, amennyit tud ad esetleg pénzt. Senkit sem kötelezünk. És csak is kp-ben. Semmi folyószámla! Egy kis dobozban gyűjtjük aztán a kiadások egy részt abból fitzetnénk. Temrészetesen mindig adminisztrálva és tájékoztatva titeket. Bár nemtudom, h bele-kéne-e ebbe is kezdeni.
A passzív tagok kiszűrésére me gkitalálunk vmi mást. Akár mailben is értesítjük őket. Hogy legalább egy talin jelenjen meg eddig és eddig. Vagy adjon életjelet, normál indokot miért nem találkoztunk még vele stbstb...
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Biagio írta:Ha viszont hívatalos és bejegyzésre kerül a klubb akkor a Betéti Társoságot tudnám ajánlani hisz az a "legkisebb" alapítható cégforma Mo-n. És talán ezzel lenne a legkevesebb gond is (bevallások, kötelezetségek, ... terén).
most Te vállalkozást vagy egyesületet akarsz csinálni? ;)
mert a kettő nagyon távol áll egymástól!
Pacsker írta:Ezzel tisztában voltunk eddig is. Ehhez még hozzá tartozik az adóbevallás, ami minden egyes cent után kéne adózni.

Most bátran állítom, hogy ezt a sok papírmunkát, pénzügyi kezelést, herce-hurcát NEM tudom vállalni!!! Iskolába járok, Dolgozom, Barátnőm és Barátaim vannak. Egyiket sem tudom se akarom feladni ezért. De azthiszem el sem várjátok tőlem.

De gondoljatok bele! Ha bejegyezzük magunkat. Változik valami? Csak bukunk rajta szinte. Iszonyat sok munka meg kezdeti tőke szükséges hozzá. na meg az adózások. Szerintem ne legyen még semmiképp se hivatalos a klub.
Ha a klub nem végez gazdasági tevékenységet, a vezetőjének pedig nem számolunk fel semmilyen fizetést, tiszteletdíjat, ami után esetleg adózni kellene, akkor az egyesületnek nem kell sem adóbevallást készíteni, ezáltel nem kell adóznia sem.
Kezdeti tőke pedig szintén nem kell hozzá, mivel nem vállalkozás.
Papírmunka csak annyi van vele, hogy a kiadásokat-bevételeket számlával igazoljuk.
Ezáltal a papírmunka kimerülne annyiban, hogy egy dossziéban lefűzögetnénk a kimenő és bejövő számlákat, nyugtákat, bizonylatokat és excel táblázatban meg vezetnénk ezeket, a pillanatnyi egyesületi pénzt nyilván tartva.

most így ennyi jutott eszembe, majd még utánaolvasok, hogy is megy pontosan.

edit
keresgéltem a neten.
Polgári jog írta:1. Egyesületek:

* Bármilyen társadalmilag hasznos, jogilag megengedett célra létrehozott jogi személyek, kivéve gazdálkodási cél. Pl.: politikai pártok, szakszervezetek, érdekképviseleti szervezetek, sport-, kulturális-, oktatási célra hoznak létre egyesületeket

* Egyesület alapítása:

o Legalább 10 tag szükséges – szabadon, önkéntesen
o Alapszabály – egyesület neve, célja, tevékenységét, székhelyét, szervezetét
o Képviselő és vezető szervek, személyek megválasztása
o Kérelemmel be kell adni a Megyei Bíróságnak → nyilvántartásba veszi → konstitutív hatállyal az egyesület létrejött

* Az egyesület végig nyilvántartott tagsággal működik – anonim személyek nem vehetnek részt

* Vagyoni szempontból a törvény nem ír elő minimál vagyont → működéshez szükséges vagyont a tagok adják össze tagdíj formában
* Jogi személy, elkülönült vagyon, –felelősség, a tagok nem tartoznak felelősséggel az egyesületért magánvagyonukkal.
* Ügyész gyakorol törvényességi felügyeletet. Ha az egyesület saját alapszabályát sértő tevékenységet folytat, az ügyész a bírósághoz fordul → feloszlathatja az egyesületet. A feloszlás lehet önkéntes döntés is. Az egyesülettel szemben felszámolási eljárás nem indulhat (csak gazdálkodó szervezetek ellen)
E11 facelift
B26
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: B26 »

Szerintem túl spilázod K.András!

Ennél jóval egyszerűbb a helyzet!

Sőt!

Ez mindig is egy baráti társaság volt,s nem érdeke a klub vezetésnek sem megrövidíteni a klubbot,a tagokat!
(Lásd kiveszi a pénzt,s eltankolja!)

Szomorú,ha ezt feltételezed bármelyikükről is!

Látszik,hogy annyira ismered őket,mint amennyit itt olvasol!

Bár ebből is lekéne jönnie milyenek!

Amúgy az évenkénti,havi,stb közgyűlésen biztos,hogy minden fillér "bevallásra" kerül!

A számlás dologgal sem értek egyet,mert hacsak nem hívja vki fel a figyelmet soha nem derülne ki!

Tehát sok mindent lehet lépni!
Balázs

C-POWER!!!!!
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Már elöttem leírták a következőket, de hasonló véleményev vagyok. Ha hivatalosan akarnánk működni, nagyon sok papir munka lenne, ennek nagyon nem is kell utánanézni, első kézből tudjuk, hogy szinte képtelenség bírni.

Folyamatos pénzbeszedésnek nem látom értelmét, annyit sajnos nem tudunk nyújtani a tagoknak. Ha elmegyünk valahova, a kajára eddig mindig sikerült összedobni, ezután is menni fog, szerintem, nem is érdemes több szó rá.

Amire jó lenne egy folyamatos kis tőke, az a szórólapozás, matricák, és póló. Ezek közül a szórólapokra össze tudjuk dobni páran a pénzt, úgy nem költség, és a legtisztább, mert eloszlik arányosan. A matricákat (nem tudom pontosan mennyire van előre meg), átvételkor kell fizetni, mert egy Geri kedves ismerőse hitelezett nekünk. A pólókra új rendszer lesz, minden egyes rendelés elött lesz egy hét, vagy két hét, amíg lehet jelentkezni, és az árát átutalni, vagy készpénzben odaadni, és utána megrendeljük. Szerintem ez így tiszta.

Talán egyszer lesz fizetős tárhelyünk, na az szintén feloszlana azok között, akik támogatnák a klubot, biztos vagyok benne, hogy lenne annyi tag, hogy fejenként ne legyen számottevő összeg egy éves díj...

Más nem jut eszembe, amire kellhet pénz (kulcstartó, klubkártya szerintem hasonlóan működhetne, mint a szórólap).

Amíg így állunk, nem látom értelmét folyamatos klubtagságinak.
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

B26

én csak azt írtam le, hogy törvény szerint hogy kellene csinálni.
ettől függetlenül támogatom én is, ha kell.

nem attól félek, hogy valaki lenyúlja a pénzem, mert ha attól az 1-2 ezer forinttól lesz boldog, akkor sajnálom...

amiben tudok segítek szívesen bármikor!
E11 facelift
Pacsker

Köszönöm mindenkinek a kommentet.

Neked is András, hogy bemásoltad a jogaszabályokat. Így látszatra nem kéne sok dolog hozzá, de tudom, hogy amíg elismerika klubot az sok pénzbe kerül. maga az eljárás + tényleg sok papírmunkával jár utána. nem csak a számlák. Ezt téynleg biztos forrásból tudjuk.
Jó eljátszadozni a gondolattal, de szerintem ezzel még várnunk kell. Bár a kötelező 10 tagot már túlszárnyaltuk rendesen :) (néztétek az aurisos tagot?)

Amivel most foglalkoznunk kell!!! :
- Szórólapok
- Saját szerver létrehozása! Tibcsi adott nekünk egy külön gépet. Layosh! mi van vele? megnézted már? mi van benne? vinyó is? ...
tehát azt dobjuk össze. Irány a 2-3 ezres lefoglalása a .hu-s domain névnek. (valaki nem tud utánajárni, h ki/kik foglalták le a corollaclub.hu-t? meg kéne kérdezni, mert lehet, hogy ki tudnák fizetni, amennyit kérne érte. Montiort már szereztem. Akár több is lenne. Tehát arra álljunk rá.
Ami nagyon fontos hogy kellene egy ember aki ért a linuxhoz. Valaki??? Valakinek ismerőse???
Layosh te meg mond meg mi kell még a géphez. Sok dolgot már összegyűjtöttünk videó kártya, táp, cd-rom, alaplap, proci stb. Tegyünk pontot a végére.
Válasz küldése