Attila írta:hát ez esetben javaslom hogy szivargyújtó helyett kösd direktbe egy kapcsolóval és egy biztosítékkal minek a szivargyújtó??
ismerni kell a ülésfûtés paramétereit hogy tudd milyen biztosíték kell!
Gondoltam az szivargyújtó aljzat beszerelése lenne a legelegánsabb megoldás, mivel a helye megvan, csak egy burkolat fedi. Az olcsó ülésfûtésnek meg ugye szabvány dugója van...
Minden esetre köszi a tippet, majd meglátom mit tudok kihozni a dologból.
A magam részérõl ezt úgy oldottam meg, hogy kerestem egy stabil, nagyobb áramerõsségû 12V-ot, lehetõleg a gyújtáskapcsoló ACC állásától, és raktam rá egy 7,5A-s biztit, meg egy szabvány PC tápcsatit. Az ülésfûtésrõl levágtam a szivargyújtó-csatit, és a PC tápcsati ellendarabját forrasztottam rá. A kapcsolót pedig a hátsó hamutartóba raktam, kiszedhetõ verzióban. Az egész pakk elfér a kézifékkar alatti burkolat alatt. Semmi nem látszik belõle.
DBandesz írta:A magam részérõl ezt úgy oldottam meg, hogy kerestem egy stabil, nagyobb áramerõsségû 12V-ot, lehetõleg a gyújtáskapcsoló ACC állásától, és raktam rá egy 7,5A-s biztit, meg egy szabvány PC tápcsatit. Az ülésfûtésrõl levágtam a szivargyújtó-csatit, és a PC tápcsati ellendarabját forrasztottam rá. A kapcsolót pedig a hátsó hamutartóba raktam, kiszedhetõ verzióban. Az egész pakk elfér a kézifékkar alatti burkolat alatt. Semmi nem látszik belõle.
Jó megoldásnak tûnik.
Viszont lehet, h nem fogalmaztam elég pontosan: Én egy nagyon egyszerû fûthetõ párnát vettem, amit rá lehet "gumizni" az ülésre. Nyilván ezt nyárra nem szeretném otthagyni. Ezért gondolkozok kivehetõ, mobil verzióban szabványos csatikkal. És akkor más kocsikban is lehet használni. No meg bármi másra is kellhet egy szivargyújtó aljzat
A biztosítékot hova raktad? Egyszerûen csak ráforrasztottad a drótot és had szóljon? Vagy elegánsan külön bizti dobozba raktad?
Létezik olyan biztosítékaljzat, ami lóghat a levegõben. Nálam ilyenben van a bizti. Ha más kocsiba is akarod használni, akkor tényleg marad a szivargyújtózás.
hello. van egy régi madzagos GPS antennám, be akarom épiteni fixre az autoba hogy csak a PDA.t kelljen hurcolászni. azt akarom hogy a motortérben legyen a GPS vevõ kis doboz. mágneses az alja
nincs valami nagyobb luk ill. furat a muszerfal és a motortér között valahol?
murray írta:hello. van egy régi madzagos GPS antennám, be akarom épiteni fixre az autoba hogy csak a PDA.t kelljen hurcolászni. azt akarom hogy a motortérben legyen a GPS vevõ kis doboz. mágneses az alja
nincs valami nagyobb luk ill. furat a muszerfal és a motortér között valahol?
Ha szemben állsz az autóddal, akkor a tûzfal bal felén találsz egy elég nagy ovális mûanyag dugót. Ott simán átfûzhetõ jó sok kábel. (az én esetemben a riasztó kábelkötege)
Más kérdés, hogy minek raknád az antennát olyan helyre, ahol szinte minden irányból jó vastag acéllemez árnyékolja? GPS-hez lehetõleg egyenes, akadálymentes rálátás kell legalább 3 mûholdhoz. Ez nem adott a motortérben.
Úgy leárnyékolja, mint a sicc
Javaslom a kalaptartód alatti részt. Az üveg dõlésszögén jó esetben kilát. Próbáld meg és ha jó, mehet oda fixre.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Azt írtad, h egy antennád van madzaggal. A kalaptartóra csak akkor tedd, ha elér odáig a kábel. Semmi féle képpen se toldd meg. Magas frekvencián nagyon sokát tompít maga a kábel és megfelelõ HF csaktlakozók nélkül a toldás végképp haza vágja a vételt...
Röviden a lényeg: jó vastag, rövid koaxiális kábel jó csatikkal.
1.6 16V ,ZZE112L típusú Corollámban esedékes lenne a gyújtógyertya csere, mivel 112.000 km-nél tartok és nagy valószínûséggel az elõzõ tulajdonos sem cseréltette ki (66 ezerrel vettem). Bár semmi eltérést nem tapasztalok, egyenletes a járása, jól húz, nincs a korábbiakhoz képest túlfogyasztás.
Szükséges cserélnem? Szervizkönyv szerint 60 ezrenként illõ ...
Milyen típusú, hõértékû stb. gyertyát ajánlanátok?
1.6 16V ,ZZE112L típusú Corollámban esedékes lenne a gyújtógyertya csere, mivel 112.000 km-nél tartok és nagy valószínûséggel az elõzõ tulajdonos sem cseréltette ki (66 ezerrel vettem). Bár semmi eltérést nem tapasztalok, egyenletes a járása, jól húz, nincs a korábbiakhoz képest túlfogyasztás.
Szükséges cserélnem? Szervizkönyv szerint 60 ezrenként illõ ...
Milyen típusú, hõértékû stb. gyertyát ajánlanátok?
Köszönettel!
Cseréld ki, kárt nem okozol vele....hacsak el nem szúrsz valamit.
Gyárit. Megvan párezerbõl (Denso). Cseréld ki, ha lehet!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)