Jaja én is tapasztaltam majdnem leestem a lábamrólSlampixxx írta:Új forgalmi 12.000 Ft.murray írta: ráadásul a forgalmim is betelt abbol is új kell azis egy rakás pénz
Mûszaki vizsga
- Bardos6
- Aktív fóruméletet élõ

EE90 Hatchback XLi 1.3 2E-E
AE95 Sedan 4WD Gli 1.6 4A-FE
AE92 Liftback GT-i 1.6 4A-GE
MR2 AW11 GT 1.6 4A-GE
ST162 Coupe GT 2.0 3S-GE
AE95 Sedan 4WD Gli 1.6 4A-FE
AE92 Liftback GT-i 1.6 4A-GE
MR2 AW11 GT 1.6 4A-GE
ST162 Coupe GT 2.0 3S-GE
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Most volt a Déli hírekben, hogy valami személyi jogi nemtudom ki az Atyaég is megkérdõjelezte az új eredetvizsgás dolgot és lehet eltörlik.
Most perpill, ugye az van, hogy a 2006 elõtt vásárolt autóknál a 2010 jan 1-tõl számított elsõ kombinált vizsgán kell egy eredetvizsgát is tenni, akkor is, ha a tulaj azóta nem változott. Ez ugye + 16-19 ezer ft-ot jelent.
A kérdésem már csak az, hogy aki mondjuk ebben a két hónapban vizsgáztatott, mint pl nemethaky, az visszakapja a pénzét?
Most perpill, ugye az van, hogy a 2006 elõtt vásárolt autóknál a 2010 jan 1-tõl számított elsõ kombinált vizsgán kell egy eredetvizsgát is tenni, akkor is, ha a tulaj azóta nem változott. Ez ugye + 16-19 ezer ft-ot jelent.
A kérdésem már csak az, hogy aki mondjuk ebben a két hónapban vizsgáztatott, mint pl nemethaky, az visszakapja a pénzét?
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

"2006 -ban vezették be az eredetvizsgát. Az ezt megelõzõ vásárlásokra vonatkozik csak a törvény. Lehet, hogy valaki 10 éves szalonból kihozott kocsival rendelkezik, de lehet, hogy valamelyik szerelõ lopott motort szerelt be javítás során."
A kommenteknél volt a totalcaron. Ha ez igaz, akkor ha a jogszabály bevezetése elõtt (2006) már a tulajdonodban volt az auto, akkor kell csinálni megint eredetvizsgát!
Óriás sz..pás!!!
A kommenteknél volt a totalcaron. Ha ez igaz, akkor ha a jogszabály bevezetése elõtt (2006) már a tulajdonodban volt az auto, akkor kell csinálni megint eredetvizsgát!
Óriás sz..pás!!!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Slampixxx
- Fanatikus fórumozó

Igen, csak új autókra vonatkozik.nemethaky írta:Nekem nem kellett eredetvizsgát fizetni, a szabály csak az újonnan vásárolt autókra vonatkozik, legalábbis én igy tudom.
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986
·A komoly vasak hátul tekernek·

Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986
·A komoly vasak hátul tekernek·

- Zed Kristianz
- Aktív fóruméletet élõ

- Zed Kristianz
- Aktív fóruméletet élõ

Annyi volt az "újdonság", hogy le kellett kaparni a szerelõ gyereknek az összes szélvédõ matricákat. !!!!
Viszlát corolla felirat és klub sorszám!!!
Eléggé mellbevágott a dolog, mert ez az egyik védjegye a kocsinak.
Amikor felkerûlt, még nem volt gond, direkt akkora szélességû volt, hogy ne lógjon túl a lehajtott napellenzõn. így ki is bekkelt egy mûszakit. Azóta kissé kiszívta a nap és elreppent itt-ott a melegtõl. Nem lehetett megmenteni.
Amúgy 25 lepedõbe fájt az érvényesség meghosszabbítása.
Nem vagyok nyugodt!
Nem látszódhat semmi a vizsgán, mert kamerán át sasolnak a mozaikból és már huppannak is, ha valami LÁTHATÓ probléma van. Ami nem TÛNIK fel az nem olyan para. Szóval, nincs "okosság" rá.
Az ördögbe is!
Viszlát corolla felirat és klub sorszám!!!
Eléggé mellbevágott a dolog, mert ez az egyik védjegye a kocsinak.
Amikor felkerûlt, még nem volt gond, direkt akkora szélességû volt, hogy ne lógjon túl a lehajtott napellenzõn. így ki is bekkelt egy mûszakit. Azóta kissé kiszívta a nap és elreppent itt-ott a melegtõl. Nem lehetett megmenteni.
Amúgy 25 lepedõbe fájt az érvényesség meghosszabbítása.
Nem vagyok nyugodt!
Nem látszódhat semmi a vizsgán, mert kamerán át sasolnak a mozaikból és már huppannak is, ha valami LÁTHATÓ probléma van. Ami nem TÛNIK fel az nem olyan para. Szóval, nincs "okosság" rá.
Az ördögbe is!
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag
AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez!
Elporladva 2016...
AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez!
Elporladva 2016...
szerintem külföldre kell vinni...a rendszám kötelez...gondolom..Zoo.HUN írta:Egy kérdés, külföldi (angol) autóknál mi a MOT meg a TAX? Forgalmi vizsga vagy mi?
ha angliából veszek kocsit, vagy németbõl, akkor oda is kell visszavinni vizsgára, vagy itthon is lehet külföldi rendszámosat???
Tud valaki segíteni?
- Pepe
- Aktív fóruméletet élõ

Pontosan!gecsa írta:szerintem külföldre kell vinni...a rendszám kötelez...gondolom..Zoo.HUN írta:Egy kérdés, külföldi (angol) autóknál mi a MOT meg a TAX? Forgalmi vizsga vagy mi?
ha angliából veszek kocsit, vagy németbõl, akkor oda is kell visszavinni vizsgára, vagy itthon is lehet külföldi rendszámosat???
Tud valaki segíteni?
MR2 - 2001

+