Corolla (Toyota) vásárlás-mire kell odafigyelni?

A klub által kiemelt autó hirdetések vagy keresendő járművek, vásárlási segítségek. Internetről, saját forrásból...
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Totya »

DBandesz írta:ToyotaToyotaToyotaToyota! Vagy vmi más japán gép lehet csak a nyerő szerintem. A németek a Golf III után abbahagyták az autógyártást, onnantól igazából a profit, a minél gyakoribb autócxsere, és ebből következően a minél hamarabbi elkopás lett a cél. Ugyanakkor a japánoknál is lehet némi elqrvulást látni, lásd Nissan-Renault házasság, Mitsubishik Renault motorral, anyagspórolás (jelenleg aktuális Corolla Sedanból kihagyták a motortértakarókat ..., Aurisban minden műanyag kopog, meg karcolódik...)

Egyszóval ha biztosra akarsz menni, akkor minimum 6-7 éves japán kocsit vegyél, vagy még öregebb németet. Bár ez szubjektív.
Helyesbítek a németek a 2es golf után kezdtek el hanyatlani... :twisted:
Kép
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Totya írta:
DBandesz írta:ToyotaToyotaToyotaToyota! Vagy vmi más japán gép lehet csak a nyerő szerintem. A németek a Golf III után abbahagyták az autógyártást, onnantól igazából a profit, a minél gyakoribb autócxsere, és ebből következően a minél hamarabbi elkopás lett a cél. Ugyanakkor a japánoknál is lehet némi elqrvulást látni, lásd Nissan-Renault házasság, Mitsubishik Renault motorral, anyagspórolás (jelenleg aktuális Corolla Sedanból kihagyták a motortértakarókat ..., Aurisban minden műanyag kopog, meg karcolódik...)

Egyszóval ha biztosra akarsz menni, akkor minimum 6-7 éves japán kocsit vegyél, vagy még öregebb németet. Bár ez szubjektív.
Helyesbítek a németek a 2es golf után kezdtek el hanyatlani... :twisted:
Igaz. A III-as széria sem volt egy űbervalami.
Layosh
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Layosh »

Jaja! Sztem is II-es Gti Golfnál vége lett a mókának.
Még esetleg a Corrado ami olyan autó hogy:)
DBandesz
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: DBandesz »

Layosh írta:Jaja! Sztem is II-es Gti Golfnál vége lett a mókának.
Na ja, csak a G-Lader nem lett egy sikeres cucc; állandóan bedöglik. A VR6 meg a tudásához képest eszik. Ha lenne belőle 110 LE TDI, akkor még talán érdekelne is. A formája az gyönyörű!

Amúgy nagyon sajnálom, hogy a toyota nem gyártott anno hátsókerekes coupét turbomotorral, mert az lenne az igazi. Pölö egy AE86 utód (Levin) hátsókerékkel, sperrel, 3S-GTE motorral... ... minden 200SX-et vert volna, az E30-as BMW-k ről nem is beszélve! :twisted:
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Layosh írta:Jaja! Sztem is II-es Gti Golfnál vége lett a mókának.
jah tod Lali h nekem a corradó volt az űberv 1,8 g60 turbóra alakítva v 2,9vr ,az első túl sokat enne a 2. meg viszonylag olyan 10-11 lityót tom mert 1ik havernak vr6ja van :lol:
nem lesz corradom sztem soha bár 1 ért mindig fáj a szívem:) örülök a corollámnak és minden nap 1 re jobban ,főleg azért h nem adtam el,bakker de megbántam volna.Most új ötletekkel és új fejlesztésekkel vonulok el téli pihenőre majd tavasszal visszatér a Méhecske :oops: :lol:
Kép
konásandrás
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: konásandrás »

Totya írta:... mert 1ik havernak vr6ja van :lol:
az a narancs színű?
de Ő nem Keszthelyen lakik, ha jól tudom, máshol szoktam látni parkolni esténként...
kívülről elég szépen néz ki!
bár rossz nyelvek azt beszélik, hogy törött corradokból lett összelegózva...
E11 facelift
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

vw topic? :lol:

Egyébként tetszik Totya és nagyon találó a "MÉHECSKE" :lol: :lol: :lol: :lol:
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

konásandrás írta:
Totya írta:... mert 1ik havernak vr6ja van :lol:
az a narancs színű?
de Ő nem Keszthelyen lakik, ha jól tudom, máshol szoktam látni parkolni esténként...
kívülről elég szépen néz ki!
bár rossz nyelvek azt beszélik, hogy törött corradokból lett összelegózva...
a narancsszínű cori Kesdzthelyi 4 autóból van összerakva és akkor mi van? tudjátok mi is hányszor vágunk autót havi 2*legalább:D:Dminden megy vissza a gyári ponthegesztésre stb :lol:
de nem a narancsról van szó hanem 1 ezüstről :wink:
Kép
Miller
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Miller »

Tiszteletem az uraknak!
Egybõl egy kérdéssel fordulnék a Corrolla "tudorokhoz".
Január-Február környékén tervezem megvásárolni életem elsõ Corolláját. (Toyotám sem volt még)
Megvan a konkrét autó. Nevezetesen egy 2006 os gyártású 1.8 as automata sedan (nem a sport, hanem a sima).
Az egyetlen bibi, hogy amerikai (úgy tudom európában 1.6 volt a legnagyobb ebben az évjáratban), és ebbõl kifolyólag a lámpái nem igazán felelnek meg az itthoni szabványnak (irányjelzõk, szimmetrikus E jelzés nélküli lámpák stb.)
Az autó már forgalomba van helyezve itthon. Rendszámos. Minden papírja ok.
A következõ vizsgától félek csak, ilyen tekintetben.
Szóval a konkrét kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata, jártassága ebben a kérdéskörben. Létezik-e ehhez a modellhez európai lámpa. Beszerelhetõ-e. Esetleg van-e valakinek konkrét tanácsa ezgyben...

Megtisztelõ válasz(ait)okat elõre is köszönöm!
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Szervusz!

Netán errõl az amcsi kasztnis modellrõl is van szó?

Kép
Vagy E12 Európai bódé amcsi piaccal?
Gondolom valaki átlögdöste a vizsgán, de mivel új autóról beszélünk és várhatóan nem kell majd a göndjai miatt tejelned a vizsgabiztost, ezért szerintem jó lenne az egyenes út és megcsináltatni a problémát, aztán mozaik utcában 10 körül vizsgáztatni szépen, bár most ez az összevont nem tudom hogy lesz.
Ha E12 Eu bódés Sedan, mint pl Gyurmi-é, akkor minden további nélkül veszel két Eu lámpát és szerintem passzol. Ha a képen látható amcsi bódés, akkor nagyobb a baj, mivel tudtommal azt csak Amerikára gyártották, ha jól tudom még Japánban sem volt. Ebben a www.toyodiy.com honlap lesz segítségedre a Parts Reference menüpontnál. Meg tudod nézni, hogy volt-e a tiedbõl General Countries, Europa, vagy ilyesmi, vagy sem.
Azonban félek, hogyha találsz is lámpát ehhez az amcsihoz, az nem lesz itthon bontóba, vagy alkalmi vételként, mint az E12-höz és nagyon drága lesz újonnan a toyotától, mivel gondolom természetesen motorosak, projektorosak...
Nézz utána az oldalon és ha találsz cikkszámot Eu lámpákra, hívj fel egy magyar Toyota kereskedést és kérdezz rá az árára.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Miller
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Miller »

Pacsker írta:Szervusz!

Netán errõl az amcsi kasztnis modellrõl is van szó?

Vagy E12 Európai bódé amcsi piaccal?
Gondolom valaki átlögdöste a vizsgán, de mivel új autóról beszélünk és várhatóan nem kell majd a göndjai miatt tejelned a vizsgabiztost, ezért szerintem jó lenne az egyenes út és megcsináltatni a problémát, aztán mozaik utcában 10 körül vizsgáztatni szépen, bár most ez az összevont nem tudom hogy lesz.
Ha E12 Eu bódés Sedan, mint pl Gyurmi-é, akkor minden további nélkül veszel két Eu lámpát és szerintem passzol. Ha a képen látható amcsi bódés, akkor nagyobb a baj, mivel tudtommal azt csak Amerikára gyártották, ha jól tudom még Japánban sem volt. Ebben a www.toyodiy.com honlap lesz segítségedre a Parts Reference menüpontnál. Meg tudod nézni, hogy volt-e a tiedbõl General Countries, Europa, vagy ilyesmi, vagy sem.
Azonban félek, hogyha találsz is lámpát ehhez az amcsihoz, az nem lesz itthon bontóba, vagy alkalmi vételként, mint az E12-höz és nagyon drága lesz újonnan a toyotától, mivel gondolom természetesen motorosak, projektorosak...
Nézz utána az oldalon és ha találsz cikkszámot Eu lámpákra, hívj fel egy magyar Toyota kereskedést és kérdezz rá az árára.
Szia!

Pontosan! Errõl a kasztniról van szó.
Nagyon köszönöm a segítséget és az ötleteket.
Az autó gazdáját ismerem. Õ vette Califorbniában. Nemrég néztem meg a gépet, és teljesen makulátlan (19.000 miles).
Eléggé rá vagyok kattanva. Januárban lesz eladó, és 1,8 körül kér érte az ismerõsöm (mármint nekem annyiért odaadja). Az jó árnak számít, figyelembe véve a "bajait"?
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Szerintem igen, de kérdezz utána a kereskedésekben elõtte, hogy, ha kell akkor tudnak-e alkatrészt hozni hozzá, mivel nálunk nem honos. Nehogy legyen a jövõben egykis koccanásod és sárvédõt amerikából kelljen importálni...
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Latya
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Latya »

Sziasztok!

Új vagyok még itt, toyotákat egyáltalán nem ismerem ezért lenne néhány kérdésem. Autó vásárlása elõtt állok és azt szeretném kérdezni hogy mi a véleményetek errõl a géprõl: http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/ ... ti-4123062

150-200e-em lenne rá. Van rá esély hogy ennyiért találok jó állapotút?
Ill. hogy ez igaz lehet e amit irnak róla?

Egy kis fogyasztású autót szeretnék, amit azért egy stift nem hagy le, és olcsó a fenntartása.

Kérlek segítsetek. Ha tudtok esetleg más helyet ahol ilyen kaliberü autót kapok, vagy itt valaki árul ilyet szóljon légyszi!

Elõre is köszi!
Nem az a baj hogy nyakig ér a szar, hanem hogy hullámzik...
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Szia!

Ennyiért tuti, hogy kell rá költeni. Jó (jobb állapotú) gti 3-400tól. Ha versenyzésre kell, akkor érdemes rá költeni. Errõl az autóról egyébként írtunk az eladó Corolla topicban. Olvass vissza!
Klubelnök

Kép
Latya
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Latya »

Oké, visszaolvastam... Hát szerintem felejtõs a dolog. :oops: Köszi a segítséget meg a gyors választ!
Nem az a baj hogy nyakig ér a szar, hanem hogy hullámzik...
Válasz küldése