Mûszaki vizsga
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Mûszaki vizsga
Tíz éves lesz nem sokára a Corollám, és ezt az eseményt mûszaki vizsgával "ünnepeltük". Utánaérdeklõdtem a dolognak, egy környékbeli vizsgaálomáson és az autóklubnál is majdnem 25ezer forintot mondtak vizsgadíjra. Ezt egy kicsit sokalltam, viszont olyat is hallottam, hogy Szigetszentmiklóson a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál tízezer alatt meg lehet úszni egy ilyet, csak kifogástalan autó kell hozzá, mert mindenbe belekötnek. Gondoltam azért szerencsét próbálok.
Két héttel ezelõtt kértem idõpontot tegnapra. Óra percet nem mondanak, csak napot, azon belül érkezési sorrendben csinálják az autókat.
Nem kötekedtek, csak azt ellenõrizték amit szerintem amúgy is érdemes rendben tartani (fék, lengéscsillapítók, futómû kotyogása, lámpák, duda, stb.)
Kb. egy és háromnegyed óra alatt végeztem.
Összesen 9310Ft volt a mûszaki két évre.
Szerintem megérte odamenni. Kb. egy órával tartott tovább mint itt a maszeknál "okosba" vizsgáztatni, és spóroltam 15ezer forintot.
Két héttel ezelõtt kértem idõpontot tegnapra. Óra percet nem mondanak, csak napot, azon belül érkezési sorrendben csinálják az autókat.
Nem kötekedtek, csak azt ellenõrizték amit szerintem amúgy is érdemes rendben tartani (fék, lengéscsillapítók, futómû kotyogása, lámpák, duda, stb.)
Kb. egy és háromnegyed óra alatt végeztem.
Összesen 9310Ft volt a mûszaki két évre.
Szerintem megérte odamenni. Kb. egy órával tartott tovább mint itt a maszeknál "okosba" vizsgáztatni, és spóroltam 15ezer forintot.
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Jól tetted, hogy oda vitted.
Nem beszélve arról, hogy az "okos" vizsgának van árnyoldala is. Egy elhanyagolt állapotú autóval közlekedni (repedt fékcsövek, rossz
gumik.....stb) ósiási felelõtlenség. Emberélet múlhat rajta.
Az autód viszont tényleg jó állapotban lehet, ha simán átment. Így kéne
csinálnia mindenkinek.
Nem beszélve arról, hogy az "okos" vizsgának van árnyoldala is. Egy elhanyagolt állapotú autóval közlekedni (repedt fékcsövek, rossz
gumik.....stb) ósiási felelõtlenség. Emberélet múlhat rajta.
Az autód viszont tényleg jó állapotban lehet, ha simán átment. Így kéne
csinálnia mindenkinek.
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Nem mondanám különösebben jó állapotúnak, igaz ami fontos az rendben van tartva. Kicsit tartottam tõle hogy a kaszni sérüléseibe (horpadások, horzsolások) bele fognak kötni, de szóvá se tették.
Az elsõ lengéscsillapítóra 48 és 53 százalékot írt a gép ha jól emlékszem, a hátsókat nem láttam. Mikor illik ezeket cserélni?
Az elsõ lengéscsillapítóra 48 és 53 százalékot írt a gép ha jól emlékszem, a hátsókat nem láttam. Mikor illik ezeket cserélni?
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
Mérve egy új gátló sem 100%-ot fog mutatni....ha jól tudom 65-70%.tibierdrol írta:Nem mondanám különösebben jó állapotúnak, igaz ami fontos az rendben van tartva. Kicsit tartottam tõle hogy a kaszni sérüléseibe (horpadások, horzsolások) bele fognak kötni, de szóvá se tették.
Hozzáértõbbek segítsenek !
És hogy mikor kell cserélni az passz. Én érzésre szoktam menni, meg
ránézésre. Alap, hogy ne szivárogjon.
-
tibierdrol
- Gyakori látogató

Hát nem tudom, nekem jó tapasztalatom van a vizsgákkal. A motorom egyértelmûen nem felel meg a KRESZ elõírásainak (hangos kipufogó, nincs mûszerfal, nincs index...), mégis simán megkapja a mûszakit két évre. Amikor szüleim Fiatját vittem vizsgára ott is csak megemlítették hogy az akksi rögzítésére gumipók helyett valami biztosabb megoldást kéne használni. Igaz ezek maszek vizsgaállomások voltak, örültek hogy oda vittem az autót, külön jattolni nem kellett.
- nemethaky
- Gyakori látogató

Lackó írta:Mérve egy új gátló sem 100%-ot fog mutatni....ha jól tudom 65-70%.tibierdrol írta:Nem mondanám különösebben jó állapotúnak, igaz ami fontos az rendben van tartva. Kicsit tartottam tõle hogy a kaszni sérüléseibe (horpadások, horzsolások) bele fognak kötni, de szóvá se tették.
Hozzáértõbbek segítsenek !
És hogy mikor kell cserélni az passz. Én érzésre szoktam menni, meg
ránézésre. Alap, hogy ne szivárogjon.
Ha jól tudom a merõpadon 20% alatt már nem fogadják el a gátlókat, legalábbis a hivatalos Mozaik utcai vizsgaállomáson
Igen Lackó kollega jól tudja az új az 70% körül mozog
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Murray! Ez a 40 nekem is horrorként hangzik. Aranyos a szerelõdsprintike írta:Nekem okosba szokott lenni 25-30murray írta:pont azert viszi a szerelom mert mindenbe belekötnek.
így meg sajnos 40 körül van.
Az annyira nem veszélyes
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
az én szerelõm az autóklubnál sárga angyal apósom haverja. nem hinném h átba..na, a 40 úgy jön ki h egy csomó mindent csinált rajta vizsga elõtt. és a vizsga meg nem kamu hanem hivatalos.
mozaik utcai.
nemtom. most hova menjek? idegen szerviz palira vesz, ez legalább tuti.
mostani vizsgám elõtt kell szijcsere, a motorbol folyik az olaj, a sárvédõiv kicsit rohadt, szal készitem a tárcát.
de a kipu, lcsill hátul OK, gumik elmennek, így nemtom mennyi lesz
ráadásul a forgalmim is betelt abbol is új kell azis egy rakás pénz
mozaik utcai.
nemtom. most hova menjek? idegen szerviz palira vesz, ez legalább tuti.
mostani vizsgám elõtt kell szijcsere, a motorbol folyik az olaj, a sárvédõiv kicsit rohadt, szal készitem a tárcát.
de a kipu, lcsill hátul OK, gumik elmennek, így nemtom mennyi lesz
ráadásul a forgalmim is betelt abbol is új kell azis egy rakás pénz