murray írta:Te tudod! ez az e9 sedan egy kiskategoriás kisautó. megveszed úgy elkezd rohadni mint a szél. a motor meg a többi tényleg tartós de a kaszni gyenge! rohad. 20 és az 20 év!
sztem stílusa sincs már bocs
Murray!
Olvasd már vissza az utóbbi pár hozzászólásodat. Épp Corolla fórumra írsz Corolla tulajként... ? Nem értem. Olyan hangnemben írsz rról a szériáról, ami neked is van, mintha gyûlölnéd. Ha te megkeseredtél, ne rontsd el más kedvét! Szerintem simán letagadhatna 5-6 évet a design-jából és jómagam is inkább ilyet vennék, mint egy "új" autót. Ráadásul a tied is egy igazán megkímélt autó, kevés gazdával. Százszor mondtam, hogy segítek javító íveket beszerezni, felajánlom a kedvezményeim és a segítségem, elvisszük jó és olcsó lakatoshoz. Csak pislogtál, hogy ennyibõl lehet újra makulátlan kasztnijú autód. Az, hogy a tied rohad nem jelenti azt, hogy egy 18 évet végig garázsban tárolt, összesen 1 évet futott autó rohadni fog a vásárlás pillanatában. Ha ez igaz lenne, a mienkbõl már csak por lenne...
Az meg, hogy nincs benne semmi?
Ebben az autóban van:
- Elektromos tükör
- 4 (már bukó billenõs kapcsolójú) elektromos ablak
- Szervókormány
- Centrálzár
- Állítható gerinctámaszú és ülésmagasságú vezetõülés
- nagyon finom és esztétikus, mai autókat meghazudtoló plüss ülések és kárpitok. Emellett még nem az undorító kopogós mûanyagok
- Állítható kormánymagasság
- Gyári fényszórómosó
- variálható hátsó ülések
- 4WD (elektromos zárással)
.
.
.
Mindezt én nem mondanám semminek. Ha megnézed az extrákat és megnézel mondjuk egy 3 millió forintba kerülõ új autót, akkor azthiszem még meg sem közelíti annak a felszereltsége ezét. (persze a klíma. Ebbe is létezett, meg tempomat is, meg állítható int-es ablaktörlõ...)
A mégiscsak közel 20 éves megállapítást egyedül az "elvault" bár nekem tetszõ design-jára érthetjük. Szerintem Mongi állításával ellentétben a szilenteket sem kell feltétlenül cserélni. Fõleg, hogy az E8-E9-es Corolla-k 90%-ban még mindig a gyáriak futnak, akár 4-500000 km-el kopogás nélkül.
Légzsák valóban nincs bennük, tehát, ha valaki képes így vezetni, hogy nem érdekli, mindenképpen sokkal többre tartom, mint egy új autót, amiket mindannyian tudjuk, hogy a garancia lejártáig (~ 2 év) terveznek. Az egyetemünkrõl is folyamatosan viszik Gyõrbe az Audihoz a friss diplomásokat NYÍLTAN alkatrész élettartam tervezõnek.
Ráadásul ez az autó az összkerékhajtása ellenére egy igen korszerû és gazdaságos hengerenkénti befecskendezéses és erõs motorral van felszerelve.
És tudjátok mit mondok? Azt, hogy mindez a sok extra alig ér valamit amellett, hogy tényleg egy új E9-be ülhetsz bele. Nem kopott kormánykerék, és váltógomb, semmi kotyogás a futómûbõl, semmi kárpitzörgés. Ha tényleg ennyire makula lenne és nem lenne benne semmi, csak egy központi, mert 1.3-as, akkor is elgondolkoznék rajta még félmillión felül is, ha lenne ilyen fedezetem és autóvásárlás elõtt állnék. Ezért is értem meg Ewing-ot. Az autó szalon állapota megfizethetetlen, ha meg gyári elektromos ablakot akarsz? Lehet bele rakni akármikor!
Szerintem 1 milliót annak simán megér, akinek ez érték és nem akar másfél évre és bosszankodásra autót venni.
Nyugaton már eljutottak ehhez a felfogáshoz, mi még kevésbé. Murray! Szerinted mennyiért lenne ugyanez az autó eladó a Mobile-n? ÉS garantálom, hogy el is vinnék. Pedig õk aztán Németek és utálják a Japánokat...
Bocsi, ha kicsit ingerült volt a hangnemem. Természetesen inden jogod van ról anegatív kritikát írni és így lesz teljes Mongi képe az autóról a vásárlás elõtt

csak ne essünk túlzásokba.
Gondold át mégegyszer a fentieket figyelembe véve.