Autoreszelgetes
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Porvédõ gumikhoz sokszor csomagolnak is. De szerintem külön is lehet kapni. Ja és ne sajnáld! Bõven tunkolj be!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- batyu
- Visszajáró

Szakmai kérdésem lenne . Csal a kilométerórám , és a "Diagnostik" csatlakozón melyik két lábon lehetne rámérni computerére ? Egy olyat mondtak hogy talán a T1- T2 láb . Valaki tudott már így mérni ? Azért kérdezem így mert nincs hozzávaló csatlakozó és csak ez a két láb kell a méréshez .
E11 Sedan , 4A-FE / 110 LE
- batyu
- Visszajáró

Karcolás :(
- kleingy
- Aktív fóruméletet élõ

- Kapcsolat:
A felszínit (lakk sérülését) simán ki lehet polírozni (nekem van otthon a kissé gagyi Prevent, némi vattával vagy puha ronggyal sima ügy), az alapozósat pedig sztem nyugodtan hagyd úgy, amíg meg nem csináltatod (ködölés, újra fújás).
Ha nagyon zavar, vegyél márkakereskedésben ilyen körömlakkszerû kiszerelésben lévõ festéket (pontos színkód ott van a tûzfalon a fém plaketten) és javítsd át azzal. Nem nagy tétel egy ilyen javítófesték, viszont garantáltan színegyezõ.
Csak akkor van nagy gáz, ha fémig megy, mert ott a rozsdát el kell kerülni, tehát azonnal kezelni kell.
Ha nagyon zavar, vegyél márkakereskedésben ilyen körömlakkszerû kiszerelésben lévõ festéket (pontos színkód ott van a tûzfalon a fém plaketten) és javítsd át azzal. Nem nagy tétel egy ilyen javítófesték, viszont garantáltan színegyezõ.
Csak akkor van nagy gáz, ha fémig megy, mert ott a rozsdát el kell kerülni, tehát azonnal kezelni kell.
- batyu
- Visszajáró

A színkódot megnézem , mert tegnap vettem egy színkóddal nem megegyezõ festéket , még jo hogy csak ( kipróbáltam ,max 2-cm en) . Viszont had kérdezzek/kérjek valamit !kleingy írta:A felszínit (lakk sérülését) simán ki lehet polírozni (nekem van otthon a kissé gagyi Prevent, némi vattával vagy puha ronggyal sima ügy), az alapozósat pedig sztem nyugodtan hagyd úgy, amíg meg nem csináltatod (ködölés, újra fújás).
Nincs-e meg neked véletlenül az autóhoz való kézikönyv , vagy valami kezelési útmutató ( esetleg magyar nyelvû ) . Természetesen kifizetném a másolatot !!
Corolla 1993 Liftback
Sziasztok vettem egy corollát és az alapjárattal van a bajom,
1.3 16V
900 -1500 között ingadozik, ha üresben gurulok akkor olyan mintha decibelmérõ lenne, pirosnál meg néha 1200 néha 1500 FIX-en , kipufogó most lett GYÁRI-ra megcsinálva, motor olajcsere volt,
ha valaki tud valami ötletet azt megköszönném
Robi
1.3 16V
900 -1500 között ingadozik, ha üresben gurulok akkor olyan mintha decibelmérõ lenne, pirosnál meg néha 1200 néha 1500 FIX-en , kipufogó most lett GYÁRI-ra megcsinálva, motor olajcsere volt,
ha valaki tud valami ötletet azt megköszönném
Robi
- batyu
- Visszajáró

Küldtem privát üzenetet . Elõre is köszönöm !kleingy írta:De, mindkettõ van.
A kezelési offline változatban, másolható, a szerelési pedig otthon van, írj egy püt vagy mélt légyszi (csak hogy el ne felejtsem), és este vagy legkésõbb holnap átdobom mélben vagy feltöltöm vhova.
- dieselsuxx
- Gyakori látogató

- Kapcsolat:
Számotokra valószínûleg triviális kérdést teszek fel.
Vagy 2 évvel ezelõtt az olajteknõ tömítése eresztett és csöpögött a motor. A szerelõm pasztával körbekente és mondta, h a következõ olajcserénél lekapjuk az olajteknõt és cseréljük a tömítést.
Igen ám, de azóta magam cserélem az olajat és még mindig nem javítottam meg
Arra lettem figyelmes, h ha belenézek a motorba, baloldalt a szíjak melletti mûanyagon újabban olajfoltok vannak és nagyon lassan csökken az ölajszint továbbá picit csöpög.
Képeket pár perc múlva csatolok a posthoz.
Szerintetek ezt a teknõ tömítése, vagy esetleg fõtengely tömítése? Mekkora a valószínûsége, h hirtelen elfolyik az olaj?
Válaszokat elõre is köszi!
Vagy 2 évvel ezelõtt az olajteknõ tömítése eresztett és csöpögött a motor. A szerelõm pasztával körbekente és mondta, h a következõ olajcserénél lekapjuk az olajteknõt és cseréljük a tömítést.
Igen ám, de azóta magam cserélem az olajat és még mindig nem javítottam meg
Arra lettem figyelmes, h ha belenézek a motorba, baloldalt a szíjak melletti mûanyagon újabban olajfoltok vannak és nagyon lassan csökken az ölajszint továbbá picit csöpög.
Képeket pár perc múlva csatolok a posthoz.
Szerintetek ezt a teknõ tömítése, vagy esetleg fõtengely tömítése? Mekkora a valószínûsége, h hirtelen elfolyik az olaj?
Válaszokat elõre is köszi!