Mindenről, akármikor, akárkivel
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Segítség kellene !
Tudom, hogy erre van egy topik, de inkább ide írnám. Megkérnék minden
aktív fórumozót, akinek van Citroen-Peugeot vonalon ismeretsége, bontós
leginkább, hogy segítsen nekem !!!
C5 2.0 hdi-hez vannak cuccaim, amiktõl nagyon szeretnék megszabadulni.
Ha van köztetek vki, aki esetleg tud segíteni, annak leírnám bõvebben
priviben, hogy milyen alkatrészek ezek.
Elnézést a tipusidegenség miatt, de fogjátok fel úgy, hogy meg akarok
szabadulni ezektõl a dolgoktól végleg.
Tudom, hogy erre van egy topik, de inkább ide írnám. Megkérnék minden
aktív fórumozót, akinek van Citroen-Peugeot vonalon ismeretsége, bontós
leginkább, hogy segítsen nekem !!!
C5 2.0 hdi-hez vannak cuccaim, amiktõl nagyon szeretnék megszabadulni.
Ha van köztetek vki, aki esetleg tud segíteni, annak leírnám bõvebben
priviben, hogy milyen alkatrészek ezek.
Elnézést a tipusidegenség miatt, de fogjátok fel úgy, hogy meg akarok
szabadulni ezektõl a dolgoktól végleg.
- Birka
- Fanatikus fórumozó

Jól mondod. Mindig vissza alakítom télvíz elõtt gyárira. A taknyos idõben csak a párás szar levegõt szívja a direkt és rángat meg minden baja van. Gyárival egyenletesebb.sprintike írta: Bár nem vagyok biztos benne,hogy ezt így tél elõtt a legjobb beletenni.
Viszont ha bejön a tavasz az elsõ dolgom a visszacsere...
Szó sincs arról,hogy beszerelném a télre,így is eléggé lassan akar melegedni...most a hogyanon van a kérdés,mert az a szürö nem igazán karbishoz lett kitalálva...terveim,ötleteim vannak,csak majd lehet kell hozzá kicsit flexelni..
:):) a lényeg,hogy úgy szeretném beszerelni,hogy ne kelljen alakítgatni,tehát,a meleg levegös csö is,amiröl beszélünk,maradjon benne a körben...ezen megy most az ötletelés,miként lehetne megoldani...majd hétvégére megyek haza,és illusztrálom képekkel is....
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Ez nem teljesen igaz. A hideg levegõtõl sokkal jobban megy (lásd intercooler), a motor hamarabbi melegedése érdekében szokták odarakni. Télire én se raknék direktszûrõt, sõt nyárra se nagyon, ha csak nem tisztogatjátok tényleg ezrenként (láttam mit mûvel a dugókkalezáltal nem fagyos levegö jut az égéstérbe,javítva a motor hatásfokán,és az üzemi hömérsékletet is hamarabb eleri...
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
Majd meglátjuk...
nem vagyok nagy müszaki zseni,de azért tök hülye sem vagyok hozzá....
az intercooler müködéséröl sincs sok fogalmam,de szerintem a téli hideget csaknem hüti tovább:):):)
nyáron nem is zavarna,hogy nincs honnan meleg levegö,söt....de így télvíz idelyén eléggé vacogva indul a reggel...ezért akarom úgy csinálni,hogy ne kelljen tavasszal,meg összel mindig alakítgatni..
de ha valami hülyeséget írok,szóljatok nyugodtan,mert eléggé felületes a müszaki tudásom..
:S
nem vagyok nagy müszaki zseni,de azért tök hülye sem vagyok hozzá....
az intercooler müködéséröl sincs sok fogalmam,de szerintem a téli hideget csaknem hüti tovább:):):)
nyáron nem is zavarna,hogy nincs honnan meleg levegö,söt....de így télvíz idelyén eléggé vacogva indul a reggel...ezért akarom úgy csinálni,hogy ne kelljen tavasszal,meg összel mindig alakítgatni..
de ha valami hülyeséget írok,szóljatok nyugodtan,mert eléggé felületes a müszaki tudásom..
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Azt nem értem, hogy a trutyi télen hogyan kerülne jobban a szûrõbe mint nyáron. A motortérbõl szívja elvileg a levegõt ha csak külön nem vezeted oda a külsõ levegõt. Lehet abban mégis valami, hogy télen nem jó, mégpedig azért, mert az anyag a hidegben megdermed és amíg a rajta lévõ olaj nem elég meleg, nem szûri megfelelõen a levegõt(???). Így ha sokat áll kint az autó és újraindítod akkor amíg be nem melegszik lehet, hogy nem szûr rendesen(???).
Ez csak úgy teoretikusan kérdés szerûen írtam, aki tudja a jó választ, vagy okosabbat az mindenképpen tegye közzé. Én nem fogom téliesíteni ill. lehet, hogy gyakrabban olajozom. Egyébként 4-5000-ként ill. olajcserék alkalmával szoktam.
A beszívott levegõ hõmérsékletétõl függetlenül kell, hogy bemelegítse az égés a motort. A robbanást nem hûti le a hideg levegõ
hiszen az sûrûbb, inkább csak segíti. Se hidegebb se melegebb nem lesz tõle, legalábbis nagyságrendekkel nem.
Ez csak úgy teoretikusan kérdés szerûen írtam, aki tudja a jó választ, vagy okosabbat az mindenképpen tegye közzé. Én nem fogom téliesíteni ill. lehet, hogy gyakrabban olajozom. Egyébként 4-5000-ként ill. olajcserék alkalmával szoktam.
A beszívott levegõ hõmérsékletétõl függetlenül kell, hogy bemelegítse az égés a motort. A robbanást nem hûti le a hideg levegõ
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.