Gábor! Köszönöm, h így gondolod te is!
Akkor kifejteném! Zoli kérlek te is írj hozzá!
Tehát amikor kitaláltam az egész klubot, hogy legyen, a kezdetektől fogva az volt a fejemben, hogy tagsági díj mentes legyen. Hogy ne tegyem pénztárca függővé az egészet, hanem mindenki az autója iránti szeretet, a társasággal való szimpatizálás miatt jöjjön el hozzánk, lépjen be közénk. Főként, hogy meg szerettem volna célozni a régebbi típusokat is, akiknek a gazdija pedig értelem szerűen a szegényebb réteg. Ez nem jelenti azt, h akinek újabb van milliomos lenne.
Szerettem volna, ha valaki is ici-pici pénzt szán a klubéletbe, akkor az a találkozón elhasznált benzin ára legyen, na meg a szerintem így is elég barátian megoldott közös étkezések ára.
A másik ok, amibe biztos vagyok, hogyha még netán akár 200 ft-ot kérnék akárkitől is szervezési költség, vagy fórum karbantartási díj gyanánt, az máris illegális lenne és rögtön megüthetném/nénk a bokánkat. Netán küldenénk egy körlevelet, hogy a klubos költségek miatt egy éves díjat bevezettünk, mejnek ára 1000Ft, lenne aki biztos felháborodna rajta, netán még ő küldené ránk a szerveket. Ne haragudjatok, hogy merek feltételezni ilyet klubtagról, de sajnos van jó pár olyan tagunk, aki a regisztrációs levele óta nem válaszolt nekünk egy mailre se, nem adott semmi életjelet, letolja nagyívből az egészet. Sok embernél kicsit önreklámozás célúnak tartom, hogy beregisztrált hozzánk, vagy csupán olcsóbb alkatrészszerzés reményében van köztünk. Szomorú d emondom van pár ilyen tag!
Tehát illegális pénzt szedni, ahhoz be kellene regisztrálni hivatalosan a klubot, ami alapból sok pénzbe kerülne és később minden egyes bevétel után adózni kellene. Nameg iszonyat sok papírmunkával járna hónapról hónapra.
Harmadik, hogy ha mindezek ellenére szednénk is pénzt, akkor már elvárásotok is lenne a befizetett összegért teljesen érthetően. Ahhoz pedig kéne egy csapat akár az alapító tagokból, akár a később csatlakozókból, akik munkát és időt nem kímélve fejlesztenék, fent tartanák a klubot.
Sajnos még nekem sincs mindig időm, minden nap foglalkozni a klubbal, akárhogyis szeretném, mert suliba is járok, dolgozom is, na meg néha azért aludni is kell
Tehát kéne egy csapat, aki szinte minden nap ráér a saját feladatára. Kellene a fő feladatra a honlap karbantartására (tagok feltöltése, tagok képeinek frissítése, galériák szerkesztése, fórum moderálása, olvasására, hasznos linkek keresése, letöltések, videók feltöltése, és még a millió menüpont karbantartása....) erre minimum 2-3 ember. Aki egyaránt ért hozzá és ha a másik nem ér rá meg tud csinálni mindent. Akkor kéne egy-két ember, pl a kapcsolattartásra (tagjaink és a klub közt, a napi mailekre válaszolni, más (külföldi)klubokkal, szervezetekkel, márkakereskedésekkel, tartani a kapcsolatot.) Kellene egy ember aki a kedvezményeket szerzi, beszél a boltokkal, üzletekkel, szervízekkel, megkeresi őket, egyezkedik, majd tartja a jó kapcsolatot köztünk. Akkor kellene egy ember, aki a pólókkal, matricákkal, szórólapokkal foglalkozik, ezek most meg vannak oldva, köszi Leskó, CindR!!!! Kellene, aki a találkozókat szervezi, aki utánajár a szállásnak, a helynek, az áraknak, küldi a körlevelet... Kellene valaki aki megcsinálja a klubtagságikat, Kulcstartókat, egyéb relikviákat (nyomtat vág laminál, jó kis babra munka...)
Na és még jó pár poszt.
Tehát mint minden klubban, akkor össze kéne állnunk mondjuk 5-6-7en az aktív tagoknak és szépen elosztani ezeket a feladatokat. Ezt meg természetesen nem várhatom el senkitől, mivel mindnekinek van magánélete, nem rendelkezhetem az idejével. Márpedig úgy gondolom csak így lehetne kielégíteni azokat a keletkező elvárásokat, amik a tagsági díj beszedéséből adódna. Na meg szerintem így működhet normálisan a klub.
Nem akarom sajnáltatni magam/magunkat, de ezeket, amiket felsoroltam most nagyrészt én csinálom, na meg még 1-2 részét akiket az imént felsoroltam és így is tudom, hogy már nekik néha tele van a hócipőjük az egésszel, nekem személy szerint meg kifejezetten sok és megerőltető.
És nem akarom, hogy már ezek miatt nyűg legyen a klub és ne szórakozás. Én más tészta vagyok
Sajnos még így sem tudunk sokszor időben válaszolni, feltölteni embereket és már volt hogy majdnem sértődés lett belőle.
Tudom nem ennyire rossz a helyzet és szerintem a Magyar autóklubok közül összetartás és hangulat alapján biztos dobogósok vagyunk.
De nem várhatom el senkitől, hogy egy ilyen "terhet a nyakába vegyen".
Pedig mostanába már elég szükségszerűnek látnám, ha lenne egy kis tagsági díj. Ezzel biztos megoszlana a tagok tábora. Lecsökkenne a létszám akár a felére, de személy szerint örülnék neki, mer tlátnám, h ki venné komolyan. Mert azért ha valaki valamit nagyon szeretne.... És nem 10000-ekről beszélünk.
Emellett egyre több a kiadásom/sunk: Lamináló gép, fóliák, nyomtatások, szeletelések, papír vásárlás, a sok utánajárásból származó benzinköltség.... Tudom apróságoknak tűnnek, de súlyos tízezrek összeadva. Próbáljuk megosztani 3-an 4-en a költésgeket, de még így is sok.
Emellett jól jönne, ha nálunk lenne mindig egy kis klubos pénz. Előre kifizethetnénk a klubos pólókat, a szállást lefoglalhatnánk, a kaját megvehetnénk abból közösbe, akár több ajándékot is kitalálhatnánk, kivitelezhetnénk, na meg az imént felsorolt költésgeket ez állná + még a .hu-s honlap hostolását, szerver bérlését akár... És ugye tudjuk, hogy nem mindegy ha mondjuk 20000 forintot 3 fele osztunk el, vagy netán 40 fele. Ugye ugye
Összefoglalva nagyon jól jönne a tagsági díj. nagy segítség lenne nekünk, de a fent felsorolt "gátló" tényezők miatt nem szorgalmazzuk. Így is megy a klub. Legfeljebb hagy a honlap némi kivánnivalót, kicsit elhúzódnak olyanok mint a szórólapok nyomtatása, meg Klubtali helyszinéül nem bérlünk Ferihegyen kifutó aszfaltot.
Emellett volt, hogy már páran a kaja összedobásánál a 930Ft-helyett adtak egy ezrest és mondták, hogy köszönik a sok szervezést... meg hogy megy a közösbe, vagy pl Leskó Geri matricázós haverja megelőlegezett nekünk 30-40ezer forintnyi matricát és szépen lassan ahogy veszitek meg úgy van visszafizetve...
Nagyon szépen köszönöm a többiek nevében is! Tényleg nagyon jól esnek ezek a gesztusok!!!!
Az ilyen felajánlásoknak nem tudunk ellent mondani, csak hálálkodni. Esetleg az aktív tagok közt megbeszélhetünk egy tagsági díjat, de ezt csakis baráti alapon és olyan emberekkel, akik várhatóan később nem lesznek a rosszakaróink. Na mostmeg olyat ugye nem játszhatunk, hogy valaki fizet klubtagságit valaki nem. De abba meg nem bízom, hogy minden aktív tagunk ezt preferálná. Én lennék a legboldogabb, ha mégis!
Gyűjtsünk találkozón aláírást
Hogy vicc, vagy csak ábrándozás? nemtudom...
De nagyon jól esett, hogy András, Gábor ezt most írtátok! Köszi!
Ha esetleg van valakinek ötlete ezeknek a problémáknak a megoldására, azt szívesen vesszük!
BOCS HOGY ÍGY ELRAGADTATTAM MAGAM ÉS HOSSZÚ LETT!!!!!
legalább egy kis betekintést nyert minden fórumozó mi is zajlik a színfalak mögött